אהלן עדי,
שאלה טובה שאלת (כמה פעמים היינו והאם לא הרגשנו אנו חוזרים על עצמנו) והתשובה שלי קצרה (לשם שינוי):
לא, לא הרגשנו שאנחנו חוזרים על עצמנו!!.. שנרחיב קצת??
אניגמה היטיבה לתאר את התחושות אבל בואי נאמר כך, דאגנו פשוט לא לחזור לאותם מקומות, למעט אמסטרדם ואפטלינג שבהם ביקרנו תמיד.
היינו 4 פעמים בהולנד, בפעמיים הראשונות היינו בשני טיולים גדולים בהפרש של שנתיים, כל פעם משהו כמו 10 ימים למיטב זכרוני. בפעם הראשונה מטיילים בכל "הקלאסיקות" כמובן, הולנד למתחילים ואני לא כותב את זה בציניות

... בטיול ראשון, ובכלל בטיולים, אני אוהב לראות את "התמונה הגדולה" ולא את כל הפריטים הקטנטנים... קודם סמן לעצמך את האזורים בגדול, הערים שמעניינות אותך והיעדים שמושכים אותך, אח"כ תרד לרזולוציות של מה בכל מקום.. כי אחרת למרבית האנשים ליידן זה רק טחנת הרוח, האג זה מאדורדם ואמסטרדם = בית אנה פרנק וכיכר דאם.

כתבתי את זה פעם כאן בתשובה למישהו שהתלבט האם "לקפוץ" לליידן כדי לראות שם את טחנת הרוח המפורסמת ואמרתי לו שליידן היא הרבה יותר מטחנת רוח או עוד איזה מוזיאון גוף אדם איזוטרי (בלי להעליב

...).אתה רוצה להרגיש מה זה הולנד האמיתית? עזוב אותך משוק הגבינות או מזנסה סכנס (והיינו גם היינו). לך, בלה יום בליידן, בין התעלות, שב בבית קפה על המים, תבקר במצודה, בסמטאות, תאכל גלידה או פיצה במסעדה איטלקית מקומית, תראה את האנשים, קח את הזמן, אל תמהר, תאכל שם צהריים ואח"כ ערב... ועוד אזור ועוד מקום ידוע של העיר ואחר מקום קצת פחות תיירותי וידוע אבל יותר יפה ו"מקומי", תן לה יום באיזי ולא שלוש שעות, תנשום אותה פשוט

.תרגיש אותה ברגליים, עיניים, אוזניים ובבטן.. תוך כדי, תלך לטחנת רוח

.. כנ"ל גם לגבי אמסטרדם ולגבי נסיעה בדרכים הקטנות והצדדיות ועציערה בכל מיני כפרים עמיתיים ועיירות שחיים בהם ולא רק "מציגים" בהם..

... בארץ אני רץ לכל מוזיאון? מבקר בכל אטרקציה ילדים בפרדס או בחווה? גם לא... מהתמונה הגדולה אני כבר אוהב להרכיב את הפאזל

...
בטיול השני כבר לקחנו כמה ימים בזילנד שבדרום, כולל יום נוסף לברוז', כמה ימים לפריזלנד שבצפון וכמובן אמסטרדם ואפטלינג וגם על חיטהורן חזרנו (היה לחנו שם "חשבון פתוח" בנושא השיט לאגם), אבל כבר טיילנו בכל מיני כפרים קטנים ודרכים צדדיות ומעבר לאטרקציות סטייל דולפינריום וגן חיות וכדומה בארנהם (בפעם הראשונה היינו במוזיאון הפתוח ובהוכה פלואה), בילינו בכל מיני מקומות עם שמות פחות מוכרים, אבל עדיין מקסימים, בין אם זה חוס, וירה או זיריקזי בזילנד, או אותם מקומות שציינתי במה שכתבתי לך באזור פריזלנד.
אם בטיול הראשון ביקרנו גם בהארלם, האג ואוטרכט, בטיול השני כבר לא. על ליידן לא ויתרנו, אם כי ב"קטנה" יותר וביקרנו בעיר החוף זאנדפורט והיה כיף..ובאמסטרדם, בכלל, חגיגה, הרכבנו יומיים וחצי אחרים לגמרי מהיומיים וחצי-שלושה של הטיול הראשון.. ואז בסוף הטיול הרגשנו שהיינו בהולנד אחרת לגמרי מזו של הטיול הראשון, כאילו בטיול הראשון היינו בחלק א' ועכשיו בחלק ב'..
אחרי זה הגענו פעם נוספת רק אלה ואני לחגוג יום נישואין בסופשבוע ארוך שנמשך 3 או 4 לילות באמסטרדם והיה פשוט מדהים לחרוש את אמסטרדם בזוג, חגיגת בילויים ושווקים והנאות מתמשכת

...
ולפני שנתיים, ביקרנו שוב, וכרגיל, העצלנות שלי אשמה: באמצע מאי התעצלתי להתחיל ולארגן לילדה מסיבת יום הולדת בכיתה ושידלתי אותה להסכים לנסוע במקום זה כמתנה לאפטלינג ולאמסטרדם

... היא שוכנעה תוך 2 דקות לערך וצ'יק צ'אק ארגנו את הטיול שמטרתו הוגדרה כטיול "כיף מזוקק" לילדים (ולהורים..) ולכן, התפריט כלל: יומיים באמסטרדם (הילדים ואנחנו פשוט אוהבים את העיר) וגם כאן בילינו במקומות אחרים ועל חלק חזרנו איתם, אבל עכשיו גם הקטנים נהנו יותר. אח"כ יומיים מלאים באפטלינג ועוד יום להאג המקסימה ולמדורודאם..
זהו, ארבע פעמים ואנחנו מחכים לפעם הבאה ותהיה פעם באה... כתבתי כאן כבר שהתחייבנו שכל ילד יהיה לפחות פעמיים באפטלינג, אז לפי זה יש לנו עוד פעמיים לפחות

... אבל עוד כמה שנים...
כמובן שאחרי זה כבר יש רוויה מסוימת אז הלכנו כבר על יעדים אחרים (צפון איטליה אשתקד והשנה לפורטוגל)
תראי, כמו שאני אוהב לחזור למלון טוב או לצימר טוב שאני כבר מכיר, יש משהו נוח לשוב ליעד שבו טיילת כבר בעבר ו"לפתח את הנושא" רק מזווית אחרת. לפני שלוש שנים היינו 3 או 4 לילות בטיול זוגי בליסבון שבפורטוגל והיה מדהים והשאיר לנו טעם של עוד.. פורטוגל זה יעד שרצינו להגיע אליו בעבר וכבר היו לנו תכנונים ועכשיו, כשהתחלנו להתארגן על טיול בר מצוה בערך חודש לפני החגים ולפני מועד הטיול עצמו, די מהר התבייתנו על פורטוגל והיה קל וכיף לתכנן והיה מדהים לשוב וגם בליסבון (וכתבתי על התחושות האלה בהרחבה באשכול הסיפור שלנו לפורטוגל, שטרם סיימתי אותו

..) ביקרנו במקומות אחרים וחווינו דברים אחרים וגם כשחזרנו לחלק מהמקומות עוד פעם, עדיין היה מדהים וזו גם חוויה אחרת עם הילדים

..
יש גם עניין של אילוצים וכמה זמן יש לנסיעה ותקציב והאם בכלל יש אנרגיות וכוחות לתכנן ולצלול ליעד לא מוכר בכלל.. זה גם שיקול,לטוב ולרע..
בקיצור, אם מתכננים נכון ויסודי ובוחרים להאיר את מדינת היעד ממספר זוויות שונות ולאזורים מגוונים ואחרים, אין את התחושה של "חזרה על עצמך" ולהיפך, יש תחושת בטחון מסוימת והנאה של לחזור שוב לאותו מקום אהוב.. כמובן שזה לא חל כל מדינה וכל אזור ויש מקומות שברור לך שלא תרצה לשוב אליהם כי מיצית אותם... גם על הולנד אחרי כמה פעמים אנחנו מרגישים ככה ולכן, כשכמה שנים לא מבקרים ורואים נופים אחרים אז אחרי כמה שנים מתגעגעים ואז חוזרים..
טוב, יצא לי ארוך יחסית לתשובה של מילה

..
אורן