ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מחפש רעיונות מעניינים ל 2-3 ימים מחוץ לניו יורק בתחילת דצמבר

פורום צפון אמריקה
    ניו יורק
    4
    8
    650
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

ממשיך לעזור לחברים. טיול אם ובת לפני גיוס. טסות בנובמבר-דצמבר לטיפה פחות משבועיים. הטיול מתחיל בכמה ימים בוושינגטון, ממשיך בכמה ימים במנהטן (הכל ללא רכב).

בחג ההודיה (Thanksgiving  יום חמישי 28 בנובמבר) הן יראו את המצעד של מייסיס ואחר כך יצאו מן העיר, ישכרו רכב ויתמקמו איפשהו.

יום שישי זה בלאק פריידי מוקדש לקניות, בקניון גדול וחנויות גדולות שלא בקניון (בגלל זה האוטו).

טיסה חזרה (אלעל) ביום שני ב-21:00 מניוארק.

במקור היו אמורות לחזור במוצ"ש, ואז הרעיון היה להתמקם ליד ג'רסי גרדנס ליומיים  (מלון במרחק הליכה - מאפשר גם לבת שלא נוהגת בחו"ל עצמאות), ושבת לא תוכננה לשום דבר מיוחד. השלמת קניות, אולי משהו בניו יורק ולא במנהטן, או כל דבר אחר. אבל בגלל שינוי בטיסות (אלעל במקום אמריקן) "צצו" עוד יומיים ואז כבר כדאי לעשות משהו מעניין.

הן מעוניינות בטיול אוטו. לא מסלולי הליכה בטבע (וזו גם לא העונה). אם כי נקודת תצפית כזו או אחרת ללא הליכה וללא נסיעה מתישה יכולה ללכת. עיירות קטנות, חנויות עתיקות או שוק פשפשים, ואפשר גם משהו מיוחד אחר אם יש רעיון. לא מחפשות אטרקציות "של ילדים".

בגדול הפרק של וושינגטון וניו יורק די יסגור את הנושא של מוזיאונים ו"אתרים" אז אחוזה כזו אחרת בהאדסון כנראה פחות רלוונטיים, אם כי אם יש משהו מיוחד אז אפשר לשקול.

בהתאם לרעיונות, אפשר לשקול קניון אחר שאינו ג'רסי גרדנס. אפשר לשקול טיול "כוכב" של לינה מרכזית, ואפשר גם להתגלגל. כמובן שכוכב יאפשר גמישות גבוהה יותר גם בהתאם למזג האויר.

כמה רעיונות שחשבתי עליהם, אבל אני לא מצליח ליצוק בהם תוכן למספיק ימים:

1. עמק ההאדסון – כמובן שוודברי יהיה החשוד ליום השופינג. למחרת אפשר לשקול את קולד ספרינגס שיש בה חנויות עתיקות. בכניסה לעיר יש בשבתות (אם כי אני לא יודע אם גם בסוף נובמבר) שוק איכרים בבוקר. אם מזג האויר משתף פעולה, אפשר לנסות את הגשרים שחוצים את הנהר לקצת נוף. אבל פה בערך נגמרים לי הרעיונות (כלומר מילאתי את שבת, אבל לא ראשון ושני). ווסט פוינט לא מעניין, וגם לא בית הספר לבישול (שמן הסתם בחופשה לחג). חלק מהאחוזות סגורות, וגם מה שלא, לא מאד מלהיב ונחשב מבחינתן לליגה ג'. אני מניח שאפשר למצוא 2-3 נקודות תצפית נחמדות (כתלות במזג האויר) אבל זה מקומות "על הדרך" ולא מעבר לזה.
      2. קו החוף של קונטיקט – לא מצאתי קניון / אזור קניות שיראה מספיק מעניין לבלאק פריידי, אשמח לרעיונות. אני בטוח שיש כמה וכמה עיירות יפות. שייט לוויתנים היה יכול להיות נהדר, אבל להבנתי אין בעונה. אין לי שום דבר קונקרטי באזור שאני יכול להניח עליו את היד.
      3. קייפ מאי/דלאוור – קייפ מאי בקצה בדרומי מזרחי של ניו ג'רסי ומולה אתרים בדלאוור. זה נראה לי מקום מאד קייצי. דווקא בקייפ מאי יש כמה חנויות עתיקות וגם לכאורה שייט לוויתנים שפועל גם בזמן הזה. לא ברור לי עד כמה זה רציני. בצד של דלאוור יש כמובן את האאוטלט של tanger. המעבר בין ניו ג'רסי לדלאוור דורש מעבורת והפלגה לא קצרה. כך שכל האזור הזה מרגיש לי לא מספיק מעשי.
      4. מערב ניו ג'רסי / מזרח פנסילבניה. באחד הימים אפשר לנסוע ל Lambertville בניו ג'רסי שגם בה יש כמה חנויות עתיקות, גשר שחוצה את נהר בדלאוור וקצת אוירה של עיירה ושוק פשפשים בשבת/ראשון בבוקר (בקיצור – המקבילה של ניו ג'רסי לקולנד ספרינגס ניו יורק שהזכרתי קודם). אבל שוב אין לי מספיק תוכן לשאר הימים. פילדלפיה כנראה לא רלוונטית וכך גם איימישים. סיורי מפעלים למינהם זה לא מה שהן מחפשות ובכל מקרה מדובר על סופ"ש בעיקר. אם יש רעיונות למשל במזרח פנסילבניה יתקבלו בברכה. חשבתי להציע להן את הבית על האשד, אבל זה רחוק מדי.
      5. כוכב בניו ג'רסי להתמקם לא רחוק מג'רסי גרדנס לכל הימים, ולשלב חלק מהאתרים שהזכרתי קודם. אבל לפחות לרוב היעדים פה מדובר על נסיעות ארוכות למדי. אני מודה מפתה לישון צמוד לקניון.

מזג האויר הצפוי (בתלות ביעד המדוייק) – הטמפרטורות מעל האפס ביום, ויורדות מתחת לאפס בלילה, עם סיכוי לא זניח לגשמים, אבל ללא שלג. זה אומר שלא מסתובבים בשטחים פתוחים באמת (כלומר לא טיולי טבע), אבל אין בעיה מיוחדת עם "דילוגים". מה זה אומר על נהיגה? בייחוד בבוקר? השמש שוקעת בסביבות 16:30 (פלוס עוד קצת דימדומים).

גם בגלל הגשמים האפשריים והחשיכה המוקדמת, נראה לי לא לעניין לעשות נסיעות ארוכות בערב. כלומר בעייתי יחסית לכוכב ממזרח ניו ג'רסי ועדיף אולי להתכנס?

מה אתם יודעים על סוף השבוע שאחרי החג? משהו מיוחד? או להיפך – דברים סגורים? ממה שהתרשמתי הרבה אתרים סגורים בחג עצמו (יום חמישי), אבל לא ראיתי התייחסות מיוחדת לסופ"ש שלאחריו. רוב עצי חג המולד המפורסמים ידלקו רק כמה ימים אחרי (רוקפלר, הבית הלבן), אם כי יתכן שמופעי אורות יתחילו כבר בשלב הזה.

אשמח לרעיונות או כל דבר אחר

ortaliy22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ortaliy22
        ortaliy22 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

עשיתי טיול באזור בשבוע הראשון של דצמבר 1-8 בשנת 2022

לנתי אצל חברים בניו ג'רזי ועיקר הטיול היה במנהטן וניו ג'רזי אבל גם עשיתי יום טיול לעמק ההדסון - העיירות קולד ספרינג וביקון מקסימות.

אך דווקא גולת הכותרת של היום תוכננה לפסטיבל כריסמס מקומי שהלכתי אליו.. אם זה מעניין אותן שווה לחפש כל מיני פסטיבלים מקומיים.

גם שכונת דייקר הייטס בברוקלין כבר הייתה מקושטת וממש שווה לבקר בה כשיהיו במנהטן.

אני לא יודעת אם תמצא מה שאתה מחפש, אבל שמה לך קישור לפוסט שכתבתי על הטיול כולו, אולי משהו בכל זאת יעניין..

https://www.beadashat-hamatslema.com/post/%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%A1%D7%9E%D7%A1-%D7%91%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97-%D7%94%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C-%D7%93%D7%A6%D7%9E%D7%91%D7%A8-2022

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • אנשיםטובים

בול מה שחיפשתי תודה רבה

משהו שמאד מטריד אותי זה הנסיעות בלילה. הזכרת את זה בסיפור שלך (הנסיעה חזרה מעמק ההדסון לניו ג'רסי). אומנם במקרה שלהן הן יהיו שתיים (אבל רק אחת נוהגת), וזה יהיה אחרי מעל שבוע בארה"ב (מבחינת ג'טלג). אבל זה עדיין נסיעה / נסיעות קשות. בחושך.

ברור שנוסעים גם בחושך. אף אחד לא מניח שהיום מסתיים ב-5 אחה"צ. אבל נסיעה ארוכה יחסית כמו מעמק ההדסון לניו ג'רסי עשויה להיות מוגזמת ביותר.

וכאמור טיול מתגלגל נראה לי בעייתי עם שיקולי מזג אויר הפכפך.

לגבי אטרקציות "חג המולד" – יכול להיות מגניב להרגיש כמו בסרט של הולמארק. עם האורות, הפסטיבל המקומי, החלקה על קרח ועוד. אבל אני תוהה האם לאנשים מבוגרים יש באמת מה לחפש במקומות האלה מעבר לחצי שעה? אם יש במקרה איזה מופע אז כמובן שיותר, אבל לא בטוח שהרבה יותר. וזה לפני שדיברנו על זה שאנחנו לא בהכרח לבושים מספיק טוב (כי בכל זאת אנחנו ישראלים ואין לנו בגדים חמים באמת).

אם יש משהו כזה "במקרה" קרוב יחסית למקום הלינה – למה לא. בכיף אפילו אם זה רק חצי שעה. למשל winter wonder lights אם ישנים באזור. אבל לעשות מאמץ? נסיעה? אולי החלפת לינה? בספק עם שווה.

יש רעיון לעוד כמה אתרים בעמק ההדסון (או במקום אחר) כדי למלא כמה ימים בנסיעות סבירות?

ortaliy22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ortaliy22
            ortaliy22 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

מבחינת הנסיעה, רק החלק הראשון היה קשה בחושך כי הפסטיבל היה בתוך אזור מיוער מחוץ לעיר, אבל זה נמשך רק כ10 דקות עד שעליתי לכביש המהיר ושם כבר הכל מואר. הקושי שלי היה בעיקר העייפות ולאו דווקא החושך (שוב, אחרי שעברתי את ה10 דקות הראשונות). בנוסף, החברים גרים כ45 דקות דרומית מג'רזי גרדנס לכן הנסיעה שלי הייתה מאוד ארוכה, אבל אפשר להתמקם כמו שחשבת באזור הג'רזי גרדנס או אפילו קצת יותר צפונה, אזור סיקוקוס ואז גם הגיחות למנהטן יהיו נראה לי יותר קצרות וגם הגיחות לאפסטייט (אני גם חושבת כמוך שבמקרה הזה עדיף כוכב).

בנוגע לפסטיבלים, באמת בניתי לי יום טיול שלם באזור עמק ההדסון ולא נסעתי במיוחד, ככה שזה התאים ולא הרגיש נסיעה לחינם.. ואז אפילו שזה היה רק לחצי שעה זה היה סיום נחמד ליום הזה. מאמינה גם שבטוח יש פסטיבלים שמתאימים יותר למבוגרים.

כשחיפשתי ראיתי כמה אופציות... גם של דרייב-אינס.

אני מאוד נהניתי מזה, אבל אולי כי אני גרופית של סדרות אמריקאיות ותמיד הם מקדישים פרק מיוחד לכריסמס ומראים אותם מטיילים בפסטיבלים, אז לי זו הייתה חוויה.

מודה שגם אני מתקשה להעלות עוד הצעות חוץ מעוד עיירות על ההדסון כמו היי פולס עם שווקי פשפשים ועתיקות, סליפי הולו ואחוזת רוקפלר שבה שנשמעת מומלצת, וודסטוק בקטסקילס גם נראית ממש יפה ואפשר לשלב את מפלי קאטרסקיל עם הליכה של 10-15 דקות לתצפית. אולי אפשר לשלב גם איכשהו את מפלי פטרסון בניו ג'רזי בדרך צפונה, כך גם אני עשיתי בטיול אביב. תהיה טיפה סטייה אבל לא משהו רציני לדעתי, זה ממש צמוד לחניה ושוטטות רגלית קצרה סביב.

זו באמת פחות העונה להסתובב הרבה בחוץ, ואחוזות ומוזיאונים כבר מוצו לפי מה שאתה אומר... למרות שבנוגע לביגוד, אם מצטיידים טוב אפשר בהחלט להרגיש בסדר. חולצה ומכנס תרמיים, מגפיים מחממות ומעיל טוב יעשו את העבודה.. כמובן להוסיף גם כובע, צעיף וכפפות..

אגב, הזכרת את המכונית בבוקר, אז השמשות היו מכוסות שכבת קרח בבקרים, אבל בשביל זה יש להם נוזל שמשות מיוחד. מתניעים טיפה את הרכב שיתחמם ומפעילים את המגבים עם נוזל השמשות וזה יורד...

מצטערת שלא הצלחתי לעזור יותר, אם אחשוב על עוד משהו אוסיף.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • אנשיםטובים

ושוב תודה.

האמת - גם אני אוהב את פרקי חג המולד של הסדרות, וכמו שהזכרתי גם את הסרטים של הולמרק שבו תמיד הבחור והבחורה נפגשים "במקרה" ביריד המקומי. אבל כשאני חושב על זה, תמיד הם מגיעים ליריד עם האחיינים. לא באמת לבד (אלא אם כן הם עובדים שם). כלומר זה אכן פונה יותר למשפחות עם ילדים.

אם יש רעיונות / כיוונים / מחשבות נוספות אשמח לשמוע

דבורה פ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • דבורה פ
                דבורה פ @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי דבורה פ

@אנשיםטובים

תעדכן את האמא והבת שבמדינת ניו ג'רזי אסור לצאת מהרכב בתחנת דלק כדי לתדלק באופן עצמאי. יש להמתין למתדלק בתוך הרכב.

הייתי בניו יורק בשבוע השני של דצמבר 2019 רגע לפני הקורונה. הביקור בשכונת דיקר היה מקסים. כדאי לבדוק אם בזמן הטיול שלהן כבר מקושט, והכי טוב להגיע לשם בתחבורה ציבורית בזמן שהן בעיר. אני נעזרתי בטיפים האלה כדי לטייל שם באופן עצמאי, כמובן רק אחרי שמחשיך.

במנהטן לא לפספס את כפר החורף בברייאנט פארק ולבדוק האם מופע האורות לקראת כריסמס על הבניין של חנות Sacks בשדרה החמישית מול הסימטא המובילה לרוקפלר סנטר כבר פעיל כשהן מגיעות. שווה שיבדקו האם הן עוזבות את העיר רגע לפני שמתחיל האקשן כדי לטייל מחוץ לעיר באיזורים שהם יחסית שוממים. חווית ניו יורק לפני כריסמס שלי היתה מאוד חזקה, אבל כאמור הייתי בשבוע השני של דצמבר.

לנסיעה עם רכב מג'רסי גרדן ממליצה לחשוב על קמפוס אוניברסיטת פרינסטון, מקום קסום, סטייל הארי פוטר. היינו שם בקיץ ומאוד אהבנו להסתובב, קשה לי להעיד באופן אישי איך זה נראה בתקופת טרום כריסמס.

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • dhz
                  dhz @דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

@דבורה-פ אגב, נכון גם לגבי אורגון. רק full service בתחנות הדלק.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • אנשיםטובים

תודה רבה

אכן הן מפספסות חלק ניכר מאירועי טרום כריסמס. רובם מתחילים כשבוע אחרי thanksgiving. למשל הדלקות העץ (גם ברוקפלר וגם בבית הלבן). אבל את Sacks למשל הן צפויות להספיק (אם כי בינתיים לא ראיתי תאריכים רשמיים עדיין).

כפר החורף בבראיינט פארק - אחד המקומות הבודדים שפתוחים ביום של חג ההודיה בעצמו.

פרינסטון - נראה מקסים, אבל אני תוהה האם שווה לאור המצב הגיאופוליטי מחד וחופשת החג מאידך (כלומר הקמפוס יהיה שומם). אבל נעביר את המסר.

אגב, לגבני תחנות דלק, לפני כשנה אורגון שינתה את החוק ומאפשרת שירות עצמי, מה שמשאיר את ניו ג'רסי כמדינה היחידה שאוסרת על שירות עצמי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון