ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

SeatGuru נסגר

פורום אירופה
    טיול הנהג בלה
    5
    11
    257
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • הצועד בנעליו
      הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

https://www.seatguru.com/

חבל לי, השתמשתי בו המון, מוזר ש TripAdvisor רכשו אותו, כדי לסגור אותו?

https://www.seatlink.com/ לא נוח לי, והמידע בו לדעתי הרבה יותר מצומצם

https://www.seatmaestro.com/ יותר נוח אבל מכיל בעיקר מידע מובן מאיליו שאני יכול לנחש לבד

https://seatmaps.com/ מבחינתי כרגע הכי סביר, די נוח ויש מידע.

אם מישהו מכיר עוד אתרים דומים, במיוחד אם טובים - אשמח לשמוע.

nuritd תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • nuritd
        nuritd @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי nuritd

@הצועד-בנעליו

אכן באמת חבל. יש את האתר aerolopa שעושה רושם יעיל וזוכה לחוות דעת טובות ברשת.

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • הצועד בנעליו
          הצועד בנעליו @nuritd נערך לאחרונה על ידי

@הצועד-בנעליו
          אכן באמת חבל. יש את האתר aerolopa שעושה רושם יעיל וזוכה לחוות דעת טובות ברשת.

יש תמונות ומציינים נתונים כלליים כמו יש/אין שקעי חשמל מרווחים בין מושבים.

קצת חסר מידע על מושבים ספציפיים.

תודה

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • יונה וקשת
            יונה וקשת @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

@הצועד-בנעליו בדקתי בשביל הכיף את המושבים שבחרתי לטיסות שלנו ליוון בפסח, וראיתי ב-seatmaps שיש במושבים שלנו מעין "התראה" על זה שהם מעל כנף המטוס. לא הבנתי מה הבעיה? (לא שזה כל כך משנה לי בטיסה של שעתיים, סתם סקרנית).

nuritd הצועד בנעליו 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • nuritd
              nuritd @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת ממה שאני יודעת-מעל הכנף מרגישים פחות את כיסי האוויר והטיסה יותר יציבה. מומלץ לטסים "עצבניים " . לפעמים יש שם יותר מקום לרגליים גם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • אנשיםטובים
                אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

על פי ג'מיני של גוגל:

בחירת מושב במטוס: יתרונות וחסרונות לפי מיקום בחירת המושב משפיעה מאוד על חוויית הטיסה. הנה פירוט של היתרונות והחסרונות בכל חלק במטוס:

1. קדמת המטוס (לפני הכנף) • יתרונות: o פחות רעש: בדרך כלל שקט יותר, כיוון שרעש המנועים (במטוסי סילון) רחוק יותר. o פחות טלטולים: תחושה חלקה ויציבה יותר במערבולות, היות שזהו אזור יציב יחסית. o שירות מהיר: מקבלים ארוחות ושתייה ראשונים, ויש יותר סיכוי לקבל את הבחירה הרצויה. o יציאה מהירה: יורדים מהמטוס ראשונים, מה שחוסך זמן בנמל היעד. • חסרונות: o מחיר: מושבים אלו משויכים לעיתים קרובות למחלקות יקרות יותר (פרימיום/עסקים) או דורשים תשלום נוסף לבחירה. o תנועה: במושבים הקרובים למחיצה הקדמית עלולה להיות תנועה של צוות ונוסעים.
                2. מעל הכנף (על הכנף) • יתרונות: o יציבות: זהו אזור יציב מאוד של המטוס מבחינה מבנית; תנודות ומערבולות מורגשות פחות. o מרווח רגליים (יציאת חירום): מושבים ליד יציאות החירום (הממוקמות לרוב באזור זה) מציעים מרווח רגליים יוצא דופן. • חסרונות: o נוף מוגבל: הכנף חוסמת חלק ניכר מהנוף מהחלון. o רעש מנועים: קרוב יותר לרעש המנועים (במטוסים שבהם המנועים תחת הכנף). o תנאי ישיבה: במושבי יציאת חירום ישנן הגבלות (למשל, חפצים בתא עילי בלבד בהמראה/נחיתה, חובה להיות מסוגל לסייע בפינוי).
                3. מאחורי הכנף • יתרונות: o נוף טוב: ניתן ליהנות מנוף פתוח יחסית מהחלון, ללא חסימה של הכנף. o מחיר סטנדרטי: מושבים אלו נחשבים לרוב למושבי תיירים סטנדרטיים במחיר רגיל. • חסרונות: o יותר טלטולים: תנודות אוויר מורגשות יותר מאשר בקדמת המטוס או מעל הכנף. o קירבה למטבח/שירותים: בחלק מהמטוסים קיימת קירבה לאזורי שירות אחוריים, מה שעלול ליצור רעש ותנועה מוגברים.
                4. סוף המטוס (החלק האחורי) • יתרונות: o סיכוי למושב ריק: בחלקים האחוריים של המטוס ייתכן שיהיו מושבים פנויים, מה שיכול לאפשר לך יותר מקום להתפרס. o נוף פתוח: הנוף מהחלון אינו חסום. • חסרונות: o הכי הרבה טלטולים: זהו האזור שבו תנודות אוויר ומערבולות מורגשות בצורה החזקה ביותר. o רעש חזק: הרעש הכללי חזק יותר, כיוון שאתה קרוב יותר לחלק האחורי ולזרימת האוויר המהירה. o שירות אחרון: מקבלים אוכל ושתייה אחרונים, ויכולת הבחירה מוגבלת. o יציאה אחרונה: יורדים מהמטוס אחרונים. o תנועה מוגברת: קרוב לשירותים האחוריים, מה שעלול ליצור תנועה ותורים.
                רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • רוני סופר
                  רוני סופר @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

כשלמדתי הנדסת בנין המרצה נתן תרגיל לחישוב זיון בטון על פי העומסים הנדרשים.

ושאל איזה קוטר ברזל צריך לקנות מהספק.

כמובן שכל אחד נתן את התוצאה בדיוק של חלקי המילימטר על פי תוצאות החישובים שלו.

המרצה צחק ואמר שכולם טועים.

קונים מה שיש אצל הספק באותו היום.

ככה זה גם עם המושבים במטוס.😊

• הצועד בנעליו
                    הצועד בנעליו @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

@הצועד-בנעליו בדקתי בשביל הכיף את המושבים שבחרתי לטיסות שלנו ליוון בפסח, וראיתי ב-seatmaps שיש במושבים שלנו מעין "התראה" על זה שהם מעל כנף המטוס. לא הבנתי מה הבעיה? (לא שזה כל כך משנה לי בטיסה של שעתיים, סתם סקרנית).

האם האזהרה על כל המושבים או רק על זה ליד החלון?

אם רק על זה ליד החלון כנראה בגלל ראות מוגבלת, בגלל הכנף.

אם על כל המושבים יכול להיות בגלל שהם שורה לפני יציאת החירום ובמושבים האלה לא ניתן להטות את המשענת אחורנית.

לדעתי התועלת רק בקריאת הציונים מוגבלת, זה קצת כמו בבוקינג לקרוא רק את הציון הכללי למלון.

אם נלך על האנלוגיה אז בבוקינג הזמנתי לינה במלון בלונדון למרות שהיו עליו גם חוות דעת שליליות כי חוות הדעת השליליות היו על איכות החניה ועל המחסור במכשיר להכנת קפה פילטר, שני פרמטרים שלא רלוונטים לי.

כך גם בהעדפת מקומות ישיבה, ספציפית לגבי השאלה שלך:

בחלק מהאתרים האלו המושבים לפני יציאת החירום מסומנים כפוטנציאלית בעלי הטיה מוגבלת או ללא הטיה ולכן ממליצים להימנע. אבל הם מסמנים זאת למשל גם בראיין (ברור לי שאתם לא טסים בראיין, רק לצורך הדוגמה) כשממילא בראיין כל המושבים לא ניתנים להטיה.

וצריך להכניס גם העדפות אישיות. בהתייחסות לאותם מושבים שלא ניתן להטות בגלל יציאת חירום בטיסות יום לא ארוכות למרות האזהרה מהמושבים הנ"ל אני דווקא נוטה להעדיף אותם. הסיבות:

א. בטיסות יום אני לא נוהג להטות את גב המושב. אני מטה את המושב רק אם רוצה לישון/לנקר. אז אין חיסרון במושב שלא ניתן להטיה ואם מדובר על חברות כמו ראיין ממילא כל המושבים לא ניתנים להטיה.

ב. השורה שמאחורי היא השורה עם המרווח הגדול, כך שהסיכוי לחטוף בירכיות בגב המושב, מה שבעיקר מפריע לי, יורד באופן דרמטי.

ג. בגלל שהמושבים בשורה נחשבים נחותים, אם אני טס סולו יש סיכוי גבוה יותר שהמושב האמצעי יוותר פנוי, הרבה יותר נוח.

ד. אמצע המטוס, הטיסה יציבה יותר.

ה. המושבים הזולים ביותר לבחירה.

אז ההמלצה שלי לא רק לעקוב אחרי צבעי הרמזור אדום צהוב ירוק בסימון המושבים אלא גם הסיבה להם

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • הצועד בנעליו
                      הצועד בנעליו @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

לוקחים מה שיש אם לספק יש רק סוג אחד של ברזל ובטיסה יש רק מעט מאוד מושבים פנויים,

אבל אם לספק יש 3-4 סוגי ברזל רלוונטים ובמטוס יש הרבה מאוד מושבים פנויים?

אני משקיע קצת מאמץ כדי לבחור את המתאים ביותר,

ברור לי שיש כאלה שמבחינתם זה לא שווה את המאמץ, להם לא משנה אם סגרו את seatguru.

ויש את הספקטרום, נניח יש כאלה שרק לא רוצים את הכסא האמצעי, או חשוב להם כיסא המעבר.

• יונה וקשת
                        יונה וקשת @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

@הצועד-בנעליו תודה. כמובן שיש חשיבות תמיד לסיבה ולא רק לציון, ואני בודקת כמוך בבוקינג תמיד את הסיבה להורדת הציון (בעיקר בלונדון למשל שבה הציונים נוטים לא להיות גבוהים כי החדרים במלונות במקומות המרכזיים ביותר במחירים סבירים הם לרוב קטנים ומיושנים) ולא פוסלת על הסף.

יש הבדל גדול בין טיסה ללונדון שהיא ארוכה יחסית (ולא נדבר על טיסות טרנס-אטלינטיות) לבין טיסה ליוון או קפריסין שבה גם אם יושיבו אותי בסוף המטוס זה לא ממש ישנה לי. בטיסה האחרונה שלי לקפריסין טסנו בישראייר, זו היתה טיסה מהעבודה שנרכשה ברגע האחרון ע"י המזכירה ובכלל לא הסתכלתי אפילו על ההושבה. כשהגענו גילינו מירווח עצום ומוזר בין השורה שלנו לזו שלפניה. למה מוזר? כי בשורה המקבילה לא היה מרווח כזה אלא ברווח רגיל! בחיים לא ראיתי דבר כזה. התלוננתי לקולגה שלי שהמקום העצום שהיה לי לפתע לרגליים גרם לי להרגיש נמוכה, וגם קצת "הצטערתי" שמזלי הטוב בוזבז דווקא על טיסה של 40 דקות...

א

בל למדתי מכם היום משהו על הכנפים, אז תודה!

• הצועד בנעליו
                          הצועד בנעליו @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

@יונה-וקשת

סרטון שמסביר את אחד השיקולים בעד מקומות ישיבה ליד יציאת החירום

https://tinyurl.com/ywyxe3x5

אישית אני חטפתי הרבה יותר בירכיות של מבוגרים מאחורי או גרב ריחנית שנשלחה לעברי מאשר בעיטות של פעוט לידי.

ובמטוסים החדשים יותר החוויה הזו, שאישית לא יצא לי לחוות, תהפוך להרבה יותר נדירה

https://tinyurl.com/a7tu5yx2

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון