סיכום טיול סולו לברלין 2015
-
סיכום טיול סולו לברלין 2015היום הראשון של הטיול -
אחרי טיסה שעברה יחסית מהר ובצורה טובה נחתתי בשדה התעופה שונפלד.
לקחתי את המזוודה והלכתי ישר לנקודת המידע לתיירים שנמצאת ממש בסמוך ליציאה ובקשתי הכוונה איך להגיע למלון.
הבחור היה נחמד מאוד , נתן לי מפה וסימן בה את התחנות ומספרי הקווים של האוטובוס והרכבות שאני צריך לקחת עד לבית המלון שלי.
ההסבר היה ברור מאוד ולמרות שעדיין לא היה לי אינטרנט הרגשתי בטוח שאני לא אתקל בקשיים בדרך.
בנוסף קניתי ממנו גם כרטיס נסיעה ל-7 ימים (אזורי ABC) במחיר של 37 יורו אם אני זוכר נכון.
הכרטיס מוחתם מראש כך שלא הייתי צריך להכניס אותו למכונה המיועדת לפני הנסיעה.
אם אתם קונים כרטיס ממקום אחר או ממכונה אתם חייבים להחתים את הכרטיס בפעם הראשונה לפני שאתם נכנסים לאוטובוס\רכבת במכונה המיועדת לזה. זה לא מסובך וצריך להחתים את הכרטיס רק בפעם הראשונה.
אחרי נסיעה של 45 דקות בערך ומעבר בין אוטובוס לרכבת תחתית ואז לרכבת עילית הגעתי ליעד שלי , הלכתי כמה דקות ברגל ונכנסתי למלון.
חווית הנסיעה בתחבורה הציבורית שלהם הייתה מצוינת ונשאר רק לקנא שלנו אין את זה כאן.
אחרי התארגנות קצרה במלון הלכתי לחנות SATURN שנמצאת בקניון אירופה וקניתי כרטיס סים פרי-פייד לאייפון שלי, 1 ג'יגה לשבוע תמורת 5 יורו.
מחיר משתלם מאוד לטעמי. הבחור בחנות עשה הכל ,מהכנסת הכרטיס החדש ועד סידור כל ההגדרות עד שהכרטיס מאוקטב ויש אינטרנט.
לקח בערך 10 דקות עד שזה פעל ושמחתי מאוד שהוא עשה את כל העבודה כך שלא נאלצתי להסתבך עם זה ויכולתי ללכת בראש שקט ליעד הראשון של הטיול-הטירגארטן פארק.
התכנון הראשוני שלי היה ללכת לחנות האופניים Fat Tire ולשכור אופניים לכמה שעות כדי לנסוע ברחבי הפארק , לצערי לא חשבתי על התמונה הגדולה ונתקלתי בבעיה שהצריכה שינוי בתוכנית המקורית.
כדי לשכור אופניים מהחנות הזאת או מכל חנות אופניים אחרת בעיר חייבים להשאיר שם את הדרכון עד שמחזירים את האופניים.
אני תכננתי לנסוע עם האופניים בפארק וקצת לפני השעה 18:00 להחנות אותם ליד הרייכסטאג ולהיכנס לבניין בשעה שקבעתי מראש אבל גם לשם אני חייב שהדרכון יהיה עלי אז נוצר מצב שאני חייב לוותר על שכירת האופניים כדי שאוכל להיכנס לרייכסטאג
.ההצעה שלי למי שמגיע לברלין וחושב לעשות מסלול דומה לשלי היא לקחת אתכם גם את רישיון הנהיגה שלכם , לפי דברי המוכר אפשר להשאיר במקום דרכון את רישיון הנהיגה.
בסופו של דבר החלטתי ללכת ברגל ברחבי הפארק הענק הזה , הסתובבתי שם במשך שעתיים וחצי בערך ועדיין לא ראיתי את כולו.
הרבה ירוק , בע"ח , אגמים קטנים , פסלים , אנדרטאות וכמובן עמוד הניצחון הגדול שנמצא במרכז הכיכר.
מקום יפה מאוד להסתובב בו בשעת צהריים ודרך נהדרת להתאקלם בעיר.
כחובב טבע אני יכול להגיד שפחות אהבתי את העובדה שהפארק מלא באנשים (לא בצורה מוגזמת אבל כמעט ואין שביל או מקום שאין בו בנאדם או שניים), הכביש שחוצה את הפארק מונע ממך את התחושה שאתה באמת בטבע ומנותק אבל בהתחשב בעובדה שהפארק ממוקם במרכז עיר גדולה החוויה הכללית מהנה מאוד ואני ממליץ לעשות שם הליכה\רכיבה על אופניים.
אחרי שיטוט בפארק דרך השבילים היפים הגעתי לכיכר הגדולה שעמוד הניצחון ניצב במרכזה.
נכנסתי דרך המעבר התת-קרקעי (יש שילוט והכוונה למעבר) והגעתי לכניסה של עמוד הניצחון , מבחוץ הוא נראה די מרשים אך לא גבוה במיוחד , אהבתי מאוד את הקישוטים החיצוניים שמעל דלת הכניסה והיה נחמד לראות הרבה אנשים יושבים למרגלות המגדל ונחים תוך כדי שהתנועה הסואנת נעה סביבם.
נכנסתי למגדל, הכניסה כרוחה בתשלום של 3 יורו ומקנה לך את האפשרות לראות את התצוגה הקטנה שיש בקומת הקרקע וגם עלייה לגג המגדל לראות ולצלם את הנוף. התצוגה לא הייתה מרשימה במיוחד , כמה מבנים מיניאטוריים , תמונות והסברים אבל לא משהו מיוחד.
אחרי כמה דקות החלטתי להתחיל לטפס במעלה המגדל , בשביל זה הגעתי לכאן ושילמתי את מחיר הכניסה.
הגעתי לקומה הראשונה ונדהמתי מהיופי והפרטים של הפסיפס המקיף את העמוד, בהחלט יצירת אומנות ששווה לראות ולצלם.
לאמיצים\צעירים\אנשים בכושר\אנשים שחושבים שהם בכושר ואז מגלים שהם לא (אני) , יש אפשרות לטפס ממש עד לגג המגדל אבל אני חייב להזהיר אתכם שיש הרבה מדרגות לעלות עד שמגיעים למעלה ושהטיפוס ארוך ומעייף.
כשהגעתי למעלה כל השרירים ברגליים רעדו לי והדופק היה מהיר מאוד אבל אחרי דקה הדופק ירד והתחלתי לצלם וליהנות מהנוף היפה שנשקף משם.
יחסית למקומות גבוהים אחרים הנוף לא עוצר נשימה אבל אם לוקחים בחשבון שאתה נמצא במרכז של עיר גדולה אז הנוף מרשים כי אפשר לראות הרבה ירוק , מבנים יפים , אפילו הכביש שחוצה את הפארק נראה יפה מלמעלה
.לסיכום- עלייה מעייפת וקשה אבל אם באים מוכנים נפשית ואולי עושים עצירה באמצע (מה שאני אישית לא עשיתי כי לא רציתי לבזבז זמן) אז זאת עוד חוויה מעניינת ושווה מהטיול.
כשירדתי משם כבר הייתי די מותש (אחרי 3 שעות שינה בלילה + טיסה + ההליכות והנסיעות + לא כלתי או שתיתי כלום) , החלטתי ללכת רק לגן האנגלי שנמצא בתוך הפארק ולוותר על האנדרטה הסובייטית שתכננתי להגיע גם אליה.
בדרך לשם נתקלתי באנדרטת הזיכרון לביסמארק שהייתה יפה מאוד ושווה צילום.
הגעתי לגן האנגלי ואני חייב להגיד שהשם שיותר הולם את המקום זה הערוגה האנגלית - מקום קטנצ'יק עם 2 שורות של פרחים , אמנם הם יפים אבל ממש לא גן אנגלי כמו שדמיינתי.
צלמתי את הגן והחלטתי לקחת אוטובוס למלון כדי להירגע קצת מכל ההליכות ולחכות עד לשעת הביקור שלי בבניין הרייכסטאג.
עליתי על קו האוטובוס הנכון רק שמסתבר שזה הצד הלא נכון והאוטובוס לוקח אותי לכיוון הנגדי ממה שאני צריך , החלטתי להפוך את זה למשהו חיובי וירדתי בתחנת zoo .
ממש ליד התחנה יש את חנות אוכל הרחוב המוכרת curry 36 , הייתי סקרן לטעום את ה- currywurst המפורסם ששמעתי עליו רבות והזמנתי אותו עם צ'יפס.
חרגתי ממנהגי ואכלתי בעמידה על שולחן משותף עם עוד חמישה אנשים זרים ובגדול זה היה נחמד מאוד , טעים ומשביע , לא וואו אבל מי שקונה אוכל ב 3-4 יורו לא מצפה למשהו מדהים.
בהחלט שווה את המחיר וכדאי לאכול לפחות פעם אחת בזמן שהותכם בברלין.
החלטתי שאם אני כבר כאן כדאי ללכת לכנסיית קייזר וילהלם שנמצאת בסמוך.
צלמתי אותה מבחוץ ונכנסתי לבפנים לכמה דקות (כניסה חינם) , בניגוד למראה החיצוני המרשים של הכנסייה המראה מבפנים היה קצת מאכזב ומלא באנשים.
משם המשכתי בהליכה עד למלון שלי ואחרי חצי שעה של מנוחה נסעתי לשער ברנדרבורג .
צלמתי את השער מכל כיוון אפשרי , בהחלט מבנה מרשים שנמצא ברשימת המקומות שחייבים לראות בברלין , ובצדק.
משם המשכתי לכיוון בניין הרייכסטאג.
אחרי בדיקות ביטחוניות קפדניות נכנסתי לכיפה ולקחתי מדריך קולי באנגלית (חינם) , עליתי עד למעלה תוך כדי הקשבה וצלמתי את הנופים ואת המבנה עצמו.
בסה"כ היה נחמד אבל לא משהו שהייתי מגדיר כחובה לבקר , הנוף בהחלט היה יפה ונחמד לשמוע את ההסברים על כל המקומות שמקיפים את הבניין והסברים על הבניין עצמו.
פה אני חייב לציין שאם אני זוכר נכון זאת הייתה לי שהמליצה לי לקבוע את הביקור ברייכסטאג ליום אחר ולא ליום הנחיתה כדי שאני לא אהיה עייף ולא אוכל למצות את ההנאה מהביקור.
בדיעבד אני חייב להגיד שצדקת! אבל לא בוכים על רייכסטאג שנשפך
.משם נסעתי בחזרה למלון להתקלח ולנוח קצת אחרי היום העמוס והמלא בחוויות שהיה לי.
מכיוון שהשמש שוקעת כאן רק בשעה 21:30 בערך הרגשתי שעדיין יש לי חשק וכוח ללכת לעוד מקום ולנצל את האור , החלטתי לקפוץ לפאב קטן שהיה באזור כדי לשתות כוסית קטנה למצב רוח טוב , דברתי קצת עם הברמן והאנשים וחזרתי רעב למלון. אכלתי המבורגר טעים במסעדה של המלון , צחקתי ונהנתי לדבר עם המלצרית הבריטית וסיימתי יום ראשון ומוצלח בברלין.
-
סיכום טיול סולו לברלין 2015 -
סיכום טיול סולו לברלין 2015 -
סיכום טיול סולו לברלין 2015 -
סיכום טיול סולו לברלין 2015 -
סיכום טיול סולו לברלין 2015 -
סיכום טיול סולו לברלין 2015 -
סיכום טיול סולו לברלין 2015היום השני של הטיול -
קמתי מוקדם מאוד ויצאתי מהמלון כבר בשעה 8:00 .
נסעתי למוזיאון התקשורת כדי לצלם אותו מבחוץ , הבניין יפה מאוד ושווה להגיע ולצלם אם אתם באזור.
משם המשכתי ברגל לקניון ארקדן , רוב החנויות היו סגורות אבל גם ככה הגעתי לשם רק כדי להעביר את הזמן עד השעה 10:00 – שעת פתיחת המוזיאונים.
קניתי בקבוק מים כי הייתי צמא מאוד , וידאתי עם המוכרת שבקושי מדברת אנגלית שאלה מים רגילים בלי גזים והיא עשתה פרצוף שהיא מבינה ואמרה בהחלטיות שאלה מים רגילים.
לקחתי לגימה מהמים ונגעלתי , כמובן שאלו היו מים מוגזים...
לא רציתי לחזור למוכרת ולהתלונן על זה , בסה"כ היא עשתה טעות בגלל שהיא לא הבינה אותי אז ויתרתי והמשכתי ללכת לכיוון תחנת האוטובוס שתיקח אותי לגאמלדגאלרי.
כשירדתי מהאוטובוס לכיוון הגלריה נתקלתי בכנסייה מקסימה שנמצאת ממש ליד.
חיכיתי 15 דקות עד לפתיחת הגלריה , לאט לאט הגיעו עוד אנשים וכולנו חיכינו לשעה 10:00.
נכנסתי לגלריה וקניתי את כרטיס הכניסה השנתי של המוזיאונים שעולה 50 יורו (annual member classic).
אמנם הכרטיס קצת יקר אבל לפי דעתי למי שהולך לבלות בברלין יותר משבוע והוא אוהב מוזיאונים הכרטיס הזה הכי משתלם שיש.
זה גם נותן לכם גמישות רבה לגבי הזמנים של הביקור במוזיאונים , בימי גשם\קור אפשר ללכת למוזיאונים ובימים החמים אפשר לטייל בחוץ , ככה אתם לא חייבים לדחוס את כל המוזיאונים בשלושה ימים.
מניסיון העבר שלי אני יכול להעיד שכשהולכים לכמה מוזיאונים אחד אחרי השני זה מאבד מהקסם ומעייף מאוד.
הכרטיס מקנה כניסה לכל המוזיאונים שבבעלות המדינה בכל שעות היום אבל ללא כניסה לתערוכות זמניות (אם אתם רוצים כניסה לגם לתערוכות הזמניות הכרטיס יעלה 100 יורו וזה ממש לא משתלם לפי דעתי).
אתם גם מקבלים בכל מוזיאון מדריך קולי בחינם ולא צריכים לעמוד בתור לכרטיסים אלה ישר נכנסים למוזיאון.
תבדקו אם הכרטיס הזה מתאים לכם כי המוזיאון היהודי למשל לא כלול בו כמו כן עוד מספר מוזיאונים שאולי יעניינו אתכם וכן כלולים בכרטיס המוזיאונים של ה-3 ימים.
שמתי את התיק בלוקר (עולה 1 יורו ומקבלים אותו בחזרה כשלוקחים את התיק).
נכנסתי לגלריה וביליתי שם בערך 3 שעות.
המקום נחמד מאוד , המון ציורים יפים וההסברים במדריך הקולי ממש מעניינים.
נהנתי מאוד שם אבל אי אפשר להשוות את זה למוזיאוני אומנות ברומא שהייתי בהם.
אני ממליץ לאנשים לבקר בגלריה הזאת כי יש שם המון ציורים יפים ומעוררי השראה ומחשבה , יכול להתאים מאוד למי שאוהב ציורים מהתקופה הזאת (יש שם גם הרבה ציורים שקשורים לנצרות וסיפורים מהברית החדשה).
משם הלכתי למוזיאון לאמנות שימושית שנמצא במרחק של 100 מטר מהגלריה.
ביליתי שם קצת יותר משעתיים ואני רק יכול להמליץ בחום על המקום הזה.
מאות חפצים מדהימים – פסלים , אגרטלים , צלחות , רהיטים ועוד המון דברים , אחד יותר יפה ומיוחד מהשני.
למי שאוהב ומעריך דברים יפים זה מקום שחובה לבקר בו לפי דעתי , ממש נהנתי שם ונדהמתי מהרמה והיכולת לייצר דברים כאלה יפים. איזה כישרון צריך לזה.
הדבר שמעט אכזב אותי במוזיאון היה המדריך הקולי , לחלק מהחפצים לא היה הסבר מספק מהמדריך הקולי ולחלק אחר בכלל לא היה הסבר.
בכל מקרה הייתה חוויה טובה שפשוט כיף לראות את התמונות ולהיזכר בכל היופי הזה.
משם נסעתי לכדור הפורח שנמצא ליד צ'ק פוינט צ'ארלי , לצערי בגלל הרוח החזקה שהייתה באותו יום המוכרת אמרה לי שהם סגורים לכל היום ולנסות להגיע ביום אחד.
קצת מאכזב אבל לא נורא.
נסעתי בחזרה למלון לשים את התיק ולהתארגן לקראת הבילוי בערב.
הלכתי לבלות וכשחזרתי בערך בשעה 11 רוב המקומות היו סגורים אז החלטתי לנסות את השווארמה המקומית (דונר) במקום קטן שנמצא ליד תחנת הרכבת ויטנברג.
לא זוכר את שם המקום אבל הדונר היה מעולה וזול , בהחלט אחד הדברים הטעימים שאכלתי שם.
חזרתי למקום הזה עוד שלושה פעמים במהלך הטיול שלי.
וכך נגמר לו היום השני של הטיול.
-
סיכום טיול סולו לברלין 2015 -
סיכום טיול סולו לברלין 2015 -
סיכום טיול סולו לברלין 2015 -
סיכום טיול סולו לברלין 2015 -
סיכום טיול סולו לברלין 2015 -
סיכום טיול סולו לברלין 2015 -
סיכום טיול סולו לברלין 2015 -
סיכום טיול סולו לברלין 2015 -
סיכום טיול סולו לברלין 2015הי, כדאי לך להפוך את זה לבלוג כדי שזה לא ילך לאיבוד פה בפורום. טיול יפה עשית
-
סיכום טיול סולו לברלין 2015היי conure ,
ברוך שובך
אני מאוד נהנית מההתחלה של הטיול שלך
תמונות נהדרות, מעניין לראות מקרוב את הציורים בעמוד במרכז פארק טירגרטן
ואתה גם מחדש כאן המון באתרים פחות מוכרים וסקירה של מוזאונים
רעיון מעולה שתפתח בלוג, עם כל המידע והצילומים
לא מבינה איך שרדת את היום הראשון,
נראה שהספקת המון! אחרי טיסה ועוד יצאת בערב...
כשחזרנו מברלין לא הרגשנו את הרגליים... מרוב שהלכנו מלא.
אתה נותן השראה להרבה קוראים עם "לבד בברלין" שלך
מחכה להמשך וגם לתובנות החשובות של לטייל לבד בעיר
אם תוכל לציין בימים הבאים, גם באיזה יום בשבוע, יעזור למתכננים...
תודה רבה על השיתוף וההשקעה
-
סיכום טיול סולו לברלין 2015ברוך שובך וכל הכבוד על השקעה.
באמת עדאי יהיה להעביר גם לבלוגים כדי לשמר.במיוחד טיול סולו..בעיר

-
סיכום טיול סולו לברלין 2015תודה על האיחולים הלבביים והמחמאות

אין אפשרות לערוך את ההודעות אז אני אציין כאן שהיום הראשון של הטיול היה יום ב'.
בסיקור הימים האחרים אני אוסיף את היום בכותרת.
ואני בהחלט אעביר את כל התוכן גם לבלוג פשוט רציתי לצרף תמונות ויש גם סרטונים מפסטיבל התרבויות ולא הייתי בטוח שניתן לצרף את כל זה לבלוג.
באמת היו כמה ימים כולל היום הראשון שהיו מלאים בחוויות וקצת מעייפים אבל הייתי די חדור מוטיבציה לעשות את רוב הדברים שתכננתי וגם עצם העובדה שהצבתי לעצמי אתגר גרמה לי לנסות ולנצל כל דקה שיש לי שם. היה שווה
.אני אעלה את סיכום היום השלישי כולל תמונות בשעה הקרובה.
אני חייב להגיד שהפורום הזה היה בראש שלי לאורך כל הטיול ורק חיכיתי להזדמנות שאני אוכל להחזיר במעט על כל העבודה המדהימה שאתן וכל האנשים האחרים עושים כאן.
אני חושב שזה המעט שכל אחד מאלפי האנשים שנעזרים בכם יכול לעשות ואני ממליץ לכולם לחלוק את החוויות וההתרשמויות עם חברי הפורום כך כולנו נרוויח
.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות