ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המלצה על יעד קרוב לפריז

פורום אירופה
    פריז אירופה
    9
    28
    431
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מטייל_4178276
      מטייל_4178276 נערך לאחרונה על ידי

שלום חברים אנחנו משפחה של 4, נוסעים להופעה של סטינג בפריז באוקטובר, מאחר וכבר הינו כמה פעמים בפריז רוצים לשלב את הטיול עם יעד אחר ל כ 5 ימים שתהייה בטווח נסיעה בתחבורה ציבורית של עד 3 שעות מפריז. להגיע לשם בטיסה מהארץ ולחזור מפריז לארץ ) אופציה אחת שחשבנו היא ז'נבה מה דעתכם ?יש לכם המלצות נוספות ?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נהוראי_4262554
        נהוראי_4262554 נערך לאחרונה על ידי

יש גם ילדים בקבוצה?

• zvi.k
          zvi.k נערך לאחרונה על ידי

שלום, (אני כתבתי את ההודעה הראשונה ופירסמתי בחשבון של הבן כי משום מה במינוי שלי אי אפשר לכתוב הודעה חדשה אלא רק להגיב ואם מישהו מהמנהלים יכול.לתקן את זה אשמח ) בקבוצה יש נער בן 17. אנחנו מתכננים לנסוע איתו ליעד הראשון.שם נהייה שלשה ובפריז אמורה להצטרף אלינו הבת הגדולה תודה צביקה

• zvi.k

שלום, (אני כתבתי את ההודעה הראשונה ופירסמתי בחשבון של הבן כי משום מה במינוי שלי אי אפשר לכתוב הודעה חדשה אלא רק להגיב ואם מישהו מהמנהלים יכול.לתקן את זה אשמח ) בקבוצה יש נער בן 17. אנחנו מתכננים לנסוע איתו ליעד הראשון.שם נהייה שלשה ובפריז אמורה להצטרף אלינו הבת הגדולה תודה צביקה

יונה וקשת הצועד בנעליו 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • יונה וקשת
              יונה וקשת @zvi.k נערך לאחרונה על ידי

@zvi-k ג'נבה רחוקה מדי לטעמי, והיא גם לא יעד אטרקטיבי דיו בשביל לעשות את כל המאמץ הזה עבורה. אם כבר מגיעים לג'נבה, אז זה לרוב כדי להמשיך משם לטיול באלפים הצרפתיים (שאמוני והסביבה, אפשר גם אנסי או ליון). בג'נבה עצמה היינו כ-3/4 יום בסיום טיול באלפים הצרפתיים ומיצינו אותה לגמרי (טיול באיזור השוקק שבסביבת האגם שהוא חמוד אבל לא שונה מכל מרכז שוקק אחר בעיר אירופאית, הצטלמות ליד שעון הפרחים, שיט קצר באגם ליד המזרקה המפורסמת וזהו פחות או יותר...).

ברכבת המהירה הנסיעה היא כשלוש ורבע שעות, בעלות לא זולה בכלל (כ-180 יורו לאדם לכיוון). אם תרצו להמשיך לשאמוני זה עוד שעה ורבע נסיעה לכיוון בשאטל בעלות של כ-40 יורו לאדם לכיוון.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • הצועד בנעליו
                הצועד בנעליו @zvi.k נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

@zvi-k

יש יורוסטאר מלונדון, לוקח שעתיים וחצי.

מבריסל היורוסטאר לוקח שעה וחצי.

אמסטרדם שלוש וחצי שעות נסיעה, כנ"ל פרנקפורט, ז'נבה שציינת כאופציה גם כן שלוש וחצי שעות ולא שלוש.

לא יודע אם יש עוד ערים שנמצאות בטווח שנתת שיש סיכוי שיש אליהן טיסה ישירה מישראל, שניתנת לשילוב עם טיסה ישירה מפריס, בתקופה הרלוונטית.

ממליץ שלפני שאתה מתחיל לחקור את אופציית הבילוי בכל אחד מהיעדים תבדוק שבאמת יש שילוב טיסות שמבחינתך סביר.

עוד אופציה, לנחות ולהמריא מפריס ומייד בנחיתה לקחת מפריס טיול של יומיים/שלושה, יש המון חברות שעושות את זה

בעברית מצאתי את

טיולי בוטיק בעברית מחוץ לפריז - פרנקופילים אנונימיים - מדריכים וטיפים לטיול בפריז ובצרפת (לא ניסיתי בעצמי אז אין לי המלצה חיובית או שלילית)

תגגל בעצמך, אולי טיול מודרך ללואר או לנורמנדי או בריטני.

אולי לקבוע מפגש עם המדריך/ה כבר בשדה התעופה ולצאת משם לטיול.

• zvi.k

תודה על התיחסותכם , אגיד לגבי אופציו שהוזכרו כאן שבלונדון ואמסטרדם גם ה יינו, בריסל פחות שמעתי. טיול מודרך אפשר אולי ליום אחד פחות אוהב כטיול שלם. האם מתאים לעשות ב5 ימים בזנבה טיול כוכב ולצאת ל 2 או שלשה טיולי יום באוטו או בתחבורה ציבורית ? יש עוד הצעות ? תודה

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • IO.
                    IO. @zvi.k נערך לאחרונה על ידי IO.

@zvi-k

מג׳נבה אפשר להגיע בקלות בתחבורה ציבורית (וכמובן גם ברכב) לעיר היפה Annecy. אפשר לטייל באנסי יום-יומיים שלמים בכיף (כולל טיול אופניים מהנה ביותר סביב לאגם).

עוד אפשרות נוחה בתחב״צ (או עם רכב פרטי) היא עיירת הסקי/נופש Chamonix למרגלות ה- Mont Blan. אחת העיירות המפורסמות/פופולריות/יפות באלפים. אפשר לבלות בה בקלות אפילו שבוע שלם של מסלולי הליכה, תצפיות ויתר אטרקציות. שאמוני נגישה מאוד מנמל התעופה של ג׳נבה - יש שפע של הסעות/שאטלים (כשעה וחצי לכיוון, הישר מהטרמינל).

לא הייתי מבקרת במי מהן (בוודאי בשאמוני) כטיול יום, אבל כמובן שגם זה אפשרי.

(תשובתי לא מתייחסת לחיבור לפריס)

• karnielr
                      karnielr נערך לאחרונה על ידי

נראה שממש מתחשק לך לנסוע לג'נבה, אז לך על זה, אבל מסכימה עם קודמיי שהעיר עצמה לא מעניינת בכלל. אז כנראה שהאופציה של שאמוני או אנסי יכולה להתאים לך.

• הצועד בנעליו
                        הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

לונדון ואמסטרדם לא, כי כבר היית. בריסל לא נראה לך, כנראה שגם לא פרנקפורט. עכשיו נתת אופציה של נסיעה ברכב ולא רק תחבײצ אבל לא נראה לי שתרצה לצאת מפריס נניח ללואר ומערבה. בקיצור אתה נשארת עם ז'נבה. הייתי באנסי ושמוני בקיץ והיה מעולה. אני השתמשתי ברכב שכור אז לא יודע לתת תובנות לגבי תחבײצ.

• zvi.k

תודה על עזרתכם, אני מרגיש שהשילוב פריז ז'נבה לא מעורר פה התלהבות.. אני מנסה לתפור חליפה לפי הכפתורים , אבל סטינג בפריז זה ממש כפתור יפה. אני לא נעול על זנבה אבל לא בטוח לגבי האופציות האחרות, בריסל היא עיר שמעניין לטייל בה 5 ימים ?לדעתכם זה יהיה מעניין יותר ? אבדוק יותר על עמק הלואר אני מבין שזה במיוחד טירות ? האם אלו מקומות שצפויה בהם חוויה מרגשת כמו סביב אגם ז'נבה והאלפים הצרפתיים ? אם התכנית תהייה זנבה האם כדאי.לקבוע שם את הלינה ולצאת לאנסי שמוני ועירות על אגם זנבה כמו מונטרי או לקבוע את הלינה באחת העירות האלה ? אם הלינה לא תהייה בז נבה אז אני חושב שהנסיעה ברכבת לפריז תיקח יותר זמן.

רוני סופר IO. הצועד בנעליו 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • רוני סופר
                            רוני סופר @zvi.k נערך לאחרונה על ידי

@zvi-k

אני מבין שהנושא התרחב ולא רק לנחיתה בז'נבה והמראה מפריז.

לו אני אתה - שוכר רכב בפריז ויוצא לעמק הלואר או מצפין לנורמנדי.

אפשר גם לתפור טיול מעגלי לעמק הלואר ונורמנדי סיבוב של כאלף ק"מ שמתאים לחמישה שישה ימים.

באוקטובר זה אמור להיות מהנה. פחות תיירים, קריר (גם גשם). אבל כיפי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                            • IO.
                              IO. @zvi.k נערך לאחרונה על ידי

@zvi-k

ג׳נבה לא מתאימה כמקום לינה לביקור בשאמוני. וכן, כדי לעבור לפריס - תצטרכו קודם לחזור לג׳נבה. כלומר: תאריכו את הדרך. זה עדיין הרבה יותר הגיוני מאשר להשתמש בג׳נבה כבסיס לכוכב. לפחות לטעמי.

שאמוני מציעה אטרקציות ללא תחרות (כשמדובר בטבע הררי דרמטי) אבל אני לא בטוחה מי מהרכבלים פעיל בה בעונה הזו (אוקטובר), זה מצריך בדיקה. מצד שני קשה לי להאמין שלא יהיו מספיק רכבלים פתוחים כדי למלא חופשה של 4-5 ימים שיש לכם. עם רכב תוכלו לשלב את שאמוני ואנסי וגם לחזור לג׳נבה, המרחק בסה״כ לא גדול והנסיעה עצמה יפה מאוד. בתחבורה ציבורית (כאמור סבירה לגמרי) הייתי מתרכזת רק בשאמוני.

למרות הנל...

לא טיילתי סביב פריס כאשר ביקרתי בה (לפני מליון שנים) ואני לא מכירה את האופציות לטיול סביבה אבל יש לי הרגשה שבמצבך הייתי בוחרת באופציה הזו (ראה המלצת רוני ואחרים). אני פחות אוהבת מעברים ארוכים, במיוחד בטיול קצר. ונראה לי - שוב מבלי שבדקתי/הייתי שיש גם שם אופציות טובות שיחסכו את המעבר המאולץ.

נסה להבין מה מתאים לכם יותר...

• הצועד בנעליו
                                הצועד בנעליו @zvi.k נערך לאחרונה על ידי

@zvi-k

@zvi-k

כמו שאמרה IO גם לדעתי ז'נבה עצמה לא מצדיקה את המאמץ,

האזור כמו שאמוני בהחלט כן, אבל אתה נתת תנאי של תחב"צ שאני לא יודע או מכיר כמה נוחה לתיירים,

אם אתה הולך על רכב שכור אז יש סיכוי טוב שאפשר לעשות יופי של טיול, אבל מדובר כבר מחוץ לעונה אז תבדוק מה פתוח.

לינה בעיר גדולה גוררת איתה "קנסות". מחיר הלינה גבוה, מחיר החניה גבוה, פתרונות הלינה יותר צפופים, היציאה והחזרה למרכז העיר כרוכים בפקקים.

לינה כדאית ליד האטרקציות שרוצים לבקר בהן.

אם אתה מתכוון לטייל עם רכב אז מירב הסיכויים שניתן להחזיר אותו ליד תחנת הרכבת בז'נבה.

מחזירים ועולים על הרכבת.

על הלואר יש ים חומר, גם למשל בלינק הזה

לואר זה לא רק טירות

וגם פה באתר.

אני למשל ביליתי יום שלם בפארק הזה

Puy du Fou | The best theme park in the world | A must-see in France!

וזה ממש לא היה יום מבוזבז.

אבל אני לא מכיר את הטעם שלכם, אולי לכם לא מתאים ואולי דווקא כן.

בקיצור תצטרכו לעבור על נקודות העניין והאטרקציות ולהחליט

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • IO.
                                  IO. @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי IO.

@הצועד-בנעליו

יכול להיות שהוא התכוון לכך שההגבלה של תחבורה ציבורית היא על המעבר שבין ג׳נבה לפריס (כדי לא לקחת רכב במקום אחד ולהחזיר באחר)?

@zvi-k יכול להבהיר את הנקודה?

בכל מקרה לגבי האופציה של שאמוני - שאטל משדה התעופה הוא אופציה לגמרי נוחה! זמן הנסיעה הוא כשעה וחצי (רק שאז הייתי נשארת בשאמוני ולא משלבת יעד נוסף כמו אנסי).

בעמק של שאמוני יש רכבת, מקבלים ממקום הלינה כרטיס ונוסעים ברכבת בחינם (מישהו שהיה שם לאחרונה יכול לאשר שזה עדיין כך? נכון ל 2023 זה עוד היה). בעיר עצמה הולכים ברגל - וכמובן בסיוע רכבלים עולים למסלולים בהרים ולנקודות תצפית (עניין לא זול אגב!). החלק הקריטי כאן הוא להבין אלו רכבלים פתוחים.

אם אתה חושש מהארכת הנסיעה לפריס, אתם יכולים לחזור לג׳נבה יום לפני המעבר. ללון בה ולבלות בה כחצי-יום - ואז להמשיך לפריס. ג׳נבה לא עיר מלהיבה במיוחד, לפחות לטעמי, אבל העיר העתיקה שלה וכן איזור האגם בהחלט נחמדים לבילוי של כמה שעות.

מקווה שאתה לא מתבלבל מרוב אינפורמציה...

הייתי מתחילה בלבדוק את סטטוס הרכבלים בשאמוני בתאריכים שלכם כדי להבין אם האופציה הזו בכלל רלוונטית (אם רוב הרכבלים סגורים, זה יגביל אותכם מאוד מבחינת המסלולים).

• zvi.k

שוב תודה לכם על תשובות כה מפורטות ומושקעות, זה לא מובן מאליו ואני מאד נעזר בזה. אני בהחלט מוכן לשכור רכב, אמרו לי שהרכבות טובות אז חשבתי שלא הכרחי. חיפשתי חומר על פתיחת הרכבלים בשמוני. בבינה מלאכותית כתוב שחלק פתוחים : "לסיכום, בתאריך 3.10.25 סביר להניח שתוכלו לבקר ב-Aiguille du Midi וגם לנסוע ברכבת ל-Mer de Glace וב-Flégère, שהן האטרקציות המרכזיות. יחד עם זאת, מומלץ לוודא את כל הפרטים קרוב יותר לתאריך הנסיעה." אנחנו מאד אוהבים נופים דרמטים של הרים. אנחנו פחות נוטים לפעילות אקסטרים, או סקי, כן אוהבים לטייל ברגל באופן מתון אבל לא מסלולים אתגריים. האם זה מעשי ב 5 ימים עם רכב לטייל בשמוני וגם באנסי בז'נבה ועוד עירה על אגם ז'נבה כמו מונטרי ? ואם זאת השאיפה עדין שמוני היא במקום המועדף לכוכב ?

• הצועד בנעליו
                                      הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

ה AI ענה לך שאו שפתוח, או שסגור, מה שבטוח - אולי. לא נראה לי שקידם אותך. צריך להכנס לאתרי האטרקציות שמעניינות אותך ולבדוק ספציפית גם ימי ושעות פתיחה גם כמה בכלל הבילוי מתאים לכם וכמה זמן תשקיעו בכל מקום. מעשית נראה לי שאו שתטבול את הידיים בגריז ותתחיל לבדוק או שתקחו יועץ שיברר איתך את ההעדפות שלכם ויעשה בשבילכם את העבודה.

• יונית
                                        יונית נערך לאחרונה על ידי

היות ויש לך רק חמישה ימים היות ומדובר על אוקטובר מציעה לשקול- טיול עם רכב בנורמנדי או בעמק הלואר. לנסוע עד ג'נבה- ומשם לשמוני- וחזור לפריז כי משם הטיסות-"שותה" לך לפחות (!) יומיים מתוך החמישה.יתרה מזאת-אם מזג האוויר לא טוב, אכלתם אותה. אבל היות וציינתם שאתם אוהבים נופים הרריים--- מה לגבי נסיעה לארדנים בבלגיה? יכול לתת מענה לטיולי טבע, טירות, עיירות ומרחק הנסיעה מפאריז שפוי.

• zvi.k

הכוונה לנחות בז'נבה ( לא לנסוע לשם מפריז ), להיות באזור הזה 5 ימים מלאים ואז לנסוע ברכבת לפריז שזה שלוש ורבע שעות ובפריז יש לנו עוד 4 ימים. לא ברור לי אם הבנת את זה כשכתבת.

karnielr יונית יונה וקשת 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • karnielr
                                            karnielr @zvi.k נערך לאחרונה על ידי

@zvi-k

אני אשתף במה שאני הייתי עושה. לדעתי אחת החוויות המשמעותיות והמהנות ביותר היא להיות בעיר גדולה בנחת, בלי לרוץ. לראות משהו יפה ולדעת שאוכל לחזור מחר או אולי מחרתיים, למצוא איזושהי תערוכה נחמדה אך איזוטרית ולהשקיע כמה שעות בהגעה ושוטטות באזור, ללכת למוזיאונים או גלריות פחות ידועות, לראות סימטא או גרם מדרגות ופשוט לבדוק מה זה בלי לחשוש שאני מפסידה משהו אחר שתוכנן וכו', הרעיון ברור. בקיצור - הייתי נשארת בפאריס 9 ימים ומרגישה שאני באמת מכירה אותה יותר. לפני כשבועיים חזרתי משישה לילות באדינבורו שהיא לא פאריז, זה בדיוק מה שעשיתי שם ואני ממליצה מכל הלב.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון