ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חישוב עלויות לאוסטרליה

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    3
    10
    4031
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Tom_3447474
      Tom_3447474 נערך לאחרונה על ידי

שלום חברים

למי שחזר לאחרונה מאוסטרליה רציתי לדעת בערך מה העלות של טיול 3 חודשים באוסטרליה טיול של פאן

כמובן בלי להתכלב

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד נערך לאחרונה על ידי

חישוב עלויות לאוסטרליה

בגדול אזור 2500$ לחודש אבל זה מאוד תלוי ומשתנה לפי איך אתה מטייל ומה אתה עושה. מטייל עם אוטו או בלי? אוטו מאוד מייקר ביחס לאוטובוסים, כאשר מטיילים בכלל במקומות נגישים לאוטובוסים. לקנות בסופר ולבשל לבד זה התכלבות מבחינתך? כי זה זול יותר מלאכול בחוץ. בגלל שמדובר במדינה מערבית אז יש הרבה יותר אפשרויות לטיול. מה זה בעיניך להתכלב? ספסל בפארק? אוהל? שינה באוטו? דורם של 8 באכסניה? דורם של 4 אכסניה? לכל דבר כזה יש מחיר. 

אטרקציות עולות בגדול 100$ ליום - טיול מאורגן, רפטינג, טיול ג׳יפים, הפלגות, שיעורי גלישה....מה אתה תבחר לעשות או לא לעשות זה עניינך.

אילו אזורים תטייל? צריך טיסות?

• Tom_3447474

חישוב עלויות לאוסטרליה

קודם כל אני נוסע לבד ולא יודע אם כדאי לקנות ואןן לבד למרות שזה המועדף עלי.

אין לי בעיה גם לישון בדורמים

מבחינת אוכל אין לי בעיה לבשל בכלל אפילו מעדיף

מסלול לא תכננתי כל כך אבל מאמין בטח איסט קואסט כולל אטרקציות בילויים ושאר ההנאות שם

נגיד תקציב של 2500-3000 דולר לחודש זה נחשב סבבה??

• שקד
            שקד נערך לאחרונה על ידי

חישוב עלויות לאוסטרליה

אני מעריכה שכן. אגב, אם פשוט בא לך על טיול עם ואן, לך על זה, אם זה בשביל לחסוך בכסף אז כנראה שהדלק יהיה יותר יקר מטיול עם אוטובוס ואכסניות. שלושה חודשים זה הרבה זמן רק בשביל החוף המזרחי.

• Tom_3447474

חישוב עלויות לאוסטרליה

שאלה יותר ממוקדת..

עשיתי חישוב קטן והשאלה בכמה זה יותר יקר לקנות ואן לשימוש של דרכים ולינה בדרכ מאשר להסתדר בלי ואן ואז גם צריך תחבורה ציבורית  וגם ישן בדרכ בהוסטלים?נראה לי זה אותו כסף בערך

• שקד
                שקד נערך לאחרונה על ידי

חישוב עלויות לאוסטרליה

אני לא חושבת שאתה צודק. פאס אוטובוס מסידני לקיירנס יעלה כ-350$ לכל המסלול, אתה עולד ויורד כרצונך. לילה באכסניה עולה 25$-30$ ללילה בדורם.

ליטר דלק עולה כ-1.3$-1.4$, אתה מדבר על נסיעה של אלפי קלומטרים. תוסיף לזה את זה שלפחות חלק מהזמן אתה תשלם על לינה במקום מסודר כי מדי פעם אתה תרצה להתקלח ולאכול אוכל חם. בערים הגדולות (לפחות) קח בחשבון גם עלויות חניה. לא בכל מקום מותר פשוט לחנות בצד הדרך ולישון.

שוב, אם אתה אוהב את הרעיון של טיול בואן, רואד טריפ כזה - בכיף. אם זה בשביל החיסכון - אני לא חושבת שזה יקרה. זה בסדר גמור לעשות את זה, רק תבחר מהסיבות הנכונות.

• gauntlet
                  gauntlet נערך לאחרונה על ידי

חישוב עלויות לאוסטרליה

היי שקד,
                  איזה פס זה ב-350 דולר?

ממה שראיתי יש אוטובוס ג'מפ און אנד אוף ב-325 דולר לכיוון אחד מגולד קוסט לקיירנס. לכן אני תוהה האם ללכת עליו או על שיתופי טרמפים...

• שקד
                    שקד נערך לאחרונה על ידי

חישוב עלויות לאוסטרליה

יש פאס של חברת פרימייר שעולה 295$ מסידני לקיירנס ל-3 חודשים. הפאס של גרייהאונד אכן מעט יקר יותר ועולה 419$. יכול להיות שאם קונים אותם מסוכנות טיולים תהיה הנחה לתרמילאים (או סתם כחלק מחבילה).

• gauntlet
                      gauntlet נערך לאחרונה על ידי

חישוב עלויות לאוסטרליה

אז עדיף לא לסגור מראש אלא להגיע לכמה ימים ואז לבחור או שיש מלאי מוגבל?
                      (מתכנן בהתחלה שבוע בביירון ביי)
                      תודה

• שקד
                        שקד נערך לאחרונה על ידי

חישוב עלויות לאוסטרליה

אין הגבלת מלאי לפאסים. זה כמו חופשי חודשי בארץ מהבחינה הזו. צריך להזמין מראש נסיעות ספציפיות, אבל את זה ניתן גם לעשות יום מראש. כלומר, אם אתה יודע שמחר אתה רוצה לנסוע מביירון ביי לסרפרז פרדייס אז אתה מזמין מקום באוטובוס. גרייהאונד מוציאים כמה אוטובוסים ביום ופרימיייר רק אחד, ככה שהפער במחיר לא היה סתם, ותלוי בהעדפות של כל אחד.

אני חושבת שבכל מקרים אם אתה הולך לקנות כל מיני אטרקציות זה יוצא זול יותר אם זה בא בחבילה אחת. אני מניחה שאתה מתחיל בסידני (?), אתה יכול להכנס שם לכמה סוכנויות ולבקש הצעות מחיר לדברים שאתה רוצה. תשווה את המחירים וההטבות שכל אחת נותנת, אתה יכול גם קצת להתמקח. את הפאס של האוטובוס תקנה כבר ככה ואז תיסע לביירון לכמה זמן שתרצה.

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון