מחשבות על ווילס ביולי
-
תודה רבה לך OI על ההמלצות!! באמת נשמע שרבים עולים והראות אפסית, דבר שנשמע לי די מבאס, אבל נשמע ממך שגם הנופים החלקיים שווים את זה! אסתכל על ההצעות שלך, תודה רבה! לגבי אגם ogwen בהחלט בתכנון, נשמע מסלול קלאסי ויפה
-
Roco, לגבי eta תודה על התזכורת, יודעת שצריך לעשות. אומרים שזה תהליך פשוט של כמה דקות.
-
ענבר, רק לא הצלחתי להבין למה את ממליצה לקחת סיכון ולעלות גם כשלא רואים כלום..:) בכל אופן, לעלות ברכבת ולרדת ברגל בשביל אחר לא רלוונטי למי שבא עם רכב, נכון? כלומר, אם אני חושבת לעלות ברכבת ולרדת ברגל, llanberis path הוא היחיד הרלוונטי, אני צודקת? האם יש נופים של אגמים בשביל הזה?
-
אם עולים ויורדים ברכבת, אז באמת אין טעם כאשר הראות למעלה אפסית.
אבל, כפי שקרה לי, לפעמים לא רואים כלום בפסגה - או בעלייה מכיוון אחד, וכשמתחילים לרדת בכיוון אחר - יכול להתגלות נוף נפלא.
ב- Pen-y-Pass - הנק׳ בה השביל בו ירדתי מהפסגה פוגש את הכביש - עובר אוטובוס שאיתו אפשר לחזור ל- Llanberis. צריך לברר לגבי תדירות ולו״ז (אני מניחה שגם תלוי בעונה וגם עברו כמה וכמה שנים מאז טיילתי שם...). לכן, במידה ומוצאים את לוח הזמנים של האוטובוס מתאים - אפשר לעלות ברכבת מ Llanberis, לרדת ל- Pen-y-Pass ברגל ולחזור באוטובוס ל Llanberis. בעיני זו אופציה נהדרת. בין היתר כי שימוש בנתיבים שונים מעלה את הסיכוי לנוף (באחד מהכיוונים).
מעבר לכך, השביל ל - Pen-y-Pass מאוד מהנה! (חשוב מאוד לשים לב לנתיב בו בוחרים, באותו כיוון יורד גם אחד השבילים היותר קשים! אני כבר לא זוכרת פרטים, נדמה לי שכתבתי בבלוג).
דווקא על השביל שבו עליתי (Llanberis Path) אפשר לוותר - הוא מקביל לתוואי הרכבת.
אני מבינה את ההתלבטות - העלייה היא בהחלט הימור וההשקעה לא זניחה. אני בהחלט לא זכיתי לשום נוף למעלה. כלום. אפס. ראות עד קצה האף. אם את חושבת שאתם עשויים להתאכזב מאוד, אולי כדאי לוותר.
אני אישית שמחה שעליתי - אבל לא יהיה לכם קשה למצוא הרפתקאות אחרות בווילס
-
בדקתי.
ראי את המפה הזו:

השביל בו אני בחרתי לירידה הוא המסומן בכחול. הוא נקרא Pyg Track. הוא לא מאוד קשה (יחסית לירידה ככ משמעותית מהר) והוא ממש נהדר.
בנק׳ B שימי לב שמתפצל שביל נוסף - סימנתי אותו ב X אדום. השביל נקרא Crib Goch. אם תשימי טוב לב - השביל בחלקו מנוקד (ולא מקווקו). זה מסמן שביל טכני. לא ירדתי אותו אז אני לא יכולה לתת יותר פרטים אבל בדכ הכוונה היא ל Scrambling לכל הפחות. אני זוכרת שקראתי אזהרות עליו שהוא קשה מבחינה טכנית.
יש שביל שלישי במפה הזו שיורד ל- Pen-Y-Pass - הוא נקרא Miners Track. לא בחרתי אותו אבל הוא בדרגת קושי כמו של השביל שאני הלכתי והוא נראה גם הוא מצויין. להבנתי עיקר הבחירה בין פיג למיינרס הוא הבחירה בין הליכה בצמוד/בין האגמים (מיינרס) או יותר מעליהם (פיג). אם אני זוכרת נכון מיינרס גם קצת ארוך יותר. (יש כמה ואריאציות; אפשר לעבור מ- Pyg ל- מיינרס גם בחלק התחתון).
אם אתם בוחרים בתוכנית דומה לשלי: רדו ב Miners Track או ב - Pyg Track. אני ממליצה בחום.
שלושת השבילים הללו מובילים למעבר ההרים שבו עובר האוטובוס ל- Llanberis. התחנה כשאני הייתי שם היתה בצמוד להוסטל המאוד נחמד של YHA שנמצא שם. מי שמוצא עצמו ממתין לאוטובוס יכול להתפנק על קפה ועוגה בהוסטל

(את החלק העליון של קו הרכבת והשביל שעובר במקביל אליה, פחת או יותר - מ-/ל- Llanberis רואים במפה הזו גם)
-
וואו, תודה רבה על התשובה המפורטת!
-
שלום לחברי הפורום, אשמח לעזרתכם לתכנון המסלול לויילס: אמורים לנחות ביום שני, סוף יוני בלוטון, התכנון לנסוע ללנגולן ליום טיול, ומשם להמשיך למקום הלינה קרוב ללנדודנו. לטייל 4 ימים בצפון ווילס- אזור סנודוניה, האי אנגליזיי, great orme, קונווי , מסלולים נחמדים בבטסי, אולי הכפר האיטלקי ועוד ( יש מלא מה לעשות, הלוואי שנספיק חלק), ואז לשבת לנסוע לליברפול. השאלה היא לגבי ההמשך אשמח להמלצה משהו מוצלח ליום טיול ביום ראשון, התכנון להמשיך אחרי זה ללונדון לוטון, כי ביום שלישי בבוקר הטיסה . האפשרויות הן ( למקרה שלא נמצה את צפון ווילס כמובן נחזור אליה, אבל מניחה שנרצה לגוון): *לטייל בפיק דיסקריט ביום הראשון, ראיתי מסלול יפה ב mother cap ואולי אחוזת צ'טסוורת, ואז להמשיך ללונדון וביום האחרון לטייל בה . *לנסוע יומיים לאזור אחר, אולי דרום ווילס, אם כי נראה לי הכי פחות שייך, נראה נסיעה ארוכה.
- לבלות יומיים בפיק דיסקריט אם היא שווה את זה ולהגיע לנמל תעופה ביום שני בלילה, לישון במלון בשדה.
- כל רעיון מוצלח אחר יתקבל בברכה
-
לגבי Conwy: מאוד נחמד לטייל קצת על החומות בעיר (עניין של שעה גג). לא נכנסתי לטירה, פחות מעניין אותי. אני לא חובבת טירות באופן מיוחד ואם כבר אז מעדיפה את אלו הפחות משוחזרות / מותאמות לתיירים. כך שלא מצאתי הרבה עניין ב- Conwy.
לעומת זאת ממש אהבתי את Great Orme! היה לי יום מושלם מבחינת מזג אוויר (אחרי שכל המסע הרגלי שלי בווילס היה גשום במיוחד) ומאוד נהנתי להסתובב בין כרי הדשא הירוקים המשקיפים אל הים. גם LLandudno חביבה. במיוחד יפה לרדת לטיילת של LLandudno ולמזח המפורסם (בצדק) שלה מלשון היבשה (מכיוון הגן הבוטני).
כאן כתבתי על היום הזה במסע שלי.
-
לגבי Bwets-ye-Coed (אויש אני נזכרת בסיוט של השמות בווילס
) - קודם כל העיירה ממש חביבה ! (אף כי בהתאם תיירותית מאוד, ואני הייתי מחוץ לעונה ובמזג אוויר גשום).
הלכתי את המסלול שיוצא מהעיירה ומוביל לאורך הנהר עד למפלים המרשימים Swallow Falls. קליל ומהנה מאוד! אפשר לחזור באוטובוס לעיירה (עוצר איפשהו ליד המפלים; למעשה השביל מקביל לכביש רק מעברו השני של הנהר). מכיוון שהימים (שבועות) הקודמים לביקור שלי היו גשומים המפלים היו מרשימים במיוחד כשביקרתי שם, הזרימה היתה בשיאה.
כאן כתבתי על היום הזה (אצלי זה היה יום הפוגה בשביל חוצה סנודוניה, בעיקר בגלל מזג אוויר גרוע).
-
הי
ממליצה בחום לטייל באיזור הפיק דיסטריקט! יש המון מה לראות. איזור יפיפה. בטח ליומיים. יש חומר למכביר. אנחנו היינו יומיים והיה נהדר! גנים, מסלולים וכו. תסתכלי בסיפור הטיול שלי. האיזור גדול, כך שיש עוד הרבה מה לראות בדרומו.
לגבי היום הראשון - אתם נוחתים, מתכוונים לנסוע מלוטון ללנגולן ומשם להמשיך צפונה?? כל זה באותו יום? לא נשמע לי הגיוני... בלנגולן יש מה לעשות לכמה שעות, אבל משם להצפין זה יותר מידי לדעתי. הכבישים בווילס לא גדולים והנסיעה לוקחת זמן.
מתי נוחתים? תישארו לילה באיזור לנגולן..
או שלא הבנתי טוב מה שכתבת...
-
אנחנו נוחתים בשמונה בבוקר, אז נהיה בלנגולן מקסימום ב 14:00 בצהריים. נשמע לי מספיק זמן גם לטייל וגם לנסוע עוד שעה למקום הלינה, מחשיך מאוחר. כמובן שבתקווה שבאמת נסתדר עם הנהיגה, אבל בעלי לא לחוץ מזה בכלל.
באיזה כתבת על פיק דיסקריט? אפשר קישור או כותרת לסיפור?
-
מהרהרת בקול- נחיתה ב 8 זה אומר שתיהיו עם מעט מאד שינה בלילה. בכל זאת טיסה של 5 וחצי שעות. כדי לנהוג בפעם הראשונה בצד שמאל רצוי להיות עירניים ומרוכזים. בטח בהתחלה. אבל זה כבר השיקול שלכם. מלוטון, עם עצירה ועד לצפון ווילס זה בכל זאת לא מעט לנהוג. כרגע לא יכולה לצרף קישור- שם הסיפור " וולשית קשה שפה"
-
נדמה לי שלזה מירב התכוונה (סיפור מסע שהוא... להזיל ריר... עקבתי בעניין רב)
לגבי התכנית ליום הראשון - זה מאוד אישי ואתם מכירים מספיק טוב את עצמכם אבל אני עם מירב... גם אם הכל הולך חלק עם הטיסה ונוחתים בזמן, גם אם אתם מהנרדמים בטיסות (אני, ממש לא) - זה עדיין מתיש. לא הייתי מוסיפה נהיגה (ועוד בצד שמאל) לסיום היום.
-
תודה על ההערה, אתייעץ עם הנהג
-
גם קראתי בשקיקה את סיפור המסע של מירב ולקחתי ממנו רעיונות, תודה! אם יש גם מאגר אופציות לימים גשומים, אשמח לשמוע. ולגבי פיק דיסקריט. אם יש עוד המלצות למסלול יפה עם נופים מיוחדים (פחות עיירות), אודה
-
אז כבר לא האמנתי שזה יקרה, ביטלתי בשבוע שעבר דירות ורכב, אבל אתמול נחתנו בלונדון ונסענו לווילס.. תודות לאל על שחזרו לטוס לפני כולם!! אז מתרגשת להיות פה, בינתיים מהמם לנו ממש, מבטיחה לספר כשאחזור אם יהיו מתעניינים. בינתיים תודה למירב, ענבר, עירא, שקד, סמדר ופנינית על החשק שעשיתם לי לאזור היפה הזה!
-
@שמחת-הפרטים-הקטנים שמחת, בתור מאוכזבת ביטול בעצמי (היינו אמורים להיות במילאנו בשבוע של המלחמה), אני ממש ממש אבל ממש (ממש, כבר אמרתי?) אשמח שתשתפי אותנו כאן בקורותייך בווילס. ולא נתנגד גם לתמונות.
-
גם אני אשמח לשיתוף !!
-
-
מדהים ממש כך מי שלא התבטל לו הטיול ונוסע שישתף.... שלא ישכח אותנו מאחרו אחלה התכתבות מעניינת ממש ובאמת ווילס זה מקום מדהים צאו לבלות!!! [email protected]