סוגרים שנה בחבל אאוסטה - חופשה זוגית
-
הגענו לפאס היפה אחרי 55 דקות עם שני הבנים הגדולים בהליכה נינוחה למדי. זה די נחמד שאשתי נכנסת לטיפוס כזה של 340 מטר כמו לסיבוב בשכונה. השלט על הפאס הראה עוד 30 דקות לאגם שסמדר תכננה ללכת אליו אבל לא ירדנו. האגם יפה אבל לא משהו מסוג שלא ראינו בלשון המעטה. הרבה שלג מסביב ובמפנה הצפוני של הפאס בירידה לכיוון האגם ולה פולי בה עברנו לפני קצת יותר משנה בסובב מונט בלאן.
קצת מיהרנו לחזור לבן הצעיר שנשאר בביית המקסים שלנו בפילה. הוא נחבל רצינית ערב לפני הטיסה והעביר אותנו שעות של חרדה עם ביקור במיון ״איום״ של הרופאים בצורך בניתוח שהומר בצורך באישפוז שגם עליו בסוף ״וויתרו״ לנו. זמן לאריזה רצינית לא היה לנו וגם הרשימה המקורית לא הייתה מלאה בגלל פיזור דעת. יצאנו חסרים בהרבה ציוד. ברגע האחרון וויתרנו שנינו על נעלי ההליכה הגבוהות, ואשתי גם שכחה את נעלי האלטרא שאיתם הלכה את הסובב. מזל שהביאה את נעלי ריצת השביל של לה ספורטיבה שקנינו שנינו לאחרונה ושמשו אותה היום כמו בהליכות קלות יותר השבוע. אני והבנים הגדולים עלינו עם אלטרא.
-
תודה שמחת…. כן, מעבר לחבלה הרצינית שחטף הבן הצעיר שלנו שבגללה יצאנו בחופזה, הטיסה שלנו התעכבה מה שגרם לשהיה בנתב״ג בזמן מתקפת הטילים האזעקות והבומים. לא חשבנו שנטוס אבל בסוף זה קרה באיחור של יותר מ5 שעות. כמובן שלא יכולנו לקחת את הרכב באותו הלילה ישנו מעט בארונה (אבל ארוחת הבוקר הייתה מצויינת ) ונאלצנו לחזור לנמל התעופה כדי לאסוף רכב בבוקר. בסה״כ, ממש אין תלונות וכולנו יחד ומאוד נהנים מהביית שלקחנו למרות שהפיתולים בדרך אל ומאאוסטה הופכים את הבטן הנופים בימים בהירים אבל גם האורות של אאוסטה בערב ממש יפים. פילה די נטושה כרגע וגם השבילים וקניות הכי פשוטות צריך לעשות באאוסטה. מחר מתכננים לנסוע לכיוון גרנד פראדיסו או למפלים ״של סמדר״
-
תהנו דרור! אחלה תקופה לטייל בה. כשאנחנו היינו באאוסטה באוקטובר לפני אי אילו שנים ירד המון גשם, אבל הפיצוי היה צבעי השלכת, מיעוט התיירים ומסלולי הליכה מדהימים.
-
אני מחפש צימרים באזור פורטוגל אבל מאד חשוב לי לקבל המלצה ממישהו שהיה או לראות סיור וירטואלי כמו שיש באתר צימר 360 יש מישהו שממליץ?
-
איך פורטוגל קשור לשרשור הזה שמסכם טיול באאוסטה שבאיטליה?
-
תודה מירב ושוב תודות לסמדר ושמחת שסימנה העונה את עמק אאוסטה. אנחנו מטיילים יום של סמדר ביומיים ולא כי אנחנו יסודיים יותר אלא בעיקר איטיים ומתפנקים בביית ששכרנו שיש לו נופים מטורפים שמולם מוקמו הג׳אקוזי והסאונה המדהימה שהבנים שלנו דואגים להדליק לפחות פעם ביום. מעבר לזה בעיקר אוכלים. הצלחנו לצאת בהרכב מצומצם עם הבן הגדול היום לאמת המיים ולכפר והמפל היפים בליליאז שבגראן פרדיסו וגם לשתות משהו בריפוג׳יו היפה שליד המפל. טיול די עצל ולכן בסוף היום שמתי את את הלה ספורטיבה על רגלי ויצאתי לריצה קלה וקצרה בשיפועים המטורפים ליד הביית. באופן די מפתיע חסר אוויר גם בגובה של הביית שממוקם אולי 100-150 מטר מתחת לפילה. מחר כנראה עוד יום עצל בכיוון קורמאיור היפה. ילדים גם שהם כבר מזמן לא ילדים וכל אחד עם האוכל שהוא חושב שהוא ״הנכון״ אפשר עדיין לבלבל עם הבטחה לגלידה איכותית. אחפש שם גם הליכה יפה אבל לא מדובר על משהו של יותר מ2, 3, 4 שעות מקסימום כי הבן הצעיר עדיין מושבת.
-
-
דרור, תשלח קצת תמונות! באזור pila לא היינו. והחלמה מהירה לבחור!
-
שנה טובה ומבורכת לכל המצטרפים לשרשור!
תודה לשמחת, פנינית, מרב, תומר ודרור על תגובותיכם.
דרור,
תודה רבה שאתה מוסיף ומעדכן את הטיול שלכם בשרשור זה. כך מטיילים נוספים יוכלו להיעזר במידע.
אני שמחה שהצלחתם לטוס ולטייל למרות מצב המלחמה, העיכובים בנתבג והפציעה של הבן.
איחולי החלמה מהירה לבן
מקווה שמזג האוויר ימשיך להאיר לכם פנים. ניתן לטייל ברכב למקומות יפים באזור, בלי מסלולים אתגריים.אני מתנצלת שעקב ההכנות לחג-שבת לא התקדמתי בדיווח. אנסה להשלים כעת את הטיול שלנו.
-
רק מעירה- לגבי הבחור שדחף את השאלה על פורטוגל לשרשור הזה - זוהי פרסומת במסווה. לא להתרגש
-
אז איפה עצרתי בסיפור?
בגלל מזג אוויר מעונן מאד, ערפילי, קר וקצת גשום בהרים הגבוהים, ירדנו ממעבר סן ברנרדו הגדול ונסענו לעיירה בשם Etroubles.
כך זיוה מתארת בטיפים "למטייל" משנת 2012:
https://www.lametayel.co.il/tips/pxyvme
"חזרנו לאיטליה ובירידה מהמעבר, לכיוון אוסטה, עצרנו ב-Etroubles. החלק העתיק של העיירה נמנה על רשימת הכפרים היפים באיטליה, ואכן מאוד יפה לטייל בסמטאות. ליד בית העירייה יש כיכר מרשימה, שבה ציור קיר, גדול ממדים, המתאר את ההיסטוריה של מעבר ההרים. בסמטאות המטופחות משובצים פסלים של אמנים בני זמננו משוויץ ומאיטליה. פרויקט הפיסול הוא בשיתוף פעולה עם מוזאון האמנות של מרטיני, והעיירה נזכרת באתר התיירות של המחוז כמוזאון פתוח לאמנות. "
בעיירה שנמצאת בגובה נמוך יותר אנו זוכים למזג אוויר בהיר ונאה. בכניסה לעיירה יש חניון חינמי.
העיירה שקטה וריקה, מדי פעם אדם בודד עובר ברחוב.
סמטאות צרות, בתים יפים, צמחיה מטופחת, עבודות עץ, ציורי קיר ופסלים מפוזרים במרכז הכפר.
מאד נהננו להסתובב בעיירה החמודה. יתרונות של טיול בסוף העונה.
שמחת הפרטים הקטנים ביקרה שם בתחילת הקיץ ואז היו המוני אנשים והם לא נהנו להסתובב שם.

אפילו מצאנו פסל עם "רמזי אלול"

-
טוב זה שרשור של סמדר שאני נדחפתי אליו כי אני עצלן והיא באדיבות עוד מודה לי. תמונות אם בכלל (צריך להוריד ומחשב), רק אחרי שסמדר תשתלט פה מחדש על העניינים ותמשיך את השרשור שלה. תודה לכולם על איחולי ההחלמה לבן.
הנוף מפילה מציג את מטרהורן בחזית ממש בפנים. מימין במרחק יש את מונטה רוזה ומשמאל את מונט בלאן (מהבית שלנו שנמוך מפילה רואים רק את הפיסגה) ועוד יותר בקצה השמאלי את גרנד קומבין. כמובן לא כל הזמן רואים את כל הפסגות אבל את מטרהורן די הרבה
-
כן, רק לחזק את החוויה של סמדר על מגרשי החניה והרחובות הריקים, אז ממש כך. יש משהו חי בבתי קפה עמוסים ומסעדות הומות בעונה אבל מגרשי חניה מפוצצים ושיירות איטיות בכבישים צרים פחות מתאימים לי. עכשיו הכל נראה די ריק וחלק גדול כבר סגור ולא ברור למה ולמי הכינו כל כך הרבה מגרשי חניה….. מבחינת שלכת מירב, בהחלט יש אבל לפחות עכשיו קשה לומר שמראות שלכת שולטים בנוף.
-
מחפשים בגוגל מפות לאן להמשיך...
השותף שלי מפתיע ומציע לנסוע ל Pont d'Aël , אמת מים עתיקה מהתקופה הרומית. שנת 3 לפני הספירה.
הוא יודע שאני חובבת היסטוריה
נסענו לצד הדרומי של עמק אאוסטה, בגראן פרדיזו.
יש חניה מסודרת ומשם הליכה קצרה של כ-5 דקות עד לאמת המים.
שימו לב: אין שירותים באמת המים. השירותים נמצאים בתוך בקתה במתחם החניה.
תשלום של 5 יורו כדי להיכנס לתוך האמה עצמה.
אפשר גם להתרשם מבחוץ ולקרוא את השלטים שמסבירים על בנית האמה בתקופה הרומית ואיך היא שרדה כל כך הרבה שנים, הודות לעבודות תחזוקה שתושבי האזור ביצעו לאורך השנים, כדי להמשיך ולהשתמש באמה לצורך העברת מים וגם כגשר למעבר אנשים מעל הנהר.
מבט אל הנהר שעובר מתחת לאמת המים

בתוך אמת המים

-
אתה ממש מצחיק
מבחינתי, אין כאן שלי ושלך.
זו פלטפורמה שיתופית. וככל שיהיה כאן יותר מידע וגם תמונות (שתוריד בהמשך ותוסיף לכאן) זה יהיה שימושי ומועיל לשאר חברות/חברי הפורום.
בתקוה שאתר למטייל ישרוד ויתקיים בשנים הקרובות
-
האתר האחרון להיום: Cascate di Lillaz מפלי לילאז
יש חניונים מסודרים בעיירה. חלק עם סימון לבן (חניה חינם), חלק עם סימון כחול (חניה בתשלום - משלמים במדחן).
יש הרבה מסלולים אל המפלים ומעליהם.
השותף שלי הציע מסלול שראה באפליקציה KOMOOT , התחלנו ללכת במסלול שעובר בשביל מס' 13, עשר דקות הלוך למפלים, עשר דקות בחזרה לשביל.

ראיתי הרבה אנשים מטפסים בשביל למעלה, והצעתי לעבור למסלול שלהם.
לפי השילוט - שביל מס' 12 שמוביל אל אגם קטן, Lago delle Loie , שעתיים ועשר דקות בקצב מקומי.

עליה די תלולה בשביל מוצל ביער ירוק ויפיפה, עולים מעל המפלים. נהנים מהדרך היפה.

כעבור שעה וחצי, היה לי די קשה. היה חם, לא הבאנו מספיק מים למסלול ארוך. ורציתי לשמור כוחות למסלול "רציני" שתכננתי ליום המחרת.
אז החלטנו לחתוך את המסלול ולא להמשיך עד לאגם למעלה.
הירידה כמובן הרבה יותר קלה ומהירה.
בתמונה תצפית אל העמק ונהר Grand Eyvia

-
אנחנו הגענו למפלי ליליאז בזכותך סמדר. זה לא שלא קראתי עליהם לפני כמה חודשים אבל זה נשכח והשרשור שלך כיוון אותנו לשם. שמנו ״מפלי ליליאז״ בוויז כשיצאנו מהאמה (האתר היה סגור כך שלא שילמנו אבל לא הבנתי איפה האמה עד שראיתי את התמונות שלך וקראתי את ההסבר. הגשר הרומי והערוץ שמתחת מאוד יפים). הוויז הביא אותנו לקצה כביש שם עמדו שתי מכוניות והיה כתוב שאסור להמשיך עם רכב. חנינו והוצאתי את הMapy.cz שהראה קילומטר עד למפלים. הלכנו בעליה די משעממת עד שהגענו למשטח ירוק שחשף ריפוג׳יו הומה אנשים ואת המפל שמעל ליליאז (היולט) שהוא מאוד יפה. אני חושב שאת צילמת אותו מהצד סמדר. בזמן ששתינו בריפוג׳יו חשבנו לעלות לאגם (של סמדר) אבל יצאנו בלי התרמילים והמיים שנשארו ברכב ורצינו לחזור לפילה.
ירדנו לשבילי המפל העליון ואחר כך ירדנו בשביל 13 היפה ונכנסנו לכל התצפיות על מפל ליליאז. ה10 דקות למפל שציינה סמדר מהחניה שאותה ראינו בחזור הן ככל הנראה לתחתית המפל התחתון/ליליאז. בדיעבד עשינו טעות אבל אני ממליץ עליה וכמובן גם על ההמשך לאגם. אנחנו עשינו לופ ואיזור הריפוג׳יו מקסים ומזכיר עצירות בסובב מונט בלאן. כשמגיעים מהכביש מקבלים פרספקטיבה נוספת על כל האתר שהוא מקסים. בכל מקרה תודה סמדר
-
Biolet זה שם המפל העליון מעל מפל ליליאז.