ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הכי הרבה פארקים בשבועיים וחצי :)

פורום צפון אמריקה
    יוסמיטי קניון מערב ארהב ילוסטון אריזונה יוטה
    9
    18
    764
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ornaadi1
      ornaadi1 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם

מתכננת טיול פארקים לאומיים במערב. לצערי לרשותי 15 יום נטו. (לא כולל טיסות ויום לפחות בעיר לקניות.)

מתלבטת ומבקשת להבין האם ראלי בכלל לדחוס את כל השווים...:)

ZION, ברייס, אנטילופ,ארצס,ילוסטון,סקוויה,יוסמיטי

ובכל מקרה, אשמח למסלול קווי הכולל כמה שיותר

תודה מראש לעונים ומתייחסים

dhz גדליהו מהגרעין 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dregev03
        dregev03 נערך לאחרונה על ידי

נשמע לי מופרך אבל אם את מתעקשת בעיקר לעבור בהם …. קצת חשבונאות: ציון 2-3 ברייס 1 אנטילופ 1 ארצ׳ס 1 סקויה 1 יוסמיטי 2-3 ילוסטון 3-4 סה״כ ברוטו 11-14 יום לחוצים

פה ושם גם נוסעים בין הפארקים

תורידי את ילוסטון לדעתי על מתי בכלל מדובר?

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • רוני סופר
          רוני סופר @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

לא ישים כלל אפילו אם רוצים מאד. רק הילוסטון מצדיק שבוע.

מילוסטון ליוסמיטי 15 שעות נהיגה. מילוסטון לברייס - 9 שעות . מיוסמיטי לברייס - 11 שעות.

יותר ריאלי זה יוסמיטי, סקויה וילוסטון יציאה מל.א. כולל הנסיעות ו"הקניות" אולי יספיקו שבועיים. .

או

ציון, ברייס, אנטילופ וארצ'רס עם יציאה מלאס וגאס.

או, מה שהכי נכון אולי -

לוותר על הילוסטון ולנוע מל.א. מערבה ולראות כמה שאפשר ולסיים בלאס וגאס או בכוון הפוך.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • dhz
            dhz @ornaadi1 נערך לאחרונה על ידי

@ornaadi1 ביקרתי בכל הפארקי הללו ואתחיל מכך שאני מוריד אותך מילוסטון (וגרנד טטון הצמוד אליו) כי הם דורשים לפחות 4 ימים ורצוי יותר והם רחוקים משני האחרים ברמה של טיסות פנים או לפחות יומיים נסיעות לכל כיוון עבורם.

אפשר לעשות מסלול המתחיל בסן פרנסיסקו (נניח יום התאוששות), יוסמיטי, כולל נסיעות יומיים, סקוויה וקינגס קניון -יום וחצי כולל נסיעות (מיוסמיטי), יום נסיעה עד פארק ציון,

לגבי פארק ציון - השאלה היא מה התכנית שם. המינימום הוא לדעתי 2/3 יום עבור מעבר בכל עצירות השאטל, הליכות קצרות + river walk. יתכן וגם חצי יום יספיק. אם מתכננים גם מסלולי הליכה נוספים כמו ה- narrows ועליה למעלה ל- Angel's Landing או ה- rim אז צריך להוסיף יום או יותר.

הדרך מציון לברייס קניון תקח עד שעתיים. הביקור בברייס קניון יכול לקחת 3 שעות אם מסתפקים בתצפיות. אם מוסיפים מסלול הליכה שיורד לקניון (למשל Queen Garden + Navajo Loop, שאני עשיתי) אז צריך להוסיף שעתיים או יותר (בהתאם למסלול ולקצב שלכם).

מברייס קניון לפייג' זה כחצי יום נסיעה. בפייג' אני מציע לבקר לפחות בקניון אנטילופ, אבל שווה להוסיף גם את אגם פאול ואפשר לשקול גם את פרסת הסוס, אם כי הגביה שהתחילו לעשות של $10 לביקור היא מופרזת לדעתי.

מאת הדרך מפייג' למואב לא עשיתי ישירות. להערכתי מדובר ביותר מחצי יום של נסיעה. צריך לקחת בחשבון יום. לארצ'ס אני מציע להקדיש לפחות יום מלא. מזכיר שפארק קניונלנדס נמצא גם הוא בסביבה. בתלות בדרך שעושים מפייג' למואב, יש פארקים נוספים בהם ניתן לבקר כמו מוניומנט וואלי ו- natural bridges.

וכמובן שצריך לקחת בחשבון את הדרך עד לנקודת הסיום (סן פרנסיסקו? לאס וגאס? סולט לייק סיטי?)

• גדליהו מהגרעין
              גדליהו מהגרעין @ornaadi1 נערך לאחרונה על ידי

@ornaadi1 גם אני מצטרף להורדת ילוסטון- גם הביקור בו ארוך יותר מאחרים וגם המיקום שלו הכי מחוץ לדרך. שאלה חשובה- מה מהות הביקור בכל פארק- רק לעבור עם רכב ועצירה בתצפיות מרכזיות או שגם את רוצה לשלב הליכות- כי זה משנה קצת את הזמן לכל פארק והראיליות של הזמנים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • dregev03
                dregev03 נערך לאחרונה על ידי

כנראה נטשה ….?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • ornaadi1

אני ממש פה.... טוב, אז ככה החלטנו שלא מוותרות על הילוסטון . לא נגיע שוב ואנחנו כבר באזור... גם אם הוא קצת רחוק. נהיגה לא מפחידה אותנו. הוספנו עוד יומיים ומבקשת את התייחסותיכם לתכנון המסלול. יום 1 - נחיתה בסאן פרנסיסקו יום 2 - נסיעה ליוסמיטי - הגעה סביב 11... חצי יום בפארק. לינה שם. אשמח להמלצות יום 3 - יוסמיטי לינה באיזור יום 4 - יוסמיטי לינה? יום 5 - נסיעה ללאס וואגס איפה עוצרים בדרך? לינה ליד העיר יום 6 - אנטילופ - פייג פאאול לינה מלון 6 יום 7 - פארק ציון יום 8 פארק ציון ונסיעה לכיוון ברייס יום 9 ברייס יום 10 ברייס ויציאה לכיוון הילוסטון. לינה בסולט לייק סיטי 11. הגעה לילוסטון 12. ילוסטון 13. ילוסטון 14 חזרה לוואגס 15 הגעה לוואגס 16-17 לאס וואגס יום ספייר....אם חסר במהלך הטיול 🙂 19 טיסה לארץ

אשמח להתייחסות. תודה מראש

גדליהו מהגרעין רוני סופר IO. 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • גדליהו מהגרעין
                    גדליהו מהגרעין @ornaadi1 נערך לאחרונה על ידי

@ornaadi1 יש כמה חלקים בהתחלה שלא עשיתי, מניח שחישבתן נכון. ואם אתן לא מפחדות מנהיגה או מתחלקות ולא בונות על הרבה עצירות בדרכים- נראה לי שמה שתכננתן יהיה ישים. רק לילוסטון אולי בגלל הזמן שהקצבתן כדאי להצמד רק ללופ של מרכז ודרום. אם במקרה אתן ישנות באוהל ולא לינותאת היום חזרה לוגאס אפשר לעשות בכל מיני נקודות מחוץ לכביש הראשי שדי חביבות ומעניינות.

• רוני סופר
                      רוני סופר @ornaadi1 נערך לאחרונה על ידי

@ornaadi1

למרות מה שנאמר עדיין מטורף בעיני. ממוצע של 220 ק"מ נהיגה ביום לאורך 18 ימים זה המון.

אבל ניחא.

מיוסמיטי ללאס וגאס - 8-9 שעות. תעשו ברציפות ולונו בתוך העיר. שווה את המנוחה.

אם כבר הגעתם ליילוסטון, למה לחזור לוגאס? ממילא אין טיסה ישירה מוגאס לישראל.

אפשר לצאת מהאזור בכל אחת מהערים ליד היילוסטון.

אם כבר הגעתם לשם, המשיכו למונט רושמור וצאו דרך רפיד סיטי. זה אותו המרחק כמו לחזור לוגאס.

לא ציינת את עונת הטיול.

מכל מקום ליוסמיטי ויותר מזה ליילוסטון יש להזמין לינות מוקדם ככל האפשר

בטח אם רוצים ללון כמה שיותר קרוב כדי לחסוך נסיעות (ולייקר הלינה).

ביתר המקומות קל יותר למצוא מקומות.

• אנשיםטובים
                        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני מציע להיות ריאליים במסלול. הן בשעות נסיעה, הן בשעות האור, הן בשעות מנוחה, והן בבלת"מים.

לא יודע מתי הטיול. האם בקרוב בחורף? באביב? בקיץ? זה גם משפיע על מזג האויר (קור/גשם/שלג). אבל גם משפיע על שעות האור. טיול טבע חייב להיות בשעות האור (למעט חריגים מיוחדים). כלומר טיול חורף עם שקיעה ב 16:30 או קודם הוא ממש לא כמו טיול קיץ עם שקיעה ב 20:00.

לא לשכוח חגים שמשפיעים על עומסים.

לא לשכוח שצריך מדי פעם גם לנוח. 20-21 ימים רצופים של פעילות (לא לשכוח גם את הטיסות, ואולי את ימי העבודה שלפני/אחרי) זה דבר קשה. ביום יום אנחנו רגילים לחיות במנות של שבוע עם יום מנוחה. אז לא חייבים יום מנוחה בטיול, אבל אי אפשר להיות בקצב מאד גבוה יום אחרי יום.

וכמובן, צריך להיות ריאליים בשעות הנסיעה. גם לשקלל פקקים איפה שיש.

סתם דוגמה (שהזכרת פרטים): ציינת יציאה מסן פרנסיסקו בבוקר והגעה ליוסמיטי ב 11, עם חצי יום בפארק. על פי גוגל, באמצע הלילה (כלומר בלי פקקים) הנסיעה מסן פרנסיסקו לשער של יוסמיטי תיקח 3:15 שעות. אבל ב 7:30 בבוקר ביום חול הוא כבר מתמחר אז זה בחצי שעה יותר. ואם דווקא לא ישנתן במרכז העיר אלא בכניסה הדרומית למשל (באזור שדה התעופה) זה עוד רבע שעה. כלומר 3:30 עד 4:00 שעות. נניח שאת הרכב שכרתן עוד יום קודם (כי אם שוכרים בבוקר זה לוקח כשעה). נניח עתירת ריענון או שתיים וזה כבר 4 עד 4:30 שעות. לא לשכוח רבע שעה עד חצי שעה בבוקר לצ'ק אאוט והעמסת הרכב (במלון להבדיל ממוטל זה תמיד לוקח יותר זמן, ופעם ראשונה גם לוקחת יותר זמן). כלומר כדי להגיע ב 11 בבוקר צריך לצאת לדרך מהמלון כבר ב 6:30 (ואולי קודם). יתכן שזה מסתדר טוב עם הג'טלג. אבל מה עם ארוחות? אוכלים במלון ב-6 בבוקר ארוחת בוקר? וארוחת צהרים מה? אם אוכלים ב-6 ארוחת בוקר, לא הייתי פוסל עצירה לפני שנכנסים לפארק (אולי לקחת טייק אווי?). ומה עם לעצור בדרך בסופר להצטייד במזון וחטיפים לקראת הימים הארוכים? ובכל מקרה הזמנים שציינתי זה רק על שער הכניסה לפארק. עד תחנת הדלק הקרובה לכניסה זה עוד רבע שעה בקלות, ועד העמק זה גם 20-30. ולא לשכוח שגם בשער לוקח כמה דקות לקנות כרטיס מנוי וכו'.

בקיצור – להגיע ב-11 בבוקר נראה לי סופר אופטימי. 12 או אפילו 13:00 בהחלט אפשרי, וזה לא אחרי כמה שעות קלילות, אלא אחרי 7 שעות לפחות מאז שהתחלתן להתארגן.

ובהתאם לתאריך ושעות האור, נשארו לכן אולי 7 שעות בשיא הקיץ, אבל 3-4 שעות בחורף. האם זה חצי יום?

ומה קורה עם בלת"מים? תמיד קורה משהו. החל מצורך לקנות משהו שפתאום גילינו שחסר / נהרס (אפילו סתם סופר-גלו להדביק סוליה קשה להשיג באמצע הפארק), דרך פקק או עבודות בכביש לא צפויות ועד יום שמרגישים טיפה פחות טוב (לא חייב להיות מחלה רצינית). שום דבר דרמטי, אבל משהו מהדברים האלה בטוח יקרה ואולי גם יותר מפעם בטיול. כשהטיול כל כך דחוס, אין זמן לתמרונים. וכמובן שיש גם בלת"מים חיוביים. למשל פתאום רואים לצד הדרך דוכן פירות, חנות, שלט על מוזיאון מיוחד מקומי או כל דבר אחר. פתאום נתקלים באיזה פסטיבל או אירוע מקומי ועוד.

הזכרת שנהיגה לא מפחידה אתכן. מעולה. השאלה היא האם היא מתישה אתכן? כי אני אחרי כמה שעות נסיעה טובות (גם אם מתחלפים בנהיגה) פשוט מותש, ואין לי כוח להמשיך. אז למשל אחרי נסיעה ארוכה מילוסטון לוגאס, אני פשוט אתרסק למיטה כשנכנס לחדר, ואעבור למצב זומבי עם הנטפליקס. וגם נסיעות קצרות יורת מעייפות אותי. כמובן שיתכן שאתן לא מתעייפות נסיעה כזו.

הייתי מתחיל בלבנות את המסלול שלכם בטבלה עם שורה לכל יום. בעמודות אפשר לציין שעות נסיעה, מה עושים, וגם תאריך, יום בשבוע (משפיע בחלק מהמקומות), מקום לינה ועוד. לשעות נסיעה – חשוב להיות ריאליים. לא לקחת את הזמן של גוגל ולעגל למטה, אלא לחשוב מה באמת יקרה.

• IO.
                          IO. @ornaadi1 נערך לאחרונה על ידי IO.

@ornaadi1

לא הייתי בכל המקומות שאת מתכננת. אבל כמה הערות בכל זאת:

1. גם לי זה נראה תכנון מטורף. ישים אבל לטעמי מייגע ומפוספס. זה לא רק הנהיגות הארוכות - גם הזמן המועט מידי בפארקים. אני יכולה להבין את הרצון ״לתפוס הכל״, בעיקר אם הגישה היא ״לא נגיע לשם שוב״ (אולי, אבל למה בעצם?). אבל את יכולה להיות בטוחה בדבר אחד: כמה שלא תדחסי - את עדיין מפסידה המון ! ... הרבה יותר ממה שהספקת, ארה״ב עצומה ומרתקת. (ההערות הבאות מניחות שבחרתן לא לצמצם יעדים, בסופו של דבר זה טיול שלכן !).
                          2. כפי שכבר כתבו - לא ציינת עונה. כדאי לציין זה עוזר להתייחס ומחדד את התגובות.
                          3. לא יודעת איך אתן עם קימה מוקדמת. תשתדלו מאוד (!) לחיות ע״פ שעות אור. כלומר: צאו לדרך כמה שיותר מוקדם. תרוויחו יותר שעות אור, פחות עומס ותורים, פחות פקקים. אני באופן אישי תמיד מטיילת כך, בטיול לחוץ כמו שלכן זה משמעותי עוד יותר. אין על השעות המוקדמות בטבע, כשעדיין שקט ואין אנשים. זה רווח עצום! אגב, לא חוויתי אישית, אבל בחלק מהפארקים אני יודעת שיש ממש פקקים בכניסות בתקופות של עומס (שיא העונה). אנחנו בילוסטון ובטיטון יצאנו כל בוקר לדרך עם הזריחה והיה מעולה (טיילנו בספטמבר, בערך מאמצע החודש).
                          4. יומיים לילוסטון זה ממש מעט. גם בתוך הפארק עצמו יש המון נהיגה. אמנם הנהיגה שם היא חלק מהטיול - אבל עדיין לוקחת זמן יקר (למשל לחזור בערב למלון). מכל המקומות, אם יש יום ספייר, הייתי מנצלת אותו כאן. הפארק הוא פארק של תצפיות אבל גם של הליכה בין תופעות גיאולוגיות מיוחדות ומרשימות. אלו אולי לא בהכרח שבילים ארוכים, אבל אי אפשר לחוות את הפארק הזה בלי לרדת מהרכב ולהשקיע את הזמן בין הגייזרים, בריכות הבוץ המבעבע וכו׳.
                          5. אתן מפספסות את טיטון, לא הקצבתן לו ימים. אם תגיעו ביום 11 דרך Jackson לפארק ותסעו על כביש 191 (כניסה דרומית לילוסטון), תוכלו לפחות לראות את טיטון היפיפה הזה קצת מהדרך (הרבה נקודות תצפית נפלאות).
                          6. הערה כללית לגבי לינות: לאור הזמן הקצר בכל פארק - תתאמצו מאוד (!), גם במחיר עלות, נוחות, איכות מקום הלינה - ללון בתוך הפארקים (או ביציאה הרלוונטית במקרה שהיום הבא מתחיל בנסיעה למקום הבא).
                          7. במיוחד לאור הזמן הקצר, לא ברורה לי החזרה לוגאס בסיום. הייתי בהחלט בודקת החזרת הרכב במקום קרוב יותר לילוסטון (קנס?) וחזרה משם... אם יש רצון לבלות קצת בוגאס עצמה - הרי שאתן עוברות בה ביום החמישי (יומיים של הפוגה מנסיעות דווקא הגיונית כאן, אעפ שזה לא בדיוק אמצע הטיול...).

מה שלא תבחרו - שיהיה טיול נפלא !!!

• hil
                            hil נערך לאחרונה על ידי

אני בעד התכנון שלכם. אם זה הסגנון שלכן, לכו על זה. אני גם אוהב לפעמים לדחוס עשיתי למשל ביום אחד ולבד יציאה מוגאס לברייס, נקודות תצפית כולל מסלול ונסיעה משם אחר כך למואב

לדעתי תצליחו ואתם עשויות להנות לא בטוח שבזאיון אם לא עושים מסלולים יש מה לעשות יותר מיום

• IO.
                              IO. נערך לאחרונה על ידי

גם בברייס, בלי מסלולים, יום אחד מספיק בנוחות. במיוחד אם מתחילים מוקדם.

• MERAVSHELL
                                MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

מוסיפה לגבי מה שענבר כתבה לגבי הכניסה לפארקים - היינו במערב ארהב באפריל לפני מספר שנים. יצאנו מסאן פרנסיסקו לכיוון מריפוסה (שם הרבה לנים לפני טיול ביוסמיטי) שם ישנו לילה. ממליצה מאד! לקח לא מעט שעות עם עצירות. למחרת נסענו ליוסמיטי, מרחק שעה. היה פקק מטורף בכניסה. ומזכירה- חודש אפריל. לכן, צריך לקחת בחשבון את העומסים בכל עונה.

• ornaadi1

תודה רבה על ההתייחוסות והתגובות. נעשה חושבים... אולי נחשב מסלול מחדש...

• ornaadi1

שוב שלום... אז החלטנו לא לוותר... תחילת יולי. יודעת שזה עמוס ולחוץ אבל מבקשות עין יותר מקצועית ממי שמבין. אשמח ואודה להערות יותר להארות יום 1 - נחיתה, ב 10 בבוקר. לקיחת רכב והתקדמות עד פאתי היוסמיטי. לינה בגרובלנד יום 2 - יוסמיטי - מעבר טיוגה. לינה בגרובלנד יום 3 - יוסמיטי - העמק/מרכז השמורה / רפטינג לינה בFRENSO יום 4 - פארק הסקוויה - לינה בבקרספילד יום 5 - יום קשוח בדרכים. ישירות לפייג' יום 6 - אנטילופ - אגם פאוול - פרסת הסוס - לינה בפייג' יום 7 - ZION - לינה בהוריקן יום 8 - ZION -לינה בהוריקן יום 9 - ברייס - לינה בהייץ' יום 10 - תחילת המסע לכיוון ילוסטון. - עדיין לא סגרנו איפה לנים (אולי בסולת לייק סיטי?)מה רואים ואיפה עוצרים בדרך יום 11 - המשך הדרך - לינה ליד הכניסה לפארק יום 12-14 ילוסטון. עדיין לא תיכננו לוז יומי. אשמח להמלצות. טרם סגרנו מקומות לינה יום 15 - אם צריך נשאר עוד יום באזור או שנתחיל לנוע דרומה לכיוןן וואגס יום 16 - סולת לייק סיטי יום 17 - בדרכים...אולי נגיע לעיר ואולי נלון בדרכים... יום 18-20 עיר החטאים והקניות בקצה סופו של היום ה20 עולים על המטוס...

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • רוני סופר
                                      רוני סופר @ornaadi1 נערך לאחרונה על ידי

@ornaadi1

אני לא מתווכח עם השאיפות שלכן לראות הכל.

ברור לך שתפרתן שתי נסיעות של 1000 ק"מ ויותר ביום אחד.

(אפילו אני, חולה הגה כמוני עם ניסיון של כמעט 60 שנות נהיגה ברחבי העולם, לא הייתי מתכנן כך. אמר ידיד "תכננו ישר. עקום יצא לבד").

אז אולי תשקלו שוב את הרעיון של לסיים ביילוסטון ומשם להסתלק מזרחה לאן שלא יהיה.

להעביר את וגאס לאמצע והמסלול ייראה כך:

הפארקים של קליפורניה - וגאס (מנוחה טובה בין שני חלקי הטיול) - ציון - פייג' והפארקים סביבה - ברייס - יילוסטון.

ככה תחלקו את הנסיעה מקליפורניה לפייג' לשני מקטעים סבירים,

תחסכו נסיעה של 700 מייל (לפי גוגל מאפס) מיילוסטון לוגאס

ותרוויחו יום/ יום וחצי שכל כך יהיה נחוץ לכם.

אחרת קשה לי לראות איך אתן עומדות בתכנון השאפתני הזה ואפילו שאפתני מדי שאישית לא הייתי מתכנן אותו לכתחילה.

• אנשיםטובים
                                        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אולי לשלב טיסות מוגאס לבוזמן ו/או בחזרה? יש טיסות כאלה של סאות ווסט. לא זול (כ-200 דולר לאדם לכיוון). אבל חוסך יום שלם בערך (נסיעה יום וחצי עד יומיים, טיסה חצי יום עד יום).

לא לשכוח שהעלות של יום נסיעה בטיול שלכן הוא זה סדר גודל של 400 דולר (לינה + אוטו + דלק + אוכל + ביטוח...) . הרי רק הדלק לכזו נסיעה זה מעל 100 דולר. אז לכאורה טיסה לא יותר יקרה מנסיעה...

• 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון