מנהרת המונבלאן נסגרת ב2/9/24 לצורך עבודות תחזוקה
-
הי,
יש מצב שזה רלוונטי לחלקכם,
המנהרה תהיה סגורה החל מה-2/9/24 למשך 3.5 חודשים
המשמעות היא שהדרך משאמוני(הצד הצרפתי) לקורמאיור (הצד האיטלקי) מתארכת,
ואוטובוסים מבוטלים
-
טוב לדעת תומר. אתה עדיין בתכנון עם הסובב?
-
הדבר היחיד שנשאר בתכנון הוא איך נחזור למילאנו לשאמוני... ממריאים בראשון, התכנון הוא ללכת את המסלול המלא בתשעה ימים, כל מקומות הלינה כבר מוזמנים (אלמה היו קשים!) מזג האויר כנראה איתנו בימים הראשונים
-
@תומר איזה כיף!!תהנו מלא ונשמח מאוד לקבל כאן רשמים ותמונות.
לגבי מנהרת המונבלאן - יש עוד דרך לעבור משאמוני לקורמאיור כמובן והיא הרכבל האופקי - בעלות של טיסה מישראל לאירופה (בימים שפויים..)
-
תומר, בהצלחה ! מקווה שתתמודד היטב עם העומס על המסלול, אותי הוא די הפתיע בשנה שעברה (את ה TMB הלכתי ב 2010, עת היה עמוס הרבה פחות. בשנה שעברה הלכתי מקטעון שלו במסגרת מקטע GR5 שהלכתי).
בנוגע לשרשרת הרכבלים שעוברים מעל הרכס ומחברים בין שאמוני וקורמאיור, מבלי להתייחס לעלות (הגבוהה מאוד כפי שציינה יסמין), מדובר במסע מרשים ומומלץ מאוד... (גם זה מנסיוני ב 2010... דאם, איך עף לו הזמן).
תהנה מלא!
-
החלטנו לעשות את הדרך למילאנו ברכבת. הרכבלים נסגרים מוקדם יחסית, וסגורים במזג אויר לא טוב. ובגלל שלא תכננו את זה, אין לנו הרבה גמישות ולהסתכן שהרכבל לא יפעל או לפספס אותו....כדי לנסוץ להתחמק מהעומס פשוט משתדל לצאת מוקדם, מתוך הנחה שככה נתחמק מאלה שזנ ורק ראשון שלהם או לא רגילים להתנהלות, לוקחים את הזמן בבוקר (פגשתי כאלה שמה שעברה מבונאטי לקורמאיור, כשהגעתי למסקנה שבמיקןם הודעה שפגשתי אותם אומרת שהם יצאו אחרי עשר מקורמאיור...). אשתדל לפתוח הודעה ולעדכן, ולא להבהל - זה יהיה מסלול קצת אגרסיבי מבחינת חלוקת ימים, אבל ייתן עוד נק' מבט על הליכת מסלולים...
-
תסלחו לי על שגיאות איות, לא נותן לי לערוך מהסמארטפון. *במיקום והשעה, לדוגמא
-
נשמע כייף אדיר. נשמע שמצאת שותפים….. יהיה מעניין לשמוע דיווחים תכופים וחוויות
-
אם אפשר תן קצת פרטים על הציוד שלך וכו. בהצלחה ובכייף שיהיה
-
מראה לי שבאמת אעשה פוסט מסודר. בשביל הטריילר אני עם תיק גרגורי סטאוט 35 ליטר שישקול עם ציוד, לפני מים וחטיפים, כ-5.7 ק"ג
-
נשמע שאתה יוצא קל יחסית. סבבה. איזה נעליים?
-
מרל, אחרי שני זוגות של סלומון שהיו לי
-
אני מניח שלא ריצת שבילים למרות שלא ציינת את הדגם?
-
Moab שמי שליש. זה טריקי, נראה לי שהנעליים הבאות שלי יהיו חצאיות אם לא ספורטשטח. הבחירה בסוג הנעליים (גבוהות/חצאיות/ספורט) תלויה לדעתי בששלושה גורמים מרכזיים - עומס על הנעל (משקל אדם+ציוד) מיומנות וטכניקץ הליכה, ויכולת מוכנות פיזית. ככל שמשתפרים בשמי הגורמים האלה אפשר לעבור מנעולים תומכות קרסול לחצאיות ואז לספורט ואפילו סנדלים.
-
אני עברתי מ moab ל trail runners של Altra (תחילה Olympus וכעת. Lone Peak). כבר שנה 3.
למרות שהכושר / מוכנות פיזית שלי ממש לא ״כמו פעם״, דווקא עכשיו עשיתי את המעבר.
מרוצה מאוד.
-
אני עשיתי את הסובב ועוד הרבה מסלולים בארץ ובחול על Altra loan peak. המעבר היה הדרגתי ולא מלא כי בפטגוניה השנה שם הלכתי עם תרמיל גדול וכבד על הגב בטרייל אחד ואחר כך הרבה מסלולים רטובים ומושלגים העדפתי את הLowa Renegade שאיתם הלכתי גם בעבר. את אשתי נוקעת הקרסוליים הוותיקה הצלחתי להעביר גם לאלטרה (אחרי שננזפתי על זה שאני בכלל מציע) והיא גם עשתה איתם את הסובב בשנה שעברה ועוד. לאחרונה בגלל כאבים מתמשכים בגיד אכילס (בסובב כל בוקר צלעתי) אני בודק את התיזה שdrop 0 כמו באלטרא מאמץ את הגיד. קניתי נעלי ריצה כמו פעם עם דרופ 8 וגם ריצת שבילים של La Sportiva שראיתי בסובב שהאירופאים מעדיפים (והאמריקאים אלטרה כמעט בצורה גורפת) לפני כמעט שנה. אין תחליף לאלטרה בהן אני עדיין משתמש אבל יתכן שהלה ספורטיבה טובות יותר לגיד ולבטח יש להן שיכוך טוב יותר בריצות שביל. גם אשתי התלהבה מאותו הדגם לנשים של לה ספורטיבה אבל כנראה היא נוקעת איתן יותר. אין לה בעיות בגיד ואני חושב שלאאוסטה היא תצא עם האלטרה. אני כנראה אצא עם לה ספורטיבה ואם המזג אוויר ידרוש אז בגיבוי הlowa
-
ענבר ' מוכנות פיזית פה זה לא כושר, אלא מה שאוהבים לקרוא לו במושג המאוד כללי "מייצבים" (שזה בעצם כל השרירים מכף הרגל לאורך הגב ועד הצוואר.), הנעליים חוסכות לשרירים 'עבודה' והחזרה לנעליים פשוטות יותר קשה...
-
תודה תומר.
הרגשתי האישית (שום דבר מלומד, הרגשה נטו) היא שהרגליים שלי (בוודאי בחלקן התחתון - אבל זה מקרין) עובדות פחות קשה בנעלי ריצת השטח.
אולי זו רק העובדה שאני רגילה ללכת בנעליים כאלו כל יום (ההרגשה של ׳ריצת שטח׳ בייחוד של ה lone peak היא כמו נעל ספורט/ריצה. הנעל הזו רכה מאוד); אני מניחה שגם המשקל של הנעל (אעפ שגם נעליים גבוהות דוגמת המרל אינן כבדות כמו ׳נעלי טרקים׳ בעבר); התנועה החופשית יותר... לי זה מרגיש יותר טבעי ונוח.
מבחינת שרירים / מייצבים - אני נוטה להאמין, שבגלל שבגיל צעיר יותר הייתי תמיד מאוד מאוד פעילה ו״בכושר״ - ה״בסיס״ שלי טוב. אבל עדיין... ״כושר״ (סביר להניח שאני לא משתמשת במונחים המקצועיים, אני לא אשת מקצוע) הוא גם מבחינתי מצב השרירים לאורך כל הגוף בזמן נתון. (וגם עוד דברים כמובן).
בנוסף - עבורי היה שיקול של יבלות. העור שלי רגיש בצורה משמעותית. לא רק בכפות הרגליים. בידיים למשל אני מפתחת יבלות ממקלות ההליכה (וגם ממקל המטטא כשאני מנקה את הבית! חחח). בנעליים רכות - וספציפית באלטרה שה- toe box שלהן רחב מאוד (יחסית לרגל הלא רחבה בכלל שלי) - הרבה יותר קל לי. כך שהשיקולים הם שונים. (גם נידוף, זמן התייבשות והזעה...).
בשורה התחתונה : כל המינוחים הללו לא חשובים. חשובה ההכרה שלך את הגוף שלך, וגם הלימוד שלך אותו באופן רציף (כי אנחנו הרי משתנים כל הזמן). ורק הניסון יכריע מה יותר מתאים לך מבחינת נעל וכמעט כל בחינה אחרת.
אני בהחלט מצאתי את שלי, לפחות נכון לעכשיו. ההבדל מבחינתי הוא משמעותי.
-
באלטרא יש לי מספיק ניסיון כדי לומר שאני יכול לסיים יום מפרך במדבר ולהיכנס לאוטו ולנהוג עוד 3 שעות הבייתה בלי בכלל לחשוב שבא לי להוריד את הנעליים. בLowa שהיא רחוקה מלהיות נעל קשיחה ומוגדרת בכלל כנעל להייקים יומיים, אני מסיים הליכה ומוריד את הנעל שם סנדלים. עולם אחר…
-
יסלחו לי הצועדים, אבל הדיון בנושא הנעליים מעניין לדעתי מעט אנשים שגולשים בפורום אירופה, ויש פורום פעיל מתאים יותר, פורום ציוד טיולים, ביטוח ואיתור.