שימו לב למה שקורה בימים אלו בג'ספר שברוקיס הקנדיים
-
הי מודה שלא קראתי את השרשור וסליחה שאני נדחף אבל למה פורט טאוסנד פחות רומנטית ליום נישואין מפסיפיק רים?
-
הי
זה לא מה שנאמר.
מכיוון שאני אאלץ להסיט את המסלול מג'ספר לאולימפיק - נשארו מעט מאוד מלונות זמינים באולימפיק ורובם מוטלים זולים שפחות מתאימים ליום נישואים...
ניר
-
הבנתי. אנחנו דווקא היינו בBB מאוד נחמד בפורט טאוסנד אבל אם לא נשאר זה סיפור אחר. דווקא אכלנו שם במסעדה נפלאה על המיים ואפילו באופן לא שגרתי לאמריקאים וויתרו לנו שם על איזה אישור קורונה שהם דרשו באותו תקופה. תהנו.
-
@ludar והנה משהו שונה לגמרי ולא באתרי התיירות הבולטים והמוכרים:
יום 9- מלייק לואיז תרדו דרך שמורת הקוטניז, שגם היא חלק מהרוקיז, דרך רדיום הוט ספרינגס ( יש מרחצאות אם רוצים) ותדרימו עד קרנברוק או קרסטון, ביום הבא תקדישו לאזור ווסט קוטניז- לעלות דרך בלפור, ביקור בנלסון, שוב מגוון של מקומות עם מעיינות חמים בסביבה, אפשר לבקר במערכות מערות\ מסלולי הליכה לא קשים ועוד אפשר לסיים באז\ור ניו דנבר או נקשוק ( אם אתם לא אוהבי נהיגה רבה ובגלל שיש קצת מעבורות קטנות לחצות איתן אולי תרצו להוסיף עוד יום לאזור). ביום 11 נסיעה לכיוון קלונה וכל היקבים שסביבה וביום 12 לכיוון ונקובר, ככה שביום 13 אתם יכולים לעשות הלוך על Sea to sky עד ויסלר ולחזור ביום 14.... זה לא כ"כ מסתדר עם הימים שיש לך- אבל זה בסיס התקדמות ותלוי מה רוצים לעשות בדרך.
-
סיפור בהקשר כותרת השרשור. חבר מהעבודה שהיה איתי באותו הכנס ב מונטריאול לפני 3 שבועות אסף בסוף הכנס את כל המשפחה בטורונטו וטסו לאדמונטון ונסעו לג׳אספר כשאני נסעתי הפוך לגאספה. כששמעתי על השריפה ישר שלחתי לו הודעה והוא ענה אחרי יום ״עכשיו הכל בסדר״ חטוף וכך גם הבנתי וגם לפי חשבון הימים שהם כבר טיילו בג׳ספר וברחו בזמן דרומה להמשך הטיול. אתמול הסתבר לי שהם עברו דרמה לא קטנה. השכימו אותם ב4:45 בבוקר ואמרו להם כמו לעוד 10000 תיירים נוספים ו15000 תושבים שהם חייבים להתפנות צפונה (לא זוכר לאן). הם נאלצו לנהוג 14 שעות ולישון במקום שסידרו להם מכבי אש בעיירה רחוקה משם עד שהגיעו להמשך הטיול בבאנף. הדירה ממנה הם פונו, תחנת הדלק בה תדלקו למזלם ערב לפני והסופרמרקט בו ערכו קניות בערב נשרפו לגמרי.
-
וואו. עצוב מאוד. מילא התיירים (עם כל הכבוד...) אבל התושבים, הכבאים ויתר כוחות ההצלה, בעלי החיים...
רוצה לציין לגבי שרפות גדולות: השיקול הוא לא רק מה סגור ומה פתוח. לעיתים עשרות ק״מ משם (ואף יותר! תלוי בעיקר בכיוון הרוח וגודל השריפה) איכות האוויר נוראית ממש. זה משפיע גם על הראות (נוף) וגם על הריאות (נשימה). כמו כן, לא ככ כיף לטייל באיזור כזה ... (הנל מנסיוני ב 2015 בקליפורניה, עת פרשתי בשליש הדרך ממסלול הליכה ארוך עליו חלמתי במשך שנים...).
-
באמת, אירוע טראגי
בגזרה שלי - לא ברור אם בכלל נטוס, לאור ביטולי הטיסות מהארץ...
-
ניר אם יבטלו לך טיסה ומחזירים את הכסף, זורק פה רעיון. קנה כרטיס באייר פראנס למונטריאול וטייל בסגאנה בחצי האי גאספה, ורד דרומה יש פה מומחים רציניים שידריכו אותך … בבריטיש קולומביה לא הייתי 25 שנה אבל באולימפיק לפני פחות משלוש ולטעמי האיזורים שהזכרתי יפים ממנו בהרבה. לא חסרות שם גם עיירות רומנטיות ליום נישואין…
-
חזרתי ביום שישי כמתוכנן עם אייר פראנס שהיו 700 דולר יותר זולים מאל על והבנתי שהם ממשיכים לטוס
-
קיבלתי עכשיו הודעה מ- Columbia Icefield שהם נפתחים מחדש מחר. זה סוגר לי את הלילה הראשון באזור ג'ספר וגם נותן תקווה שהמצב משתפר שם.
המלון בג'ספר הודיע לפני שבוע שהם מבטלים את ההזמנה וכנראה ייפתחו רק ב- 3.9 (זו ההערכה של Parks Canada מלפני שבוע).
מכאן שעכשיו אני צריך להתחיל לתכנן את החלופה שלי מחדש רק ל- 3 לילות במקום 4.
אני מניח שאולימפיק יהיה מאוד לחוץ ולכן נדחה לטיול הבא.
האם פסיפיק רים ריאלי ב- 3 ימים (אם אני מוותר על ויקטוריה)?
הזמנתי בינתיים לינות ב- Hinton, למקרה שהפארק יפתח בחלקו ותהיה גישה
תודה
ניר
-
-
זו אחת החלופות. בגדול אני צריך למלא 5 לילות שאחד מהם יהיה (אני מניח) בקמלופס והשני בויסלר.
יום 9 - נסיעה מלייק לואיס ל- Columbia Icefield, לינה שם
ימים 10-14 - ???
יום 15 - לינה בונקובר
יום 16 - לינה בונקובר
יום 17 - המראה מונקובר בצהריים
אני יכול לצאת לכיוון ונקובר מיד אחרי כביש הקרחונים (ימים 10-11) ואז 3 הלילות יהיו אחרי ויסלר
ואני יכול להישאר באזור (איפה?) ובימים 13-14 לישון בקמלופס וויסלר
ואולי בכלל לוותר על קמלופס, היא סתם נקודה בדרך...
אשמח לקבל הצעותת
תודה
ניר
-
בגדול וויסלר אם אתם אוהבים טיולים ברגל נשמע הכי טוב. גם שם לא הייתי כמעט 30 שנה אבל מקווה להיות בנובמבר אז הסתכלתי קצת. יש שם מסלולים רגליים רכבלים אופני הרים ועוד. קמלופס גם לזכרוני זה רק לינה בדרך לוויסלר
-
תודה
אני רואה כרגע שתי חלופות אפשריות:
יום 10 - טיולים נוספים באזור באנף/לייק לואיס/יוהו
יום 11 - נסיעה לקמלפוס
יום 12 - נסיעה לוויסלר
יום 13 - וויסלר
יום 14 - וויסלר או ונקובר
יום 15 - לינה בונקובר
יום 16 - לינה בונקובר
או
יום 10 - נסיעה לקמלפוס
יום 11 - נסיעה לוויסלר. לינה בוויסלר
יום 12 - וויסלר, נסיעה לויקטוריה, לינה בויקטוריה
יום 13 - ויקטוריה, נסיעה לטופינו. לינה בטופינו
יום 14 - טופינו,
יום 15 - נסיעה לונקובר, לינה בונקובר
יום 16 - לינה בונקובר
האם החלופה השנייה ריאלית או שיש בה יותר נסיעות מטיולים?
ניר
-
אם תבחר באופציה השנייה, מציע תגיעו קודם מהורשו ביי לננאימו ומשם קודם לטופינו :-
יום 10 - נסיעה לקמלפוס
יום 11 - נסיעה לוויסלר. לינה בוויסלר
יום 12 - וויסלר, התחלה מוקדם בבוקר ונסיעה לטופינו, לינה בטופינו
יום 13 - השלמות עד חצי היום בטופינו והגעה מאוחרת יחסית לויקטוריה. לינה בויקטוריה
יום 14 - ויקטוריה
יום 15 - נסיעה לונקובר, לינה בונקובר
יום 16 - לינה בונקובר
האם החלופה השנייה ריאלית או שיש בה יותר נסיעות מטיולים?
הרבה יותר קל להשתמש במקרה שלכם קודם במעבורת מהמעגן בהורשו ביי לננאימו ובחזרה מסידני(shwartts bay) צפונית לויקטוריה ל-tassawasen ומשם קצרות לוונקובר
פשוט תזכור שאור יום מלא עד עד שעה מאוחרת בערב ולכן ההספק היומי הוא מבורך
מוני -
תודה
אין מקום על המעבורות מ- Horseshoe Bay ל- Nanaimo. האם המסלול החליפי הבא מתאים:
יום 12 - וויסלר, גונדולות sea to sky ונסיעה לויקטוריה דרך Tsawwassen. לינה בויקטוריה
יום 13 - נסיעה לטופינו
יום 14 - טופינו
יום 15 - חזרה לונקובר דרך המעבורת Nanaimo ל- Horseshoe Bay (יש מקום)
האם סביר מבחינת מעבורות?
אם כן, באיזה שעות כדאי לקחת את המעבורות?
האם בהלוך 13:00 סביר (נספיק ליהנות מהדרך ומהגונדולות)?
האם בחזור 16:00 סביר (לנצל עוד קצת את אזור טופינו בבוקר)?
ניר
-
מתפרץ פה לשיחה... אבל מעבורת ב 13:00 לויקטוריה זה מוקדם- תנסו למצוא מעבורת בערב המוקדם. למעבורת של 13:00 צריך להיות חצי שעה-שעה קודם. כדי להגיע לטסוואסן אתם הולכים לעבור שני גשרים ומנהרה- כל צווארי הבקבוק הכי גרועים של התנועה במטרו ונקובר- לא משהו שאתם רוצים להמר על וויז , כי יכול להשתנות מהר. מספיק רכב אחד תקוע באחד מהם- ונהיה פקק של חצי שעה- שעה אקסטרה. אם תזמינו מעבורת ל 6-7 בערב. תכוונו להיות באזור ב-4 ( מקסימום יש פארק ציפורים בווסטהאם איילנד להעביר בו את הזמן ) אחרי המנהרה. החזור יותר סביר מבחינת התוכנית אם כי תלוי מה אתם מתכננים באותו ערב- כי אחרי המעבורת ונסיעה לאן שהוא, לא נשארות הרבה שעות יום ואולי כדאי להעביר אותן באי.
-
פוסט זה נמחק! -
תודה
אם אני חושב בכל זאת להגיע מוויסלר לטופינו דרך Horseshoe Bay והמעבורת הראשונה הפנויה היא בשעה 16:00 (מגיעה ל- Nanaimo ב- 17:40).
האם זה ריאלי לנסוע עד טופינו? אני מניח שנגיע רק בסביבות 21:00...
האם זה עדיף על להיתקע בפקקים בדרך למעבורת לויקטוריה?
ניר
-
@ludar אם היעד הוא טופינו ממילא. אז כן- הייתי הולך על הגעה בלילה, במקום לויקטוריה בלילה ועוד כמה שעות נהיגה למחרת....