חישוב עלויות לאוסטרליה
-
שלום חברים
למי שחזר לאחרונה מאוסטרליה רציתי לדעת בערך מה העלות של טיול 3 חודשים באוסטרליה טיול של פאן
כמובן בלי להתכלב
-
חישוב עלויות לאוסטרליהבגדול אזור 2500$ לחודש אבל זה מאוד תלוי ומשתנה לפי איך אתה מטייל ומה אתה עושה. מטייל עם אוטו או בלי? אוטו מאוד מייקר ביחס לאוטובוסים, כאשר מטיילים בכלל במקומות נגישים לאוטובוסים. לקנות בסופר ולבשל לבד זה התכלבות מבחינתך? כי זה זול יותר מלאכול בחוץ. בגלל שמדובר במדינה מערבית אז יש הרבה יותר אפשרויות לטיול. מה זה בעיניך להתכלב? ספסל בפארק? אוהל? שינה באוטו? דורם של 8 באכסניה? דורם של 4 אכסניה? לכל דבר כזה יש מחיר.
אטרקציות עולות בגדול 100$ ליום - טיול מאורגן, רפטינג, טיול ג׳יפים, הפלגות, שיעורי גלישה....מה אתה תבחר לעשות או לא לעשות זה עניינך.
אילו אזורים תטייל? צריך טיסות?
-
חישוב עלויות לאוסטרליהקודם כל אני נוסע לבד ולא יודע אם כדאי לקנות ואןן לבד למרות שזה המועדף עלי.
אין לי בעיה גם לישון בדורמים
מבחינת אוכל אין לי בעיה לבשל בכלל אפילו מעדיף
מסלול לא תכננתי כל כך אבל מאמין בטח איסט קואסט כולל אטרקציות בילויים ושאר ההנאות שם
נגיד תקציב של 2500-3000 דולר לחודש זה נחשב סבבה??
-
חישוב עלויות לאוסטרליהאני מעריכה שכן. אגב, אם פשוט בא לך על טיול עם ואן, לך על זה, אם זה בשביל לחסוך בכסף אז כנראה שהדלק יהיה יותר יקר מטיול עם אוטובוס ואכסניות. שלושה חודשים זה הרבה זמן רק בשביל החוף המזרחי.
-
חישוב עלויות לאוסטרליהשאלה יותר ממוקדת..
עשיתי חישוב קטן והשאלה בכמה זה יותר יקר לקנות ואן לשימוש של דרכים ולינה בדרכ מאשר להסתדר בלי ואן ואז גם צריך תחבורה ציבורית וגם ישן בדרכ בהוסטלים?נראה לי זה אותו כסף בערך
-
חישוב עלויות לאוסטרליהאני לא חושבת שאתה צודק. פאס אוטובוס מסידני לקיירנס יעלה כ-350$ לכל המסלול, אתה עולד ויורד כרצונך. לילה באכסניה עולה 25$-30$ ללילה בדורם.
ליטר דלק עולה כ-1.3$-1.4$, אתה מדבר על נסיעה של אלפי קלומטרים. תוסיף לזה את זה שלפחות חלק מהזמן אתה תשלם על לינה במקום מסודר כי מדי פעם אתה תרצה להתקלח ולאכול אוכל חם. בערים הגדולות (לפחות) קח בחשבון גם עלויות חניה. לא בכל מקום מותר פשוט לחנות בצד הדרך ולישון.
שוב, אם אתה אוהב את הרעיון של טיול בואן, רואד טריפ כזה - בכיף. אם זה בשביל החיסכון - אני לא חושבת שזה יקרה. זה בסדר גמור לעשות את זה, רק תבחר מהסיבות הנכונות.
-
חישוב עלויות לאוסטרליההיי שקד,
איזה פס זה ב-350 דולר?
ממה שראיתי יש אוטובוס ג'מפ און אנד אוף ב-325 דולר לכיוון אחד מגולד קוסט לקיירנס. לכן אני תוהה האם ללכת עליו או על שיתופי טרמפים... -
-
חישוב עלויות לאוסטרליהאז עדיף לא לסגור מראש אלא להגיע לכמה ימים ואז לבחור או שיש מלאי מוגבל?
(מתכנן בהתחלה שבוע בביירון ביי)
תודה -
חישוב עלויות לאוסטרליהאין הגבלת מלאי לפאסים. זה כמו חופשי חודשי בארץ מהבחינה הזו. צריך להזמין מראש נסיעות ספציפיות, אבל את זה ניתן גם לעשות יום מראש. כלומר, אם אתה יודע שמחר אתה רוצה לנסוע מביירון ביי לסרפרז פרדייס אז אתה מזמין מקום באוטובוס. גרייהאונד מוציאים כמה אוטובוסים ביום ופרימיייר רק אחד, ככה שהפער במחיר לא היה סתם, ותלוי בהעדפות של כל אחד.
אני חושבת שבכל מקרים אם אתה הולך לקנות כל מיני אטרקציות זה יוצא זול יותר אם זה בא בחבילה אחת. אני מניחה שאתה מתחיל בסידני (?), אתה יכול להכנס שם לכמה סוכנויות ולבקש הצעות מחיר לדברים שאתה רוצה. תשווה את המחירים וההטבות שכל אחת נותנת, אתה יכול גם קצת להתמקח. את הפאס של האוטובוס תקנה כבר ככה ואז תיסע לביירון לכמה זמן שתרצה.