"אהבת ישראל" ביוון
-
היי,
מתכנן לנסוע לטיול משפחתי בקרוב לאתונה ולצפון יוון (זגוריה, צומרקה וכו')
לאור הכתבות שהיו לאחרונה בדבר ההפגנות נגד ישראל, אשמח לקבל חוות דעת ו/או רשמים ממי שהיה לאחרונה -
האם בטוח לנסוע?
האם לשנות לכיוון / תוכניות?
-
לתחושתי בכפרים לא תרגישו כלום, במיוחד שרוב התיירים שם נראה לי ישראלים.. אולי בעיר תרגישו לא נוח בגלל הפגנות, אבל כמובן שקשה כאן לנבא משהו..
-
אלו הנחיות המטה לביטחון לאומי
אי אפשר להגיד לך מה לעשות, כל אחד צריך להחליט לעצמו.
אני לא הייתי משנה תוכניות, פשוט הייתי נמנע מריכוזי ישראלים כמו נקודות עגינה של מנו ספנות. אבל זו החלטה שלי לעצמי, אתה תחליט לעצמך
-
ההפגנות הן בדרך כלל בערים הגדולות כנראה. בכפרים וברחבי יוון באופן כללי תרגישו בטוחים ותתקבלו בברכה ובחיוך. היינו באפריל בסלוניקי ובצפון מזרח יוון בכל מיני מקומות. הרגשנו נפלא!
-
התקשורת מדווחת על כל תקרית כי זה מה שמוכר. גם שוויצרי אחד שקילל דוסים ב 3 הזדמנויות שונות נרשם כ 3 תקריות אנטישמיות. כל מי שנסע לאירופה מהעבודה דיווח שלא ראה שום דבר אנטי ישראלי. הם רובם משפחות עם ילדים ומדברים עברית ברחובות. זה כולל את המדינות הכי אנטי ישראליות כמו צרפת, ספרד, בלגיה.
-
אתה צודק שהתשקורת מנפחת כל ארוע לכדי ״חדשה מרעישה״. מנסיוני (מאז פרוץ המלחמה ביקרתי כבר ב- 5 מדינות אירופאיות שונות) אפשר (בינתיים...) לטייל ולהנות - ורוב האנשים אכן לא מגלים התעניינות או מביעים דעה. יש אפילו מידי פעם גילויי תמיכה!
יחד עם זאת, אי אפשר להגיד ש״לא רואים שום דבר אנטי ישראלי״. ישנם היום, כאמור בייחוד בערים, גילויים כאלו כמעט בכל מדינה. בין אם שלטים/דגלים בודדים המביעים תמיכה בחמאס או שלטי נאצה נגד ישראל; הפגנות תמיכה בחמאס וכו׳
אפשר להתמודד? לדעתי כן.
נעים? ממש לא!
צריך להיות מוכנים ולדעת שזה יכול לקרות.
כמה דוגמאות?
בהרקליון, כרתים (בסתו הקודם) ״זכיתי״ לכתובת "Smash Zionism״ ממש מול החלון של חדר המלון שלי (רוססה על קיר הבניין ממול). בכלל בכרתים הרגשתי הכי פחות נעים עם המצב... העיר חאניה מלאה בשלטים נגד ישראל!
בברלין, ממש לאחרונה, היתה הפגנה גדולה בכיכר שליד גשר ברנדנבורג בעת שביקרתי בעיר. שמעו את הקריאות מכל נקודה במרכז העיר.
לעומת זאת - באביב האחרון בהוסטל של כנסייה קטנה בכפר קטנטן בטוסקנה, איטליה, כשבעל המקום הבין שאני מישראל הוא שמח מאוד! והביע תמיכה ואהבה לישראל.
אני לא אפסיק לטייל, עם קצת התאמות, כל עוד אני מרגישה מספיק בטוחה. אבל אי אפשר לנפנף את המצב כלא קיים. כמו שכתב ׳הצועד׳ - כל אחד ואחת מאתנו יצטרכו להחליט לבד בסופו של דבר.
-
@io הסיפור האחרון שאני שמעתי הוא ממעגל ידידיי - שלושה מוסיקאים קלאסיים שהופיעו לקול תשואות על הבמה בווינה בערב, אבל כמה שעות לפני כן גורשו בבושת פנים ממסעדה איטלקית בעיר. מה שהכאיב לי בסיפור זה ששאר הסועדים שראו את הכל שתקו.
אני מודה שזה מוציא לי את החשק ממש מלטייל בחו"ל כרגע, וזה מבאס אותי מאוד.
אני לא באמת חוששת לבטחוני האישי, אבל לא בא לי להכנס לתוך סיטואציה בה אני אחוש על בשרי את מעמדה המצורע של ישראל בעולם כרגע. וכן, זה המצב. וזה מעולם לא היה ככה.
אז נכון שיש כאלה שיודעים להפריד בין מדיניות ממשלת ישראל לבין אזרחי מדינת ישראל, ויש כאלה שתומכים בנו, ולרובם זה אולי בכלל לא אכפת. אבל התחושה הכללית היא נוראית ואין מה לנסות לטשטש את זה.
אלו השנקל שלי.
-
וואו, יונה, איזה מזעזע ועצוב לשמוע..
-
תודה לכל המשיבים.