שאלות על מונטנגרו
-
שלום. מתכננים טיול 5 ימים למונטנגרו חודש הבא.
להלן תאור מסלול לעיונכם. אשמח להערות והארות.
יום 1: הגעה לטיבט אחר הצהריים. לקיחת רכב שכור. לינה: טיבט
יום 2: טיול באזור קוטור ועיירות המפרץ. מה מומלץ? הבנתי שישנם עומסי תנועה באזור ויש מעבורת שיכולה לקצר זמנים. אשמח לפרטים. לינה: טיבט
יום 3: נסיעה צפונה ל- zabljak. דרך ארוכה. נשקלת סטיה לכנסית Ostrog החצובה בהר. האגם השחור ליד zabljak. לינה: zabljak
יום 4: תצפית קניון טארה. גשר טארה. רפטינג. לינה: zabljak
יום 5: נסיעה חזרה דרומה לאגם סקודר. מה מציעים לעשות בדרך? עם ההגעה לאגם - שייט שעתיים. לינה: virpazar
יום 6: נסיעה שעה וחתי מהאגם לנמל התעופה בטיבט. מקומות מענינים לעצירה בדרך?
אנו רגילים לצאת עם חבילת גלישה מהארץ. מה מצב הקליטה הסלולרית בדרכים במונטנגרו? כיסוי מלא? בפרט בנסיעה צפונה מקוטור לאזור zabljak
תודה מראש לעונים
-
יום 1:
אם אתם מגיעים אחרי הצהרים ואין לכם תוכניות לטיול בטיווט אני במקומכם הייתי נוסע עם הרכב לכיוון היעד הבא, בהתאם למרחק לן בדרך או כבר ביעד.
יום 5:
אני הייתי לוקח הפלגה פרטית מ Virpazar, לא ציבורית מהאגם.
תבדוק הפרשי מחיר.
ב Virpazar אפשר גם לשכור קיאק די בגרושים, לדעתי אחלה חוויה.
היתה לי קליטה סלולרית כמעט בכל מקום, שירות דומה לישראל.
-
ראשית- לא הייתה לי בעיית קליטה בשום מקום. לגבי המסלול -הייתי הופכת את סדר הדברים- היום הראשון ממילא "מעוך" אחרי טיסה- הייתי משתמשת בו לעלות לזבליאק את היומיים האחרונים באזור החוף (קוטור-בודווה-בציצי וכו) ומשם קרוב לשדה התעופה גם.
-
@הצועד-בנעליו תודה על תגובתך. באיזון בין הספק למנוחה מעדיפים לשהות ביום ההגעה במלון שווה. כמו כן משתדלים לא להחליף מלון על בסיס יומי. המרחק מהמלון לקוטור - 15 דקות נסיעה. כך שאם יוותר לנו זמן - נתחיל כבר לטייל בקוטור. .
נושא ההפלגה הפרטית מענין. אם יש לך שם לדוגמא של חברת הפלגה פרטית - אשמח שתרשום. נושא הקיאקים ישקל.
נושא הקליטה הסלולרית קשור לניווט. יש לנו ניסיון מצויין עם Google Maps. כשטיילנו ביוון הכבישים היו מתפצלים ללא הפסקה - והאפליקציה עבדה ללא אף טעות. לא רוצה להשאר ללא ניווט אם לא תהיה קליטה סלולרית בהרים הרחוקים ממרכזי אוכלוסין. ליתר ביטחון קניתי מפה מודפסת. בכל אופן תשובתך בנושא מרגיעה.
-
@יונית תודה על התשובה. שמח על דיווח נוסף שאין בעיות קליטה. נסיעה מטיואט לזבליאק כארבע שעות. בדרך יש אטרקציות (הכנסיה החצובה בהר, נופים). זהו מאמץ גדול מידי עבורנו לאחר טיסה וגם ודאי ניכנס לחשיכה. מעדיף לא למהר בהגעה.
הייתי שמח לקבל המלצות (או הפניה למקור) מה שווה לעשות באזור החוף. האם נושא המעבורת ששאלתי לגביו מוכר?
-
ב Virpazar ליד החוף יש המון נותני שירות שישמחו גם לתת לך שירות וגם קצת להקל על הארנק שלך,
אני לקחתי סיור מאיזה זוג נחמדים מקריים על החוף, הוא לקח אותי לסיור מדהים כולל מה שהוא קרא "האמזונס",
היא למחרת נתנה לי קייאק לשימוש יומי, על הקייאק סירבה לקבל תשלום כי אני לקוח שלהם...
גם אני אוהב את גוגל מפות, אני מוריד את מפת האזור off line למקרה שלא תהיה קליטה.
אני גם לוקח איתי כגיבוי אפליקציית נווטן שמראש מתוכננת לעבוד off line, יש מבחר, אני לוקח את sygic,
יש גם חינמיות כמו here.
במסגרת הגיבויים אני דואג להתקנה גם בטלפון של לפחות עוד שותף.ה אחד לטיול.
ועוד במסגרת הגיבויים אני גם לוקח כבל טעיה גם USB A וגם USB C כדי להתחבר למולטימדיה של הרכב, יותר נוח מהסלולרי,
אגב אני לוקח יותר מאחד כי נוח לי יותר להשאיר אחד ברכב בלילה ולא לקחת אותו איתי למקום הלינה.
במקרה של מדינות כמו מונטנגרו בה סטנדרט הרכבים לא גבוה אני לוקח גם מטען שמתחבר לשקע המצית.
נשמע המון אבל יש לי שקית קטנה קבועה עם כל האקססוריז, ההתעסקות קטנה מאוד