התייעצות על טיסות ללונדון
-
אני חושבת שיש פער בין מה קיים בפועל בקהילות מקומיות ובין מה נגיש למטיילים. יכול להיות שאלה דברים שונים, ומטבע הדברים, במיוחד כרגע לא בהכרח ששים to reach out לזרים. בערים הרבה יותר קטנות יש קהילות ויש בתי כנסת, ככה שהרעיון שבעיר כמו ליברפול אין אפילו כמה עשרות שירצו להחזיק בית כנסת נשמע לי פשוט לא סביר. יכול להיות שלא בא להם להתעסק עם מטיילים, זה יכול להיות. הייתי אומרת שבאופן גורף אם יש אוניברסיטה גדולה אז תהיה בה Jewish Society וכנראה שיהיו גם אמצעים לפולחן ותפילה. את יכולה להסתכל פה https://www.ujs.org.uk/j-socs על איפה יש סוסייטיז ואולי ליצור איתם קשר לקצת הכוונה. בבריסטול אני יודעת מחברים טובים שגרו שם שיש שם אפילו בית חב״ד, בנוסף לזרמים אחרים. עד כמה שאני זוכרת יש שם חנויות כשרות או לכל הפחות עסקים שמאפשרים להזמין אוכל כשר. מצד אחד אני משערת שבערים גדולות הקהילות המקומיות יהיו דווקא בשכונות המגורים, שהן כמעט תמיד בעלות אופי יותר ״כפרי״, מצד שני אם מדובר בעיר קטנה אז די בטוח שהאווירה היא פחות ״עירונית״. אני לא חושבת שזו בעיה מהותית.
-
אנחנו טיילנו בויילס בקיץ 2023. היינו 5 ימים בדרום ויילס ו 6 ימים בצפונה (ועוד יום מעבר), כך שאפשר בהחלט יותר מ 3 ימים לכל איזור. אם הזמן שיש לך לטיול הוא 6 ימים סה"כ אולי כדאי להתמקד באחד מהאיזורים וכך לחסוך נסיעות.
בדרך לויילס מלונדון עצרנו ב Blaize Castle וזו היתה עצירה נחמדה לחילוץ עצמות. יש שם מדשאות, יער קטן (אפילו ראינו בו סנאים) וכמה מבנים יפים (שראינו מבחוץ).
לגבי הרכבת להר סנודון - אנחנו אכן ויתרנו עליה בגלל הצורך להזמין מראש. קיווינו שאולי בכל זאת נצליח להשיג כרטיסים כמה ימים מראש אם תהיה תחזית למזג אוויר סביר, אבל בכל הימים שהיינו בצפון ויילס היה מעונן (והעננים כיסו גם את הר סנודון), כך שבדיעבד לא החמצנו כלום ... עדיין היה לנו הרבה מה לראות בצפון ויילס

-
תודה לילך! האם פירסמת בלוג כלשהו שאפשר לקרוא או שיש לך מסלול טיול?
-
אם נחליט לטייל רק בצפון ווילס, האם יש רכבת מהירה מלונדון למנצסטר, או לעיר אחרת שתקרב אותנו לאזור? או שבכל מקרה עדיף לשכור רכב? נראה שנסיעה לצפון ווילס ארוכה מאוד..
-
האמת היא שסביר להניח שרכבת תהיה לך גם יקרה וגם לא בהכרח נוחה. תקחי בחשבון עלות של לפחות 50£ לאדם, סיכוי לא מבוטל שזה יהיה 50 או ליותר לכל כיוון. בנוסף, את צריכה להגיע מהית׳רו (?) למרכז לונדון. רוב הרכבות למנצסטר יוצאות מ-Euston. יוסטון זה אפילו לא על קו ישיר מהית׳רו. יקח לך מינימום חצי שעה להגיע מהית׳רו ליוסטון (יותר לכיוון של שעה),ואז לעלות על רכבת ביוסטון, שבהנחה שהיא ישירה, ושאין ביטולים או עיכובים, תיקח לך שעתיים וחצי, ואז את תצטרכי לנסוע עוד שעתיים ממנצ׳סטר. זה גם יותר יקר, גם יותר ארוך וגם יותר מסורבל כי את צריכה להתברבר בטיוב עם מטען.
-
למה לא לטוס למנצ'סטר?
-
או שפיספסתי משהו
-
@שמחת-הפרטים-הקטנים לא פרסמתי כי לא הספקתי לכתוב את הכל בפירוט ... היינו שני הורים וילדה בת 10 וצי שאוהבים לטייל לאט ורגוע. אנחנו אוהבים לחזור לדירה בשעות לא מאוחרות מדי, וכך יש זמן להסתובב כל יום בנחת גם ברגל באיזור הדירה (והיו מסלולים קצרים יפים ברגל סביב שני הכפרים שלנו בהם. את חלקם שמגיעים לאתרים ידועים אכתוב בהמשך. חלק היו פשוט שוטטות באיזור הכפרי או ליד האגם).
נעזרנו מאד באפליקציית All Trails בשביל מסלולי טיולים. זה עזר במסלולי ההליכה בויילס שבהם הדרכים כבושות, אך לא תמיד יש סימון לאן לפנות.
לא ישנו לפי השיטה של שבוע מלא בכל מקום לינה כמו שנהוג בויילס, ושילמנו על זה במחיר קצת יותר גבוה אבל אני עדיין מצאנו דירות במיקום טוב, שנהננו מאד להתארח בהן.
הימים הראשונים בטיול היו בלונדון.
ביום המעבר מלונדון לויילס עצרנו בדרך ב Blaize Castle, כמו שכתבתי. הנסיעה לקחה יותר משחשבנו כי אחרי הצהריים, אחרי שחצינו לויילס, היו פקקים קשים בכביש ה M4.
בדרום ויילס ישנו בדירה ב Pontardawe שאפשרה לנו גישה נוחה יחסית גם ל Gower וגם ל Brecon Beacons.
יום ראשון בדרום ויילס - נסענו ל Gower Peninsula. עשינו את המסלול ל Three cliffs bay ומשם המשדכנו לארוחת צהריים וסיבוב ב Mumbles. ב Gower נתקלנו לראשונה בדרכים הכפריות של ויילס שליוו אותנו לאורך כל הטיול והן ברוחב של רכב אחד ועם גדרות שיחים צמודות משני הצדדים, כך שצריך לנסוע בהן תוך תפילה שלא יבוא רכבב ממול ... מאד אהבנו את החופים ביום הזה ובכלל בויילס. יש בהם תחושה משכרת של מרחב.
יום שני בדרום ויילס - היה גשום ולכן טיילנו במערות הנטיפים ב Natural Showcaves Centre.
יום שלישי בדרום ויילס - טיילנו במסלול Elidir Trail בארץ המפלים, הלוך וחזור עד המפל השני.
יום רביעי בדרום ויילס - שוב יום גשום ולכן נסענו לסיור במכרה ב Big Pit. לא ידעתי כמה מעניין יהיה הסיור ואיך הילדה תתחבר, אבל היה מוצלח ממה שציפיתי. המדריך (שהיה כורה לשעבר) היה ממש מעולה.
יום חמישי בדרום ויילס - היינו בפארק חבלים Zip World Tower ונהננו מאד. הקטע המוצלח בפארק הזה הוא שיש גישה לחלקים ברמות שונות, כל אחד לפי הקצב והיכולות שלו, בלי צורך להשלים מסלול. אחרי ארוחת הצהריים היינו במפל Henryd.
יום שישי בצפון ויילס - נסענו שוב ל Gower ל Rhosilli. הלכנו במסלול לכיוון Worms Head (לא הגענו ממש עד האי, כי התעצלנו) ואז בילינו זמן על החוף ליד תחילת המסלול.
יום מעבר לצפון ויילס - תכננו לטייל יותר ביום הזה, אבל הדרכים בויילס איטיות לנהיגה (מפותלות, עוברות בכפרים שבהם מכוניות חונות חוסמות נתיב אחד, וכו') ולכן הספקנו רק לעצור לצהריים ב Aberystwyth ולטייל קצת על החוף שם, ועוד מסלול קצר למפל ב ב Rhaiadr Du.
בצפון ויילס ישנו בדירה ב Llanberis.
כמו שכתבתי בכל הימים בצפון ויילס היה מעונן עם גשם בשלבים מסוימים של היום, אז בחרנו במסלולים שאפשרו לנו לטייל בהפוגות.
יום ראשון בצפון ויילס - היה קצת טפטוף אז עשינו מסלול בנהר ליד Betws y Coed ואכלנו צהריים בעיירה היפה. בדרך חזרה לדירה עצרנו ב Swallow Falls (מפלים חמודים, אבל הסיבוב שם הוא פחות מחצי שעה).
יום שני בצפון ויילס - עדיין יום עם טפטופים אז היינו במבצר ב Caernarfon. מבצר ענקי עם המון מה לראות. אחרי הצהריים - טיול סביב האגם ב Llanberis.
יום שלישי בצפון ויילס - מסלול מעגלי סביב Capel Curig. הרבה נופים מגוונים (גבעות ירוקות, נחל, מראות של הר סנודון). אחרי הצהריים - טיול רגלי למפל ב Llanberis.
יום רביעי בצפון ויילס - טיילנו ב Conwy ובמבצר שבה.
יום חמישי בצפון ויילס - טיול ב Llyn Idwal. מאד אהבתי את הנופים שם. אחרי הצהריים טיול רגלי מהדירה ב Llanberis ל Dolbadarn Castle.
יום שישי בצפון ויילס - נסענו ל Llandwyn שב Angelsey. התחלנו בטיול למגדלור כל עוד זמני הגאות אפשרו, ותכננו להישאר בחוף אחר כך, אבל למרבה האכזבה הגשם הבריח אותנו לאוטו
יום שישי בצפון ויילס - מסלול ב Aber Falls. התחלנו בטיפוס על הצוק שצופה אך החוף ומשם למפלים. צהריים אכלנו במבשלת וויסקי נחמדה שיש באיזור. אחר כך ניסינו לטייל בחופים באיזור אבל לא מצאנו חוף חולי עם גישה נוחה.
יום חזרה ללונדון - נסיעה ארוכה. עצרנו ב Llangollen לחלץ את העצמות, ואחרי זה בעוד מסעדה לצהריים ועוד פארק קטן בעיירה שנבחרו רק כי היו קרובים לדרך.
מקווה שהמידע עזר. אשמח לענות לשאלות נוספות

-
וואו, לילך, תודה על הפירוט!
מירב, הרצון היה אכן לטוס למנצסטר ולטייל בצפון ווילס, אבל אין טיסות ישירות כרגע למנצסטר, ולא בונה על זה שיהיו עד הקיץ.. ארקיע פתחו קו בנובמבר- ינואר למנצסטר במחיר מופקע, לא ברור שימשיך בקיץ ויש עליהם אינסוף תלונות, אז לא ברור לי שכדאי בכל מקרה..
-
גם אנחנו לא טסנו ישירות למנצ'סטר. טסנו עם לופטהאנזה עם עצירה בפרנקפורט כמדומני, אבל אני מניחה שאת לא בונה על לופטהאנזה..אולי תנסי מה שאני מנסה לבדוק - טיסה עם אל על לוינה שזו טיסה יותר זולה מללונדון. משם אפשר להגיע לכל מקום עם לופטהאנזה.
או - שהשנה תסעו לדרום ווילס שהייתה מדהימה בעיני ואז תטוסו ללונדון ומשם ברכב ובפעם אחרת תסעו לצפון ווילס. כשנדע האם אפשר לסמוך על יציבות בתחום התעופה. אחרת זה סיפור. אפשר לטוס ללונדון ומשם להעפיל לצפון ווילס[ אבל זה ארוך מאד. לא שחסר מה לראות באנגליה עצמה בדרך לשם. אגב, ממליצה גם על איזור הפיק שליד מנצ'סטר - אפשר לשלב טיול של כמה ימים שם עם טיול בצפון ווילס - זה מה שאנחנו עשינו.