מחשבות על ווילס ביולי
-
אז אחרי התלבטויות אם היעד הקיץ הוא מונטנגרו, שוב איטליה המהממת או אולי בכלל רומניה, אנחנו בכיוון של לגוון ולתת לווילס את הזכות לפגוש אותנו, ולנו אותה, בתקווה שהכל יהיה בסדר כמובן..
ווילס היתה לפני כמה שנים בתכנון ונגנזה בקורונה, אז התכנון היה לנחות במנצ'סטר.
כרגע אין טיסות למנצ'סטר, קונקשיין פחות מדבר אלי, וגם לא רוצה לסמוך כרגע על חברות זרות במרחק זמן כזה..
לכן חושבת את התכנון המקורי לצפון ווילס בלבד, להרחיב לגם וגם, ואשמח לשמוע האם לדעתכם התכנון הגיוני
תכנון הוא לנחות בלונדון ביום שני בבוקר,
[יש לנו סך הכל 8 ימים ( יש טיסת אלעל ביום שני שנוחתת ב 08:00 בבוקר, וחזור ביום שלישי בבוקר).
חשבתי אחרי הנחיתה ( מניחה שבאזור 10:00 נצא לדרך) לנסוע ביום שני לדרום ווילס (בדרך לחלץ עצמות בסטונהנג' / קוסטוולדס/ באת'), להגיע באזור הצהריים לדרום ווילס, ולהישאר שם עד יום רביעי.
בעיקר נראה לי מעניין שמורת בקון ברקונס עם המפלים , חצי האי גובר ואולי נספיק גם לאי הפפינים סקומר. אם יש עוד דברים "מאסט" אשמח לשמוע
ברביעי בצהריים לנסוע לצפון ווילס לאזור סנודוניה (מפלי גשר השטן נראה כמקום נחמד לעצירה, אם אני צודקת שזה בערך על המסלול)
לטייל באזור עד שישי (הר סנודוניה, מפלי aber ועוד, לא קראתי עדיין מספיק על האזור), ואת השבת לבלות בליברפול
(קצת אילוץ, אבל זה לא משהו שנרצה לשנות, בשבת חשוב לנו בית כנסת, במיוחד שאנחנו גם אוהבים להכיר קהילות יהודיות),
[ וימים ראשון שני להמשיך לטייל בצפון ווילס: לנדודנו, קונווי עם הטירה, האי אינגלזי, לא חסר..
בשני בצהריים להתחיל לחזור ללונדון.
הגיוני או יומרני? אשמח לשמוע את דעת מנוסי האי הבריטי
-
את צפון וויילס אני לא מכירה בכלל, אבל לגבי הדרום, את תצטרכי מאוד להתמקד, כי לא תוכלי לעשות את כל מה שכתבת פה. יש לך בין 3 ל-4 שעות נסיעה נטו מהית׳רו לדרום וויילס, בהנחה שאת על כבישים מהירים, ותלוי לאן בדיוק את רוצה להגיע. הייתי אומרת שבאופן ריאלי תגיעו לאזור סביב 3-4 אחה״צ לכל המוקדם. זה ישאיר לכם כמה שעות אור לטיולים קלים בסביבה. למחרת, יום שלישי, את צריכה לבחור שניים מתוך שלושת המקומות שלך, או ליתר דיוק, את צריכה לבחור אם להשאר במזרח - גאוור ו/או ברקון ביקונס או פמברוקשיר במערב. לנסוע לפמברוקשיר ימלא את כל היום (זה מעל שעתיים נסיעה לכיוון). מה שכן, אם בחרת את זה אז זה די מקביל לגאוור מבחינת הנופים, טיילו שם וזהו. בעיני, דעתי האישית, אם את כבר בברקון ביקונס אז תעשי יותר מאשר את מסלול המפלים. מסלול המפלים הוא יפה ויחסית קל, אבל רוב הזמן הולכים בתוך חורש, ויכולת לשים אותו כמו שהוא בכל מקום אחר ולא היית שמה לב להבדל. אם את כבר בחבל הארץ הזה אז בטח שלטייל שם, אבל לטייל רק שם זו החמצה, לטעמי. יש כמה הרים ופסגות שהם הרבה יותר ייחודיים, למשל. אפילו לנסוע בדרכים הנופיות. בעיני עדיף לבחור או להעביר יום בצוקים ובנופי הים או להעביר יום בברקון ביקונס. חצי וחצי זה לא לכאן ולא לכאן. אולי אולי אפשר ביום שלישי לטייל בגאוור ואז ברביעי לנסוע צפונה עם עצירה במפלים (תתחילו מוקדם). אגב, מה לגבי להפוך את הסדר? לנסוע מהית׳רו, נניח לצ׳סטר (די אותו הזמן כמו למערב על הכבישים המהירים), למחרת להתחיל את הטיול בצפון וויילס עד יום שישי אחרי הצהריים. ביום ראשון בבוקר לנסוע דרומה לברקון ביקונס או לגאוור, ואותה תכנית, רק שאת מסיימת בדרום בשני בערב ואז נוסעת מזרחה בכבישים המהירים, למעשה עד השדה. זה גם חוסך לך את הנסיעה הלוך וחזור לליברפול ומאפשר לך גם לחסוך במקומות לינה.
-
קודם כל תודה רבה על התגובה המפורטת! המחשבה להתחיל מהדרום היתה בגלל שנראה שהוא יותר קרוב ללונדון (אלעל נוחתים בלוטון כמדומני), אבל ממבט נוסף גם לדרום זה מעל 3 שעות נסיעה, אז עוד שעה לטובת הצפון אולי באמת לא קריטי. בצפון יש יותר מגוון מבחינת מה שאני רוצה לראות נדמה לי, אז אולי ההצעה שלך באמת יותר הגיונית, מקווה שנסיעה ארוכה כל כך לא תתיש מדי ושהדרך יפה. אם יש לך רעיון לעיירה יפה לעצירה באמצע הדרך, אשמח לשמוע
-
מצטרפת לשקד במחשבה לשנות את כיוון המסלול. הנסיעה מלוטון לדרום ווילס אורכת כמה שעות טובות. לחלץ עצמות בסטונהנג' או במקום אחר בדרך, זה כמה שעות ואין מצב שתגיעו בשעות הצהריים לדרום ווילס. בדרום ווילס הכבישים צרים והנסיעה איטית - לאן בדרום ווילס? מאד תלוי היכן תתמקמו. אנחנו היינו בדרום שמורת הברקון ביקון וויתרנו על נסיעה למערב לאיזור הים כיוון שזה היה לוקח הרבה זמן לכל כיוון והשארנו את האזור לנסיעה אחרת.
גם בצפון הנסיעה יותר איטית. ושוב תלוי היכן תתמקמו שם. קונווי למשל נמצא ממש על הים בצפון וכנל חצי האי - כל מקום כזה זו נסיעה.
אנחנו באופן אישי לא אוהבים נסיעות ארוכות מידי ותמיד מחלקים את הדרך ליומיים עם עצירות במקומות שונים, כי יש כל כך הרבה מה לראות. אולי כדאי להתמקד רק בצפון ווילס. אנחנו היינו שבועיים בצפון ווילס וקצת בפיק דיסטריקט, ולא הספקנו למשל להגיע לחצי האי. בפרט שבשבת אתם בליברפול שגם אליה זו נסיעה הלוך ושוב.
-
לדעתי אלעל נוחתים גם בהית׳רו וגם בלוטון, אבל כך או כך, דווקא לוטון ממוקם נוח יותר לנסיעה צפונה. לדעתי, וhear me out פה, את יכולה די בנוחות לכוון להגיע לצ׳סטר באותו היום. צ׳סטר נמצאת בערך 3.5 שעות נסיעה על הכבישים המהירים, שזה די אותו הזמן כמו לנסוע לדרום ווילס, הפערים זניחים לטעמי. מצ׳סטר את בערך שעה וחצי נסיעה לבטסי קואוד (למשל) שזה דבר שאפשר לעשות ״על הבוקר״ למחרת. אם תרצו תסתובבו קודם קצת בצ׳סטר, שמעתי שהיא מאוד יפה. מקומות שעולים לי בראש לעצירה בדרך - ווריק והטירה שלה - מאוד יפה. אפשר גם לנסוע דרך הפיק דיסטריקט , מה שיוסיף יותר זמן אבל יהיה חביב בערך כמו הקוטסוולדס, כשמימלא צריך לנסות בכבישים כפריים ולא על המוטורווי כדי באמת לראות את האזור.
-
רעיונות מעולים, תודה רבה לשתיכן!!
-
ממליצה על צ'סטר! והפיק דיסטריקט.
-
יאללה, קניתי!
-
סליחה שאני מגיעה שוב רגע אחרי שקנית, אבל יש לי גם עוד רעיון שאת יכולה לשקול: בערך באותו זמן נסיעה מלוטון את יכולה להגיע גם ל-Llangolen, שלפי האיות את בטח מנחשת שהיא כבר בוויילס. מסלול הנסיעה קצת שונה, חותכים מערבה יותר מוקדם, אבל זה עדיין אותו זמן נסיעה, פלוס מינוס. בהנחה שתגיעו לשם איפשהו בין 2 ל-4 אחרי הצהריים, אם יהיה לכם עדיין כוח תוכלו לטייל קצת באזור הזה, כי ביולי יש אור עד מאוחר. את יכולה לשמור את צ׳סטר ללפני או אחרי ליברפול, או לחילופין, אם יהיה מזג אוויר ממש מבאס. מנגד, אם אתם מתכוונים גם לעצור לקנות אוכל כשר אז עיר גדולה היא כנראה הימור טוב יותר.
אפשרות נוספת, שאני מציעה בזהירות, היא לא לחזור לוויילס אחרי ליברפול אלא לצאת ביום ראשון לפיק דיסטריקט ולבלות שם ראשון ושני, כשבשני פשוט תגיעו בסוף היום ללוטון. אם זה מה שתבחרו, אולי אפילו אפשר לעשות את השבת במנצ׳סטר ולא בליברפול? או שליברפול נבחרה מסיבה ספציפית?
-
תודה שקד, אשקול גם את האפשרות לעלות ישר לצפון ואת פיק להשאיר לתחילת השבוע, מבחינת התמקמות ללינה זה יותר הגיוני. מה יש לראות בלנגולן?
-
למה ליברפול ולא מנצסטר? במבט ראשון נראית לי עיר יותר נעימה להסתובב בה בקרבת האזור היהודי, ובמנצסטר זה אינסוף קהילות יהודיות, מעדיפים מקום קטן ואינטימי ( ובית הכנסת בליברפול נראה עתיק ומיוחד). ליברפול גם יותר קרובה לווילס. אבל לא פוסלת את מנצסטר כאפשרות, כי מצד שני לא נראה שיש אופציות לאוכל כשר בליברפול ( אם כי ממילא אנחנו אף פעם לא מסתמכים על זה, מסתדרים לגמרי עם דברים שאפשר לקנות בכל מקום וקצת אוכל מהבית)
-
כמה דברים: אני נתקלתי לראשונה בלאנגולן (או איך שמבטאים את זה בכלל) בדפי אינסטגרם של Beautiful Britain ודברים בסגנון, כך שלכל הפחות יש שם אזורים יפים ופוטוגניים. היא נמצאת באזור Dee Valley ו-Loggerheads Country Park ככה שבטוח שהנופים באזור יהיו יפים ונעימים. אם זה בהכרח עדיף אני לא יודעת, לא הייתי בכלל באזור הזה. לגבי מנצ׳סטר או ליברפול, אני לא חושבת שזה מאוד קריטי. מקסימום זה יוסיף עוד שעה נסיעה ביום ראשון בבוקר. מנצסטר קרובה יותר לפיק דיסטריקט אבל זה באמת לא כזה משנה. אם המטרה היא כן לחזור לעוד יום וחצי בוויילס אז ליברפול קרובה יותר. אני לא כל כך יודעת מה בדיוק אתם צריכים כשר אבל אני יכולה להגיד לך שבוודאות יש יותר ממה שאת חושבת, במיוחד אם זה אזור של ערים גדולות. בחנויות יחסית גדולות של הסופר הנפוץ מאוד Sainsbury’s יש אזורים של אוכל כשר. Ocado זה סופר שקיים רק במשלוחים וגם אצלם אפשר להזמין ספציפית אוכל כשר (אוקאדו זה איכות קצת גבוהה יותר מסיינסבוריז), יש להם אפילו בשר כשר https://www.ocado.com/search?entry=kosher%20food. בנוסף, כמו שכתבתי לך בעבר, בודאות יש דברים קטנים ומקומיים שהקהילות המקומיות ידעו עליהם. סתם לדוגמה, באוקספורד יש בית חב״ד ויש להם חנות במרכז העיר. את לא תדעי עליה סתם ככה ואין סיכוי שתגיעי במקרה, אבל אם כן תגיעי אז את תמצאי שם דברים, על אף שהרוב יהיה קפוא או ארוז. אין כל כך דברים טריים. מה שאני מתכוונת זה שזה שבליברפול אין סניף של Kosher Kingdom לא אומר שאין שם חנויות עם אוכל כשר. אני מבינה את הרתיעה להסתמך רק על אוכל מוזמן מהסופר, במיוחד כשמה שמכירים זה בעיקר רמות שירות של סופרים ישראליים, וזה לא מה שאני מציעה. מה שאני מציעה זה לשאול את הקהילות המקומיות מה הם עושים, כי יש פתרונות.
-
תודה רבה! כן, זה בדיוק מה שאני עושה בדרך כלל, בטוחה שנסתדר עם זה. ותודה להפניה לרשתות הכשרות!
-
עכשיו קוראת את התכתובת. לגבי ההמלצה על Llangolen- כשהיינו בצפון ווילס טיילנו שם יום שלם- לא יודעת אם קראת את סיפור הטיול שלי לפני כשנה ומשהו- התאהבתי במקום הזה! אני בטלפון אז לא יכולה להעלות קישור, אבל ממליצה לך לקרא את חוויותינו שם. שם הפוסט "וולשית קשה שפה." האיזור מהמם ביופיו. תקראי!
-
תודה מירב, קראתי ונהניתי מאוד! למרות שזה לא חכמה מירב , אצלך כל מקום הוא מרהיב ביופיו :))
-
-
מתקדמת עם ווילס. נקנו כרטיסים ללונדון ומשם נמשיך דרך ללנגולן (המומלצת על ידי מירב) ונמשיך לצפון, המחשבה לישון דווקא באזור החוף, לנדודנו או האזור. אשמח להבין לגבי העליה לסנודוניה: הבנתי שבשביל לעלות ברכבת מלנבריס, יש לרכוש כרטיסים הרבה מראש, דבר שאני לא כל כך רוצה לעשות, בעיקר בגלל מזג האוויר, וגם בגלל המצב השברירי של חיינו, ונראה שהכרטיסים יקרים מאוד (יכול להיות 60 פאונד?) יש שם שני סוגי רכבות, לא הצלחתי להבין את ההבדל, על אחת כתוב 45 פאונד הלוך חזור, על האחרת 60. אם רק עולים ברכבת ויורדים ברגל, כמה זמן זה לוקח? האם יש סיכוי למצוא כרטיסים יום- יומיים לפני? ואם לא, איזה מסלול מומלץ לחוות חלק מהנופים של האזור בלי מאמץ מוגזם? ( הליכה של עד 3 שעות, עליה לא משוגעת, נניח 300- 400 מטר )
-
אני כן ממליצה להתאמץ לעלות לפסגת Snowdon. מזג האוויר לא חייב להיות מושלם. לעיתים לא רואים כלום בפסגה ו/או בצד מסויים - אבל בצד אחר הנופים יכולים להיות לא רעים בכלל ברגע שמתחילים לרדת בשביל. אם מזג האוויר לא מושלם - שווה להתייעץ, ואם התנאים לא ״אבודים״ - לנסות בכל זאת.
אני עליתי דרך Llanberis Path ברגל. זה השביל הכי קל מבין אלו שמובילים לפסגה והוא עובר די בצמוד לרכבת רוב הזמן ״כך שאפשר בקלות לוותר על ההליכה). הראות היתה מוגבלת מאוד והתדרדרה ככל שהמשכתי לטפס... מהפסגה לא ראו כלום. כ-ל-ו-ם.
למזלי הרב לא התייאשתי! בחרתי לרדת בשביל אחר - Pyg Trak. הראות בחלק העליון של השביל היתה... המשך של המצב בפסגה. אבל מעט למטה משם הנופים נפתחו והיו נפלאים ממש!
מושלם זה לא היה אבל אני שמחה מאוד גם עם המעט לו זכיתי.
אני המשכתי בהליכה מ- Pen-y-Pass - אליו הוביל אותי השביל בו בחרתי לכיוון אחר. אבל אני יודעת שעובר שם גם אוטובוס ל- Llanberis. אני ממליצה מאוד על תכנית כמו שלי ואפשר כמובן לעלות ברכבל (אין לי מידע לגבי הזמנה מראש). כאן תארתי בבלוג שלי את היום הזה:
--
בנוסף להנ״ל, אני מאוד ממליצה על על מסלול מעגלי קליל מ- Idwal Cottage Youth Hostel (לצד אגם Ogwen). כל האיזור משגע ויש הרבה אופציות להליכה.
השביל שאני הלכתי, מטפס ממגרש החנייה שליד ההוסטל לאגם קטן בשם Llyn Idwal ומקיף אותו.
הנופים נהדרים, יש הרבה מים (בנוסף לאגם וכמה נחלונים - יש גם שני מפלים יפים) וכבונוס פוגשים גם סוסי פוני חברותיים. אפשר להרחיב את השביל ע״י טיפוס אל הצוק שתוחם את האגם. אני בטוחה שהתוספת שווה את המאמץ והזמן הנוסף אבל אינני יכולה להעיד מנסיון אישי כי אני הסתפקתי בהקפה של האגם.
הקטע הרלוונטי לך הוא האחרון של הפוסט. אצלי זה היה סיום של יום הליכה בסופו לנתי ב Idwal Cottage).
ככה זה נראה ב- outdooractive (רואים גם שיש עוד שבילים/אופציות הרחבה):
-
הייתי חייבת לצרף את ״תמונת הפסגה״ שלי כדי להדגיש כמה גרוע זה היה !
שימי לב לנוף המרהיב שעוטף אותי
ולמי שחושב שאני מחייכת: זה עווית! (היה ככ קר, בעוד הבחור שהתנדב לצלם אותי שם התעסק במצלמה אני עמדתי וקפאתי...חח)

מזל שמצאתי בעיקר הומור בסיטואציה... ועוד יותר מזל שזכיתי לנופים לא רעים בכלל בירידה בכיוון Pen-y-Pass:

-
הכי חשוב, לעשות איויזה eta וממה שהבנתי, יש גם חשיבות רבה במצב החדש במידה ויש לך יותר מדרכון אחד שתרצה להשתמש בו במסלול הטיול ומורכבות לכניסה היציאה,לפי יעדי הטיול. ראשית ישראלים חייבים כבר עכשיו ויזה והאירופאים מתחילת אפריל 25 אם אתם טסים ללונדון וחוזרים לישראל, עדיף לעשות את הטיסה בישראלי. לא בדרכון האירופאי מדוע. כי תכנסו עם האירופאי, עם eta, אבל שתרצו לחזור לישראל, והכרטיס הוא עם ETA באירופאי תיהיה לכם בעיה, כי מי שטס מאירופה לישראל בדרכון אירופאי איתו עשה את ההזמנה. צריך ויזה לישראל!!! לעומת זאת אם מלונדון ממשיכים ליעד באיחוד האירופאי כנראה שאין בעיה. אבל מישראל וחזרה איויזה רק באמצעות הדרכון הישראלי.