מחפש רעיון מה לעשו באיזור JFK / ניו יורק לכמה שעות ביום ראשון בבוקר
-
שוקל אפשרות שלטיסת חזור מארה"ב לישראל אני אצטרך לעשות קונקשין לילי ב JFK. הגעה בשעות הערב / לילה (יש כמה אפשרויות טיסה) במוצ"ש בתחילת צדמבר. המראה ב 3:30 אחה"צ ביום ראשון לישראל (דלתא)
ברור שאפשר לנסוע בלילה לעיר לישון שם, אבל לא מאד קורץ לי. לא תכננתי לבלות את היום בניו יורק, ובסביבות 11:30 בבוקר כבר צריך להתחיל לנסוע ל JFK. אז כנראה שסתם יקר ומיותר. בטח ביום ראשון שהעיר מתעוררת מאוחר.
מצד שני, טיסה ב-3 זה קצת בזבוז לבלות את הבוקר בחדר במלון "סתם".
האם יש למישהו רעיון מקורי למשהו שאפשר לעשות? אני לא פוסל אפשרות לשכור אוטו ל-20 שעות (לשכור בלילה ולהחזיר בצהריים) אבל לא מחוייב המציאות (ומן הסתם לא מאד זול).
לא מושך אותי דווקא המעבורת לפסל החירות, גשר ברוקלין או דברים בסגנון. ולא לשכוח שיהיה קר. אז גם לא שיטוט בחוץ יותר מדי.
אולי משהו בלונג איילנד (מעולם לא הייתי)?
משהו מעניין בשדה עצמו (חוץ מהטרקלין)?
-
דצמבר טריקי בצפון מזרח. יכול להיות יום יפה (אבל קר) ויכולה להיות גם סופה משתקת.
לא הייתי מחליט עכשיו.
אם יום יפה (וזה יכול להשתנות מיום ליום) ואין שלג / קרח על הכבישים אז בילוי סתמי של ערב ובוקר במנהטן יכול להיות מהנה מאד, ועדיף על לינה ב JFK.
יום סוער או קר במיוחד - אכלת אותה. תשאר בשדה. אתה גם יכול להתקע עם תחבורה.
מה יש בלונג איילד? רק לשכור רכב ולהגיע - הלך הבוקר.
-
תודה
הרעיון המקורי שלי היה לנחות בניו יורק בלילה. אולי אפילו ברמה של חצות, אם כי יש טיסות מוקדמות יותר וזה בעיקר עניין של איפה יותר חשוב לי לבלות את היום.
אז לגבי מנהטן - אפילו אם ניקח טיסה מוקדמת יותר, נגיע למנהטן בשעות הערב (לא רואה תסריט שזה לפני 7 בערב). ברור שאפשר לרדת לכיכר או כל מקום אחר, או לאכול (כנראה שלא שניהם). אבל לא נראה לי שמשהו מעבר (לא נתקלתי בהופעה מיוחדת שחשובה לי). ובבוקר צריך לא יאוחר מ 11:30 להתחיל לזרום החוצה. אז אין באמת זמן למשהו רציני. הייתי בניו יורק אי אלו פעמים, ואישתי הרבה יותר. תמיד שמח להיות שם, אבל בשביל שעתיים בערב (אולי) ושעתיים בבוקר זה ככל הנראה לא שווה את העלות. ואם נשארים עם טיסת לילה אז זה וודאי לא שווה.
היות ומדובר על תחילת דצמבר, אני מניח שהסבירות לסופה נמוכה. אבל קור בהחלט אפשרי וסביר.
לונג איילנד (או כל מקום אחר) – הנחתי שבמקרה של רכב שכור נשכור אותו בלילה (ואז גם אולי לא נישן צמוד לשדה ואולי גם נחסוך כמה גרושים), כך שעל הבוקר אפשר לצאת לדרך. אין באמת זמן לטייל אבל אם יש משהו נקודתי מעניין אז אולי. אם יש איזה מוזיאון מעניין שנפתח ב-9 בבוקר (ביום ראשון וממש לא בעונה!), אתר היסטורי או משהו אחר. אבל אין לי באמת רעיון ובגלל זה השאלה.
-
יש מצב שהמוזיאון הזה יעניין אתכם?
Plan a Visit | Tenement Museum
או זה?
Rock Hall Museum - Town of Hempstead
העונה קצת מאתגרת כי יש למשל גנים בוטניים
Hours & Admission - Queens Botanical Garden
אבל אין לי מושג איך הם יראו בדצמבר,
יש שמורות טבע קטנות, לחלק לא מתאים בגלל החורף ולחלק מתאים דווקא בגלל החורף
https://maps.app.goo.gl/4hAdbgQzEd6RDTri7
יש באזור קצת פארקים, כמו זה
https://maps.app.goo.gl/FeGSkta6umqqk1wFA
גילוי נאות: לא ביקרתי באף אחד מאלו, הצצתי באינטרנט
-
סתם לצורך השיחה - המוזיאון הראשון נפתח העשר. השני בשתיים עשרה בימי ראשון.
לכל דבר ועניין לא הייתי שוכר רכב לחצי יום (מחיר של יום שלם) כדי לבקר שעה.
אז למרות שאמרת שלא, ארוחת בוקר אייקונית (כץ לדוגמא) תמיד מנחמת קונקשן דפוק.
-
כחבדניקים כשיש כמה שעות להעביר ליד jfk נוסעים לאוהל של הרבי . מניחה שלא מתאים לכולם. אני בעד מנהטן תמיד גם לקפיצה קצרצרה
-
תודה לכם
לא מפתיע אבל הרבי פחות מדבר אלי
המוזיאונים אכן בשעות מאד מוגבלות. הגנים הבוטניים כן נפתחים מוקדם, אבל הם לא שיא העניין. בטח שלא אם קר ולא נעים.
ברור שאפשר "סתם" לעשות משהו. כולל אפילו ללכת (מונית קצרה / רכב) לאזור שיש חנויות. למשל Five Towns Shopping Center, או אולי Green Acres. החניות הרגילות (של קניונים) נפתחות ביום ראשון מאוחר לרוב, אבל הוולמארטים וכדומה נפתחים מוקדם, ושאר הביג בוקס איפשהו באמצע. אבל זה סוף הטיול. אני בספק אם יהיה חסר לי עוד וולמארט או שופינג סתמי (להבדיל מתחילת הטיול שזו חוויה גדולה יותר). כלומר אם לא יהיה שום דבר יותר טוב לעשות, אולי זה מה שעושים, אבל זו לא המטרה.
וגם מסעדה נחמדה לארוחת בוקר לא תעשה לי את היום.
אגב, מחירים הלינה מאד לא זולים (החל מ-250 דולר לילה בודד ומלון שהוא לא פשפשים) בכל האזור. לא רק צמוד לשדה. כך שזה לא שלשכור אוטו ולהתרחק טיפה יקזז עלויות. לעומת זאת לשכור רכב יכול לעלות כ-100 דולר (ואולי גם פחות). לא מעט כסף, אבל מאפשר המון גמישות, ובתנאים מסויימים מתקזז עם חלק מהעלויות של מוניות. לרוב בלילה אני לא מתלהב מהשאטל של המלון כי זה לא כיף לחכות בחוץ באמצע הלילה, ובבוקר/צוהריים אם לא בילינו את הבוקר במלון אז לרוב זה סתם עיקוף לא זניח דרך המלון ותזמון עדין להגיע לשאטל אחרי איסוף המזוודות/צ'ק אאוט אבל לא מוקדם מדי.
קיוויתי למשהו יותר מיוחד. אבל לא מצאתי. כל שבינתיים הפתרון ( של לינת לילה) מאד לא קורץ, ואם הפרשי המחיר לא עצומים, סביר שעדיף לא לבחור בו.
-
אכן מחירי הלינה במנהטן מרקיעי שחקים.נסה בסט ווסטרן אמפייר בילדינג. יחסית זול והגון. נראה לי בסביבות 200 ומקום מרכזי
-
הייתי מת לשלם 250 דולר ללינה במנהטן. 250 דולר זה באיזור שדה התעופה ומזרחה לו.
אם התייחסת ל Best Western Premier Empire State Hotel אז המחיר קרוב ל-600 דולר ללילה לזוג (595, דולר לחברי מועדון ללא ארוחת בוקר אם להיות קטנוניים). כמובן - לתאריך שלי