ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סיוע בקביעת מסגרת טיול ניו אינגלנד אורלנדו ניו יורק

פורום צפון אמריקה
    ניו יורק טיול שלכת מזרח ארהב ניו אינגלנד
    6
    7
    388
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • גליתבש
      גליתבש נערך לאחרונה על ידי

• אנחנו הורים ו2 בוגרים (15/23 ) מתכננים לטוס הלוך חזור לניו יורק כ20 ימים בסוף ספטמבר
      • מעוניינים לשלב טיול טבע בניו אינגלנד שלכת ,אורלנדו (הבטחנו בגדול חשבנו 3 /4 ימים עם טיסות ) ,ניו יורק (פעם ראשונה לכולנו )

כמה שאלות :

1. איך הייתם מחלקים את מסגרת הימים ? (ניו יורק חשבנו מינימום 6 ימים כי זו פעם ראשונה )
      2. מה הסדר שלדעתכם עדיף ?
      3. איך לחלק את המסלול בניו אינגלנד (חשבנו לשלב את ההרים הלבנים )
      4. האם יש אטרקציות כלשהן לגדולים בניו אינגלנד בתקופה הזו כגון אומגה /שייט
      5. מהיכן עדיף לקחת טיסה לאורלנדו

אודה להמלצותיכם

המון תודה

הצועד בנעליו dhz יונה וקשת 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • הצועד בנעליו
        הצועד בנעליו @גליתבש נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

@גליתבש

לאחד ניו יורק 3 ימים זה מעל הראש ולשני שבועיים לא יספיקו,

לאחת אורלנדו זה לקטנטנים ולאחר דיסני ויוניברסל וביצות וכו' מצריכים 3 שבועות.

איך אני הייתי מחלק את הימים רלוונטי להעדפות שלי, לא לשלכם,

אני ממליץ שתבדקו מה מעניין אתכם ולא מה מעניין מישהו אחר כדי שיהיה לכם טיול שמתאים לכם ולא למישהו אחר.

תסמנו לכם מה אתם רוצים וחשוב לכם לראות ולעשות בניו יורק, תראו כמה זמן אתם צריכים להקצות בהתאם,

כנ"ל אורלנדו.

ואז תהיה לכם מסגרת טיול.

בכל זאת משהו משלי, אני לא הייתי טס לאורלנדו ל 3 ימים כולל טיסות,

זה היה משאיר במקסימום יומיים לחוויות באורלנדו, סביר שפחות, תמורת בזבוז של לפחות יום אם לא יומיים מטיול של 20 יום ברוטו (כולל הטיסות הטראנס אטלנטיות?),

מבחינתי השקעת זמן לא טובה ולא יעילה. או להגיע לאורלנדו למספיק זמן כדי לחוות או לותר ולהשקיע 3-4 ימים יעילים במקום אחר.

אלו השיקולים שלי, אתם כמובן יכולים להגיע למסקנות אחרות, כמו שאמרתי - תתכננו את הטיול שמתאים לכם

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

כבר הלכתי לאיבוד משרשורים קודמים. אז נתחיל מהתחלה. נתחיל בפרט טכני – חשוב לספור זמנים נטו. מעברים, טיסה בינלאומית וג'טלג משפיעים מאד. וגם במעברים לא לשכוח לספור זמנים ברוטו (דלת לדלת). אם מדובר על טיסה אז נסיעה לשדה וממנו, המתנה וכו'. אם מדובר על נסיעה אז עצירות רענון וכדומה (כלל אצבע – 20% על מה שגוגל אומר). וגם בכללי צריך לספור זמנים ביום נטו. לא לשכוח זמנים לארוחות, סידורים וכדומה.

אני אספור פה ימים נטו:

ניו יורק 6 ימים – סביר ואפילו יש שיטענו שהרבה. אם אני צריך לנחש אז רוב האנשים יקדישו בין 3 ל-6 ימים מלאים לטיול ראשון לארה"ב.

אורלנדו – הימים בפארקים מאד מתישים. הפארקים עולים הון רק כניסה וקיצור תורים בסיסי. באופן גס ותלוי בפרטים – 600-800 דולר ליום ל-4 אנשים. בתנאים האלה אנחנו מנסים למצות את היום כמה שיותר. להגיע לפני הכניסה ולצאת כשמגרשים אותנו. וכל היום על הרגליים. אז כלל האצבע אומר שאחרי כל יומיים פארק עושים יום מנוחה. כלומר 3 ימים זה 2 פארקים, ו-4 ימים זה 3 פארקים. ברור שזה רק כלל אצבע, אבל הוא לא תלוש מהמציאות. אם נצרף את עלות ההגעה לאורלנדו (נניח תוספת של 800 דולר למחיר הטיסה לכולכם?) ועלות השהייה (לינה, רכב, אוכל וביטוח – 300-500 דולר ליום) זה אומר שבשביל 3 ימים בפארק (4 ימים באורלדנו ו-5 ימים כולל טיסות) תשלמו 5000 דולר בקלות. שווה או לא תחליטו אתם. רק תביאו בחשבון שאם תוסיפו ימים באורלדנו העלות היומית תרד מהותית.

סדר – בהתעלם מהשלכת אני ממליץ תמיד להתחיל בניו יורק ולסיים באורלדנו. ובכל מקרה שפרק הרכב יהיה באמצע.

למה להתחיל בניו יורק - עיר גדולה זה מקום טוב לספוג בו את הג'טלג. בייחוד אם יש לכם יחסית הרבה זמן. אז ביומיים-שלושה הראשונים לא בונים על בילוי ערב (לא מזמינים כרטיסים להופעה). וככה – אם הג'טלג מכה בעוז – חותכים מוקדם. ואם לא – מבלים על מאוחר. אם קמים מוקדם – יש מה לעשות בעיר גם מוקדם בבוקר (ובקיצוניות – גם ב-5 לפנות בוקר אפשר למצוא אוכל או לשוטט בפארק/דשר וכדומה). וגם קל להתפצל על פי מצב העייפות. בנוסף אנחנו עדיין רעננים בטיול להרבה הליכה ברגל. בנוסף, בגלל שבניו יורק אנחנו בלי רכב, אז אין בעיה של נהיגה אחרי טיסה בינלאומית.

למה לסיים באורלדנו – כי בגלל המחיר הגבוה של כל יום אנחנו לא רוצים "לבזבז" את הערב על לחזור מוקדם בגלל הג'טלג. וגם בגלל שזה כלכך מעייף לרגליים ובכלל שאחרי זה הגוף פשוט גמור (פיזית). לילדים קטנים זה גם שיא הטיול שאחרי כשה להתלהב משום דבר אחר. לכם אין קטנים, אבל זה עדיין חוויה מאד אינטנסיבית

למה פרק הרכב באמצע – בראש וראשונה לתת לגוף לנוח. הימים האלה פחות קשים פיזית (כי יושבים באוטו הרבה שעות)

שלכת – ככלל ככל שתדחו את פרק ניו אנגלנד, ככה השלכת תהיה יפה יותר. כלומר ב-1 באוקטובר השלכת תהיה בחיתולה ברוב האיזור וכדי להנות תצטרכו לנוע הרבה צפונה (ולהתרחק מניו יורק). אבל לא ציינתם תאריכים מדוייקים. ככלל יש כל מיני אתרים שחוזים את השלכת. הראשון שקפץ לי בגוגל זה https://newengland.com/foliage/foliage/peak-fall-foliage-map/ - אפשר לשחק עם התאריך כדי לראות מה צפוי.

אבל יש עוד שיקולים לסדר:

תאריכים – לא כל הימים שקולים. אפשר להתחיל בלהבין מה החגים הרלוונטיים בתקופה שלכם. למשל פה https://www.timeanddate.com/holidays/us/2025. העיקרי שעשוי להיות רלוונטי זה יום קולומבוס. אפשר גם לברר עומסים צפויים באורלדנו. למשל באתר הזה https://www.undercovertourist.com/orlando/crowd-calendar/october-2025/. וגם הועידה השנתית של האום שמשפיע על עומסים בניו יורק https://sdg.iisd.org/events/80th-session-of-the-un-general-assembly-unga-80/. אפשר לחפש גם פסטיבלים ו/או אירועים מיוחדים (אין לי לינקים).

ימי השבוע - בצפון, זו כבר לא העונה. ויש אתרים שפתוחים רק בסופ"ש. לפני שנסגרים על מתי, שווה להבין מה הייתם רוצים, ואיזו השפעה יש לזה על ימי השבוע. גם לניו יורק לימי בשבוע יש השפעה (אם למשל רוצים גוספל ביום ראשון, אז צריך יום ראשון). באורלנדו ימי השבוע זה חלק ממה שמשפע על העומסים. ובכל מקום לימי השבוע תתכן השפעה על שעות פתיחה, מחירי לינה ועוד. בדיוק כמו בארץ.

הוריקנים – אני חושב שעל הטיול שלכם הוא בעונת ההוריקנים ולא נראה לי שזה שיקול. אבל שווה לבדוק כי אני לא בקיא בנושא.

בניו אנגלנד – ההרים הלבנים זה אכן מקום נהדר בכללי ולתקופה הזו. במיין או בצפון מדינת ניו יורק (טכנית לא בניו אנגלנד) תהנו יותר מהשלכת כמובן.

מאיפה טסים לאורלנדו – מן הסתם מבוסטון יהיו הרבה טיסות. אבל אפשר גם למנצ'סטר שבניו אנגלנד. למשל לסאות ווסט שנחשבת חברה זולה יש טיסות ישירות משם לאורלדנו. ויש גם מהרטפורד וממקומות אחרים. הכל תלוי בתאריך.

הייתי שוקל שינוי במסלול כך שמוותרים על ניו אנגלנד ומעבירים את הימים לפלורידה. באורלנדו האטרקציות פתוחות ומהנות בעונה הזו.

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
          • dhz
            dhz @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים אכן, סוף ספטמבר זו עונת הוריקנים (שנגמרת מתי שהוא בנובמבר). זה לא אומר שיהיה הוריקן בזמן הביקור. רוב הסיכויים שלא יהיה, אבל יש סיכוי שכן יהיה. לדעתי זה אומר שצריך לעשות תוכנית גיבוי למקרה שכן יהיה ולנסות להזמין דברים שניתנים לביטול בעת הצורך.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • dhz
              dhz @גליתבש נערך לאחרונה על ידי

@גליתבש לא מומחה לניו יורק. למרות ביקורי הרבים בארה"ב, ביקרתי בעיר הזאת רק פעם אחת, ממש מזמן. מהמעט שאני מכיר ולמדתי מאחרים, 6 ימים נראה פרק זמן סביר לביקור ראשון, כאשר ברור שלא תמצו את כל המקומות (כפי שגם לא תמצו את פאריס, לונדון או רומא ב- 6 ימים), אבל תקבלו מושג על העיר.

לאחר ניו יורק, הייתי פונה לניו אינגלנד. ניו אינגלנד כוללת את כל המדינות ממזרח למדינת ניו יורק: קונטיקט, רוד איילנד, מסצ'וסטס, ניו המפשייר, ורמונט ומיין. צבעי השלכת יראו בכולן, מי יותר ומי פחות (וגם במדינות אחרות כמו פנסילבניה, ניו יורק ועוד). בדרך כלל, השלכת מתחילה בתחילת אוקטובר ונשארת מספר שבועות. אורך הטיול שם תלוי בכם. זה נראה לי כמו הפלאג נמבר בין הזמן שהקציתם לניו יורק וזה שהקציתם לאורלנדו, ותוספת הזמן לנסיעות/טיסות.

בניו אינגלנד האתרים השווים ביקור מתחלקים בין אתרים עירוניים (כמו ניופורט ברוד איילנד וכמובן בוסטון) לבין אתרי טבע. האזורים הבולטים הם ההרים הלבנים בניו המפשייר וההרים הירוקים בורמונט. יש גם פארק לאומי במיין - פארק אכדיה, שרובו באי Mount Desert Island במיין. אני לא הייתי נוסע עד מיין בזמן המועט העומד לרשותכם והייתי מסתפק בביקור קצר בבוסטון + ההרים הלבנים ואולי גם הירוקים. אם נראה שיש עוד זמן, אפשר להגיע גם להרי האדירונדק במדינת ניו יורק שנמצאים בצד השני של אגם שמפליין מורמונט. לגבי ההרים הלבנים, אני מציע ביקור של 3 ימים. יום באיזור דרך הקנקמגוס (כביש 112), יום באיזור Franconia Notch שהוא צפון מערבית לשם וביום האחרון, כתלות במזג האויר, עליה לפסגת הר וושינגטון והשלמות באזור. אולי קניות ב- North Conway (בניו המפשייר אין sales tax). לגבי ורמונט, ניתן לעשות ביקור קצר ב- Montpelier, הבירה, בסביבה נמצאת חוות מורס של הפקת סירופ מייפל ואפשר לראות שם איך עושים זאת, אחר כך, איזור Stowe, הר מנספילד ו- Smugglers Notch. יש גם את איזור ברלינגטון (שם לא הייתי) שעל הגדה המזרחית של אגם שמפליין. אציין גם את כביש 100 הנופי שכוונו צפון דרום והוא עובר לאורך ההרים הירוקים.

לא מכיר אתרי אומגה וrafting באזור, אבל אף פעם לא חיפשתי אותם. מציע לערוך חיפוש באינטרנט. יתכן ואתר כמו Trip Advisor יכול לסייע במציאת אטרקציות כאלו באזור. יש אתרים שהביקור בהם הוא קצת יותר חוויתי כמו lost river (בהרים הלבנים), אבל אל תצפו לפעילות אקסטרים שם.

ניתן להגיע לאורלנדו לדעתי משדה התעופה בבוסטון. זמן הנסיעה מבוטון להרים הלבנים הוא כ- 3 - 4 שעות. זה שדה התעופה הגדול בניו אינגלנד. יש גם שדות תעופה קטנים יותר ויתכן שגם משם אפשר להגיע לאורלנדו, אולי עם קונקשיין. מציע לבדוק באתר Google Flights.

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
              • מוני
                מוני @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz

שלום

בהנחה שתסכימו להצעה/ות הנכונה /ות שניתנה לכם, הווה אומר -

ניו יורק תחילה---- ניו אינגלנד----אורלנדו

לי רק נשאר להתייחס לכיווניות מסלול טיול השלכת ,ולהציע לעשות אותו

ביציאה מניו יורק עם כיוון השעון ופירושו אדירונדק(צפון מדינת ניו יורק) תחילה.

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • יונה וקשת
                  יונה וקשת @גליתבש נערך לאחרונה על ידי

@גליתבש חברי המלומדים נתנו תשובות טובות ומפורטות, אז אני אוסיף רק את השנקל שלי:

• בעיני שלושת היעדים (ניו יורק בפעם הראשונה, טיול רכוב בשלכת של ניו אינגלנד ופארקים באורלנדו) ב-20 יום זה בגדר תפסת מרובה - לא תפסת. השילוב של ג'ט לג שנוגס מכמות הזמן היעיל לטיול, נסיעות, וטיסות - לא מותיר בעיני מספיק זמן לטיול מוצלח ומהנה. על מה תוותרו? עניין של העדפה אישית.
                  • בניגוד למה שנכתב לפני, אישית הייתי מעדיפה (וכך גם עשינו בטיול שלנו שהיה בהרכב דומה לשלכם מבחינת הורים וגילאי הילדים) לא להתחיל בניו יורק, מהסיבה שהג'ט לג גורם לכך שבימים הראשונים לטיול קמים מאוד מוקדם ונרדמים בהתאם מוקדם (אנחנו בימים הראשונים נפלנו כבר בסביבות חמש-שש אחה"צ). זה לו"ז שפחות מתאים לעיר גדולה, שבה יש פחות מה לעשות בשעות הבוקר המוקדמות והמון מה לעשות בערב! דווקא בטיול הרכוב בניו אינגלנד יש יתרון בלהתחיל את היום בשעה מוקדמת ולסיים מוקדם יחסית שזה מתאים יותר לטיולים בטבע, ובאור. גם להתחיל מאורלנדו פחות יתאים מהסיבה הזאת... בקצרה - טיול בטבע "סופג" את הג'טלג של הימים הראשונים יותר טוב מעיר או מלונה פארק.
                  • אטרקציה נהדרת ומהנה מאוד לילדים בגיל הזה ולכולם - אופני מסילה באדירונדק.
                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון