ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

זוג גמלאים פעם ראשונה בארהב

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית מחוף אל חוף
    8
    27
    550
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • vip701
      vip701 נערך לאחרונה על ידי vip701

שלום

אף פעם לא היינו בארהב (יש אנשים כאלה) ואני יוצא בקרוב מאוד לגמלאות. הבעיה שהטיסות תמיד היו קשות לי מאוד ועכשיו גם מבחינה בריאותית זה ממש לא טוב לי.

אנחנו מעוניינים להצטרף לקבוצה. אבל כולן טסות ישירות מהארץ לארהב. מה עושים?

IO. הצועד בנעליו 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • IO.
        IO. @vip701 נערך לאחרונה על ידי IO.

@vip701

אני יכולה להזדהות, טיסות ממש קשות גם לי.

אני חושבת שאם אתם יוצאים בקבוצה/מאורגן, אתם די מוגבלים... למה שהקבוצה מציעה לכם.

למען האמת, גם אם תמצאו קבוצה/טיול מאורגן שטס דרך אירופה, בדכ עצירות הביניים לא ממש מאפשרות הפוגה משמעותית (למשל יממה שלימה בעיר ה connection), כך שאתם ״סתם״ תקועים כמה שעות בשדה תעופה כלשהו (אולי עוזר מבחינה בריאותית, אני לא בדיוק יודעת, אבל עדיין הטיסה מתישה מאוד).

אם אתם מארגנים לבד, אז כן אפשר לחלק קצת יותר טוב, כולל הפוגה משמעותית (עדיין יש לפחות טיסה אחת די קשה...). אין לי מושג אם זו אפשרות בכלל מבחינתכם.

אז מה כן?

1. טיסות לחוף המזרחי - ניו יורק בעיקר - הן קצרות וקלות מאשר טיסות למערבי (קליפורניה). אז אם את שוקלים טיול מאורגן כלשהו - אולי עדיף להתחיל עם טיול לחוף המזרחי.
        2. כמובן - להתייעץ ולקבל אישור מהרופא המטפל (אני לא יודעת מה הבעיה הרפואית, לפעמים יש אפשרות לסייע לדוגמה: שרוול לחץ לטיסה לאנשים עם לימפדמה/סיכון ללימפדימה - סתם דוגמה כמובן).
        3. אולי אפשר להצטרף לקבוצה שיוצאת משם ואתם תגיעו עצמאית וכך - תטיילו עדיין עם קבוצה, אבל תשלטו טוב יותר בארגון הטיסות?
        4. אולי אפשר להתצטרף לקבוצה ישראלית אבל לפגוש אותם שם בדומה להנ״ל? (כלומר: טיול שמאורגן מישראל אבל יאפשרו לכם להגיע עצמאית לפני ולפגוש אותם שם)

מקווה שקצת עזרתי... 😞 ואולי לאחרים יהיו עצות יותר טובות. יותר מזה: מקווה שתמצאו את הדרך לטייל שם. והעיקר הבריאות ... 🤗

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • הצועד בנעליו
          הצועד בנעליו @vip701 נערך לאחרונה על ידי

@vip701

אופציה ראשונה שנראית לי הפשוטה ביותר לפנות לחברה המארגנת ולבקש שיארגנו לכם טיסה נפרדת שתכלול חניית ביניים. אולי יסכימו.

בסך הכל כדאי להם כי טיסות כאלה זולות יותר, הרווח שלהם יהיה יותר גדול

אופציה שניה במידה ולא מצאתם חברה כזו תבקשו עסקה שלא כוללת טיסה,

צרו קשר עם החברה המארגנת, תסבירו שאתם מעוניינים לחבור לקבוצה בארה"ב, ודונו בפרטים כמו מחיר שלא כולל טיסות.

עדיף שיהיו לכם כמה אופציות כדי שתוכלו לאתר את הטיסות המתאימות לכם ביותר.

טיסות אתם יכולים להזמין לבד או בעזרת סוכן.

קחו בחשבון שפיצול העסקה יכול להיות בעייתי, אם מאיזושהי סיבה יתבטלו הטיסות או הטיול או יהיה שינוי בתאריכים.

אופציה שלישית היא לבקש מהחברה המארגנת לשדרג את הטיסה למחלקת פרימיום או עסקים, במחלקת עסקים הטיסה הרבה יותר קלה ונעימה, במיוחד במטוסים רחבי גוף כמו ה 787.

כרגע רק אל על טסה ישירות לארה"ב כך שאתם יכולים להכנס לאתר שלהם ולקבל הערכה על הפרשי העלויות, תראו אם מתאים לכם.

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
          • dregev03
            dregev03 נערך לאחרונה על ידי

מה אני אגיד שאני צריך לנסוע להוואי בשבוע הבא לחמישה ימים ופשוט אין כרטיסים. יצאתי מדעתי ושיגעתי את הסוכנת. מזל שלופוהנזה חוזרים מחר לטוס. אז אני יוצא עם אל על וחוזר בלופטהנזה. לפני שנתיים הגעתי בשתי טיסות ועכשיו גם בהלוך וגם בחזור 3 טיסות שאלוהים ישמור. צרות של בכיינים (אני הבכיין

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • רוני סופר
              רוני סופר @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

@הצועד-בנעליו

לטיסה מפוצלת י בעיני יתרון אחד - בדרך כלל זולה יותר מטיסה ישירה.

החסרון הבולט - טרטור מטורף.

בעוד שטיסה ישירה לניו יורק נמשכת כ 19 שעות דלת לדלת (מצפון הארץ - 2ש' הדרך לנתב"ג, 3ש' קדם טיסה, 12 - טיסה, 2 לאחר הטיסה עד למלון)

הרי טיסה מפוצלת נמשכת כ 23 שעות עם קונקשין מצויין של שעתיים ומגיעה ל 30 שעות ואף יותר אם לא מוצאים קונקשן טוב.

לא יודע מה זאת אומרת - "הטיסה קשה לי" לכל אחד קשה אחרת מנטלית ובריאותית. אבל אם קשה 19 שעות, לבטח קשה יותר ב 30 שעות.

אלא אם עוצרים לחניית ביניים של כמה ימים (לילה לא עוזר, שוב בגלל לוגיסטיקת הטיסה), ואז אפשר להתרענן באמת ולבור כוחות להמשך הטיסה.

@הצועד-בנעליו

מחיר הפרימיום באלעל כפול ויותר ממחיר התיירים. יכול להגיע בימים אלה ל 2500-3000$ לכרטיס בקניה מוקדמת מספיק.

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • הצועד בנעליו
                הצועד בנעליו @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

נראה שהכל טוב,

אין סימנים שחוזר לפורום כך שיכול להיות שעד שיטוס המחירים כבר יסתדרו

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • רוני סופר
                  רוני סופר @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

@הצועד-בנעליו

כן זה קורה לא מעט לאחרונה ועושה רושם שאנחנו מדברים עם עצמנו.

נו, בימים אלה טוב שיש עם מי לדבר 😞

• dregev03

דבר אל הלמפה

• MERAVSHELL
                      MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

דרור, אשמח לשמוע בהמשך חוויות מהוואי. אני בודקת טיסות ליולי הבא לונקובר, והמסקנה שלי היא לטוס לסיאטל ומשם לנסוע לונקובר וחזרה במסלול דרך מעבורות לאי ונקובר וממנו לסיאטל. מסיאטל חושבים לטוס להוואי בטיסות לא יקרות יחסית. הטיסות לסיאטל מהארץ יותר זולות משמעותית, ואני מעדיפה את בריטיש. וכאן מגיע הקשר למה שכתב השואל- בבריטיש יש הרבה פעמים קונקשנים ארוכים. ביררתי באתר של היתרו לגבי חדרי מנוחה, ויש משהו דומה שמציע מנוחה ושקט, ארוחות ואפשרות למקלחת אפילו. תמורת סכום צנוע כמובן אבל זה רעיון שאולי כדאי לאמץ למי שקשים לו הקונקשנים. אישית, תמיד אבחר לטוס לארה"ב בטיסת קונקשן. לא מסוגלת לטוס ישיר כל כך הרבה שעות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • dregev03

נוסע בגדול לנסיעת עבודה/כנס בריזורט בחוף קונה במערב האי הגדול עם הפארק הגעשי. זו תהיה הפעם השניה שלי באותו מקום. האמת זה ריזורט מדהים אבל החדרים לא היו מתוחזקים טוב לפני שנתיים…. יש בריזורט העצום מוזיאון עם המון מוצגים מרחבי אסיה ופפואה ניו גיני שפשוט שדדו מהתרבות הזו דברים שכנראה אין בפפואה עצמה היום. טס בהלוך עם אל על לניו יורק מעל 11 שעות ואחרי קונקשן של 5 שעות עוד עשר וחצי שעות להונולולו ומשם עוד ממשיך בטיסה קצרה לקונה באי הגדול. האי הגדול מאוד יפה וטיילנו כמעט בכולו בביקור הקודם. יש בו גם שנירקולים טובים בריזורט ומדהימים בחוף בו נרצח קפטן קוק בידי הילידים. גם הפארק הגעשי יפה מאוד ועוד יותר בלילה כשרואים את הלבה (מרחוק). הג׳ט לג שם הוא מטורף בנסיעות קצרות כמו שלי. בנהיגת לילה של 3 חברה של שעתיים בחזרה מהפארק התחלפנו בנהיגה כל הזמן והגענו זומבים למלון. הוואי שאני הכרתי זו לא בדיוק ארצות הברית ובהרבה אספקטים עדיין קצת ילידית (למרות שהם כבר מזמן לא מקבלים שרשראות חרוזים כתשלום בחנויות). חוזר דרך סאן פרנסיסקו ואחרי 6 שעות למינכן ומשם לארץ. לפני שנתיים גם ההלוך וגם החזור היו דרך לוס אנג׳לס בשני לגים בלבד. חייב לומר שגם אני מזמן כבר לא ילד וממש לא שש לקראת הטיסות האלה במיוחד שעכשיו הכל הסתבך והתארך אבל זה מה שיש ואני אסתדר

• MERAVSHELL

השאלה לגבי עצמי אם יהיה לנו כוח לעוד טיסה לאי הגדול מהונולולו, שהבנתי גם ממך שיפה מאד שם, או להישאר כשבוע בהונולולו והאי עצמו. נראה. תודה על הפירוט!

עודד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • dregev03

לא הייתי בהונולולו ושמעתי שיפה שם אבל בחיפושים שעשיתי, האי הגדול מומלץ לביקור ראשון בהוואי כעדיפות ראשונה. יש כנראה בקוואי את הטבע הכי פראי ובמאווי את החופים לגולשים. מכיוון שאותי פחות מעניין פרל הרבור ומאוד עניין אותי הפארק הגעשי לא חשבתי להקדיש ימים לאיים אחרים כשהכנס באי הגדול. בהערכה שלי 4 ימים באי הגדול יתנו לכם טעימה די יפה שלו. למעשה בטיול מקיף אני גם לא חושב שצריך להקדיש לו יותר משבוע. אי מאוד מאוד מגוון וממש לא חייבים לישון בריזורט בשביל להנות ממנו. תקראי קצת. רציתי שאשתי תצטרף אלי (בסוף היא לא) וחשבתי על איים אחרים אבל ממה שקראתי, כדאי להתחיל מהאי הגדול אלא אם את באה לעשות טרקים קשים בקוואי עם לינות שטח או שאת באה לגלוש.

• MERAVSHELL

תודה דרור. בהחלט אקרא חומר. האמת שקראתי לא מעט על האיים השונים אבל תמיד טוב לשמוע עוד חוות דעת. לא בטוח עדיין אם ניסע. אבל לפנטז זה תמיד טוב. וסליחה מהבחור ששאל על טיסה ודי השתלטנו לו על השירשור..

• karnielr
                                karnielr נערך לאחרונה על ידי

אנחנו טיילנו כשלושה שבועות באיי הוואי. האי של הונולולו (שמו אואהו) יפה מאוד והייתי מקדישה לו יומיים שלושה. לדעתי חובה להקדיש זמן לאי הגדול, הקדשנו לו שבוע ולא הצטערנו ומומלץ להקדיש זמן גם לקוואי. אם צריך לצמצם, אני הייתי מוותרת דווקא על מאווי, אבל במשפחה יש כמה שלא מסכימים איתי. אם יש רק שבוע- לא הייתי מקדישה אותו לאואהו. אני הייתי מקדישה אותו לאי הגדול, בן זוגי לקוואי, הבן שלי למאווי...

• dregev03

קרני מה אהבת בקוואי? מתאר לעצמי שאת הטרק המפורסם לא עשיתם במלואו. ספרי אם אפשר למה בן זוגך אהב אותו ולמה בנך את מאווי?

• karnielr
                                    karnielr נערך לאחרונה על ידי

קוואי אי קטן, מתויר כמובן, אבל פחות. הנופים דרמטיים, מאוד יפים, השילוב של הירוק על כל גווניו, ההרים החדים, המפלים, הים- יש פחות מרחבים אז הכל יותר מרוכז, טיסת הליקופטר שלקחנו שם היתה בלתי נשכחת. הבן שלי אהב את מאווי לדעתי דווקא בגלל שהוא יותר תיירותי, גדול, מגוון. חייבת להגיד שאני אישית חושבת שעמק וויפיו שנמצא באי הגדול הוא המקום היפה ביותר שראיתי בהוואי. בקיצור, הבחירה באמת קשה.

• dregev03

תודה רבה קרני. לא זוכר איפה זה עמק ויופיו ואם הייתי שם. אבדוק בתמונות ואם לא אז אולי נקפוץ ביום שישי

• MERAVSHELL

תודה על המידע.

• עודד
                                          עודד @MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

@meravshell

מניסיוני אואהו דורש כחמישה ימים אלא אם את רוצה להישאר לנפוש שזה כמובן בלתי מוגבל

MERAVSHELL תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • MERAVSHELL
                                            MERAVSHELL @עודד נערך לאחרונה על ידי

@עודד

תודה עודד!

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון