התייעצות לגבי צפון איטליה
-
הי חברים,
אז כבר כמה פעמים פירסמתי כאן שאלות בנוגע לטיול המתוכנן שלי ושל חבר שלי לצפון איטליה, אז אחרי המון התייעצויות, קריאה של חומר וספר טיולים לצפון איטליה יש לנו מסלול והייתי רוצה לשמוע את דעתכם עליו.
לפני הכל, שאלה, הטיול שלנו מתוכנן לסוף ספטמבר (24 לספטמבר עד 2 לאוקטובר ליתר דיוק) והייתי רוצה להבין איך מזג האוויר בתקופה הזו, האם יש סיכוי להסתובב בצהריים עם חולצות קצרות? האם מישהו יודע פחות או יותר מתי מחשיך שם בסוף ספטמבר? ומה הסיכוי שהטיול יהרס לנו בגלל גשמים?
עוד שאלה למי שיודע, אני רוצה לקנות סים מקומי של vodafone, האם מישהו יודע אם אפשר למצוא סניף שלהם בנמל התעופה של מילאנו?
עכשיו למסלול...
היום הראשון- היום הזה די מבוזבז כי אנחנו נוחתים בנמל התעופה של מילאנו בשעה 17:40 בערב. החלטנו לוותר על מילאנו ולנסוע ישר משדה התעופה לעיירה קטנה בגבול שוויץ הנקראת פונטה תרזה Ponte Tresa, בעיירה הזו אנחנו מתכננים לישון את הלילה הראשון שלנו באיטליה.
היום השני- קמים מוקדם בבוקר ועוברים את הגבול לשוויץ היישר ללוגאנו. הבנתי שבכך שאנחנו לנים ממש על הגבול בעצם אין לנו צורך להיכנס לשוויץ דרך האוטוסטרדה ולכן לא נצטרך לקנות מדבקה , האם זה נכון?
בכל מקרה, היום השני מוקדש ללוגאנו ולהתרשמות מהעיר, אנחנו מתכננים לעלות גם על הר סן סלבטורה ובסיום הביקור בעיר נחזור לשטח איטליה וניסע לאגם קומו לעיירה שנקראת קדנביה cadenabbia , לא בשביל להסתובב בעיירה אלא בשביל לקחת משם מעבורת שניתן לעלות עליה עם הרכב לכיוון בלאג'ו Bellagio.
האם מישהו מכיר את המעבורת? יודע לומר לנו מה המחיר? או עד איזו שעה היא פועלת?
את הערב השני נעביר בבלאג'ו, ושם גם נישן.
היום השלישי- מבלאג'ו נוסעים לכיוון אגם גארדה. פה יש לי שאלה,
התיכנון הוא לנסוע לסירמיונה, אבל חשבתי אולי כדאי לנו בכל זאת לשלב איזה שעתיים במילאנו? כי זה הרי "על הדרך". הייתי רוצה לראות את הקתדרלה המפורסמת. האם לדעתכם יש טעם להיכנס למילאנו בשביל זה? חבל לי לותר עליה לגמרי.
בכל מקרה, גם אם ניסע דרך מילאנו או לא, הכיוון שלנו הוא לסרמיונה, להסתובב בסימטאות, לקחת שייט מסביב לאזור..משם לנסוע ללאזיצה Lazise להתרשם מהעיירה ומשם ישר למלון שלנו שנמצא בעיירה ולאגיו סול מינצ'ו villaggio sul mincio.
היום הרביעי - ביקור בעיירה בורגטו borghetto sul mincio , הבנתי שבאותו יום יש שם גם שוק עתיקות (יום ראשון), ומשם לנסוע לורונה.
פה נכנסת עוד שאלה בבקשה - אני וחבר שלי מאוד רוצים לרכב על אופניים באיטליה, וחשבתי אולי באותו יום, אחרי הביקור בבורגטו ולפני הביקור בורונה ללכת אולי לפארק שנקרא סיגורטה sigurta שנמצא ממש באזור. התרשמנו מאוד מהתמונות היפות, ונראה כאילו השבילים והמסלולים בדיוק מה שאנחנו מחפשים בשביל טיול האופניים שלנו, הבעיה היא שכמו שקראתי המלצות על הפארק, כך גם קראתי אכזבות מהפארק, ואני באמת מפחדת להתאכזב ממנו. אני מניחה שהתמונות שראיתי, שבו הפארק נמצא במיטבו ובשיא פריחתו הן תמונות מתקופת האביב, אבל מישהו יודע מה קורה בסוף ספטמבר? מפחדת מאוד להגיע ולהתאכזב................
אם עדיין הפארק פורח ויפה אז אין לנו בעיה להגיע ולרכב על אופניים שם, אפילו אם זה אומר להגיע לורונה לקראת הערב ולהסתובב שם גם כשמחשיך...
אבל מפחדת לקחת סיכון גדול מידי ולהתאכזב מהפארק. אשמח לשמוע דעתכם. אגב את הלילה נעביר באותו המלון.
היום החמישי- נסיעה לכיוון הר מונטה באלדו monte baldo ועלייה על הרכבל, ירידה מההר וביקור בעיירה מלצ'זינה Malcesine אחרי מלצ'זינה נסיעה לריבה דל גארדה Riva del garda שם גם נישן את הלילה.
היום השישי- נסיעה אל הדולומיטים דרך מפלי ורונה, דרך אגם טנו Tenno ודרך אגם מולבנו Molveno ומשם להמשיך לכיוון בולצאנו Bolzano, ביקור בעיירה ומשם למקום הלינה שלנו בעיירה אורטיזיי Ortisei.
היום השביעי- נסיעה מאורטיזיי לכיוון מעבר סלה ומשם להמשיך למעבר פורדוי Passo pordoi ועליה ברכבל שם (בדקתי הוא פתוח). כולי תקווה שאני אצליח לשרוד את כל הפיתולים האלו בכבישים, אני מאוד סובלת מבחילות

משם הכוונה היא להגיע אל קורטינה ד'אמפצו Cortina d'ampezzo למרות שאני לא יודעת אם יש משהו מיוחד לעשות בעיירה הזו, מקווה שהיא לא משעממת.
משם ירידה לכיוון ונציה, אנחנו נישן בבית מלון בעיירה סמוכה לונציה, וכמובן שלא ניכנס לונציה באותו יום כי אנחנו הולכים להיות שפוכים מעייפות.
היום השמיני- את היום כולו נקדיש לונציה. שאלה- הייתי רוצה לעלות על גונדולה אבל הבנתי שהמחיר יקר מאוד, מצד שני שמעתי גם שהתקופה שאנחנו באים היא תקופה שבה המחירים לגונדולות יורדים, ושאפשר להתמקח איתם ואף להוריד את המחיר ל50 יורו, האם זה נכון? מישהו ניסה?
היום התשיעי והאחרון - זהו, זה היום האחרון של הטיול הקצר שלנו, יש לנו טיסה בשעה 19:20 בערב משדה התעופה מרקו פולו של ונציה. לכן, בעצם יש לנו חצי יום, וחשבתי להקדיש את החצי יום הזה לאחד מהאיים (או אפילו לשניים מהם אם יש זמן) שסובבים את ונציה, אני לא חושבת שיהיה לנו זמן ליותר מאי אחד, כי כבר בשעה 14:00 אני רוצה לצאת מהאזור ולחזור למלון להתארגנות ולנסיעה לשדה התעופה.
(או שאני היסטרית וזה מוקדם מידי?).
ההתבלטות היא בין האי מוראנו לאי בוראנו. ההאמת שאני חושבת שאנחנו נאהב יותר את בוראנו, הבתים הצבעוניים נראים לי מדהימים! ואם אין לנו זמן לשני האיים כנראה שנלך על בוראנו וזהו. אבל פה נכנסת השאלה- האם מישהו היה בשניהם וחושב שאולי עדיף לנסוע למוראנו במקום? או האם בכלל יש אפשרות להספיק את שניהם באותו היום?
תודה רבה לכל מי שהצליח לקרוא עד לפה, ואשמח מאוד לשמוע את דעתכם, ואם תוכלו לעזור לנו בעזרת הידע שלכם .
דנה

-
התייעצות לגבי צפון איטליהלוח הזמנים של מערבורת הרכבים מקדנביה לבלג'יו.
אנחנו אהבנו את בוראנו הצבעוני הרבה יותר ממוראנו- אם רק אי אחד הייתי בוחרת בו.
-
התייעצות לגבי צפון איטליההי דנה
לא מבינה את ההתלהבות ממילנו, ממש לא שווה להכנס אליה במיוחד, גם לא לקתדרלה. אם היית בערים אחרות באיטליה כמו רומא או פירנצה ראית קתדרלות לא פחות יפות. בונציה תלכי לקתדרלת סן מרקו (כן, יש תור אבל הוא עדיף על הטרחה בלהכנס למילנו).
לדעתי גם ורונה לא מלהיבה.
-
התייעצות לגבי צפון איטליההיי
גם לדעתי לא כדאי להיכנס למילאנו בדרך בין אגם קומו לאגם גרדה. אם מתחשק לכם לעצור בעיר גדולה יחסית אולי כדאי דווקא לעצור בברגמו- לא הייתי אבל קראתי המלצות על העיר העתיקה שם.
לגבי פארק סיגורטה- היינו לפני כמה שנים עם הילדים. לדעתי האטרקציה העיקרית שם היא נסיעה באופניים או רכב גולף חשמלי. לפי מיטב זכרוני יפה שם, אבל הגינון בוילה קארלוטה באגם קומו הרבה יותר מרשים. כיוון שתהיו באזור בדרך מלוגאנו למעבורת בקדנאביה ממליצה לשקול לעצור בוילה קארלוטה ולוותר על סיגורטה.
דרך אגב, אם יש זמן בדרך מלוגאנו לאגם קומו ממליצה לעצור גם בבעיירה הנחמדה מנאג'יו .
יהיה לכם טיול מקסים. תהנו
-
התייעצות לגבי צפון איטליהגם אני לא הייתי נכנסת למילנו, גם לא בשביל הקתדרלה הבאמת מדהימה.
מצטרפת להמלצה על ברגמו אם רוצים עיר. העיר העתיקה קומפקטית ויפה.
לגבי מזג האוויר-בגדול יש ימים חמימים עדיין באגמים ולרוב ניתן להסתובב עם קצר, אבל בערבים מתקרר וגם בהרים בר קריר בדרך כלל. כמובן ייתכנו גם גשמים.
-
התייעצות לגבי צפון איטליההיי ג'ני, תודה רבה על התגובה. עזרת לי מאוד עם השעות של המעבורת, וגם עם ההחלטה בין האיים... חושבת שבסוף באמת נלך על בוראנו

-
התייעצות לגבי צפון איטליההיי... תודה רבה על ההתייחסות.
החלטנו להקשיב לך ולא להיכנס למילאנו בסופו של דבר.
לגבי ורונה- שמעתי תגובות לפה ולפה.... למרות זאת חושבת שכן נבקש שם, קראתי עליה הרבה ונראת לי עיר נחמדה בסך הכל... נדע לא לבוא עם ציפיות אבל

-
התייעצות לגבי צפון איטליהשלום לך.. תודה על התגובה.
לגבי ברגמו - האמת שלא חשבתי על זה בכלל... אני אקרא קצת על העיר ואבדוק את האופציה.
לגבי שאר ההמלצות- נשמע מעניין... אבדוק את האופציות, שוב תודה רבה עזרת לי!
-
התייעצות לגבי צפון איטליהנירית תודה רבה על התגובה.
אני בהחלט שוקלת את אופצייה ברגמו במקום מילאנו.. (מילאנו בכלל ירד מהפרק)
ולגבי מזג האוויר- מקווה שיאיר לנו המזל
-
התייעצות לגבי צפון איטליהכשאתם באורטיזיי, לא להחמיץ עלייה ברכבל ל-alpe de siusi שזה האחו הגדול ביותר באירופה עם נוף מדהים של הרי הדולומיטים. אפשר להעביר שם שעתיים בכיף.
-
התייעצות לגבי צפון איטליהבכיף. לפי המידע כאן המחיר הרשמי לגונדולה הוא €80 כאשר בפועל החוויה אף עלולה לעלות יותר. אולי יהיה לכם מזל, אל כדאי להחליט מראש כמה אתם מוכנים לשלם עבור התענוג ולהצמד להחלטה!
האטוטבוס מ Piazzale Roma לשדה התעופה מרקו פולו לא לוקח יותר מחצי שעה. כשלעצמי נראה לי מספיק להגיע לפיאצה בסביבת 16.00 , אבל כן יהיה נכון לקחת מרווח בטחון בתכנון הנסיעה חזרה מבוראנו לאי המרכזי.
אנחנו מתכננים בנסיעה הקרובה שלנו לבלות כמה שעות בשיטות בעיר העתיקה של ברגמו.
-
התייעצות לגבי צפון איטליההיום השישי קצת לחוץ. אנחנו עשינו בדיוק את אותו מסלול ויום אחד הספיק לנו ללא בולצנו.
מבין שני האיים בונציה עדיפות גדולה לבוראנו אבל אפשר להסיק את שניהם ביום.
-
התייעצות לגבי צפון איטליההיי גיא! תודה רבה על הרעיון, בכלל לא שמעתי על הרכבל הזה.. נראה נוף מדהים

-
התייעצות לגבי צפון איטליההיי שוב ג'ני, שאלה- מה זה בדיוק הפיאזה רומא? זה המקום ממנו נוסעים לשדה התעופה? אם כן, אנחנו לא נצטרך אוטובוס לשם, אנחנו שוכרים רכב, אנחנו ניסע בחזרה למלון (מחוץ לונציה) ומשם כבר שדה התעופה.
שוב תודה רבה!
-
התייעצות לגבי צפון איטליההיי עודד... לחוץ? לא חשבתי על זה....
אז אולי אני אוריד את מפלי ורונה? או שאם אני אראה שאנחנו מספיקים יום לפני ושיש לנו זמן ביום החמישי אז ניסע לביקור שם.
או - שפשוט נוותר על בולצאנו כמוכם.... מקסימום פשוט נבקש באורטיזיי (בעיירה שאנחנו ישנים בה) ונעלה על הרכבל שם.
תודה רבה!!
-
התייעצות לגבי צפון איטליהאנחנו לא ויתרנו על בולצנו. היינו בה ביום אחר וזו עיירה חמודה ועם התצוגה הנהדרת של אוצי במוזיאון הארכיאולוגי. לא המלצתי לוותר על בולצנו אלא רק שזה יהיה קשה לעשות אותה באותו היום עם האתרים האחרים.
-
התייעצות לגבי צפון איטליהשלום גיא,
לא בדיוק הבנתי מה יש לעשות ב alpe de sius
במשך שעתיים האם המקום הוא לא אתר סקי , בחורף ?
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות