?

למטייל

• אתר למטייל
  • טיפים
  • בלוגים
  • שותפים
  • סניפי למטייל
  • חנות אינטרנטית

ניווט

לוגו למטייל
    • אתר למטייל
    • טיפים
    • בלוגים
    • שותפים
    • סניפי למטייל
    • חנות אינטרנטית
    לוגו למטייל פורום למטייל
    • פורומים
    • הודעות אחרונות
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    • התחברות
    בחזרה

מסלול טיול - איך נראה לכם?

מתוזמן נעוץ נעול הועבר פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    12 תגובות 8 כותבים 3.7k צפיות
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כהודעה
    התחבר כדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יעדי טיול
    • אוסטרליה ניו-זילנד
    • אירופה
    • אסיה-המזרח הרחוק
    • תאילנד
    • צפון אמריקה
    • מרכז אמריקה
    • דרום אמריקה
    • אפריקה
    • טיול לירדן, מצריים והאזור
    • טיולים בארץ
    • מיוחדים
    • נופש ביוון, קפריסין ובולגריה
    • טיולי משפחות
    • סקי וסנובורד
    • טיולים לשומרי מסורת ודתיים
    • מטיילים עם מוגבלויות
    • קרוזים ושייט
    • הכנה לפני טיול
    • בריאות
    • ציוד טיולים, ביטוח וסים
    • Itay_3378341I מנותק
      Itay_3378341
      נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם!

אני ועוד 2 חברים מתכננים טיול וגיבשנו מסלול דיי מורכב ועמוס רציתי לשמוע מכם עד כמה זה אפשרי והאם נראה לכם שבאמת נספיק לחוות את המקומות או שמרוב יעדים רק נפסיד...

בגדול הרעיון מאחורי המסלול זה לשלב כמה סגנונות ולשמור על מסגרת תקציב של 50,000 ש"ח סה"כ.

בגדול המסלול זה לטוס בתחילת נובמבר עם אלעל לדרום אפריקה לשבוע לעשות שם טיול ספארי, משמה להמשיך עם קוואנטס לאוסטרליה לחודש וחצי מתכננים בעיקר חופים מסיבות וקצת טיולים (יש אופציות לטיול גיפים?), משמה להמשיך לניוזילנד לחודש נטו טרקים, משמה למזרח לחודשיים נחיתה בבנגקוק כשהתכנון הוא 3 שבועות תאילנד באיים, שלושה שבועות סרי לנקה ושבועיים וייאטנם.

כמה שאלות:

1. איפה עדיף לנחות באוסטרליה בסידני או במלבורן? והטיסה לניו זילנד לקחת מסידני או ממלבורן?

2. ניו זילנד - איפה כדאי להתחיל מבחינת עונות השנה בהנחה שנגיע לניו זילנד בתחילת ינואר - באי הצפוני או הדרומי?

3. נראה לכם שאנחנו עומדים במסגרת תקציב? התכנון הוא לישון בעיקר בגסטהאוסים, להשכיר/לקנות רכב בניו זילנד, לשלב ספורט אתגרי וכו'... בגדול בחישוב שבנינו הקדשנו 2000$ לטיסות, 1000$ ציוד, 4500$ לחודש וחצי באוסטרליה, 2750$ לחודש ניו זילנד, 1000$ לשלושה שבועות בתאילנד, 1000$ שלושה שבועות סרי לנקה, 600$ שבועיים וייאטנם, 500$ שבוע בדרום אפריקה.

נשמח לכל הערה/תגובה/המלצה Smile

עכשיו רק נשאר שיאשרו את הויזה לאוסטרליה!!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • EytaninE מנותק
        Eytanin
        נערך לאחרונה על ידי

שימו לב שטיסה מדרום אפריקה לאוסטרליה בחברת SAA זולה יותר מטיסה עם קוואנטס.

SAA אינו מוכר את הכרטיס אם לא תראו פיסית ויזה לאוסטרליה.(הם 'מחברים' בין השניים) הם נוחתים רק בשני יעדים באוסטרליה. פרת וסידני.

הכי זול לטוס מאוסטרליה לניו זילנד  בטיסת לאו קוסט מבריסביין.

לא הבנתי את נושא קניית רכב בנ"ז אם התכנון הוא ברובו לטרקים. ממילא שלושתכם לא תוכלו לישון ברכב ורוב הזמן תהיו בטרקים. יותר הגיוני רכב באוסטרליה.

• Itay_3378341I מנותק
          Itay_3378341
          נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה על התגובה המהירה!

לגבי כרטיס הטיסה כל הכרטוס הוא של קוואנטס וכולל את כל הטיסות לכן אני לא יכול לשלב חברות אחרות, הכרטיס סה"כ כולל הטיסות מאוסטרליה לניו זילנד ובחזרה יוצא לי פחות מ2000 דולר.

לגבי הרכב - הבנתי שבמיוחד בגלל שרוצים טרקים ושזה מקומות שקשה להגיע אליהם נדרש רכב, אולי עדיף כבר לקחת מיני ואן ואז גם לנצל את האופציה לישון בו קצת?

לגבי אוסטרליה הבנתי ששמה הרבה יותר קל להתנייד ועלויות הדלק לרכב יהיו אסטרונומיות, לא ככה?

איך נשמע לך המסלול מבחינת העומס וזמן השהייה בכל יעד?

• שקדש מנותק
            שקד
            נערך לאחרונה על ידי

1. לפי מה שאתה מתאר, אתם כנראה תעדיפו לטייל בחוף המזרחי של אוסטרליה. אם תגיעו באמצע נובמבר עדיף לכם בכלל להתחיל מהאזור הצפוני. גם אם לא תטיילו לכל אורך החוף, עדיף שתתחילו מהאזור הצפוני ביותר שתהיו בו ותרדו דרומה. בחודש וחצי תספיקו לטייל מקיירנס עד מלבורן אם תרצו. טיסות פנים כאלה הן לא סיפור מאוד יקר, כך שלא נראה לי נורא משנה אם תטוסו ממלבורן לקיירנס או מסידני לקיירנס אותו דבר לגבי הטיסה מאוסטרליה לניו זילנד, מקסימום תשקיעו עוד כמה עשרות דולרים בטיסת פנים נוספת. נקודה אחת שאתם חייבים לקחת בחשבון: לפי התכנון שלכם אתם צפויים להיות באוסטרליה באזור חג המולד והסילווסטר. אם אתם רוצים להיות בסידני בסילווסטר אתם צריכים להחליט את זה מראש, להזמין מקומות לינה המון זמן מראש (נגיד, עכשיו זה לא מוקדם מדי!) ולהתכונן למחירים מאוד גבוהים. כמו כן, להתכונן לזה שתהיה דרישה להזמין מקומות לינה למספר מינימום של לילות, לרוב בין חג המולד והסילווסטר, לפעמים גם 10-14 לילות. קחו בחשבון. בוודאי שיש טיולי ג׳יפים. הפופולרי ביותר, טיול באי החול הגדול בעולם, פרייז׳ר איילנד, אפשר לטייל באופן עצמאי, בטיול מאורגן, או בטיול ״חצי מאורגן״, שזה מה שעושים רוב התרמילאים הצעירים - ישנה חברה שמארגנת ביחד קבוצות, משכירה להן ג׳יפים וציוד אבל הטיול הוא בנהיגה עצמית, מה שחברי הקבוצה מחליטים. כמובן שיש עוד אפשרויות.
            2. אם אתם באים לחודש שאמור להיות כמעט כולו טרקים תתמקדו באי הדרומי ואל תגיעו לצפוני בכלל. האי הצפוני מקסים ומיוחד אבל רוב הטרקים נמצאים בדרומי. אם בכל זאת נורא נורא בוער לכם להיות גם בצפוני, בטיול של חודש שמתקיים בינואר אין חשיבות לאיפה תנחתו. תעשו מה שמסתדר טוב יותר עם הטיסות. ינואר זה שיא הקיץ, מקביל ליולי שלנו, רק הרבה פחות חם והרבה יותר גשום (יחסית). לשאול איזה שבוע של ינואר 2015 יהיה גשום יותר מאחרים זה כמו לשאול מתי יהיה פה גל חום, בהתחלת יולי או בסוף יולי. זה עניין של מזל. בכל מקרה אם תטיילו בשני האיים, ולדעתי לא כדאי לכם לפי מה שאתה מתאר, תהיו באי הצפוני שבוע - שבוע וחצי לכל היותר, אז זה לא ממש משנה מתי השבוע הזה יגיע.
            3. בטיול של חודש אני לא רואה שום הגיון בלקנות אוטו. אם תקחו בחשבון שבוע לקניה ושבוע למכירה, אפילו שבוע בסה״כ לשניהם (וזה אומר לא להיות בררנים במיוחד), זה עדיין נתח עצום מהטיול. זה שני טרקים שבמקום לעשות אותם אתם תשבו בשוק מכוניות. אישית אני גם לא הייתי מכוונת על לינה באוטו, אם הייתי אתם. מעבר לדברים הרגילים שצריך לחנות רק במקום מורשה ודברים כאלה, מדובר על לישון שלושתכם במיטה שהיא לכל היותר ברוחב של מיטה זוגית. אני רוצה להציע לך דרך אחרת לחסוך כסף על לינה: יש טרקים מפורסמים שהלינה בהם יחסית יקרה (עד 45$ ללילה), ויש טרקים שהם פחות מפורסמים, backcountry. יש אפשרות לקנות ״מנוי״ ללינה בבקתות backcountry. הוא יעלה לכם כ-90$ ותוכלו לישון בכל בקתות ה-backcountry שתרצו. כלומר, באותם 90$ תוכלו לישון גם 20 לילות בטרקים. לדעתי או שתשכרו אוטו, עלות של 12-15 דולר לאחד ליום לא נשמעת לי נוראית, או שתסעו בתחבורה ציבורית, עם הסעות לטרקים ספציפיים.
            4. לדעתי 7200$ לחודשיים וחצי באוסטרליה ובניו זילנד אמורים להספיק לטיול יחסית נוח. יכול להיות שתצטרכו לחלק את הכסף טיפה אחרת בין שתי המדינות, אבל זה נשמע לי סביר. שוב, יש כל מיני דברים שתוכלו לעשות כדי לצמצם קצת עלויות, כמו להעדיף טרקים שהם לא מההכי מפורסמים.
            • Itay_3378341I מנותק
              Itay_3378341
              נערך לאחרונה על ידי

שקד תודה רבה על התגובה המפורטת

1. החוף המזרחי זה בהחלט הכיוון, נבדוק את האופציה של להתחיל בצפון מבחינת העונות. לגבי הסילבסטר נראה לי שלא נעשה אותו בסידני גם מחיר מטורף וגם אנחנו מתכוונים להיות בעיקר בעיירות קטנות פחות בסידני ומלבורן.

2. מבין שאין הבדל בסדר נעשה באמת בדיקה של הטרקים בכל אזור ונחליט אם לוותר על הצפון. לגבי הטרקים הפופלריים של הגרייטווקס כמה זמן מראש צריך להזמין אותם?

3. נרד מהעניין של קניית רכב ונעבור להשכרה, בהתחלה תכננו על כיוון החודשיים בניו-זילנד ובגלל זה תכננו לקנות עכשיו שזה התקצר זה באמת הופך ללא אטרקטיבי. מאמין שהעצמאות שרכב נותן לך היא מאוד חשובה ושווה את ה10-15 דולר ליום.

4. לגבי שאר יעדי הטיול אתם יודעים להגיד אם התכנון טוב או שרק לשאול בפורומים שלהם? מה דעתכם על הרעיון של השילוב שבוע בדרום אפריקה? ממש הגניב אותי הרעיון של להוסיף טיול ספארי ושזה לא מייקר את הכרטיס טיסה ויסתכם בכמה מאות דולרים...

5. השאלה הכי גדולה שנשארה - יאשרו לשלושתנו ויזה????

• keves160K מנותק
                keves160
                נערך לאחרונה על ידי

ספארי זה תענוג. הייתי בספארי בטנזניה. מה שכן, אני מהאוהבים להישאר זמן רב יותר בכל מקום, ולכן העדפתי לפצל את אפריקה לטיול אחד, את הפסיפיק לשני וכו', גם בגלל שנאתי לטיסות.

כדאי לבדוק בפורום אפריקה מחירים. המטבע הדרום אפריקאי נמוך עכשיו לדעתי, אבל ספארי יכול להיות לא זול, לפחות זה כך בטנזניה, ואל תשכחו שגם העברות משדה התעופה וכן הלאה מתווספים למחירים.

רדו מעניין קניית הרכב. זה מתאים למי שאינם מוגבלים בזמן ומיותר לגמרי אם נוסעים לחודש וחצי ומטה.
                אם אתם מתמקדים בטרקים שכל אחד מהם יומיים עד ארבעה או חמישה, אין לכם זמן בחודש לשני איים. בחרו אחד.

מאיפה מצאתם את הדיל עם קוואנטס? זה נחשב סובב עולם?

• שקדש מנותק
                  שקד
                  נערך לאחרונה על ידי

1. המילפורד טרק הוא הטרק היחיד שצריך להזמין הרבה זמן מראש, וזה בגלל שהוא מוגבל ל-40 מטיילים ביום. ההרשמה נפתחת ביולי והמקומות מתמלאים מהר. את הטרקים האחרים אפשר להזמין גם שבועיים-שלושה קדימה, או אפילו יום קדימה. אל תינעלו דווקא על גרייט ווקס. זה שטרק פחות מפורסם לא אומר שהוא פחות יפה. עוד דבר, הייתי בודקת אפשרות של נחיתה בקווינסטאון ולא בכרייסצ׳רצ׳.
                  2. אין לי מושג לגבי עלויות במקומות אחרים. אבל אם אתם הולכים לפורום אפריקה, תמסרו ד״ש לעידו.
                  3. בחודשים האחרונים יש קצת שיפור בנושא הויזות. אני כמובן לא יכולה להבטיח, ובכל מקרה המילה שלי לא באמת נחשבת, אבל לדעתי, אם אתם באים עם סכום כסף סביר והתכנון שלכם נשמע הגיוני ומתאים למסגרת הזמן, שהיא כשלעצמה די קצרה, אז בסיכוי גבוה תקבלו ויזה. כמובן, השגרירות מחליטה מה שהיא מחליטה, ואם במקרה אחד מכם גורש בעבר ממדינה אחרת אז סיכוייו הרבה פחות טובים, וכל מיני דברים כאלה, אבל בסה״כ אם הכל בסדר אז לא הייתי נכנסת להיסטריה מהנושא.
                  • חגיתYח מנותק
                    חגיתY
                    נערך לאחרונה על ידי

תגידו, אני היחידה שהמסלול הזה נראה לה מטורף?  לי זה נראה זה טיול "טעימות". פשוט ריצה ממקום למקום בלי זמן לעכל ולחוות באמת תרבות, מנטליות וכד'.

אני מניחה שאתם צעירים. לא מבינה מה בוער?  לא יהיו עוד טיולים בהמשך החיים? מעבר לעובדה שתפספסו המון בכל מדינה, הפספוס האמיתי (לדעתי...) זה אובדן הספונטניות. אני חושבת, שהדבר הכי נפלא בטיול ה"גדול" זו האפשרות לשלוט על הזמן שלך. זו התקופה אולי היחידה בחיים בה החופש הוא באמת חופש: כל בוקר מחליטים לאן, עם מי, מה ואיך. ברגע שתהיו משועבדים לטיסות, תפספסו את זה.

• mayankM מנותק
                      mayank
                      נערך לאחרונה על ידי

כמה הערות קצרות:

1. נראה לי לא הגיוני שכל הטיסות האלה יעלו לכם רק 2000$.

2. אם אתם מתכננים להקדיש חודשיים וחצי לפסיפיק, נראה לי שזאת קצת טעות לנסות לדחוס. באופן כללי, נראה לי שאתם מנסים לדחוס קצת יותר מדי וחבל כי זה יהיה תפסת מרובה לא תפסת.

גם באוסטרליה יש המון טבע, ואישית, אם היו לי חודשיים וחצי, הייתי מקדיש אותם רק לאחת מהמדינות (כנראה לאוסטרליה).

• ליאת לבל מנותק
                        ליאת לב
                        נערך לאחרונה על ידי

ניו זילנד .. חודש.. התמקדות על טרקים... מגיע בסביבות ינואר... נשמע לי אך ורק התמקדות באי הדרומי - ללא צל של ספק !!!!

• Itay_3378341I מנותק
                          Itay_3378341
                          נערך לאחרונה על ידי

לגבי הטיסות עוצא באזור ה1900$, ככה זה כשאתה סוכן נסיעות וסוגר לעצמך דיל פצצה (; מוזמנים להתקשר אם אתם רוצים גם (:

לגבי העומס והריצה זה החשש שלי ובגלל זה שלחתי את ההודעה ורציתי לשמוע מה אחרים חושבים..

אנחנו מבינים שלא נספיק לראות ״הכל״ ונצטרך לוותר על חלק מהדברים (כמו האי הצפוני) אבל זה נראלי התכנון האופטימלי בתוך המסגרת תקציב הזאת ושאנחנו בכל זאת רוצים טיול של 3-4 חודשים

• keves160K מנותק
                            keves160
                            נערך לאחרונה על ידי

לשלושה עד ארבעה חודשים ההעדפה שלי היא ללכת על יבשת אחת. אם אתם ממש מתעקשים, תבחרו או אוסטרליה או ניו זילנד בקטע של הפסיפיק, או מקסימום טיול טרקים בניו זילנד ועוד שבוע בעיר אחת באוסטרליה. רק בכל אחת מהן הייתי שלושה חודשים ואוכל בשקט לבלות בהן עוד. באפריקה הייתי חודשיים בשתי מדינות בלבד. לרוץ על הכל זה בבחינת תפסת מרובה לא תפסת.

• SJMS מנותק
                              SJM
                              נערך לאחרונה על ידי

אז שבוע בדרום אפריקה + חודש וחצי אוסטרליה + חודש ניו-זילנד + שלושה שבועות תאילנד + שלושה שבועות סרי לנקה + שבועיים ויאטנם?

זה יוצא בערך 4 חודשים ושבוע. אני מסכים עם השאר שמדובר ביותר מידי יעדים.. אם הייתי במקומכם, הייתי עושה חודשיים אוסטרליה וחודשיים ניו זילנד. אם יש ממש חשק לאסיה, אז חודשיים אוסטרליה, 6-7 שבועות ניו זילנד, ואת מה שנשאר לעשות במדינה אחת, גג שתיים באסיה.

לטעמי קיירנס עד מלבורן בחודש וחצי זה מעט עמוס. אם בכל זאת תתעקשו על חודש וחצי באוסטרליה, אז קיירנס עד ביירון ביי זה קצת יותר הגיוני. בחודש בניו זילנד לא תוכלו כמעט לעשות טרקים ארוכים. לכל טרק ארוך יש גם יום התארגנות לפני הטרק ויום-יומיים מנוחה אחרי הטרק. וגם יש את עניין מזג האויר.. יכול להיות שתצטרכו לחכות איזה יום יומיים עד שיתאפשר לצאת לטרק.

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות
                              • 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון
                              בחזרה
                                לוגו אתר למטייל
                                • אודות
                                • צור קשר
                                • דרושים
                                • חנויות למטייל
                                • חנות אינטרנטית
                                • פרסום באתר

יעדי טיול

• אירופה
                                • אסיה
                                • צפון אמריקה
                                • מרכז אמריקה
                                • דרום אמריקה
                                • אוסטרליה ואוקיאניה
                                • אפריקה
                                • טיולים בישראל

סוגי טיול

• משפחות
                                • עסקים
                                • עפתי! - תרמילאים
                                • שלג - סקי וסנובורד
                                • טיולים בישראל

קהילות למטייל

• טיפים
                                • פורומים
                                • בלוגים
                                • מחפשים שותפים
                                • ניוזלטר

המגזין

• ציוד פלוס
                                • מדריך ציוד לטיולים
                                • עונות מתאימות לטיול
                                • המלצות רפואיות
                                • למטייל קרוזים
                                • עולם של השראה
                                • מדינה בפוקוס

חנויות למטייל

• רשימת סניפים
                                • הרצאות למטייל
                                • דרושים לחנויות
                                • נגישות סניפים
                                • ביגוד חכם
                                • החנות האינטרנטית
                                • הזמנת מלונות
                                • | הזמנת טיסות
                                • | השכרת רכב
                                • | כרטיסים לאטרקציות
                                • | הזמנת מטבע זר
                                • | ביטוח נסיעות
                                • About Lametayel
                                • |מפת אתר
                                • |תקנון האתר
                                • |תקנון תוכנית הנאמנות

Copyright © 1999 - 2019. Created by Lametayel.co.il * למטייל ברשת 1999 - 2019 © כל הזכויות שמורות.