מסלול טיול למונטנגרו
-
אנו מתכננים טיול של שבוע ימים עם רכב למונטנגרו בסוף מאי - תחילת יוני.
המסלול שלנו:
יום 1 - נחיתה בטיוות לקראת 14:00. איסוף רכב שכור ונסיעה לקוטור ולפרסט. לינה בקוטור.
יום 2 - נסיעה לפארק הלאומי לובצ'ן. חזרה להשלמות בקוטור. לינה בקוטור.
יום 3 - נסיעה מקוטור למנזר אוסטרג, ובהמשך לפארק הלאומי דורטימור. לינה בזבליאק או קולאשין.
יום 4 - ביקור בפארק ביוגרדסקה גורה. לינה בקולאשין.
יום 5 - ביקור בפודגוריצה. לינה באזור בודווה.
יום 6 - ביקור באגם סקאדר. לינה בבודווה.
יום 7 - בודווה + חופים. לינה בבודווה.
יום 8 - נסיעה לטיוות. בצהרים טיסה חזרה לארץ.
נשמח לקבל הערות וטיפים למסלול הטיול.
תודה.
-
מתחיל מהשורה התחתונה, המלצות שלי
- לרשום אטרקציות שמעניינות, לא להסתפק בשמות של מקומות
- לנסות לתכנן יעיל יותר את הנסיעות
דוגמאות ל (1)
פודגוריצה, כתבת "ביקור". מה אתה רוצה לראות שם? מצאת אטרקציות שמתאימות לכם?
אגם סקאדר, מה תכננת? אם רק תצפית נוף (אילו נקודות נוף תכננת?) אז אולי הזמן המוקצב מספיק. אבל אם כולל שייט (ואיזה, כי יש כל מיני) אולי לא מספק.
אני התלהבתי מהשייט שנראה כמו באמזונאס, תביט בתמונות
אז חזרתי ביום למחרת ועשיתי יום טיול עם קייאק.
דוגמה ל (2)
יום 2 - העליה ללובצ'ן יפה מאוד אבל זוהי דרך צרה ארוכה ומתפתלת. אני לא הייתי חוזר אותה לקוטור. קודם מסיים את מה שצריך בקוטור ואחרי כן עולה ללובצ'ן וממשיך משם.
באופן כללי אני ממליץ לבדוק בגוגל מפות זמני נסיעה בין היעדים וכדי שיהיו ראליים להוסיף 30%.
קצת תוספות:
ביום הראשון אתם נוחתים בשתיים ולוקחים רכב. לוקח זמן. בתרחיש הכי ורוד אני לא רואה אתכם מתניעים את הרכב לפני 3 אחה"צ.
אתם עוד צריכים להגיע לקוטור, מתישהו מגיע לכם ארוחת צהרים, ומתישהו צ'ק אין למלון. כמה נראה לך שתספיקו לטייל?
מונטנגרו מדהימה, תיהנו
-
@הצועד-בנעליו תודה רבה על התגובה.
לגבי המלצה (1) - במסלול הטיול בפורום ציינתי רק יעדים מרכזיים, ללא פירוט. הפירוט לגבי מה לראות/לעשות בכל מקום קיים בקובץ נפרד.
כיון שהשקיעה היא אחרי 20:00 אני מאמין שנספיק לטייל בקוטור בערב הראשון וגם בשני.
ניקח את ההמלצות שלך בחשבון.
תודה
-
ההמלצה הכי חשובה שלו, שאני מצטרף אליה, קשורה למצב של הכבישים במונטנגרו. יש רק מעט כבישים ראשיים שמצבם סביר. כל ירידה מהם היא כניסה להרפתקה שלעתים יכולה להיות ממש מסוכנת. לכן כדאי שתבדקו טוב מראש כל דרך שאתם מתכוונים לנסוע בה ואם היא לא במעמד של כביש ראשי תיקחו בחשבון זמני נסיעה שהם לעתים אפילו כפולים ויותר ממה שיהיה כתוב בגוגל מפס. רצוי גם שהרכב שאתם שוכרים יהיה מצד אחד לא רחב, כי תצטרכו לא פעם לרדת לצד כאשר מישהו גדול יותר בא ממול, ועם זאת עם מרווח גובה גחון די גדול ואפילו בעל תכונות של רכב שטח. קחו גם ביטוח מתאים ולדעתי כדאי שהוא ייעשה מול החברה המשכירה, כי נזקים כאלה ואחרים יכולים לקרות שם די בקלות.
-
@משה-א תודה רבה על התגובה.
-
שם דגשים על עניין הרכב.
כשהחזרתי את הרכב לא באו אלי בתלונות ולא בחיובים נוספים, לא רכשתי ביטוח ביטול השתתפות עצמית. תייר אמריקאי שעמד בתור לפני להחזרת רכב נדרש לשלם סכום גדול של מאות יורו, אין לי מושג אם בצדק או לא.
הרבה כבישים במקומות די מרכזיים, לא דרכים כפרים אזוטריים, מאוד צרים. יצא לי לקחת רברס מאות מטרים עד שמצאתי מקום רחב מספיק כדי שאוטובוס שמגיע מולי יוכל לעבור וגם מול מכוניות פרטיות צריך להיות עירני כדי לסנכרן מעבר.
באחת מהערים הסתובבתי די הרבה כדי להגיע למלון כי לא מצאתי את הדרך עד שנהג מונית הסביר לי שצריך להיכנס דרך רחוב עם תמרור אין כניסה. כשנכנסתי למלון הם אישרו שזה המצב, זו הכניסה. היה עוזר לו היו מתריעים מראש. לא יודע אם זהו היחס הכללי לחוקי התנועה במונטנגרו.
לא זוכר שיצא לי לנסוע בדרכים שאינן סלולות, אולי בשמורה אחת כמה מאות מטרים על דרך כבושה. יכול להיות שלאחרים יצא כי המסלול שלהם היה שונה משלי.
-
@הצועד-בנעליו תודה רבה על המידע החשוב.
-
שאלה נוספת - עלתה מחשבה שבמקום ימים 6 או 7 במסלול ניסע לדוברובניק. אשמח לשמוע דעות והמלצות בנושא.
-
בעיקרון אפשרי,
הכל עניין של חלופות ועדיפויות.
לחובבי סדרת הטלוויזיה "משחקי הכס" דוברובניק רעיון מעולה,
לחובבי טבע דוברובניק רעיון מוצלח פחות.
שים לב שבהשכרת אישור מעבר לקרואטיה יהיה כרוך בעלות כספית לא סימלית. 100 יורו לא יראה לי מופרך. תבדוק.
מכיוון שחניה בדוברובניק היא סיוט קטן (וגם כן עם עלות לא מבוטלת) ממליץ לך לשקול הגעה בתחב"צ.
הנפוץ ביותר הוא אוטובוס, יש המון.
הכייפית ביותר (לדעתי כמובן) היא מעבורת נוסעים, קצת קשה לאיתור אבל אני זוכר מעבורות עונתיות מ Herceg Novi שמגיעות תוך שעה ופחות לדוברובניק. עם מעבורת אתה גם זוכה לצפות בדוברובניק מהים.