ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות על טיסות ללונדון

פורום אירופה
    לונדון מידע חיוני נוסף בלונדון
    11
    50
    869
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • MERAVSHELL
      MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

למרות הבשורה ה"מצויינת " הזו, וויז ביטלה לי את הטיסה להיום. תחזור רק עוד 9 ימים.. נניח. שאלה יהיו צרותינו

יונה וקשת הצועד בנעליו 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • יונה וקשת
        יונה וקשת @MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

@meravshell ולהתרשמותי, בימים אלה וויז אייר זו החברה הזרה שעושה הכי הרבה מאמצים לטוס לישראל מתי שהיא יכולה...

limor s תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • limor s
          limor s @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

וויז ביטלה הרגע את כל הטיסות עד ל14.1.25

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • הצועד בנעליו
            הצועד בנעליו @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

לצערי כרגע חוץ מ blue bird שהיא חברה קטנה עם 3 מטוסים, החברה יוונית אבל הבעלים ישראלי,

ועוד חברה שכרגע שכחתי את שמה,

שאר החברות עדיין יושבות על הגדר,

בקיצור בינתיים אין בשורות לקהל הקוראים, אבל נראה לי שאת תתחזקי בהחלטה שלך כנכונה.

• הצועד בנעליו
              הצועד בנעליו @MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

@meravshell

בזמנו מ WIZE היה לי קצת קשה לקבל החזר או טיסה במועד אחר, מקווה שאיתך יהיו נחמדים יותר.

ראיין ביטלה לי טיסה, המועד הבא הזמין מבחינתם הוא פברואר,

אני כנראה אדחה אותה למאי/יוני.

לא מרוצה מזה שראיין ביטלו אבל הטיפול שלהם אחרי הביטול הוא הטוב ביותר שקיבלתי עד היום, ובשנתיים האחרונות הם ביטלו לי המון טיסות.

אל על ביטלה לי טיסה לבוקרשט,

יש לי כרטיסים לעוד שני יעדים שלפחות בינתיים נראה שהטיסה תצא כמתוכנן.

היו בסדר, החזירו לי את הכסף ונקודות המתמיד בלי ויכוחים ודי מהר.

התייבשתי על הטלפון, אבל בסוף קנתה לי פקידה שהייתה בסדר גמור.

לופטהנזה ביטלה לי טיסה לגרמניה,

במקרה שלה אני בתהליך קבלת הכסף חזרה, אני אנסה לדרוש גם את הפיצוי.

להערכתי אם רשות התעופה האירופאית ביטלה את ההמלצה להימנע מטיסה ונתב"ג פתוח אין להם תירוץ של כוח עליון.

אם רבים ידרשו את הפיצוי אולי הנהלת החברה תתחשב קצת פחות ב(חוסר)רצונם של הצוותים לטוס לישראל.

אני מתחיל לרחם על סוכני הנסיעות, הפאזלים האלה לא פשוטים

K.Amit תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • K.Amit
                K.Amit @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

@הצועד-בנעליו

"במקרה שלה אני בתהליך קבלת הכסף חזרה, אני אנסה לדרוש גם את הפיצוי."

סוויס, קבוצת לופטהנזה, ביטלו לי טיסה - החזירו את הכול מיד בלי בעיה (למעשה ההזמנה הייתה דרך יונייטד).

השאלה שלי - על איזה פיצוי מדובר? ועבור מה?

אשמח להבהרה בעניין 🙂

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • הצועד בנעליו
                  הצועד בנעליו @K.Amit נערך לאחרונה על ידי

@k-amit

בבקשה

פיצוי במקרה של טיסה שהתבטלה (זכות) – כל-זכות (kolzchut.org.il)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • MERAVSHELL

בריטיש משעה טיסות עד סוף מרץ...

• MERAVSHELL

אנחנו במצור ליטרלי.

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • הצועד בנעליו
                        הצועד בנעליו @MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                        • יונית
                          יונית נערך לאחרונה על ידי יונית

פעם ידענו שאם יש כרטיס טיסה ביד -יש סיכוי טוב וסביר שנטוס- אלא אם יש אובר בוקינג היסטרי.

אחכ הגיעה הקורונה -והכול התהפך בין לילה, או כמה לילות- ושום כרטיס טיסה לא היה לו ערך.

נגמרה הקורונה על כל חוקיה ,התקנות,המטושים,הבדיקות לפני ואחרי- זהו אפשר לטוס.

ואז הגיע השבעה באוקטובר וחברות תעופה החלו לבטל טיסות.

נכנסנו לשגרת מלחמה וחלקן הגדול חזרו- ואז החות'ים ,איראן ובקיצור הן חוששות להגיע לכאן ובטח לעשות את השינויים כל פעם מחדש.

נשארנו עם החברות הישראליות- אלו שמשתמשות בחכירה של חברות זרות (שזה על קרן הצבי) או טיסות ישראליות (מעט) והמחירים בהתאם לחוקי ההיצע והביקוש.

בחודש האחרון הצלחתי לחוות גם מתקפת טילים בנתבג, לזכותם יאמר על התארגנות מהירה למרחבים מוגנים, ועל החזרת הטיסות לפעילות בעיכוב של פחות משעה.

• MERAVSHELL

גם אני חוויתי אזעקה בנתב"ג- לפני שנה, דקות אחרי שנחתתי מטיסת החילוץ מבודפשט. מאד לא נעים. נקווה לטוב מכל הבחינות!

• שמחת הפרטים הקטנים
                              שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

כבר שבוע לא מצליחה לפתוח הודעה חדשה , גם לא מהמחשב, אז מנצלת הודעה קיימת, סליחה. מתחילה מחשבות על טיול זוגי בקיץ הקרוב, כרגע על הכוונת העיקרית לנסוע לווילס שבבריטניה, לגוון קצת את האלפים שאני כל כך אוהבת..התחלתי לקרוא קצת בלוגים, גם של משתתפי הפורום ותודה לכותבים על הבלוגים המסודרים, מתחילה לשאוב הרבה רעיונות ( הכל בעירבון מוגבל כידוע בתקופתנו..)

כמה שאלות ראשוניות:

1. בהנחה שהטיסות ללונדון ( פעם איזי טסו למצסטר, כרגע לא נראים באופק), איפה מומלץ לעצור בדרך הארוכה לווילס? אזור קוסטווילדס שווה עצירה? כותבים שיש שם כפרים מאוד יפים, השאלה מה עוד והאם שווה .
                              2. 3 ימים בדרום ווילס כולל האי גובר ו 3 בצפונה- ריאלי או מעט מדי?
                              3. פארק לאומי בסנודוניה- העליה להר שהיא אחת האטרקציות העיקריות באזור ממה שראיתי היא עם רכבת הרים נחמדה ולא זולה, שיש להזמין הרבה מראש. מהבלוגים שראיתי חצי מהאנשים עשו את הדרך הזאת בגשם שוטף.. האם יש דרך אחרת להגיע לשם או לפחות קרוב, בלי להיות תלוי ברכבת שיכולה להיות אטרקציה מהנה מאוד, אבל בשילוב עם גשם ועננים לא נשמע לי להיט..
                              4. ראיתי שיש קהילות יהודיות בקארדיף ובמנצסטר . איזו משתי הערים נעימה יותר למראה ולטיול שבת נינוח? גם מצב בטחוני, כלומר אוכלוסיה אוהדת ולפחות לא עוינת במיוחד היא שיקול כמובן..
                              5. האם ביולי יש מקום בו אפשר לראות פפינים?

ומי שיש לו עוד תובנות על הביקור בווילס, תודה מראש!

ענת69 לילך מרחובות 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • ענת69
                                ענת69 @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים במנצ'סטר לא הייתי. בקרדיף מאד נהנתי אבל אני לא בטוחה לגבי האוירה בה עכשיו. אישית, אני ממליצה על צ'סטר המקסימה, שנמצאת ממש על גבול צפון וויילס.

לגבי דרום וויילס, מאד ממליצה על היי און ויי. זוהי עיירה קטנטנה, שנחשבת לבירת הספרים המשומשים. בצפון וויילס הייתי פעמיים ולא מיציתי. המון המון מסלולים ברמות קושי שונות באיזור יפהפה. צריך לשים לב שגם בקיץ יכול לרדת שם גשם. לא בטוחה אם שלושה ימים מספיקים אבל בכל מקרה אי אפשר להספיק הכל.

הרכבת להר סנודון - נסעתי ביום מעונן וממש לא הפריע. להפך. הנוף היה מאד מרשים.

• MERAVSHELL

כידוע לך הייתי גם בצפון וגם בדרום ווילס, ועדיין מתכננת לחזור לסיבוב נוסף. כפי שאני כתבתי בסיפור הטיול שלי בשנה שעברה, הרכבת בהר סנודון לא מגיעה לפיסגה או לא נוסעת בכלל, במזג אוויר גשום וסוער בדגש על סוער דהיינו רוחות חזקות. בגשם אין מניעה לנסוע רק שלא רואים הרבה..בטח לא כשמעונן שזה לא חוכמה בווילס. הדרך השניה בה אפשר להגיע לפסגה היא ברגל, וראינו אנשים עושים זאת בגשם. לי לא מתאים אבל אולי לכם אין בעיה. אם הנסיעה ברכבת מתבטלת בגלל מזג האוויר, תקבלו החזר. לגבי מספר הימים. הייתי שבוע וחצי בכל איזור ויש עוד המון שלא ראינו. 3 ימים זה על קצה המזלג. מספיק בשביל לטייל במסלול או שניים, לחוות את הכפרים הקטנים והטבע. יש גם את השמורות לאורך קו החוף בדרום מערב ווילס שהן מדהימות

• MERAVSHELL

לצפון ווילס הגענו ממנצ'סטר , בה לא טיילנו. לטיול השני של דרום ווילס הגענו דרך לונדון, ונסענו ממנה מערבה עם עצירה בסטונהנג' וצ'דר, שם גם לנו את הלילה הראשון. איזור יפיפה. יש גם את העיר Bath הנהדרת בסמוך. בחזור בדרך ללונדון עברנו ואף ישנו באחד מכפרי הקוטסוולדס. כפרים עתיקים עם בתים בעלי גג מקש או עשב. אבל כשחזרנו ללונדון הגענו למסקנה אחת- אין כמו ווילס. בטבע, באווירה, בנסיעה בכבישי הכפר הריקים, באנשים ובכלל. והייתי לא מעט בבריטניה. סעו בלי לחשוב פעמיים.

• שמחת הפרטים הקטנים

תודה מירב, את בהחלט אחת מאלה שממש עשית לי חשק על האזור!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                      • MERAVSHELL

שמחה לשמוע!

• שקד
                                          שקד נערך לאחרונה על ידי

יש לי כמה מחשבות בשבילך: א. ארקיע התחילה להפעיל קו חדש למנצ׳סטר. יכול להיות שזה לא יתאים לך, אבל תדעי שהאפשרות קיימת. ב. נסיעה ישירה מהית׳רו לסוואנזי, הקצה של חצי האי גאוור (Gower) לוקחת טיפה יותר משלוש שעות אם נוסעים בכבישים המהירים. אפשר לעצור בדרך אבל אני לא חושבת שחובה לעצור ללילה, למשל. בעיני הקוטסוולדס אזור יפה אבל לא בהכרח יפה יותר מכל countryside אחר במדינה. זה כן סבבה לעצירה, אבל אישית אני הייתי בוחרת משהו שהוא יחסית סטיה קצרה מהכביש המהיר. אופציה נוספת לשקול היא Chepstow ו-Tintern Abbey שהוא מאוד יפה ומרשים גם רק מבחוץ. שניהם מיד אחרי שחוצים את נהר הסוורן, על גבול אנגליה וויילס. ג. אני מציעה לך לגשש קצת בקבוצות של ישראלים בבריטניה לגבי קהילות יהודיות, כי אני בטוחה שיש יותר ממה שאת חושבת. חלק זה מהיכרות אישית וחלק מחיפוש synagoge בגוגל מאפס. בודאות יש קהילות בבריסטול, בבירמינגהם ובליברפול. הרבה יכול לקרות בין עכשיו והקיץ אבל באופן כללי תקחי בחשבון שלאוכלוסיה המקומית לא מאוד מאוד אכפת ממך או ״מהמצב״. הם עסוקים בבעיות שלהם ככה שעוד סכסוך רחוק, פחות סכסוך רחוק זה לא ממש מעסיק את הרוב המוחלט של האנשים, למרות מה שהתקשורת בארץ מספרת. ד. את יכולה לראות פאפינים עד בערך אמצע יולי. הם נמצאים או ב-Skomer Island שבדרום וויילס או באזור אנגלסי בצפון וויילס. יתכן שהצפון יהיה לך מעשי יותר.

• שמחת הפרטים הקטנים

תודה על התגובה המפורטת! שמעתי שארקיע התחילו טיסות למנצ'סטר, טרם מופיע לקיץ בלוח הטיסת, והאמת ששמעתי עליהם המון תלונות על אפס שירות והזזת טיסות אינסופית, ולשלם מחיר מופקע של 850 דולר ( זה המחירים עכשיו בחורף..) ולקבל שירות גרוע מרגיש לי טו מאצ'.. לגבי קהילות אגשש עוד, בליברפול יודעת שביץ הכנסת נסגר כי הקהילה קטנה מאוד.. באיזו מהערים המדוברות ( בירמינגהם, מנצסטר וקארדיף, אבדוק על בריסטול, לא שמעתי), יותר נעים ויפה מהיכרותך? מעדיפים מקומות עם חזות כפרית ולא בניינים גורדי שחקים.. שוב תודה!

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון