ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נהג מומלץ בדרום המישורי של הודו

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    פושקר טיול מאורגן הודו דלהי רגאסטן חגים
    4
    24
    346
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • טיולילילים
      טיולילילים נערך לאחרונה על ידי

זו הייתה הפעם הראשונה שלי (22) ושל אבי(60) בהודו.

אני הגעתי אחרי טיול תרמילאות בדרום מזרח אסיה והאדון (אבי) החליט להצטרף אליי בתנאי שמעלים את הרמה מהחורים שישנתי בהם למלונות עם מיזוג נורמלי וסטייל.

בעקבות המלצות מאוד חמות יצרנו קשר עם Jolly. בחור נחמד שמאוד אוהב את ישראל. הוא ארגן לנו מהרגע להרגע טיול מקיף של 10 ימים בדרום המישורי של הודו.

ההסכם היה על מלונות שהם 4 כוכבים ומעלה+ הסעה לכל המקומות (שבדיעבד היינו אולי מחליפים חלק מהנסיעות בכרטיסי טיסה כי הנסיעות בהודו הם באמת ארוכות ולא היו לנו כל כך הרבה ימים.+כניסה לאגרה.

את המסלול ניתן לבנות ביחד איתו בהתאם לימים שיש, אני נעזרתי גם בChat gpt כדי להבין מה אנחנו רוצים ויכולים לראות ב10 ימים באזור הצפון המישורי של הודו ושיתאים לכל הנפשות הפועלות 🙂

אני הגעתי ביום שהיינו אמורים להתחיל מתאילנד לניו דלהי אך אבי התעכב בדרכו מישראל וכך יצא שביום הראשון הייתי אמורה להיות לבד בדלהי (פחד אלוהים לבחורה) אך כפי שסוכם, ג'ולי הגיע עם נהג צמוד ועשה לי סיור קצר בעיר בצורה שהרגישה מאוד בטוחה עד להגעתי למלון הראשון שהיה שינויי משמעותי מסצנת ההוסטלים בתאילנד ובויאטנם שהייתי רגילה אליהם עד כה.

למחרת, אבי הגיע לשדה התעופה והסיעו אותו עד למלון כדי שבכל זאת יוכל להנות ממה שיש למלון להציע.

לאחר התשלום הראשון, עברנו לרשותו של נהג מדהים בשם מאנוז' שאיתו העברנו את כל המסע שלנו. מאנוז' היה מקסים, מצחיק ונחמד. הוא תמיד היה בזמן, ידע לעצור לנו במקומות הכי שווים ולהוביל אותנו לפסטיבלים מקומיים שלא היינו מוצאים אילולא הוא!

אשתו של מאנוז' גם מעבירה באופן עצמאי סדנאות אוכל הודי בדלהי, לצערינו לנו לא היה זמן להגיע אליה לאיזה ביס אבל ממה שמאנוז' סיפר לנו זה ממש חובה.

אני אתן לתמונות לדבר בשם עצמם

ממליצה מאוד מאוד

גולי

91-9810932470

מאנוז'

919958962179

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • dregev03
        dregev03 נערך לאחרונה על ידי

תודה לך טיולילים.
        התמונות מאוד יפות. אהבתי במיוחד את המקדש/סכר… לפחות כך זה נראה לי. חבל שהתמונות כך לא יכולות לספר איפה הן צולמו כי למעט אגרה והטאג׳ (אם אני לא טועה), אני לא מזהה כלום. את יכולה לומר איזה מסלול עשיתם את ואביך במשך 10 ימים?. גם לא לגמרי הבנתי אם זה דרום מישורי כמו בכותרת או צפון מישורי בגוף ההודעה. וכן, נחיתה בדלהי בפעם הראשונה יכולה בהחלט להיות מלחיצה.

טיולילילים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • karnielr
          karnielr נערך לאחרונה על ידי

גם אני אשמח לדעת את המסלול, התמונות מעוררות חשק.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • טיולילילים
            טיולילילים @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03 ואי איזה מצחיקה אני

מדובר בחבל רזאסטן ואגרה

אז התחלנו בדלהי לטיול של כמה שעות ומשם המשכנו לאגרה לראות את הטאז מאהל שהיה מהמם. בדרך לאגרה עצרנו במבצר עם היסטוריה נורא מעניינת שהבונה של המבצר לקח השראה מהמון דתות ויש שמה מגן דוד ענקי בזהב בכניסה אליו, מאוד מרגש. משם המשכנו לג'איפור שם הגענו לפסטיבל מקומי מול הארמון הורוד שיהיה בטעות וזה היה חד משמעית ההייליט של הטיול! משם המשכנו לאודיפור ומשם לג'ודפור, בדרך לג'ודפור עצרנו למקדש שיש מרהיב בראנהקפור, זה כפר מאוד קטן אך עם היסטוריה מאוד מעניינת. גודפור העיר הכחולה הייתה עם נופים מרהיבים וארמון משגע, בשבוע שאנחנו היינו היה פסטיבל מוזיקה בארמון, אז הרבה אומנים מקומיים הופיעו ברחבי הארמון עם תלבושות מסורתיות וזה הרגיש כיאלו הם מרימים את ההיסטוריה של הארמון לתחיה,משם המשכנו לפושקר שהייתה היעד האחרון שלנו בטיול. פושקר היא כמו ישראל רק בהודו, הכל שמה חצי בעברית וחצי בהודית, יש שמה המון מקומות להכנת תכשיטי כסף וזה ה-מקום לרכישת בגדים בסגנונות הודים , ותיקי עור במחירים מצחיקים. אם אתם יודעים להתמקח גם תוכלו לצאת עם שלל במחירי בדיחה (אני הגעתי לשלב שחולצה שניה עלתה לי 10 רופי!)

בכל מקום שהיינו בו היו פרות, נהיגה פרועה ואנשים חייכניים כיאה להודו

אם הם חושבים שאתם אירנים = הרי שמדובר במוסלמים הודים

ואני מקווה שתהנו המון

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • רוני סופר
              רוני סופר @טיולילילים נערך לאחרונה על ידי

@טיולילילים

טוב, פרות זה רגיל בהודו. וככה גם הנהיגה.

חוץ מאת תמונת המקדש שעל המים בפתח הקניון זיהיתי את כל היתר.

הערה לתכנון: מסלול נהיגה של 10 ימים דלהי - אגרה - ג'איפור - אודיפור - ג'ודפור - פושקר - דלהי בנהיגה זה מרחק גדול מדי, מתיש מדי

ולכו גם שטחי מדי. גם אם נוריד כלל את הביקור בדלהי (חבל) זה עדיי זמן קצר להרבה לראות.

הייתי מקצר את המרחק אגרה - ג'ייפור על ידי נסיעה ברכבת דלהי - אגרה הלוך ולזור ביום אחד.

טיסה דלהי ג'ייפור.

ובין 4 המקומות האחרים בחור רק 3. אני אוהב את פושקר מאד. הייתי בה פעמיים, אבל כמו שמובן מהתיאור, זה מקום של רביצה שלא מתאים לטיון בן 10 ימים.

לכן לא הייתי מקדיש לה יותר משעתיםם בדרך מ/אל היעד הבא.

בגדול, רג'אסטן לבדה שווה טיול של מינימום שבועיים עד חודש.

וגם לי יש המלצה על נהג/מדריך תושב פושקר. אשמח לייעץ

טיולילילים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • טיולילילים
                טיולילילים @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר היי רוני !

אני מסכימה שחלק מהנסיעות אם היו ממורות לטיסה זה היה טיול הרבה יותר קל (כי הנסיעות בהחלט היו ארוכות למדי) אבל זה גם היה פעם ראשונה שהיינו בהודו והכל די התבצע מהרגע להרגע עם המון אהבה וניסיון מצד ג'ולי ומאנוז' שעבדו מאוד במקצועיות כדי להראות לנו כמה שיותר מהחבל ארץ היפה הזו.

לצערי היינו גם מוגבלים בזמן אז חודש פחות היה רלוונטי עבורנו.

אבל אני מסכימה שיש המון שלא ראינו בגלל מגבלת הזמן ושאנחנו חד משמעית נחזור לאזור ולעוד אחרים בהודו

• dregev03

הי רוני. יעד אחר בהודו אבל אני תופס טרמפ על השרשור כי כמעט ואין יותר שירשורים בפורום הזה. אנחנו אמורים להיות בהיידראבד בינואר. יש שם או בסביבה יעדי חובה?

• רוני סופר
                    רוני סופר @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

לא הייתי, לא מכיר. מצטער.

טיולילילים

ברור לי שיש אילוצים ועושים הכי טוב במסגרתם. הערותי הן לא ביקורת לך אלא מסקנות לאחרים.

אני תמיד אומר שהבעיה בתכנון וביצוע טיול זה להחליט מה לא לראות.

• dregev03

רוני. אני מנצל את נושא השרשור כי הוא מתאים לי… יש לך המלצה על נהג לאיזור קוצ׳י , מונאר, איי מונרו? היית באנדמן? אני בכוונה לא כותב בפרטי כדי לייצר קצת תנועה פה.

• רוני סופר

@dregev03

מצטער, באיזור קוצ'י מונאר שכרתי נהגים מזדמנים פר נסיעה והרבה הליכה או טוקטוקים.

באיי מונרו לא היינו. מוארקלה המשכנו לקוצ'י ומונאר והלאה צפונה.

אבל באנדמן כן היינו. מה תרצה לדעת על זה?

• dregev03

תודה רוני. איך באנדמן כמה זמן הייתם ועל מה ואיך אתה ממליץ. זה עומד אצלי מול קפיצה לאי בתאילנד מדרום הודו לשבוע….

• רוני סופר

@dregev03

במילה אחת - תאילנד.

איי אנדמן הם ארכיפלג ששיך לאיי תאילנד ומכאן שהם רחוקים מתת היפשת ההודית מרחק טיסה של שעות בודדות.

שדה התעופה נמצא בעיר פורט בלייר. העיר עצמה פחות מעניינת, הודית טיפוסית. אמנם יש כמה מסעדות טובות אבל זה לא העניין.

מפורט בלייר ניתן להגיע לאיים שונים. המקובלים הם האי האבלוק והאי נייל.

אני שהיתי בשבוע בהאבלוק (2010).

כדי להגיע לשם נדרש שייט שלכחמש שעות בים פתוח.

על האי מצבורי גסטהאוסים ברמות שונות אבל רובם ככולם פשוטים יחסית ומיועדים לתרמילאים תפרנים.

הפעילות העיקרית - בטן גב ותכנון הארוחה הבאה. ההי לייט של האוכל הם דגים טריים שזה עתה יצאו מהים..

אני חושב שהמאמץ להגיע לשם לא שווה את ההשקעה, בטח לא לגיחה קצרה.

• dregev03

תודה רוני. אז מבין ממך שאי בתאילנד עדיף לשבוע. פשוט ישראלים לא כל כך רצויים שם עכשיו וחשבתי שהים באנדמן נשמר הרבה יותר

• רוני סופר

@dregev03

אני לא משוכנע במה שאתה אומר.

ממה שאני שומע אין לישראלים בעיות בתאילנד. יכול להיות שלך יהיו בעיות עם ישראלים 😊

• dregev03

לא רוני. שמעתי אתמול ששגרירות תאילנד הוציאה חוזרים או סרטונים לישראלים ש״מסבירים איך להתנהג״.
                                  לשם הסרת ספק אי הבנה אני כותב שוב שאני ממילא יוצא מקוצ׳י או היידראבד ולא מתל אביב. זאת אומרת הטיסה לתאילנד או אנדמן היא מדרום הודו.

• רוני סופר

@dregev03

אני לא מציע לך לקחת את אנדמן כאופציה. חבל על הזמן שלך להגיע ולחזור משם.

אם אתה בקוצ'ין ומחפש שבוע בטן גב תשאר באזור. יש חופים מאד יפים. אני מכיר את וארקלה אבל יש גם אחרים

עם שירותי מלונאות בכל הרמות גם הגבוהות.

אלטרנטיבה נחמדה נוספת היא גואה שלא רחוקה מדי. אם תחליט על גואה, שאל אותי שוב

• dregev03

תודה רוני. הסתכלתי בעבר על גואה ולא הגעתי למסקנה שיש שם חופים וים עשיר כמו באנדמן או תאילנד לצורך העניין. בקוצ׳ין היפה כבר הייתי שבוע לפני 3 שנים ואני נוסע יותר בשביל אשתי. האם ווארקלה דומה בים שלה לאנדמן?

• רוני סופר

@dregev03

שונה לחלוטין. וארקלה זה כפר על מצוק יפהפה עם חוף חולי.\סע לאנדמן אם אתה מתעקש.

שוב - קח בחשבון את הדרך.

מעבורת יוצאת לאיים פעמיים ביום, אם אני זוכר.כשאני טסתי לשם, נאלצתי ללון בפורט בלייר כדי לתפוס את המעבורת.

התאום בין הטיסה למעבורת לאותו היום קשה בגלל משך השייט. בחזור יותר קל.

• dregev03

לא מתעקש רוני. מקבל לגבי אנדמן למרות ששמעתי מאחיינים שלי שזה ממש יפה ״כמעט כמו תאילנד, אבל לעומת זאת בלי המטקות״. הלינה בפורט בלייר היא בהחלט מעצור. הבנתי ממך שתאילנד כן. אז האם ווארקאלה עדיפה על לקחת טיסה מקוצ׳י לתאילנד? אקרא עוד על וורקאלה

• רוני סופר

@dregev03

שוב, תאילנד זו הכללה רחבה מאד. מלא איים לבחירה. בסוף, בשבוע אחד תהיה באי אחד או שניים.

האבלוק (אנדמן) מצומצם יותר, עני יותר. חוך 7 מדהים אבל עיקר הלינה בחוף 5. המעבר בקטנוע או בטוקטוק.

הבעיה העיקרית היא המעבר המסורבל.

וארקלה זה רק אחד החופים סביב קוצ'ין. יש עוד לדעתי. צריך לחקור יותר ממה שיש לי להציע.

איי תאילנד עמוסים, לא רק בישראלים. אנדמן מבודד יותר.

אהבתי את כל המקומות אבל לי היה יותר משבוע.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון