ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול חודש ביוון - זוג צעיר

פורום אירופה
    סלוניקי אתונה יוון טיול
    10
    39
    1026
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • MERAVSHELL
      MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

אין מה לעשות בנפקטוס יותר מיום לדעתי הצנועה. בדרך ממנה לזגוריה יש את Arta המקסימה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • spring22
        spring22 נערך לאחרונה על ידי

היי, סליחה על המענה המאוחר, פספסתי את ההודעה שלך. אתם מתכננים הרבה מקומות לחודש. גם אם אתם מעדיפים טיולים מהירים. איך אתם מתכננים לעבור ממקום למקום ? אולי כדאי למקד את הטיול לאיזור מצומצם יותר. הטיול נפרס על פני שטח מאוד גדול, ותיאלצו להשקיע הרבה זמן במעבר ממקום למקום.

שאלה נוספת, עם מעל חודש אפשר לנסוע ליעדים רחוקים יותר. יש סיבה שבחרתם דווקא ביוון הקרובה לטיול כל כך ארוך ? (השאלה היא כיוון שליוון אפשר בקלות לקפוץ לטיולים קצרים, וכשיש חופשה ארוכה של מעל חודש לטייל ביעדים רחוקים ).

• מטייל_4194881 0
          מטייל_4194881 0 נערך לאחרונה על ידי

@spring22 תודה על המענה שוב 🙂 כל תזמון הוא טוב שיש עוד זמן לטיול ועוד מה ללמוד

מכיוון שחודש זה הרבה זמן נרצה לראות כמה שיותר (אבל לא כמות על איכות כמובן) ומבין שנינו אני מעולם לא הייתי ביוון. המעברים יהיו ברכב (מתי שאפשר) ומתי שלא - במעבורות (אם יש אפשרות ללילה נקח את האפשרות הזו כמובן).

הבחירה שלנו ביוון ולא ביעדים רחוקים יותר היא מפני שהחלופה שרצינו היא מזרח - תאילנד, פיליפינים ויאטנם ואולי גם הודו וחודש לטיול כזה אינו יספיק (וגם נעדיף בעונה אידיאלית יותר). אני לפני לימודים ורצינו אופציה שבמידת הצורך גם תהיה גמישה יותר.

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • הצועד בנעליו
            הצועד בנעליו @מטייל_4194881 0 נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

@מטייל_4194881-0

לדעתי כדאי שתתחילו לרשום לעצמכם מה אתם רוצים לעשות בכל מקום ובהתאם תוכלו להקציב זמן,

כי כרגע "מרגיש לי" שחלוקת הזמן שלכם קצת שרירותית.

וכשאתם קובעים זמנים כדאי שתנקבו בימים ולא בלילות, הטיול נעשה בד"כ ביום.

אני חושב שאחרי שקבעתם נקודות עניין בתקופה שלכם ובהרכב שלכם אתם יכולים להשאיר הרבה מקום לספונטניות,

אני לא חושב שיהיה הרבה עומס על מקומות לינה בספטמבר ואוקטובר ואם יש מקום שמצא חן בעינכם אתם יכולים להישאר יותר ומקום שמיציתם להישאר פחות,

אני לא חושב שחודש ביוון מהווה סוג של בזבוז,

אמנם תרבותית יוון ויעד רחוק כמו תאילנד הם חוויה שונה לחלוטין,

אבל מבחינת בטן/גב ואיכות חופים לדעתי יוון בהחלט תחרותית לתאילנד, די בטוח שאפילו יסתובבו סיניות על החוף ויציעו מסאג'ים, ותחסכו המון כסף וזמן על טיסות רחוקות.

כמו שבתאילנד יש טיולי "X האיים" גם ביוון יש מקומות שיוצאים מהם לטיול יום בהפלגה ל"X האיים"

יוון מאוד מגוונת, הפלופונז נראה ומרגיש אחרת לגמרי מאשר למשל קורפו, שמרגיש הרבה יותר איטלקי מיווני, זאגוריה הרגישה לי הרבה יותר אוסטריה או שוויץ מאשר יוון, טיול של חודש יכול להיות מאוד מגוון ומשאיר אפילו טעם של עוד

• מטייל_4194881 0

@הצועד-בנעליו היי, תודה. האמת שיש לנו תכנון יחסי, וזה לא לגמרי שרירותי. בהמלצת אחד הכותבים בפורום כן תכננו את המסלול מחדש בצורה שתהיה הגיונית יותר. אבל התכנון הוא כזה אתונה - נחיתה נאקסוס - חופים ולנסוע באזור סנטוריני - להתפנק בעיקר במלון / בטן גב כרתים - הכל מהכל נפפקטוס וארטה - בעיקר בשביל המעברים אבל ננצל אותם כמה שאפשר זגוריה - טבע ומסלולים מטאורה - טבע ומנזרים תלויים סלוניקי - להנות מהעיר, ארכיאולוגיה חצי האי פליון - טבע, חופים סקופלוס - בעיקר בשביל מאמא מיה, וטעימה קטנה מעוד מקום אתונה - ארכיאולוגיה, חיי לילה, קניות סוף הטיול 🙂

imeshy2 הצועד בנעליו 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • imeshy2
                imeshy2 @מטייל_4194881 0 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4194881-0

אולי נכנסתי מאוחר יחסית לדיון, אבל אגיד כך

כדאי להקדיש לזגוריה שלושה ימים לפחות. מקום נהדר ממש

צומרקה הסמוכה (אם כי לא ניתן לעשות טיול כוכב מזגוריה אליה) - מתאימה לעוד יומיים של טיול (ואולי גם רפטינג)

כדאי לשלב חצי יום עד יום ליואנינה החמודה שביניהן

כדאי מאוד לישון במטאורה (בשביל שקיעה) ולהיכנס למנזר או שניים

• הצועד בנעליו
                  הצועד בנעליו @מטייל_4194881 0 נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

@מטייל_4194881-0

בטן גב ואחלה מלונות יש גם ביוון היבשתית עצמה או באיים קרובים יחסית,

בלי הפלגות ארוכות או טיסות שעולות כסף וזמן.

לא שסנטוריני וכרתים מקומות לא טובים, מקומות מעולים,

אבל רחוקים מאוד מיוון היבשתית.

אם החלום שלכם סנטוריני אז סעו ואני בטוח שתיהנו, אבל אם לא אז ממליץ לבדוק חלופות.

ועוד משהו לגבי הטיסות,

אם טסתם לאתונה, טיילתם חודש והגעתם עד כרתים,

למה לא לחזור לישראל מכרתים? למה לטוס עד אתונה?

נראה לי מיותר

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                  • מטייל_4194881 0

שלום לכולם🙏🏼 לקח לנו זמן להמשיך להגיב כי סיימנו לבנות את המסלול כמו שרצינו והתאים לנו עם שילוב של כל ההמלצות והדגשים שקיבלנו בפורום. הטיול יהיה כך (מציינת לפי מספר לילות כיוון שטרם יודעים באיזה שעה יהיו המעברים) אתונה (רק לנחיתה ולאחר מכן נקח מעבורת) נאקסוס (4 לילות) פארוס (1) סנטוריני (4) כרתים (3) ארטה (2) זגוריה (3) מטאורה (3) חצי האי פליון (נישן ב 2 מקומות שונים, סהכ 7) סקופלוס (2) אתונה (3)

נשמח לקבל המלצות עבור חברת השכרת רכבים מומלצת מעבורות ומלונות ודירות כבר סגרנו או החלטנו.

ואם יש המלצות למסעדות או מסלולים וחופים מומלצים תמיד נשמח🤍

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • MERAVSHELL
                      MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

אנחנו מזמינים דרך אופרן, גם ביוון. רק לקחת בחשבון שהרכבים ביוון ( בחברות ההשכרה) מגיעים לעתים עם קילומראז יחסית גבוה, או עם קצת שריטות. או עם חוסר אוויר בצמיגים...

• גר
                        גר נערך לאחרונה על ידי

כרתים- אם אתם מתכננים לטייל באי אז מינימום שבוע אחרת חבל על הזמן. קחו בחשבון שבתכנית לכם תשרפו חצי יום להגיע לשם ועוד חצי יום ממנו ליעד הבא. בשביל לרבוץ על החוף יש לכם בתכנית לא מעט איים והים התיכון הוא אותו הים בכולם. כרתים הוא יעד נהדר לטיולים ברחבי האי יש המון מה לראות אבל זה לא ליומיים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                        • הצועד בנעליו
                          הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

לגבי השכרת רכב, תבחינו בין חברת השכרה לסוכן או הזכיין שממנו מזמינים, בג'ונגל הזה אני מזמין בד"כ מ https://www.economycarrentals.com, כמובן ממליץ לבדוק ולהשוות. כל עוד אין תוכנית אטרקציות אני לא יכול להתייחס, למשל אין לי מושג מה זה אומר 7 לילות בפיליון בשני מקומות לינה, אולי מעולה ואולי פחות. לגבי תוכנית הטיסות כבר התייחסתי, כנראה שהגישה שלי מתאימה לכם פחות

• מטייל_4194881 0

@הצועד-בנעליו היי, שוב תודה! נסתכל בקישור שצירפת. 7 לילות בפליון > נתחיל ב 3 לילות במקרניצה ולאחר מכן נעבור ל 4 לילות נוספים בדאמוכרי. בנוסף, לגבי ההצעה לחזור בטיסה מכרתים, את הטיסות סגרנו בהתחלה, ייתכן ונוכל עוד לשנות אבל

1. בכרתים נהיה יחסית בתחילת הטיול
                            2. התאים לנו לחזור בסיום הטיול חזרה לאתונה ושם לסיים

מעריכים את כל הטיפים וההמלצות גם אם לא נשתמש בהם, אבל כן לוקחים לתשומת לבנו ומשכילים.

• הצועד בנעליו

אתם ממש לא חייבים לאמץ כל הצעה, רק את אלו שמתאימות לכם. עדיף שתציינו מה לא ניתן לשנות מנהלתית או בגלל העדפות שלכם, יחסוך זמן. מבחינתי לינה רכב ודומיהם הן מנהלות שבאות לשרת את האטרקציות והחוויות, לכן לא יכול להתייחס אליהן

• שמחת הפרטים הקטנים
                                שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

רק שאלה: בטוחים שיש מה לעשות 3 לילות במטפורה? יפה שם וואו, אבל יותר מלילה, מקסימום שניים נשמע לי הגזמה.. ואת כרתים אולי תשאירו לפעם אחרת ותטיילו באזור האולימפוס..

• שמחת הפרטים הקטנים
                                  שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

מטאורה כמובן..

• מטייל_4194881 0

נכון לעכשיו, מבחינתנו הדברים שלא ניתנים לשינוי הם המקומות והכמות ימים / לילות. כמובן שבכל מקום נשחק עם שעת יציאה והגעה כי אנחנו לוקחים בחשבון את המעבורות ונסיעות ברכב.

לכן, ההמלצות שאנחנו מחפשים כרגע הן

1. להשכרת רכב (אם מישהו יכול להמליץ / לא להמליץ גם דרך בוקינג או דרך autoeurope)
                                    2. המלצות מיוחדות / טובות לחופים ספציפיים, מסעדות, ואטרקציות (כמובן שיש לנו גם מחקר משלנו בנושא, אבל תמיד טוב וכיף לבדוק עם עוד אנשים)

@הצועד-בנעליו

• מטייל_4194881 0

@שמחת-הפרטים-הקטנים לגבי מטאורה, הבנו וקיבלנו מספר המלצות שניתן לישון במטאורה גם פחות, אבל מכיוון שמדובר בימים עם נסיעות ואנחנו נרצה לחוות ולטייל ברוגע באזור החלטנו לשהות שם לילה נוסף גם אם זה פחות מומלץ.

ולגבי כרתים, תודה🙏🏼 אבל כמו שציינתי למעלה- המסלול שלנו כבר נסגר 🙂

• הצועד בנעליו

לגבי השכרת הרכב, תוודאו שמבחינת חברת ההשכרה מותר לכם להעביר את הרכב במעבורות, אם העברה כזו אכן נכללת בתוכנית שלכם. ביוון אני לא חסיד גדול של קביעת מסעדות מראש, אני נוהג לחפש טברנה שיש בה לקוחות מקומיים ואז נכנס. לא זוכר מתי הטיול שלכם אבל אם בעונה אז יש מקומות עם ערבי פולקלור, אולי יקסום לכם. חופים כדאי לחפש כאלה שקיבלו דגל כחול, או לפי המיקום שלכם אם יש בהם אטרקציה מעניינת. יש מקומות בהן ניתן לשכור סירת מנוע לנהיגה עצמית, בד"כ מקומות מעניינים להפלגה כזו. מנוע עד עוצמה מסוימת (לא זוכר אם 40 או 50 סוסים) לא צריך רישיון משיט. המחירים לא כמו בארץ אלא די סבירים. בד"כ כל המידע באתרי האינטרנט של החברות המשכירות. לא נראה שיש מה להעיר על המסלול כי הכל נקבע ואין גמישות, בכל זאת אם אתם רוצים להתחיל את הטיול בכרתים נראה הגיוני יותר לנחות בכרתים.

• מטייל_4194881 0

שלום לכולם🤍 שוב תודה על ההמלצות, לוקחים את כולן בחשבון @הצועד-בנעליו ! הטיול מתקרב וגם מעבורות סגרנו, לאחר שערכנו מספר שינויים מזעריים במסלול. אתןנה, נאקסוס, פארוס, סנטוריני, נפפקטוס, ארטה, זגוריה, מטאורה, חצי האי פליון מקרניצה ודמוכרי, סקופלוס, קמנה וורלה וחזרה לאתונה. מלבד קמנה וורלה בה נהיה יום ולילה 1, ממוצע הלילות בכל מקום הוא 3. נשמח להמלצות בין אם לא לטברנות אלא למסעדות (לא בהכרח להזמנת מקום מראש, שתהיה רשימה קטנה ליתר ביטחון, תמיד כיף 🙂 ) ולמסלולים או מקומות שאי אפשר לוותר עליהם. תודה רבה!

• 1
                                          • 2
                                          • 2 / 2
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון