שרותי הובלת ציוד - שאלת מחיר
-
שלום
השנה במאי טיילנו ב Cotswolds
דרך המלצה בפורום סגרתי שם עם חברת הובלה - מחיר 12GBP (עבור 2 מזוודות)
אני מתחיל לתכנן את שנה הבאה - Thames Path (אנחנו באים להנות ופחות עליות)
בכל החיפושים שלי אני מגיע בסוף ל 2 חברות
המחירים פה מדברים על 30GBP ליום
אז השאלה בעצם היא איפה המחיר המייצג נורמה ואיפה גבוה/נמוך ?
-
לא מהיכרות אישית אלא מחיפוש אונליין - נראה שהמחיר המייצג הוא דווקא אזור 30£ (הסתכלתי בכמה חברות בכמה אזורים של המדינה). למה בקוטסוולדס זול יותר? אני חושבת שזה אזור קטן יותר והחברות הן בעיקר מקומיות ופחות כאלה שמכסות אזורים גדולים במדינה. זה לא ממש מה ששאלת אבל אני הייתי מציעה לך לחשוב שוב על נושא ה-Thames Path. זו אמנם הליכה קלה אבל היא לא יפה במיוחד והנוף לא מאוד מגוון. אמנם הלכתי רק ב-2-3 חלקים של הדרך, אבל בעיני זה חביב כ״טיול שבת״ קליל לשעתיים-שלוש אבל פחות אטרקטיבי כטיול של כמה ימים. רוב הזמן פשוט הולכים לאורך הנהר סמוך לחורש, אין הרבה נוף וזה לא כל כך משתנה.
-
הי שקד
קודם כל תודה לגבי התשובה על המחיר
לגבי ה Thames Path,
אני מניח שזה תלוי איפה הולכים. איזה מקטעים הלכת ?
ואיזה מסלול אחר את מציעה (בלי לקפוץ יותר מידי בדרגת הקושי) ?
-
@i_7 הי,
קודם כל אני ממש שמחה לראות שטיול הקוטסוולדס פתח לכם את התאבון לסוג הזה של הטיולים ולאנגליה היפה!
אבל אם אתה פתוח לעוד רעיונות, אני ובנזוגי דומים לכם בהעדפות מאפייני הטראק שלנו, ובחיפושי אחר הטיול הבא די התחברתי לטראק ה-Lechweg באוסטריה, שנראה שיש לו את כל היתרונות של מסלול הקוטסוולדס שעשינו: דרגת קושי קלה-בינונית (דומה לקוטסוולדס), לינה בעיירות שיש ביניהן תחב"צ (=גמישות, אופציה להקפצות) והעברת ציוד במחירים נוחים. לזה אפשר להוסיף נופים מרהיבים שממה ששקד כתבה על ה-Thames Path הם כנראה מרשימים ממנו בהרבה. חסרון: מרחק יחסית גדול משדות התעופה דרכם מגיעים אליו - ציריך או מינכן. שווה בדיקה בעיני (כאמור, זה מה שגם אני עושה).
-
בהרבה פעמים שונות הלכתי במקטעים שבין Abingdon ו-Standlake. בחלק הזה אתה יכול להגיע אל השביל ב-15-20 דקות הליכה מהבית שלי, כך שהייתי בו הרבה מאוד פעמים. מדי פעם השביל עובר בעיירות שהן עצמן יפות וחמודות, למשל, Goring, Henley ואפילו אבינגדון.
במקומך, אני הייתי בוחרת משהו משבילי החוף. בעבר הלכתי מקטעים משביל החוף בפמברוקשיר בדרום וויילס (נהדר, אבל די רחוק מלונדון) ומקטעים משביל החוף ב-Jurassic Coast, שגם היה אחלה. אלה לא לחלוטין שבילים שטוחים לגמרי, אבל גם לא משהו שמצריך איזו הערכות מיוחדת, סדר גודל של עשרות מטרים הפרשים בגובה. אני חושבת שזה לגמרי מצדיק את האקסטרה מאמץ כי התמורה הרבה יותר גבוהה.
-
יונה וקשת,
לטשתי עיניים אל הקוטסוולדס איזה 3-4 שנים עד שעשינו
זה היה יופי של טיול
וכן, עשה ממש חשק לעוד
הסתכלתי קצת על ה Lechweg ונראה לי שאנחנו עוד לא שם מבחינת כושר
(אולי בהמשך)
שקד,
אני מבין שיש לי עסק עם מקומית (במובן הטוב כמובן)
זאת התוכנית כרגע
Goring-on-Thames → Reading
Reading → Henley-on-Thames
Henley-on-Thames → Marlow
באופן כללי,
מעבר לזה שהמטרה כמובן היא לבלות יחד יש לנו כמה מגבלות
1 ימים - יום טיסה ויום חזרה + אנחנו מדברים על 3 ימי הליכה נטו + יום (אולי אולי שניים) בלונדון
2 יום הליכה יכול להגיע לאזור ה 20 ק"מ אם אין עליות/ירידות ועד אזור ה 15 ק"מ אם עליות/ירידות של עד 300 מ' בטוטל (כמובן לא בבת אחת)
3 נסיעות לא ארוכות (אל הקוטסוולדס לקח לנו איזה שעה וחצי אבל בחזרה משם ללונדון איזה 3 שעות)
-
קצת דילמה: האזור שאתה מדבר עליו נקרא Chilterns או Chiltern Hills ובמידה רבה הוא מאוד דומה לקוטסוולדס, פשוט הרבה פחות ממוסחר. הצרה היא שהתמזה עוברת בשוליים של האזור הזה, ולכן אם אתם הולכים לאורך הנהר אתם די בודאות מפסידים את נופי הכפר והגבעות הירוקות של האזור הזה. יש סיכוי שאתם מוכנים לשקול את אחד המסלולים הפנימיים באזור הזה? https://www.chilterns.org.uk/visit-chilterns/walks-rides-countryside-activities/great-walks/# לדוגמה. לא עשיתי הרבה מאוד הליכות באזור הזה, בטח שלא ארוכות, אבל בטיולים קצרים ובנסיעות הייתי הרבה פעמים ולדעתי זה אזור כפרי יפה, ואולי מסיבה זו קצת חבל ללכת בשוליים שלו לאורך הנהר. גורינג מקסימה לדעתי, הנלי חמודה גם אבל יותר מתויירת (ובשוליים שלה יש מאפיה טובה מאוד בבעלות ישראלית 🫢), רדינג היא עיר גדולה ולא ממש יפה או מעניינת. הרבה רכבות עוברות שם, לכן יצא לי הרבה פעמים לנסוע לאורך התמזה שם. זה יפה כנוף מהרכבת אבל לדעתי ללכת ככה 15-20 ק״מ זה טיפה מפוספס.
-
כן, אני מוכל לשקול מסלולים אחרים
לקחתי את הלינק שלך בתור נקודת פתיחה והתחלתי קצת לחפור בכמה כיוונים
אחרי שפסלתי כמה דברים זה מה שהגעתי אליו
יום 1: Wendover → Tring (דרך Coombe Hill & Wendover Woods)
יום 2: Tring → Ivinghoe Beacon → Aldbury / Ashridge Estate
יום 3: Ashridge Estate → Berkhamsted / Great Missenden
מה אומרת ?
-
האמת, אני פחות מכירה את האזור הזה. יצא לי לנסוע שם בעבר אבל לא כל כך בהקשרי טיול. האזור שאני מכירה יותר טוב הוא בין ה-M40 וה-M4, פחות או יותר.
-
-
אני לא מכירה את שביל התמזה.
אבל אם אתם עדיין פתוחים לשקול שביל אחר, אני מצטרפת *בחום* להמלצה של שקד על אחד משבילי החופים.
לפני מליון שנה (2015...) הלכתי כ- 600ק״מ מה- South West Coast Path (אני הלכתי את המקטע לאורך צפון-דבון וכל Cornwall). זה שביל נפלאאאאאא! לא שטוח אבל ממש לא דומה לשביל אלפיני וקל מאוד למצוא מקטע שמתאים לדרישות שלכם.
יש להם אתר לא רע שבו הם מציעים בין היתר מקטעים לפי ימים ודרגת קושי. זה הדף שמתאר מסלול קצר באיזור ה- Jurassic Coast ששקד ציינה (אני לא הגעתי לאיזור הזה).
אתם כמובן יכולים לבחור לעצמכם מקטע אחר... באמת שהאפשרויות לא נגמרות על המסלול המקסים הזה. (שים לב לתפריט בצד שמאל שמציע עוד מקטעים קצרים לפי מספר ימים, כאמור רשימה חלקית אבל זו התחלה טובה).
אל תתרגש יותר מידי אם רשום על מקטע שהוא "challenging״. זו הבעיה כשמתארים מקטעים במילים ולא ע״י נתונים טכניים (שים לב: הפרשי הגבהים בדיאגרמות שם הוא בפיט... נראה מאיים אבל במטרים זה הרבה פחות). כדי שהשביל יעלה על מגבלת הפרשי הגובה שציינת, צריך לרוב לחבר מקטעים וללכת מרחק רב יותר (זה מה שאני עשיתי, לרוב לא הלכתי ״מקטע אחד״ לפי ״הספר״. לרוב חיברתי כמה מקטעים. זה השביל הכי גמיש בעולם אז הוא מתאים כמעט לכולם).
אם אתם נשארים הפעם עם ה- Thames Path - תשמור לך את ההצעה הזו לפעם הבאה
מה שלא תבחרו: בהצלחה! תהנו מלא
-
אני פתוח להצעות
לקחתי את הכיוון של שקד ובניתי משהו באזור של התמזה אבל לא לאורך התמזה אלא מתרחק
הלכת 600 ק"מ ?
אני מניח שאת בין עז הרים לנמרה (במובן הכי חיובי של התאור)
ה South West Coast Path נכנס אצלי לראש עוד במהלך התכנון של הקוטסוולדס
אבל כרגע מרגיש לי שאנחנו עוד לא שם
תצחקי, אבל רק במהלך התכנון של טיול 2026 נכנסתי לנושא העליות/ירידות המצטברות
נראה מה יהיה
-
@io
אני פתוח להצעות
לקחתי את הכיוון של שקד ובניתי משהו באזור של התמזה אבל לא לאורך התמזה אלא מתרחקמעניין. אשמח אם תחזור לכאן לספר איך היה...
אני ממש אוהבת שאתה מצד אחד יודע להגדיר מה מתאים לכם כרגע ומצד שני פתוח להצעות ושינויים ! hike your own hike - זה המוטו שלי. אני שמחה לפגוש like minded ppl.
אגב, למתי המסע מתוכנן?
-
-
מאי זה הזמן הכי טוב בשנה. נוסף לסיבות שכתבת, מאי זו גם עונה של פריחה נהדרת. בהתחלת החודש של Bluebells וגם שדות של לפתית (Rapeseed) וביחד עם הירוק הרענן של האביב זה פשוט זמן מצוין. לצערי אני כבר לא יכולה ללכת הליכות ארוכות כמו שיכלתי פעם אבל יש לי מפת גוגל שאני מסמנת בה כל פעם שאני נתקלת באיזשהו דיווח על אזור עם פריחה טובה ואז יש לי בנק לטיולים עתידיים. כרגע יש לי כמה מקומות שמורים בין גורינג והנלי (חלקם National trust אז יש מצב שהכניסה בתשלום). אני מקווה שיהיה לי זמן להסתכל על זה קצת יותר בקרוב, אבל מה שאני הייתי עושה זה מחפשת ספציפית אתרים כאלה, רצוי מאוד חינמיים, ואז הייתי תופרת מסלול שעובר בהם, כי זה באמת ממש ממש יפה ולא צריך להיות קשה. זה רלוונטי אם תסעו בחצי הראשון של מאי. ליפתית פורחת גם אחרי אבל הבלובלז כבר לא.
אם אפשר, אולי כן הייתי שוקלת בכל זאת לנסות להגיע לאחד מאזורי החוף. Jurassic Coast נהדר לדעתי ולא מאוד מאוד רחוק, במיוחד אם נוחתים בהית׳רו (מגטוויק אפשר להגיע יחסית בקלות לחופים הדרומיים). באופן אישי הייתי מקריבה יום בלונדון בשביל להספיק מסלול יפה בצוקים מעל הים.
-
דיברת על קטעים שכן הלכת ב Thames Path
איזה מקטעים ? איזה אהבת יותר ואיזה פחות ?
אגב, אני הייתי מוותר על לונדון, אבל האישה חשובה לי
(שלא נדבר על זה שאם הייתי מציע אז הייתי מקבל את המבט)
-
-
היה רק מקטע אחד שהלכתי כמקטע שלם וזה זה שבין אבינגדון ואוקספורד. את החלקים שמאוקספורד וצפונה הלכתי בהרבה הזדמנויות שונות, לא דווקא כמסלול אחד ארוך. באזורים שפה אתה פחות מוצא הייקרים, יש פה בעיקר מקומיים שרצים / הולכים, משפחות עם ילדים ו/או כלבים, אנשים שהולכים לשחות בנהר אם זה יום חם וכו׳.
-
-
היום עשיתי טיול קצר שחלקו לאורך השביל באזור שלי, אז צילמתי לך שתראה למה אני מתכוונת:

זה השביל. בצד ימין רואים את הנהר, בצד שמאל יש קצת צמחיה. לפעמים הנוף קצת יותר פתוח.

נהר מימין, צמחיה משמאל (כאן אני הולכת דרומה).

פה הנהר משמאל. הנוף פתוח, אבל לא בהכרח מרשים במיוחד.

התמונה הזו צולמה מגשר שחוצה את הנהר עם הפנים דרומה. השביל בצד שמאל.

זה הגשר שממנו התמונה הקודמת צולמה. אפשר ללכת כאן צפונה או לחצות ולכת דרומה.
זה מאוד נחמד לטיול צהריים להתאוורר קצת אבל זה לא ממש נופים מאוד מרשימים ולא הכי מעניין ללכת את זה כמה ימים ברצף. לדעתי.