ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צפון הולנד

פורום טיולי משפחות
    9
    31
    9856
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • glasha
      glasha נערך לאחרונה על ידי

תודה לימור, אשמח לפירוט.
      הי, עדי. אם היעד הוא פרנקפורט, הטיול "המתבקש" משם הוא לאזור עמק הריין ומוזל בגרמניה, שישה ימים, מתגלגל או כוכב, מה שמתאים לכם. עיירות ציוריות, נופים, נהרות, יופי אינסופי. אבל! אם הבעל נגד גרמניה ואת לא ממש בטוחה לגביה, יתכן וההרגשה המוקדמת הזאת "תפגע" בכל החוויות שהאזור מספק. גם אם הוא מספק אותן בשפע. אילולא ההתלבטות לעצם הסוגיה של גרמניה, הייתי בלב שקט אומרת לך ריין ומוזל. יש די הרבה חומר על האזור הזה באתר. יש תיאור טיול של חנן שהוא מהיפים לדעתי. תעשי חיפוש קצר לפי שם המשתמש ותתרשמי מהאזור.

אלונה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מיקהמיקה
        מיקהמיקה נערך לאחרונה על ידי

את מי את יותר אהבת?
        את גרמניה או את הולנד, ולמה?
        <אני יודעת שזו שאלה בטח קשה כמו את מי יותר אוהבים אמא או אבא ובכ"ז... Shocked >
        • מיקהמיקה

ושאלה ליונית על דרך האגדות
          יונית,
          ראיתי שציינת לחיוב את ברמן ודרך האגדות.
          במידה ונחליט להאריך את שהותנו בטיול לצפון הולנד, האם את ממליצה לשהות גם 3 ימים בחלק הצפוני של דרך האגדות (וכך להרוויח גם טעימה מגרמניה)?
          • glasha
            glasha נערך לאחרונה על ידי

עדי. הייתי חמש פעמים בגרמניה, הייתי בערך אותו מספר פעמים בהולנד. את מי אני אוהבת יותר? כנראה את גרמניה. למה? בחיאת, זה אהבה, איך אפשר להסביר את זה. אני אגיד כי בגרמניה יש נוף יפה? כאילו בהולנד אין? כי בגרמניה לא השתעממתי? ומה בהולנד אפשר לחשוב על שעמום בכלל? כי האנשים יותר נחמדים בגרמניה? ממש לא. כי מזג אוויר יותר טוב? לא בטוחה. אולי אולי אם את ממש מצמידה אותי לקיר - כי בגרמנייה הגיוון הוא גדול יותר. אבל זה לא נותן לך כלום כי ממילא לא תגיעי לאזורים שונים ברחבי גרמניה בפעם אחת. כל האמור לעיל לא מתייחס לאמסטרדם. אמסטרדם מבחינתי לא קשורה לשום מדינה ועומדת בפני עצמה גבוה מעל כולם. אני יודעת שלא עזרתי. אם את מתלבטת והלב שלך לא לוחש לך כלום, תזרקי מטבע. הפתרון ההכי יעיל לסוגיות כאלה. Smile

אלונה

• אורן מרום
              אורן מרום נערך לאחרונה על ידי

לעדי מאורן, בתשובה לשאלתך
              אהלן עדי,

שאלה טובה שאלת (כמה פעמים היינו והאם לא הרגשנו אנו חוזרים על עצמנו) והתשובה שלי קצרה (לשם שינוי): לא, לא הרגשנו שאנחנו חוזרים על עצמנו!!.. שנרחיב קצת?? Rolling Eyes Razz Laughing Laughing

אניגמה היטיבה לתאר את התחושות אבל בואי נאמר כך, דאגנו פשוט לא לחזור לאותם מקומות, למעט אמסטרדם ואפטלינג שבהם ביקרנו תמיד.

היינו 4 פעמים בהולנד, בפעמיים הראשונות היינו בשני טיולים גדולים בהפרש של שנתיים, כל פעם משהו כמו 10 ימים למיטב זכרוני. בפעם הראשונה מטיילים בכל "הקלאסיקות" כמובן, הולנד למתחילים ואני לא כותב את זה בציניות Cool Smile ... בטיול ראשון, ובכלל בטיולים, אני אוהב לראות את "התמונה הגדולה" ולא את כל הפריטים הקטנטנים... קודם סמן לעצמך את האזורים בגדול, הערים שמעניינות אותך והיעדים שמושכים אותך, אח"כ תרד לרזולוציות של מה בכל מקום.. כי אחרת למרבית האנשים ליידן זה רק טחנת הרוח, האג זה מאדורדם ואמסטרדם = בית אנה פרנק וכיכר דאם. Sad כתבתי את זה פעם כאן בתשובה למישהו שהתלבט האם "לקפוץ" לליידן כדי לראות שם את טחנת הרוח המפורסמת ואמרתי לו שליידן היא הרבה יותר מטחנת רוח או עוד איזה מוזיאון גוף אדם איזוטרי (בלי להעליב Laughing Laughing ...).אתה רוצה להרגיש מה זה הולנד האמיתית? עזוב אותך משוק הגבינות או מזנסה סכנס (והיינו גם היינו). לך, בלה יום בליידן, בין התעלות, שב בבית קפה על המים, תבקר במצודה, בסמטאות, תאכל גלידה או פיצה במסעדה איטלקית מקומית, תראה את האנשים, קח את הזמן, אל תמהר, תאכל שם צהריים ואח"כ ערב... ועוד אזור ועוד מקום ידוע של העיר ואחר מקום קצת פחות תיירותי וידוע אבל יותר יפה ו"מקומי", תן לה יום באיזי ולא שלוש שעות, תנשום אותה פשוט Cool .תרגיש אותה ברגליים, עיניים, אוזניים ובבטן.. תוך כדי, תלך לטחנת רוח Rolling Eyes .. כנ"ל גם לגבי אמסטרדם ולגבי נסיעה בדרכים הקטנות והצדדיות ועציערה בכל מיני כפרים עמיתיים ועיירות שחיים בהם ולא רק "מציגים" בהם.. Laughing Laughing ... בארץ אני רץ לכל מוזיאון? מבקר בכל אטרקציה ילדים בפרדס או בחווה? גם לא... מהתמונה הגדולה אני כבר אוהב להרכיב את הפאזל Cool ...

בטיול השני כבר לקחנו כמה ימים בזילנד שבדרום, כולל יום נוסף לברוז', כמה ימים לפריזלנד שבצפון וכמובן אמסטרדם ואפטלינג וגם על חיטהורן חזרנו (היה לחנו שם "חשבון פתוח" בנושא השיט לאגם), אבל כבר טיילנו בכל מיני כפרים קטנים ודרכים צדדיות ומעבר לאטרקציות סטייל דולפינריום וגן חיות וכדומה בארנהם (בפעם הראשונה היינו במוזיאון הפתוח ובהוכה פלואה), בילינו בכל מיני מקומות עם שמות פחות מוכרים, אבל עדיין מקסימים, בין אם זה חוס, וירה או זיריקזי בזילנד, או אותם מקומות שציינתי במה שכתבתי לך באזור פריזלנד.
              אם בטיול הראשון ביקרנו גם בהארלם, האג ואוטרכט, בטיול השני כבר לא. על ליידן לא ויתרנו, אם כי ב"קטנה" יותר וביקרנו בעיר החוף זאנדפורט והיה כיף..ובאמסטרדם, בכלל, חגיגה, הרכבנו יומיים וחצי אחרים לגמרי מהיומיים וחצי-שלושה של הטיול הראשון.. ואז בסוף הטיול הרגשנו שהיינו בהולנד אחרת לגמרי מזו של הטיול הראשון, כאילו בטיול הראשון היינו בחלק א' ועכשיו בחלק ב'.. Smile Cool

אחרי זה הגענו פעם נוספת רק אלה ואני לחגוג יום נישואין בסופשבוע ארוך שנמשך 3 או 4 לילות באמסטרדם והיה פשוט מדהים לחרוש את אמסטרדם בזוג, חגיגת בילויים ושווקים והנאות מתמשכת Shocked Cool Smile ...
              ולפני שנתיים, ביקרנו שוב, וכרגיל, העצלנות שלי אשמה: באמצע מאי התעצלתי להתחיל ולארגן לילדה מסיבת יום הולדת בכיתה ושידלתי אותה להסכים לנסוע במקום זה כמתנה לאפטלינג ולאמסטרדם Rolling Eyes Razz Rolling Eyes ... היא שוכנעה תוך 2 דקות לערך וצ'יק צ'אק ארגנו את הטיול שמטרתו הוגדרה כטיול "כיף מזוקק" לילדים (ולהורים..) ולכן, התפריט כלל: יומיים באמסטרדם (הילדים ואנחנו פשוט אוהבים את העיר) וגם כאן בילינו במקומות אחרים ועל חלק חזרנו איתם, אבל עכשיו גם הקטנים נהנו יותר. אח"כ יומיים מלאים באפטלינג ועוד יום להאג המקסימה ולמדורודאם..

זהו, ארבע פעמים ואנחנו מחכים לפעם הבאה ותהיה פעם באה... כתבתי כאן כבר שהתחייבנו שכל ילד יהיה לפחות פעמיים באפטלינג, אז לפי זה יש לנו עוד פעמיים לפחות Razz Cool ... אבל עוד כמה שנים...

כמובן שאחרי זה כבר יש רוויה מסוימת אז הלכנו כבר על יעדים אחרים (צפון איטליה אשתקד והשנה לפורטוגל)

תראי, כמו שאני אוהב לחזור למלון טוב או לצימר טוב שאני כבר מכיר, יש משהו נוח לשוב ליעד שבו טיילת כבר בעבר ו"לפתח את הנושא" רק מזווית אחרת. לפני שלוש שנים היינו 3 או 4 לילות בטיול זוגי בליסבון שבפורטוגל והיה מדהים והשאיר לנו טעם של עוד.. פורטוגל זה יעד שרצינו להגיע אליו בעבר וכבר היו לנו תכנונים ועכשיו, כשהתחלנו להתארגן על טיול בר מצוה בערך חודש לפני החגים ולפני מועד הטיול עצמו, די מהר התבייתנו על פורטוגל והיה קל וכיף לתכנן והיה מדהים לשוב וגם בליסבון (וכתבתי על התחושות האלה בהרחבה באשכול הסיפור שלנו לפורטוגל, שטרם סיימתי אותו Rolling Eyes ..) ביקרנו במקומות אחרים וחווינו דברים אחרים וגם כשחזרנו לחלק מהמקומות עוד פעם, עדיין היה מדהים וזו גם חוויה אחרת עם הילדים Smile Very Happy ..

יש גם עניין של אילוצים וכמה זמן יש לנסיעה ותקציב והאם בכלל יש אנרגיות וכוחות לתכנן ולצלול ליעד לא מוכר בכלל.. זה גם שיקול,לטוב ולרע..
              בקיצור, אם מתכננים נכון ויסודי ובוחרים להאיר את מדינת היעד ממספר זוויות שונות ולאזורים מגוונים ואחרים, אין את התחושה של "חזרה על עצמך" ולהיפך, יש תחושת בטחון מסוימת והנאה של לחזור שוב לאותו מקום אהוב.. כמובן שזה לא חל כל מדינה וכל אזור ויש מקומות שברור לך שלא תרצה לשוב אליהם כי מיצית אותם... גם על הולנד אחרי כמה פעמים אנחנו מרגישים ככה ולכן, כשכמה שנים לא מבקרים ורואים נופים אחרים אז אחרי כמה שנים מתגעגעים ואז חוזרים..

טוב, יצא לי ארוך יחסית לתשובה של מילה Laughing Laughing ..

אורן
              • אורן מרום
                אורן מרום נערך לאחרונה על ידי

לעדי מאורן, בתשובה לשאלתך
                עדי,

מצטער על התגובה הארוכה למעלה, זה אחד החסרונות של לכתוב כשעייפים באמצע הלילה ופתאום אחד הילדים קורא לך ואתה חוזר אחרי כמה דקות ואתה באמצע התגובה.. כשקראתי את התגובה אחרי שעלתה, קלטתי את אורכה והתבאסתי מאוד והאמת שרציתי למחוק חצי ממנה, כי היו שם דברים שגם אם הם נכונים, הם פחות רלוונטיים לשאלה שלך בכלל, אבל כבר לא הספקתי לערוך ולמחוק... Twisted Evil Crying or Very Sad , אכן, מבאס ואכן תשובה ארוכה ומתישה. מודה באשמה Cool ...

בכל מקרה, בסך הכל רציתי לומר שכל טיול גיוונו ושינינו מסלולים ודגשים ואם הטיול הראשון היה יותר עירוני במהותו, השני היה יותר "כפרי" ובטבע והשלישי היה זוגי ולא משפחתי והרביעי בכלל רק לכיף מוצהר... כך שכל פעם טעמנו גבינה הולנדית אחרת.. Cool

טוב, זהו.

אורן

• יונית
                  יונית נערך לאחרונה על ידי

עדי שלום

יש מיליון מקומות יפים,מקסימים ושווים ביקור.
                  אם אפשר לבקר בדרך האגדות-בטח!
                  אבל איבדתי את הצפון(לא של הולנד) ולא כל כך מבינה מה העיתוי והאילוצים.
                  הגישה שלי "חסכנית" גיאוגרפית-כלומר אם הכנס בפרנקפורט זו נקודת המוצא מבחינתי לטיול קרוב (6 ימים? 3 ימים קל"ב ועוד 3 ימי טיול?) ואם הכנס בחרונינגן-זו נקודת המוצא.

שנים נסעתי לאותה מדינה(צרפת) הלוך וחזור- הרי כל מדינה אירופאית כל כך גדולה באפשרויות וההזדמנויות לטיול שגם אם היית 3 פעמים בהולנד ,את יכולה להיות עוד 3 פעמים בחבלים ואזורים אחרים, שלא לדבר על מדינות ענק כמו גרמניה או צרפת שאפשר לבקר עשרות פעמים ובכלל לא להגיע לתחתית צלחת המרק.

מכאן-תלוי מהם האילוצים של העסק,עונת השנה,גיל הילדים-והלאה.
                  מה כן חשוב בעיניי?-בטיול קצר לא לגמוע מרחקי נסיעה עצומים אלא להשאר בסביבה הקרובה,ולמצות את הטיול.
                  • מיקהמיקה

תודה יונית
                    בעקבות הדיון מסתמנת פשרה בין מחנה הולנד למחנה גרמניה.
                    ניסע לחרונינגן ולאחר הכנס (יומיים בלבד בו אנחנו נשוטט בעיר עצמה)
                    נטייל שלושה ימים באיזור דרנטה-חרונינגן, כולל לונהפארק כלשהו.
                    יומים באיזור פריזלנד.
                    ויום אחד ניסע במיוחד לברמן, כך נרוויח גם קצת גרמניה ו'דרך האגדות'.
                    בדרך חזרה מחרונינגן לאמסטרדם נשלים, אם נרצה, דברים מפריזלנד או שנקדיש אותו לאיזור הורן-אלקמר והסביבה.
                    • jenn
                      jenn נערך לאחרונה על ידי

לעדי
                      מצרפת קישור של דרך האגדות

איזה כייף יהיה לכם
                      • Deutsche Märchenstraße דרך האגדות
                      • מיקהמיקה

אורן, המון תודה על תשובותיך הארוכות והמושקעות!
                        זה ממש לא מבאס, נהפוך הוא, כמה שיותר ארוך יותר טוב..... Very Happy
                        • ארנון א
                          ארנון א נערך לאחרונה על ידי

צפון הולנד
                          עדי שלום,
                          מאז השאלה שלך לגבי חרונינגן ואזור צפון הולנד עברו הרבה מים בתעלות ובעצם כבר עברה שנה Confused
                          מקווה שנהנתם בחרונינגן ובפריסלנד. בפעם הבאה שתיהיו באזור יש את מי לשאול.
                          http://www.bizi-tours.com

להתראות, ארנון
                          • 1
                          • 2
                          • 2 / 2
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון