תכנון נסיעה להודו בנובמבר
-
שלום,
אנחנו רוצים לנסוע להודו בנומבר ל- 20 יום וקצת מרגישים אבודים עם התכנון. אשמח לכמה הבהרות.
- אני מבינה שהאזור ההררי, לה, קאסול, דרמסלה וכו' לא מתאים לעונה, אנחנו רוצים בעיקר נופים ונשמח להמלצות לאזורים כאלו שמתאימים לעונה ואם יש אזורים כאלו באזור דלהי (למרות שאני מניחה שאין) נשמח לשמוע.
- לגבי נסיעות, בגלל שזממנו מוגבל, נשמח לטיפים לגבי ניצול זמן מקסימלי ודרכי הגעה מהירים ממקום למקום.
- נשמח להערכות לגבי הוצאות שם, אוכל לינה נסיעות. אנחנו מחפשים טיול ברמת נוחות סבירה, כלומר, נישן בגסטאהוסים ונאכל במסעדות תיירים או מקומיות אם זה מתאפשר, לגבי נסיעות, אוטובוסים פרטיים לנסיעות ארוכות, ואם נסע ברכבת אז סביר שנקח מחלקה ראשונה.
- תודה לעונים

-
חלק מהתשובות הפשוטות כמו עונות וכו תמצאו בגוגל. לתשובות המפורטות והיותר קשות חכו לרוני.
-
@dregev03 אוקיי, תודה
-
תודה דרור לפרגון. נראה לי שאני בין אחרוני ההודים בפורום. אז אשתדל, למרות שהשנים חולפות.
תשובה לא פשוטה דווקא בגלל קוצר הזמן.(20 יום זה ישראל - ישראל כלומר ברוטו, או שהייה נטו בהודו?)
אני מניח שזו הפעם הראשונה בהודו.
לא ברור לי נסיונכם בטיולים במזרח.
אני מבין שאתם לא מכוונים לטיול תרמילאים מתכלב או זול במיוחד
התנייעות בתחב"צ לא פשוטה וגוזלת זמן. אם תוכלו לשכור רכב ונהג - עדיף ולא הרבה יותר יקר
אם עד כאן זה מקובל אפשר להמשיך.
על פניו המקום הנכון לנובמבר זה דרום הודו - מדינות קרלה וקרנטאקה גום גואה.
אם הולכים על זה - אז טיסה לגואה או לקוצ'י (קוצין) - אולי יש אלעל לאחת מהן. או אייר אינדיה. אולי לא בגלל המצב.
אלטרנטיבה זה שילוב של רג'סטאן עם גואה.
טיסה לג'ייפור (דרך דלהי או קומבינה אחרת) וממנה רכב עם נהג לכמה ימים (אם תחליטו על זה אולי יש לי נהג - מדריך. לא בטוח).
משם טיסה לגואה לכמה ימים.
עוד אלטרנטיבה שלא כוללת "נופים" אלא ערים חשובות תהיה מסע בין הערים דלהי + אגרה, אמריצר, רישיקש, ורנאסי, ג'ייפור ועוד,
רשימה לא סופית ולא בהכרח נכנסת ב 20 יום.
20 יום בהודו יעלו פחות מהטיסה אליה.
גסטהאוסים "טובים" יעלו כ 50$ ללילה. מלונות טובים 3 כוכבים עד 100.לזוג
מזון יעלה כ 20-25 $ ליום לזוג.
טיסות פנים כמובן שמשתנה לפי היעדים אבל ינועו בין 100-200$ לאדם לטיסה.
בנוסף - צריך ויזה וחיסונים.
-
היי,
אכן, זו היא הפעם הראשונה שלנו בהודו (אומנם הייתי בדלהי כחמש שעות כעצירה בטיסה לנפאל לפני אי אלו שנים (אנחנו כבר לא צעירים, רק בנפש:), אבל לשנינו יש ניסיון עם טיולים (אני במזרח, אבל לפני הרבה שנים ולו בטיולים במקומות שונים)
בעיקרון נראה לי שנטו נהיה שם 18 יום כי הטיסות מאוד ארוכות (12-14 שעות).
לגבי מסלול, נראה לי שנעדיף לא לטוס, נתת את אזור רג'סטן כמסלול מומלץ והוספת את רישיקש שזה בכלל בצפון, איך אפשר לשלב?
לגבי דרום הודו, זה בעיקר כפרים וחופים לא?
לגבי תקציב, לפי מה שאתה כותב זה נשמע שהעלות היומית היא 100$ פחות או יותר, זה לא מעט. בכל מקרה, אנחנו כנאה לא נוציא הרבה, נסתפק בגסטהאוסים פשוטים (אבל טובים) ובאוכל במקומות טובים אבל לא יקרים.
-
לאמריצר אפשר להצפין ברכבת בלי בעיה ומשם תתגלגלו בהכוונת רוני. תבדקו אונליין מה קורה בדראמסללה בתזמון שלכם ואם זה מעניין אתכם. אינטואיטיבית לא נשמע לי שיש שם מונסון בנובמבר אבל הרבה דברים יהיו סגורים.
-
נתת את אזור רג'סטן כמסלול מומלץ והוספת את רישיקש שזה בכלל בצפון, איך אפשר לשלב?
לא זה מה שכתבתי.
מסלול רג'סטאן הוא האלטרנטיבה השניה. צירפתי את גואה אליו. אפשר לצרף במקום זה את מומבאי.
זה מסלול שיש בו "נופים", הרבה היסטוריה ותרבות. עושר של מקדשים, מבצרים ושכיות חמדה אחרות. מסלול מרתק מאד.
את רישיקש ו"מסלול הערים" זו אלטרנטיבה שלישית שמחייבת דילוג על פני מרחקים, שרצוי לעשותם בטיסות עד כמה שאפשר.
כלל, אל תפסלי טיסות מראש. צריך לבדוק כל מקרה לגופו, לעיתים הטיסות זולות יותר, שלא לדבר על מהירות ונוחות יותר,
מנסיעה בתחב"צ - אוטובוסים ו/או רכבות. קחי בחשבון שגם המרחקים עצומים.
בטיול הראשון שלי בהודו השתמשנו אך ורק בתחב"צ לסוגיו. אבל זה היה טיול של חצי שנה ברמת חיים מינימאלית, מינימאלית פלוס.
אז גם היה זמן וגם נחסך כסף. לטיול בן 18 ימים זה יהיה בזבוז לנסוע יום שלם ברכבת כדי לעבור ממקום למקום (ליתר דיוק ממלון למלון)..
לכל האופציות צריך כמובן להוסיף ימים לדלהי. לדעתי טיול בהודו בלי דלהי הוא לא טיול שלם. כמה ימים זו החלטה בין אלטרנטיבות. בכל שלושת טיולי הייתי בדלהי במצטבר כשבועיים, ואחזור לשם שוב. גם מומבאי היא יעד חשוב.
תחליטו מה שתחליטו, אשמח לעזור.
-
היי,
לגבי מסלול רג'סטן רשמת נופים בגרשיים? למה בעצם?
לגבי מומביי, אני מבינה שזו עיר מאוד קשה לטייל בה, יש משהו מומלץ בסביבה?
לגבי תחבורה ציבורית, חשבנו לקחת רכבות לילה וכך לעשות נסיעות ארוכות, ככה אנחנו מנצלים את הזמן שייקח לנו להגיע בשינה, כשאני מדברת על נסיעות בלילה, הכוונה לנסיעות ":קצרות" יחסית של 5-7 שעות, לא של ימים, ברור שלא ניקח רכבת נגיד לגואה.
לגבי גואה, זה בעיקר חופים לא, מה עוד יש שם?
-
@רוני-סופר
היי,
לגבי מסלול רג'סטן רשמת נופים בגרשיים? למה בעצם?
כי למושג נופים יש גוונים רבים. רג'סטאן זה גם נופים, מדבר בעיקר, אבל גם מקומות מהממים שלא נופלים בדיוק במושג הזה.
לגבי מומביי, אני מבינה שזו עיר מאוד קשה לטייל בה, יש משהו מומלץ בסביבה?
נכון. אבל עיר מאד מאד מעניינת ואם תדלגו על דלהי (חבל) אני ממליץ לעשות המאמץ.
לגבי תחבורה ציבורית, חשבנו לקחת רכבות לילה וכך לעשות נסיעות ארוכות, ככה אנחנו מנצלים את הזמן שייקח לנו להגיע בשינה, כשאני מדברת על נסיעות בלילה, הכוונה לנסיעות ":קצרות" יחסית של 5-7 שעות, לא של ימים, ברור שלא ניקח רכבת נגיד לגואה.
תאורטית זה נכון. מעשית זה לא קל בסד הזמן שלכם. צריך תאומים לא פשוטים.
לגבי גואה, זה בעיקר חופים לא, מה עוד יש שם?
נכון. אבל יש שם פנינות לבלות מספר ימים. דרך אגב, גואה זו מדינה וצריך לדעת לבחור חו נכון. -
@רוני-סופר היי,
אנחנו קוראים ואוספים מידע ותוך כדי שואלים שאלות
הגענו למסקנה שאנחנו נעשה 2 מסלולים, המקורי זה דלהי-רג'סטאן וננסה להכניס את רישיקש איכשהו.
בגלל שזו הפעם הראשונה שלנו שם ואנחנו קצת מפחדים שיהיה לנו קשה אנחנו רוצים לעשות תוכנית ב', מקום יותר נעים שנוכל "לברוח" אליו, גם אם זה אומר בטיסה, איזה אזור מומלץ?
אמרת שצריך לדעת לבחור נכון בגואה, מה הכוונה?
אנחנו רוצים להתחיל בדלהי ולהגיע לג'איפור כי נראה לנו שזו הנקודה הכי קרובה, אבל במקום אחד רשום שזה 7 ש' נסיעה ברכבת ו-5 ברכב ובמקום אחר רשום 4 ש' נסיעה ברכבת ומשהו דומה ברכב, מה זמן הנסיעה האמיתי?
אשמח להמלצות על נהגים אם יש לך.
לגבי נסיעות ברכבת, אמרת שזה מצריך תיאומים לא פשוטים, מה הכוונה?
סופ"ש נעים!
-
אני מצרף כאן מסלול שבניתי בשעתו לזוג כמוכם שתיקשר איתי דרך הפורום.
זה מסכם 22 ימים, אבל בקצב טיול מהיר למדי.
אפשר לרווח.
תכנית ב יכולה לשלב את גואה. בגואה צריך לגעת לבחור את החוף הנכון.
אני יכול להמליץ על אחד או שניים, אבל יש לא מעט המלצות.
אשמח לעזור גם בפרטי

-
@רוני-סופר היי, תודה רבה על התוכנית, אבל זה המון טיסות. אנחנו מנסים לחסוך על טיסות ולנסות לקחת או נהג, או רכבת בכל זאת.
-
שלחתי הודעה בפרטי