עזרה בבחירת יעד להמשך טיול
-
יוצאים 2 זוגות חברים בשנות ה- 50 ל-19 יום ארה"ב.
יציאה ב- 30.9 טיסה למיאימי בתכנון 4 ימים מיאמי כולל קיי ווסט וקרוז לקאריבים עד 11.10 בוקר
מ 11.10-18.10 מתלבטים מפלי ניאגרה (טיסה לבאפלו ) הגעה לניו יורק 3 ימים
טיסה ללאס וגאס 2 לילות , טיול טבע באזור והגעה לטיסת חזור מלוס אנגלס
לחלקנו טיול ראשון לארה"ב טעימה לבאות וחלקנו טיילו מזרח ומערב ארה"ב
נשמח לקבלת המלצה ליעד המועדף משתי האפשרויות
קרוז הוזמן טיסות עדיין לא. עקב אילוצים של עבודה תאריכי הטיול סופיים. -
שתי האופציות לא אופטימליות לעניות דעתי, וגם להקדיש 4 ימים למיאמי בטיול כל כך קצר ודחוס זה לא מיטבי (יותר מדי). בטיול ראשון הייתי הולכת על ניו יורק, אפילו בלי הניאגרה בעיקר מכיון שלטבע באזור לאס וגאס צריך הרבה יותר זמן
-
אני מבין שטסים מהארץ למיאמי ומשם גם יוצא הקרוז. ככה ש 4 ימים לדרום פלורידה זה בסדר
(למרות שאם ניתן עדיין לשנות הייתי מקצר את הפער בין הנחיתה לבין הקרוז לטובת הימים שלאחריו וחוזר מניו יורק ארצה).
עושה רושם שזרקתם מקומות שאולי אתם חושבים כמאסט - ניו יורק, ניאגרה, וגאס, ל.א.
מצטרף לקרני - מוותר על וגאס לטובת ניו יורק סיטי. 8 ימים זה לא הרבה לעיר זו.
אם יש יותר ימים אפשר גיחה ברכב (4 ימים) לניאגרה דרך אפ סטייס ניו יורק שתשלים לכם טיול מחוץ לעיר.
קחו בחשבון שכל טיסה, גם אם היא טיסת פנים, משמעותה המעשית יום שלם שהולך לאיבוד ויש לכם 3 כאלה.
-
יש לנו אופציה לצאת בטיסה מהארץ לטורונטו הגעה בצהריפ משם לקחת רכב למפלי ניאגרה הגעה סביב השעה 19:00 למפלים טיסה חזרה מטורנטו בשעה 18:00 למחרת הגעה בסביבות 21:00 למיאמי ואז ישארו לנו יומיים למיאמי ביום השלישי עליה לקרוז האם חלוקה זאת עדיפה? מאחר ואנו היינו 3 פעמים בעבר בניו יורק אנו מעוניינים אחרי 2 לילות לצאת לטיול מגיעים בתקופת שלכת כך שאין משמעות לאיזה כיוון לצאת לטיול מניו יורק החברים עדיין לא היו במפלים ולדעתי מאסט בטיול ראשון יטעמו את ניו יורק ותמיד תהיה להם אפשרות לחזור למספר ימים נוספים.
-
זה אומר להיות בניאגרה בערב ההגעה אחרי טיסה של 10 שעות ולעזוב למחרת בצהרים. חצי יום שיספיק
להסתכל על המפלים. או קיי אם זה ברור.
אחרי עשרות שנים ששהיתי וטיילתי בארה"ב, הגעתי השנה סוף סוף לקי ווסט, פלורידה, רק כי היה לי את הזמן לזה.
נחמד. לא יותר מזה. ולא הייתי מפסיד הרבה אם לא הייתי מגיע לשם גם הפעם.
יתר התכנון שלכם ישים.
קצת בזבוז זמן על טיסות, אבל הי, אתם ילדים גדולים. רק, שוב, קחו בחשבון את זמני הטיסה
ואת האפשרות לעיכובים בזמנים. האיחורים והעיכובים במערך הטיסות בארה"ב הולך ומחמיר.
-
לגבי הטיסה לטורונטו – זה בהחלט אפשרי. חשוב לזכור שיתכן שיהיה לכם קשה לבלות בניאגרה בערב. מאידך, השמש שוקעת כבר בשבע בדיוק כשאתם מגיעים, אז לא צריך המון כוח רצון לצאת לראות אותם בחושך. הייתי שוקל לקחת הסעה (מונית) הלוך ושוב ומוותר על הרכב השכור. בניאגרה עצמה לא צריך רכב (ואפילו חניה עולה כסף). וההסעה תחסוך לכם לפחות שעה כל כיוון ואולי גם יותר. כמובן שזו אפשרות יקרה יותר וצריך לברר פרטים.
אם נשאר עם התוכנית המקורית של טיסה למיאמי – הייתי בודק אפשרות להאריך את הטיסה עד קי ווסט. יש מעט טיסות לקי ווסט, אבל אם מסתדר קונקשין טוב זה יכול להיות שילוב איכותי. גם אם לא, וכתלות בשעת הנחיתה במיאמי, לא הייתי פוסל להזמין הסעה בכיוון אחד לקי ווסט. שתי האפשרויות (טיסה והסעה) יקרות (החל מ-100 דולר לאדם) וגם אולי מוסיפות עלות של דמי החזר לרכב (בבדיקה ראשונית באוויס לא היו דמי החזר). אבל אם מצליחים לחבר את זה בשעות טובות אז זה יכול לחסוך זמן. ברור שהנסיעה לקי ווסט זה רוב העניין (לא הייתי), אבל הנסיעה היא הלוך ושוב, ואפשר להנות באתה מידה רק מכיוון אחד. אז למשל אם הטיסה נוחתת אחה"צ במיאמי והזמנתם הסעה פרטית, אתם מנמנמים כל הדרך בואן (3 שעות) מגיעים בערב לקי ווסט ומכריחים את עצמכם לצאת לעוד שעה. זה ניצול טוב של הזמן.
אני לא הייתי פוסל את וגאס והאזור (בטח אם כבר עברתם ניאגרה בהלוך). נכון שהטיסה מערבה לוקחת בערך יום שלם בפועל (דלת לדלת). אבל בכל מקרה מהירידה מקרוז יש לכם אילוץ (טיסה לניו יורק, לבאפולו, למערב, או לכל מקום אחר). בכל מקרה מדובר על לפחות חצי יום. כך שהטיסה מערבה לא הרבה יותר יקרה בזמן. כמובן שצריך לבדוק אפשרויות טיסה (וגם מחירים כי בכסף זה בוודאי יותר יקר). והטיסה חזור לא בהכרח מבזבזת הרבה זמן ביחס לחזרה מניו יורק. בהשוואה בין טיסות ישירות זה 4 שעות. אבל בטיסות קונקשיין, הכל תלוי בקונקשיין. ובכל מקרה מדובר על סדר גודל של 24 שעות "על השעון" לחזרה. לא נראה לי שעוד כמה שעות זו הבעיה.
אבל למרות שלא הייתי פוסל את וגאס, באופן אישי הייתי מעדיף את ניו יורק. אבל זה טעם אישי.
בכל מקרה אפשר גם ממיאמי לטוס לבאפולו, ומשם לעשות טיול של כ-3 ימים עד ניו יורק. זה יאכל לכם כחצי מהשבוע שיש לכם, עם סיום של כ-3 ימים בניו יורק. אם קצת מזל תוכלו לראות שלכם בדרך. זה עוד ממש לא השיא, אבל זה יכול להיות יפה. תחילת אוקטובר כבר קריר בניאגרה (מתחת ל-20 מעלות). כבר פחות נעים להרטב. אבל זה עדיין לא קר ויכול להיות ממש נחמד בניאגרה.
אם מדובר על יומיים בניו יורק ועוד כמה ימים מחוץ לעיר (ולא ניאגרה) שווה לשקול (גם על פי שעות וזמינות הטיסות) האם אחרי מיאמי קודם ביקור בעיר ואז טיול אוטו, או קודם טיול אוטו ואז ביקור בעיר. ובהתאם אפשר גם לשקול לא לטוס ממיאמי לניו יורק (או מניו יורק לישראל) אלא ליעד אחר באזור (כתלות באיפה מטיילים) כמו פילדלפיה/בולטימטור/וושינגטון, או אולי אולבני/הרטפורד/בוסטון
שימו לב ל"קולומבוס דיי" שבהחלט משפיע על החוף המזרחי.
-
תודה רבה לכל המשיבים על העזרה. יום קולמבוס יוצא השנה ב- 13.10 להבנתי מומלץ לשהות בניו יורק ביום זה. לכן נגיע לניו יורק בין התאריכים - 11-14.10 . בהמשך למידע הנ"ל טיסה ממיאמי לבאפלו לא רללונטי. אנחנו נקצר יום ממיאמי לטובת מפלי ניאגרה בטיסת הלוך ובין ה- 14 יד ה 18 לחודש נצא לטיול טבע בתקווה לתפוס את השלכת. בהתאם ללוז החדש האם מומלץ לטוס חזרה ארצה מניו יורק או בוסטון? והאם הבנו נכון שביום קולמבוס מומלץ לשהות בניו יורק?
-
לגבי קולומבוס דיי (ובכללי חגים) - יש שני שיקולים - עומסים/מחירים מחד, ואירועים מיוחדים/שעות פתיחה מאידך.
מחירים זה בעיקר מחירי מלונות. ואת זה קל לבדוק. מחפשים מלונות בניו יורק (ובניאגרה, ובכל מקום אחר) בכל בתאריכים השונים בשבוע הזה ורואים מה ההשפעה.
עומסים - אני מאמין שאזור הניאגרה יהיה עמוס יחסית (לא לשכוח שבאותו תאריך יש גם חג קנדי). יחד עם זאת אני לא חושב שהעומס צפוי להיות בלתי נסבל אבל לא בדקתי. לא מדובר על אתר כמו פארק שעשועים עם תורים ארוכים. אני לא כל כך יודע על עומסים בניו יורק (למעט אזור המצעד)
שעות פתיחה - אתרים של המדינה עשויים להיות סגורים. אבל אטרקציות לסוגיהן לרוב פתוחות בכל המקומות. זה לא חג מאד חשוב או משפחתי.
אירועים מיוחדים - האירוע הרציני היחיד שני מכיר זה המצעד בניו יורק. להבנתי זה לא איזה מצעד חשוב או מרשים, ואני בספק אם שווה לבזבז עליו זמן אם אתם בניו יורק. ובטח ובטח שלא שווה להגיע לניו יורק במיוחד בשבילו. כמובן שיתכן שיש עוד אירועים שאני לא מכיר.
כלומר בעיניי השיקול של קולומבוס דיי הוא פחות איפה כדאי להיות(או להמנע) ויותר מה מסתדר יותר טוב בתוכנית. אם לינה בניו יורק יותר זולה בסופ"ש הזה, ולעומת זאת לינה בניאגרה יותר יקרה - אז ניו יורק. ואם הפוך אז הפוך
-
חייב לציין שכשמדובר על דצמבר קשה מאוד להציע מסלול כן
הנופים די מדכאים כנראה ,ומה עוד שכבישי הפיסגה לבטח חסומים.
מודה שלא היינו אטלנטה, ובאחד התיכנונים היא רק הייתה אמורה
להיות שדה נחיתה ויציאה למסלול מבלי להתעכב בה.
מוני
-
@מיכל-121212 לגבי יום קולומבוס בניו יורק: יש תהלוכה מיוחדת ביום הזה, שהיא אירוע נחמד לכל הדיעות אם כבר נמצאים שם אבל האם שווה לעשות מאמץ או לשנות תוכניות בשבילו? לדעתי האישית לא.
-
ראשית תודה רבה לכל המשיבים. האם המסלול הנ"ל נשמע הגיוני לאחר טיסה מהארץ לטורונטו או שעדיף לטוס תחילה למיאימי ולסיים במסלול זה. יום 1 נחיתה בטורנטו אחהצ נסיעה במונית למפלים צד קנדי לינה בצד הקנדי יום 2 שייט בספינה למפלים יציאה לצד אמריקאי השכרת רכב נסיעה ל middle falls פארק לוציסט משם מוזיאון הזכוכית קורנינג יום 3 איתקה , ווטקינס גלן ונסיעה ל- 1000 האיים יום 4 שייט 1000 האיים נסיעה לטורנטו טיסה למיאמי. יציאה לקרוז, טיול מיאמי והסביבה טיסה לניו יורק 4 ימים ומשם לארץ במידה ועדיף תחילה מיאמי אזי טיסה למיאמי 4 ימים מיאמי והסביבה עליה לקרוז ובסיומו טיסה לניו יורק 4 ימים בניו יורק השכרת רכב טיול במסלול המצוין רק הפוך (נשקול ביטול הגעה ל - 1000 האיים לטובת אולבני) הגעה בסיום לטורנטו וטיסה ארצה. הערה: בתכנון דולפין מול במיאמי ואולי מס' שעות בווטרלו במידה ויתאפשר
-
ראשית תודה רבה לכל המשיבים. האם המסלול הנ"ל נשמע הגיוני לאחר טיסה מהארץ לטורונטו או שעדיף לטוס תחילה למיאימי ולסיים במסלול זה. יום 1 נחיתה בטורנטו אחהצ נסיעה במונית למפלים צד קנדי לינה בצד הקנדי יום 2 שייט בספינה למפלים יציאה לצד אמריקאי השכרת רכב נסיעה ל middle falls פארק לוציסט משם מוזיאון הזכוכית קורנינג יום 3 איתקה , ווטקינס גלן ונסיעה ל- 1000 האיים יום 4 שייט 1000 האיים נסיעה לטורנטו טיסה למיאמי. יציאה לקרוז, טיול מיאמי והסביבה טיסה לניו יורק 4 ימים ומשם לארץ במידה ועדיף תחילה מיאמי אזי טיסה למיאמי 4 ימים מיאמי והסביבה עליה לקרוז ובסיומו טיסה לניו יורק 4 ימים בניו יורק השכרת רכב טיול במסלול המצוין רק הפוך (נשקול ביטול הגעה ל - 1000 האיים לטובת אולבני) הגעה בסיום לטורנטו וטיסה ארצה. הערה: בתכנון דולפין מול במיאמי ואולי מס' שעות בווטרלו במידה ויתאפשר
-
- לא הבנתי למה לנסוע למפלים במונית ואז לשכור רכב בצד האמריקאי. איך תחזרו לטורונטו, שוב עם מונית? למה לא לשכור רכב עם הנחיתה בטורונטו ולעשות את כל הסיבוב המתוכנן ברכב השכור?
- חוזרת על הערתי הקודמת ש-4 ימים במיאמי הם לא ניצול מיטבי של הזמן.
-
נסיעה במונית מאחר ואנו נהיה אחרי טיסה ארוכה מעדיפים לא לנהוג
בנוסף שוקלים לטוס למיאמי דרך נמל התעופה באפלו ולחסוך את זמן הנסיעה עד טורונטו -
אם הניאגרה זו רק גיחה של כמה שעות מטורונטו, ונוחתים מאוחר, אני בהחלט רואה יתרון למונית הלוך ושוב במקום לשכור אוטו.
אם שוכרים רכב בבאפולו ומחזירים בתוך ארה"ב, אז שוב אני רואה יתרון מסויים למונית מטורונטו (כי השכרה בטורונטו והחזרה בארה"ב היא מורכבת ו/או יקרה).
אבל אם מחזירים לטורונטו אחרי סיבוב - לא רואה יתרון גדול למונית כזו.
בכל מקרה המסלול נראה לי בעייתי.
הניאגרה זה בגדול 3-4 דברים עיקריים - המפלים עצמם שמומלץ לראות אותם באור וגם בחושך, השייט המפורסם, שיטוט בקליפטון היל שזה איזור תיירותי חביב, ואולי אטרקציה נוספת כמו מערת הרוחות, מגדל תצפית ועוד.
אם מגיעים לניאגר ב-7 בערב, בשאיפה תכריחו את עצמכם ללכת לראות את המפלים (כנראה שבחושך עד שתרדו). אני בספק אם יהיה לכם כח לשוטט בקליפטון היל. למחרת השייט וממשיכים. זה אומר שוויתרתם על קליפטון היל וויתרתם על אטרקציה נוספת. זה לא אסון כמובן, אבל זה קצת חבל.
יום 2 די בלתי אפשרי. שייט לוקח קרוב לשעתיים ברוטו (אם יוצאים וחוזרים מהחדר במלון). נניח אפילו שקמתם מוקדם בגלל הג'טלג ולקחתם את השייט הראשון ב-9 בבוקר. תחזרו למלון ותתארגנו מהר לצ'ק אאוט, ויהיה כבר 10:30 כשתצאו לדרך. לכאורה יש לכם 40 דקות במונית. אבל בפועל מעבר הגבול יקח לכם לא מעט. כל מספר בין 15 דקות לשעה אני קונה (ואגבף בזמן הזה המונה של המונית דופק). כלומר בפועל נניח שתגיו להשכרת הרכב ב 11:30. לשכור רכב זה לא 5 דקות, וכבר יהיה 12 או אחרי כשתצאו לדרך.
שעה ורבע נסיעה ללצ'וורט על פי גוגל. בפועל בין שעה וחצי לשעתיים (נסיעה ראשונה ברכב שכור תמיד יותר איטית, ובלי קשר תמיד צריך להוסיף על גוגל). נניח שעצרתם רק לפוטואופ (רבע שעה?). והשעה כבר 2 בצהריים.
על פי גוגל שעה ורבע נסיעה לקורנינג. בפועל לפחות שעה וחצי. למוזיאון הזכוכית תגיעו ב 15:30. סוגרים ב 17:00. גבולי למדי להספיק להנות מהמוזיאון ומההדגמות.
אבל רגע - זה היה חישוב עם המון הנחות מקילות, וגם לא ספרנו ארוחת צהריים כזו או אחרת. בפועל אנחנו יודעים שדברים לא הולכים חלק. ואולי אתם גם לא רוצים לקום כלכך מוקדם. וסביר שכן תרצו לאכול. ולא דיברנו על עייפות וג'טלג שיקשו על הנהיגה ביום הזה. וכו' וכו' וכו'.
למחרת - רוצים לבקר באיתקה וגם ווטקינס גלן. איתקה תיקח בין שעתיים לארבע לסיור לא ארוך. ווטקינס גלן זה שעתיים עד שלוש ברוטו. נניח שלוש כולל נסיעה מאיתקה. כלומר 5-7 שעות מהיום. הנסיעה לאלף האיים תיקח עוד כשלוש וחצי שעות. תגיעו בלילה גמורים מעייפות אחרי 3 ימים מתישים, כשאין לכם זמן לעצירות ספונטניות בכלל, וסביר שסוף הנסיעה כבר הייתה בחושך.
למחרת בבוקר - סיור ראשון ב-10 בבוקר. אם תקחו את השייט של השעתיים זה אומר ב 12:30 לצאת לדרך שוב. כ-4 שעות נסיעה ארוכות. 3 שעות לפי הטיסה להגיע לשדה. זה אומר שרק אם הטיסה אחרי 7 בערב תוכלו להספיק, וגם זה בדוחק וגבולי.
בקיצור לי זה נשמע סיוט לא קטן.
אבל אם תוותרו על אלף האיים, תשחררו כ-8 שעות נסיעה, ותוכלו טיפה לרווח.
-
מצטרף לדעה של אנשים שאלף האיים לא במקרה שלכם וגם זה ממש די סוף עונה
לגבי לוח הזמנים של ההפלגות שמשתנה בהתאם לכמות המעוניינים, כך זה קרה לנו
מהצד הקנדי בגננוקיו, מניח שזה קורה גם מאלכסנדריה ביי.
מוני
-
אם יורשה לי
כל תוכנית שלכם, תנסו להעלות אותה על הכתב ועל מפה. תרשמו לעצמכם כמה שעות נסיעה יש, כמה זמן לדעתכם לוקח מה שלא תכננתם לעשות, ותחשבו לעצמכם (שני הזוגות ביחד) איך אתם רוצים שיראה היום. למשל קמים בנחת, הולכים לארוחת בוקר במלון, חוזרים לחדר להתארגנות ואז יוצאים ב 9 או 10 לדרך? או קמים, מתקתקים, יורדים לארוחת הבוקר כבר עם התיק (או אפילו מזוודות), וב-8 יוצאים לדרך? רוצים ארוחות ערב טובות, כאלו שלוקח שעה-שעתיים ובמסעדה טובה (שלא בהכרח יש בכל חור)? או מסתדרים? וצוהריים? ובהערכות שלכם אל תהיו אופטימיים. הסיכוי שהכל ילך חלק אפסי. וגם לא לשכוח לספור זמנים ברוטו. למשל כמה זמן לוקח לארוז את המזוודות בבוקר ולהעמיס אותן על רכב? אם עצרתם באיזה מקום – כמה זמן לוקח לסטות מהכביש, חניה והליכה מהחניה, תשלום (לחניה או לאטרקציה), אולי לחכות לסיור המודרך שיש כל שעה עגולה וכו'.
ברור שאם יש יום מיוחד (למשל טיסה) אפשר לעשות מאמץ. אבל האם זהמה שאתם רוצים לכל / רוב הימים? בהחלט יתכן שכן, מתאים לכם ימים ארוכים ואינטנסיביים שמתחילים מוקדם. ננוח כבר בקרוז. אבל אולי לא.
ולא לשכוח לחשוב גם על סידורים – האם אתם רוצים לעבור בסופר מתישהו (זה אף פעם לא 5 דקות). מה עם כביסה (בייחוד לפני שעולים על האונייה ששם הכל יקר)? ואם כביסה – שירות עצמי או מלא? שירות מלא אומר כנראה שני לילות (לפחות) באותו מקום. שירות עצמי עשוי לסגור לכם את הערב (האם יש שתי מוכנות כסיבה במלון לשני הזוגות? האם סביר ששתיהן תהינה תקינות / פנויות?).
בהתאם לדברים האלה תוכלו להבין מה ריאלי. האם התוכנית שלכם ישימה, האם היא קשה. ועוד.
אחד הדברים שאני משתדל לעשות זה לתכנן "בנק מטרות" לכל יום, כאשר הדברים החשובים קורים בתחילת היום, ולסוף היום יש דברים ש"אם מספיק" בידיעה שסיכוי לא רע שלא נספיק. אם יש משהו חשוב שחייב להיות בסוף היום (למשל נסיעה ליעד הבא) אני משתדל לצמצם טווחים בבוקר ולא לנצל את כולו כדי שנספיק ויישאר כח.
בגדול זמן ריאלי הוא עד שני דברים חשובים ביום (ולפעמים פחות) + דברים קטנים שיכולים למלא את הזמן. למשל לצאת מהניאגרה (על הבוקר) ללצ'וורט, משם לקורנינג, ובסוף היום לשוטט ברחוב הראשי של קורנינג (לא משהו מפואר, אבל אפשר להעביר בו שעה בכיף) ולחפש שם ארוחת ערב. אם ממש הקדמנו, נוכל לשלב גם את מוזיאון רוקוויל, אבל סביר שלא. זה אומר שאפילו אם עם הלוגיסטיקה של מעבר גבול ושכירת רכב בבאפולו, עדיין מספיקים בנחת שתי עצירות (לא ארוכות) ללצ'וורט (או עצירה טיפה יותר ארוכה), את מוזיאון הזכוכית, וגם ארוחות וקצת שוטטות. ואם לא הספקנו – לא נספיק לשוטט בקורנינג שזה ממש לא אסון.
אם אני מנסה להסתכל על הכיוון הכללי שבניתם הייתי מנסה:
יום 1 – טיסה והגעה לניאגרה. מנסים בכח לרדת לראות את המפלים. אם יש כח יותר מזה – מה טוב. יום 2 – חצי יום בניאגרה, כולל אולי הצד האמריקאי. יציאה אחר הצהריים ואיזור אגמי האצבעות והתמקמות לשני לילות. אם הספקתם לעבור בלצוורט או כל מקום אחר – מעולה. יום 3 – איתקה, ווטקינס גלן ואולי קורנינג (בהחלט יתכן שגבולי מדי) יום 4 – נסיעה לבאפולו/טורונטו לטיסה. בדרך השלמות באצבעות או בלצוו'רט
איפה לשכור אוטו – תלוי בעלויות המדוייקות (ובנקודת ההחזרה).
בלי קשר – אני לא יודע עם איזו חברת תעופה טסים (או שוקלים לטוס), אבל למרות המחשבה שטורונטו קרובה למפלים אז בואו נטוס לטורונטו, הרבה פעמים יעיל יותר וזול יותר לטוב לניו יורק ומשם טיסה לבאפולו.
-
בסופו של דבר הודות להמלצות וקריאה באתר הזמנו כרטיסי טיסה ישירות למאימי
נשמח לקבל חוות דעת לגבי המסלול שלנו מה- 13.10 עד 18.10
יציאה מניו יורק 13.10 ערב לכיוון מפלי ניאגרה עצירה ללינה לפי רמת עייפות
14.10 איתקה
15.10ווטקינס גלן קורנינג הגעה למפלים צד קנדי
16.10 מפלים שייט בספינה בוקר , חזרה לכיוון ניו יורק
17.10 האם הגיוני אלבני ניו יורק?
טיסה חזרה לארץ 18.10 שעה 18:30 מניוארק -
@מיכל-121212 לגבי ה- 15/10, ווטקינס גלן ומוזיאון הזכוכית ימלאו לכם את היום, לדעתי, כך שתגיעו ליציאה למפלים בודאי אחר הצהריים המאוחר. היות ומדובר באמצע אוקטובר, ולמרות שעדיין שעון קיץ, קחו בחשבון את שעת השקיעה אם מפריע לכם לנהוג בחושך.
לגבי המפלים, שווה לסייר במפלים בכל אחד מהצדדים בחושך. אתם מוזמנים לראות תמונות משם תמונות של המפלים ממדינת ניו יורק תמונות של המפלים מאונטריו
הצד הקנדי יותר מפותח תיירותית, אבל אטרקציות של המפלים יש יותר דוקא בצד האמריקאני. אולי שווה ללון בצד האמריקני בלילה הראשון ולמחרת לעבור את הגבול לקנדה וללון שם בלילה השני.
17/10 - הביקור שלי באולבני התמקד ב- Empire State Plaza וכלל ביקור ב- New York State House וגם עליה לבניין גבוה לתצפית (כל זה בהסתובבות מתחת לקרקע) ועליה לכיכר עצמה. אם יש זמן, זה נחמד. אם לא, אז לא נורא.
-
אם הקרוז מסתיים ב-11 לחודש זה אומר להגיע לניו יורק בשעות אחר הצהריים. תלוי בפרטים כמובן. אתם רוצים לצאת מהעיר ב-13 לחודש. בגדול יציאה מהעיר אחה"צ אומר תקורה בהקשר של שמירת חפצים, פלוס תקורה של השכרת רכב, פלוס שעות עומס ביציאה מהעיר. זה אומר שאחרי הצוהריים המאוחרים (או ערב מוקדם) יוצאים לדרך (17:00?) אחרי התקורה של שמירת החפצים בבוקר. כלומר בפועל יש לכם פחות מ-48 שעות בניו יורק. זה יחסית מעט.
נסיעה מהניאגרה לאולבני קצת ארוכה לטעמי – 5 עד 6 שעות. והיות ובבוקר עוד רציתם את השייט אז כבר לא נשאר הרבה זמן לעצירות בדרך. זה כמובן אפשרי, אבל קשה מתיש.
שאר הימים סבירים לטעמי.
הייתי שוקל טיסה מניו יורק לבפולו. למשל טיסת דלתא שממריאה מלה גארדיה ב 21:30 ונוחתת ב 23:00 ועולה החל מ130 דולר לאדם כולל מזוודה (לא כולל הושבה). אפשר לנסות להגיע לניאגרה עוד בלילה ולנסות להספיק לראות את המפלים מוארים (אני חושב שמואר עד 2 בלילה). כמובן שאפשר לקחת טיסות מוקדמות יותר (על חשבון זמן בניו יורק), אבל הטיסה הזו זה אותה מסגרת זמן שציינתם.
ואז את שעות היום של ה-14 מבלים בניאגרה, ובשעות אחה"צ נוסעים לכיוון איתקה לשני לילות. אם יצאתם מספיק מוקדם והספקתם לעצור בלצוורט – מעולה. אם לא אז לא. בערב אפשר לשוטט טיפה באיתקה אם מסתדר.
ב-15 קורנינג, ווטקינס גלן ואיתקה ככל שנשאר זמן.
ב-16 אפשר עוד בבוקר השלמות באזור ונסיעה לאולבני. לינה באולבני.
ב-17 אולבני בבוקר והתחלת נסיעה בעמק ההאדסון
ב-18 השלמת עמק ההאדסון וטיסה. אם הטיסה ב 18:30 זה משאיר עצירה אחת בדרך.
כמובן שאפשר לוותר על עמק ההדסון (שפשוט גם ככה בדרך מאולבני). לשלב שופינג (וודברי או ג'רסי גרדנס) או כל דבר אחר שמתאים לכם.
לחילופין אפשר לנסות לקחת טיסת בוקר לניאגרה ב-14 לחודש. ואז הרווחתם עוד זמן בניו יורק. את ה-14 מבלים כולו בניאגרה כולל לינה. 15 על הבוקר יוצאים לדרך וממשיכים. מוותרים על עמק ההאדסון (או על אולבני) אבל עדיין מתקבל טיול יפה.