?

למטייל

• אתר למטייל
  • טיפים
  • בלוגים
  • שותפים
  • סניפי למטייל
  • חנות אינטרנטית

ניווט

לוגו למטייל
    • אתר למטייל
    • טיפים
    • בלוגים
    • שותפים
    • סניפי למטייל
    • חנות אינטרנטית
    לוגו למטייל פורום למטייל
    • פורומים
    • הודעות אחרונות
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    • התחברות
    בחזרה

סיכום טיול סולו לברלין 2015

מתוזמן נעוץ נעול הועבר פורום אירופה
    87 תגובות 8 כותבים 22.2k צפיות
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כהודעה
    התחבר כדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יעדי טיול
    • אוסטרליה ניו-זילנד
    • אירופה
    • אסיה-המזרח הרחוק
    • תאילנד
    • צפון אמריקה
    • מרכז אמריקה
    • דרום אמריקה
    • אפריקה
    • טיול לירדן, מצריים והאזור
    • טיולים בארץ
    • מיוחדים
    • נופש ביוון, קפריסין ובולגריה
    • טיולי משפחות
    • סקי וסנובורד
    • טיולים לשומרי מסורת ודתיים
    • מטיילים עם מוגבלויות
    • קרוזים ושייט
    • הכנה לפני טיול
    • בריאות
    • ציוד טיולים, ביטוח וסים
    • conureC מנותק
      conure
      נערך לאחרונה על ידי

הגן האנגלינוף מגג עמוד הניצחוןנוף מגג עמוד הניצחוןהגן האנגליאנדרטת זיכרון לביסמארק
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • conureC מנותק
        conure
        נערך לאחרונה על ידי

DSC02494.JPGכנסיית קייזר וילהלםכנסיית קייזר וילהלםכנסיית קייזר וילהלםכנסיית קייזר וילהלם
        • conureC מנותק
          conure
          נערך לאחרונה על ידי

שער ברנדנבורגשער ברנדנבורגכיפת הרייכסטאגכיפת הרייכסטאגכיפת הרייכסטג
          • conureC מנותק
            conure
            נערך לאחרונה על ידי

היום השני של הטיול -

קמתי מוקדם מאוד ויצאתי מהמלון כבר בשעה 8:00 .

נסעתי למוזיאון התקשורת כדי לצלם אותו מבחוץ , הבניין יפה מאוד ושווה להגיע ולצלם אם אתם באזור.

משם המשכתי ברגל לקניון ארקדן , רוב החנויות היו סגורות אבל גם ככה הגעתי לשם רק כדי להעביר את הזמן עד השעה 10:00 – שעת פתיחת המוזיאונים.

קניתי בקבוק מים כי הייתי צמא מאוד , וידאתי עם המוכרת שבקושי מדברת אנגלית שאלה מים רגילים בלי גזים והיא עשתה פרצוף שהיא מבינה ואמרה בהחלטיות שאלה מים רגילים.  

לקחתי לגימה מהמים ונגעלתי , כמובן שאלו היו מים מוגזים...

לא רציתי לחזור למוכרת ולהתלונן על זה , בסה"כ היא עשתה טעות בגלל שהיא לא הבינה אותי אז ויתרתי והמשכתי ללכת לכיוון תחנת האוטובוס שתיקח אותי לגאמלדגאלרי.

כשירדתי מהאוטובוס לכיוון הגלריה נתקלתי בכנסייה מקסימה שנמצאת ממש ליד.

חיכיתי 15 דקות עד לפתיחת הגלריה , לאט לאט הגיעו עוד אנשים וכולנו חיכינו לשעה 10:00.

נכנסתי לגלריה וקניתי את כרטיס הכניסה השנתי של המוזיאונים שעולה 50 יורו (annual member classic).

אמנם הכרטיס קצת יקר אבל לפי דעתי למי שהולך לבלות בברלין יותר משבוע והוא אוהב מוזיאונים הכרטיס הזה הכי משתלם שיש.

זה גם נותן לכם גמישות רבה לגבי הזמנים של הביקור במוזיאונים , בימי גשם\קור אפשר ללכת למוזיאונים ובימים החמים אפשר לטייל בחוץ , ככה אתם לא חייבים לדחוס את כל המוזיאונים בשלושה ימים.

מניסיון העבר שלי אני יכול להעיד שכשהולכים לכמה מוזיאונים אחד אחרי השני זה מאבד מהקסם ומעייף מאוד.

הכרטיס מקנה כניסה לכל המוזיאונים שבבעלות המדינה בכל שעות היום אבל ללא כניסה לתערוכות זמניות (אם אתם רוצים כניסה לגם לתערוכות הזמניות הכרטיס יעלה 100 יורו וזה ממש לא משתלם לפי דעתי).

אתם גם מקבלים בכל מוזיאון מדריך קולי בחינם ולא צריכים לעמוד בתור לכרטיסים אלה ישר נכנסים למוזיאון.

תבדקו אם הכרטיס הזה מתאים לכם כי המוזיאון היהודי למשל לא כלול בו כמו כן עוד מספר מוזיאונים שאולי יעניינו אתכם וכן כלולים בכרטיס המוזיאונים של ה-3 ימים.

שמתי את התיק בלוקר (עולה 1 יורו ומקבלים אותו בחזרה כשלוקחים את התיק).

נכנסתי לגלריה וביליתי שם בערך 3 שעות.

המקום נחמד מאוד , המון ציורים יפים וההסברים במדריך הקולי ממש מעניינים.

נהנתי מאוד שם אבל אי אפשר להשוות את זה למוזיאוני אומנות ברומא שהייתי בהם.

אני ממליץ לאנשים לבקר בגלריה הזאת כי יש שם המון ציורים יפים ומעוררי השראה ומחשבה , יכול להתאים מאוד למי שאוהב ציורים מהתקופה הזאת (יש שם גם הרבה ציורים שקשורים לנצרות וסיפורים מהברית החדשה).

משם הלכתי למוזיאון לאמנות שימושית שנמצא במרחק של 100 מטר מהגלריה.

ביליתי שם קצת יותר משעתיים ואני רק יכול להמליץ בחום על המקום הזה.

מאות חפצים מדהימים – פסלים , אגרטלים , צלחות , רהיטים ועוד המון דברים , אחד יותר יפה ומיוחד מהשני.

למי שאוהב ומעריך דברים יפים זה מקום שחובה לבקר בו לפי דעתי , ממש נהנתי שם ונדהמתי מהרמה והיכולת לייצר דברים כאלה יפים. איזה כישרון צריך לזה.

הדבר שמעט אכזב אותי במוזיאון היה המדריך הקולי , לחלק מהחפצים לא היה הסבר מספק מהמדריך הקולי ולחלק אחר בכלל לא היה הסבר.

בכל מקרה הייתה חוויה טובה שפשוט כיף לראות את התמונות ולהיזכר בכל היופי הזה.

משם נסעתי לכדור הפורח שנמצא ליד צ'ק פוינט צ'ארלי , לצערי בגלל הרוח החזקה שהייתה באותו יום המוכרת אמרה לי שהם סגורים לכל היום ולנסות להגיע ביום אחד.

קצת מאכזב אבל לא נורא.

נסעתי בחזרה למלון לשים את התיק ולהתארגן לקראת הבילוי בערב.

הלכתי לבלות וכשחזרתי בערך בשעה 11 רוב המקומות היו סגורים אז החלטתי לנסות את השווארמה המקומית (דונר) במקום קטן שנמצא ליד תחנת הרכבת ויטנברג.

לא זוכר את שם המקום אבל הדונר היה מעולה וזול , בהחלט אחד הדברים הטעימים שאכלתי שם.

חזרתי למקום הזה עוד שלושה פעמים במהלך הטיול שלי.

וכך נגמר לו היום השני של הטיול.

• conureC מנותק
              conure
              נערך לאחרונה על ידי

מוזיאון התקשורתכנסייה ליד הגלריהמוזיאון התקשורתכנסייה ליד הגלריה
              • conureC מנותק
                conure
                נערך לאחרונה על ידי

גאמלדגאלריגאמלדגאלריגאמלדגאלריגאמלדגאלריגאמלדגאלרי
                • conureC מנותק
                  conure
                  נערך לאחרונה על ידי

המוזיאון לאמנות שימושיתהמוזיאון לאמנות שימושיתהמוזיאון לאמנות שימושיתהמוזיאון לאמנות שימושיתהמוזיאון לאמנות שימושית
                  • conureC מנותק
                    conure
                    נערך לאחרונה על ידי

המוזיאון לאמנות שימושיתהמוזיאון לאמנות שימושיתהמוזיאון לאמנות שימושיתהמוזיאון לאמנות שימושיתהמוזיאון לאמנות שימושית
                    • conureC מנותק
                      conure
                      נערך לאחרונה על ידי

• conureC מנותק
                        conure
                        נערך לאחרונה על ידי

• conureC מנותק
                          conure
                          נערך לאחרונה על ידי

• conureC מנותק
                            conure
                            נערך לאחרונה על ידי

• ? משתמש זה הוא מחוץ לפורום זה
                              אורח
                              נערך לאחרונה על ידי

הי, כדאי לך להפוך את זה לבלוג כדי שזה לא ילך לאיבוד פה בפורום. טיול יפה עשית

• לִיל מנותק
                                לִי
                                נערך לאחרונה על ידי

היי conure ,

ברוך שובך

אני מאוד נהנית מההתחלה של הטיול שלך

תמונות נהדרות, מעניין לראות מקרוב את הציורים בעמוד במרכז פארק טירגרטן

ואתה גם מחדש כאן המון באתרים פחות מוכרים וסקירה של מוזאונים 

רעיון מעולה שתפתח בלוג, עם כל המידע והצילומים

לא מבינה איך שרדת את היום הראשון,

נראה שהספקת המון!  אחרי טיסה ועוד יצאת בערב...

כשחזרנו מברלין לא הרגשנו את הרגליים... מרוב שהלכנו מלא.

אתה נותן השראה להרבה קוראים עם "לבד בברלין" שלך

מחכה להמשך וגם לתובנות החשובות של לטייל לבד בעיר

אם תוכל לציין בימים הבאים, גם באיזה יום בשבוע, יעזור למתכננים...

תודה רבה על השיתוף וההשקעה

• אמהא מנותק
                                  אמה
                                  נערך לאחרונה על ידי

ברוך שובך וכל הכבוד על השקעה.

באמת עדאי יהיה להעביר גם לבלוגים כדי לשמר.במיוחד טיול סולו..בעירbroken heart

• conureC מנותק
                                    conure
                                    נערך לאחרונה על ידי

תודה על האיחולים הלבביים והמחמאות wink

אין אפשרות לערוך את ההודעות אז אני אציין כאן שהיום הראשון של הטיול היה יום ב'.

בסיקור הימים האחרים אני אוסיף את היום בכותרת.

ואני בהחלט אעביר את כל התוכן גם לבלוג פשוט רציתי לצרף תמונות ויש גם סרטונים מפסטיבל התרבויות ולא הייתי בטוח שניתן לצרף את כל זה לבלוג.

באמת היו כמה ימים כולל היום הראשון שהיו מלאים בחוויות וקצת מעייפים אבל הייתי די חדור מוטיבציה לעשות את רוב הדברים שתכננתי וגם עצם העובדה שהצבתי לעצמי אתגר גרמה לי לנסות ולנצל כל דקה שיש לי שם. היה שווה laugh.

אני אעלה את סיכום היום השלישי כולל תמונות בשעה הקרובה.

אני חייב להגיד שהפורום הזה היה בראש שלי לאורך כל הטיול ורק חיכיתי להזדמנות שאני אוכל להחזיר במעט על כל העבודה המדהימה שאתן וכל האנשים האחרים עושים כאן.

אני חושב שזה המעט שכל אחד מאלפי האנשים שנעזרים בכם יכול לעשות ואני ממליץ לכולם לחלוק את החוויות וההתרשמויות עם חברי הפורום כך כולנו נרוויח no.

• conureC מנותק
                                      conure
                                      נערך לאחרונה על ידי

היום שלישי של הטיול (יום ד') –

יצאתי מהמלון בבוקר לכיוון אי הטווסים, היה מזג אוויר טוב ורציתי לראות קצת טבע.

כתבתי בגוגל מאפ (תוכנה אדירה ושימושית , ארחיב בהמשך) את שם האי וקבלתי הוראות הגעה מדויקות.

לקחתי רכבת ואז המשכתי באוטובוס , הכל היה נחמד והנוף בדרך היה יפה ומרגיע.

אחרי שעה של נסיעה הגעתי לתחנה שאני צריך לרדת בה.

ירדתי מהאוטובוס ואז הסתבר לי שגוגל הביא אותי בכלל לצד השני של האי (kladow) , אני לא יכול להאשים את האפליקציה כי הטעות הייתה שלי , הייתי צריך לכתוב את הכתובת של המקום שעולים בו על הסירה שלוקחת לאי הטווסים ולא לכתוב את שם האי ולהסתמך על חוכמת הגוגל.

חזרתי לאוטובוס והנהגת נתנה לי הוראות מדוייקות באיזה תחנה אני צריך לרדת ואיך אני מגיע למעבורת שתיקח אותו למעגן בואנזה שמשם אני יכול לקחת אוטובוס לסירה הקטנה שתיקח אותי לאי הטווסים.

קצת התבאסתי מהזמן היקר שבזבזתי כי היו לי הרבה תוכניות ליום הזה אבל הדרך למעגן הסירות ב kladow  הייתה יפה מאוד , זה תמיד משפר את מצב הרוח כשאתה הולך בסביבה ירוקה ושלווה.

הגעתי למעגן הסירות והבנתי שהמעבורת הבאה תגיע רק בעוד 30 דקות , בזמן שחיכיתי הלכתי לקנות קולה וחזרתי לשבת על הספסל שצופה אל המעגן והמים. אין יותר פסטורלי מזה.

צלמתי כמה תמונות יפות , אפילו תפסתי תמונות של ציפורים מקננות בצד השני של הגדה (ותודה למצלמת סוני 50X  זום שיש לי ).

אחרי כמה דקות של ישיבה נינוחה הגיעה בחורה נחמדה רכובה על אופניים והחנתה אותם קרוב אלי.

בירכתי אתה בברכת גוטן מורגן והתחלנו לדבר , אחרי מספר דקות הגיעה עוד מישהי רכובה על אופניים ומסתבר שזאת חברה שלה , שתיהן בחורות בשנות ה50-60 לחייהן וגם הן צריכות לעלות על אותה מעבורת שאני עולה אליה.

סיפרתי להן מה קרה לי ואיך בטעות הגעתי לכאן במקום לאי הטווסים וצחקתי על זה , היה ממש כיף איתן ודברנו על המון דברים , ישראל , ברלין , אמנות , מקומות מומלצים לביקור ,עליהן (הן בריטיות שחיות כבר 20 שנה שם) , עלי ועל הטיול שלי ופשוט פטפטנו את עצמנו לדעת ונהנינו מכל רגע של המתנה למעבורת.

כבר אז הבנתי שאין לי שום סיבה להתבאס מהתקלה שקרתה לי מוקדם יותר עם האוטובוס ושבעצם מעז יצא מתוק ושמחתי מאוד על החוויה שיצאה מכל הסיפור הזה.

מסתבר שבגלל שהיה לי כרטיס נסיעה שבועי לאזורי ABC  אני זכאי לעלות על המעבורת הזאת בחינם.

המעבורת הגיעה ועלינו עליה( הן עלו עם האופניים שלהן)  , הסירה די גדולה עם מתקן ענק לאופניים (אפשר להכניס שם לפחות 20-30 זוגות אופניים).

נהנינו מהנוף בדרך והמשכנו לדבר בלי הפסקה במשך זמן השיט (10 דקות).

במהלך השיחה שלנו הן אמרו לי מאיפה ובאיזה קו אוטובוס אני צריך לנסוע כדי להגיע לסירה שתיקח אותי לאי הטווסים , בחור גרמני נחמד שמע אותנו מדברים והציע להראות לי את המקום כי גם הוא הולך לתחנת האוטובוס הזאת. הודתי לו וחשבתי לעצמי שאני ממש בר מזל שהבוקר הזה לא הלך כפי שתכננתי אותו ושמכל הסיפור הזה קיבלתי חוויה פשוט מקסימה שגרמה לי להרגיש טוב מבלי לחשוב על זמנים ודד-ליין. נטו ליהנות מהרגע.

ירדנו מהמעבורת ונפרדתי מהחברות החדשות שהכרתי , הן המשיכו משם לבית מקס ליברמן ואני המשכתי לכיוון תחנת האוטובוס.

בדרך הבחור הגרמני אמר לי שהאוטובוס מגיע פעם אחת בכל שעה , קיוויתי מאוד שאני לא אאלץ לבזבז עוד זמן בהמתנה לאוטובוס כי היום מתקצר ויש לי רשימה ארוכה של מקומות לבקר בהם.

הגענו לתחנה והשעה הייתה 11:05 ומסתבר שהאוטובוס יוצא כל שעה עגולה , משמע שפספסתי אותו בחמש דקות  ):

באותו הרגע חשבתי לעצמי שאין סיכוי שאני אספיק לעשות אפילו חצי מהדברים שתכננתי לאותו היום , לשמחתי אישה שהייתה לידינו ושמע את השיחה שלנו הרגיעה אותי ואמרה בתסכול בולט שהאוטובוס מאחר ושהוא צריך להגיע בקרוב כי היא מחכה כבר הרבה זמן.

מיותר לציין שהייתי מאושר לשמוע את זה.

אמרתי לה בחצי צחוק שאני מצטער בשבילה אבל שמח שבפעם היחידה שאוטובוס מאחר בגרמניה זה יוצא לטובתי.

האוטובוס הגיע כעבור כמה דקות , עליתי עליו ונסעתי איתו ממש עד למקום שהסירה אוספת את האנשים לאי הטווסים.

חיכיתי כמה דקות יחד עם עוד 20 אנשים בערך עד שהסירה תגיע לצד שלנו , שלמתי 4 יורו לכרטיס הלוך וחזור ועליתי עליה.

הגעתי לאי סוף סוף והשעה הייתה 11:30 .

ירדנו באי ואני הלכתי לפי המסלול שמומלץ בספר אייויטנס.

ישר כשיורדים מהסירה פניתי שמאלה יחד עם עוד זוג חביב בעוד כל האנשים האחרים פנו ימינה. , כבר התחלה טובה ושקטה.

דברתי קצת עם הזוג ומסתבר שהם באו משוויץ לטיול קצר , אחרי כמה דקות נפרדנו לשלום ואני התפניתי לצלם בערך כל דבר שנקרא בדרכי – מבנים יפים , בע"ח , עצים , פרחים ואת הנהר המקיף את האי .

בדרך ראיתי טווסים כמובן , עכבר קטן וחמוד , באפלו , ציפורים מסוגים שונים ואפילו סוסי פוני.

המקום פשוט מדהים , ממש עוצר נשימה וממלא אותך ברוגע ושלווה.

כל-כך כיף להסתובב שם , האי לא עמוס בתיירים בצורה שגורמת לך להרגיש שצפוף שם מדי או רועש מדי , זה היה אחד המקומות שהכי נהניתי להיות בהם בכל הטיול.

בערך אחרי שעת הליכה בעודי מצלם טווס שמשוויץ בפני כמה תרנגולות שנמצאות בכלוב הגיעו שתי בחורות באזור גיל ה 50-60 ודיברו בניהן בגרמנית , אחרי שהטווס סיבב לנו את הגב שלו אמרתי להן שכנראה שאנחנו לא אטרקטיביים מספיק וצחקנו.

מכאן התחלנו לדבר וישר הן שאלו מאיפה אני , כשעניתי שאני מישראל אחת מהן אמרה שזה מה שהיא חשבה , שאלתי אותה איך היא ידעה? אם זה בגלל המבטא? היא אמרה שכן ושהיא פגשה זוג ישראלים באי הזה לפני שנתיים.

מאותו רגע המשכנו ללכת ביחד ולדבר בלי הפסקה על כל נושא אפשרי ופתאום אחת מהן אמרה שהיא יודעת כמה מילים בעברית ואפילו התחילה לשיר שיר ישן ויפה שאני אישית לא מכיר כי זה לא מהתקופה שלי , הופתעתי מזה שהיא בכלל מכירה שיר בעברית ומהדיקציה המדויקת שלה , אפילו הקול שלה היה יפה וזה היה מרגש פתאום לשמוע שיר עמוק כזה במרחק כל-כך גדול מהבית.

כמובן שהתלהבתי מאוד ושאלתי אותה מאיפה היא מכירה את השיר הזה אז היא ענתה שפעם היא התנדבה למשך שנה באחד הקיבוצים בארץ.

שמחתי לשמוע את זה והמשכנו לדבר , לראות את כל היופי שנסתר באי הזה וכמובן שאני המשכתי לצלם הרבה תמונות תוך כדי .

אחרי שעתיים בערך החלטנו לסיים שם ואמרתי להן שתכננתי ללכת לעשות עוד מסלול טיול שמתחיל בגשר שבו החליפו את המרגלים ועובר בבאבלסברג וארמון גליניקה אבל אני חושש שלא יהיה לי זמן לזה בעקבות העיכוב מהבוקר כי אני רוצה גם להספיק להגיע לביוספרה בפוטסדאם.

אחת מהן הציעה לקחת אותי לכנסייה שרציתי לצלם שנמצאת 5 דקות מהאי והסכמתי בשמחה.

הגענו לשם וכמובן שדיברנו בדרך על אוכל וקינוחים (אני קונדיטור) אז היא הציע שנטעם קינוח גרמני נחמד מירק שנקרא בעברית ריבס (רברבר).

התיישבנו במסעדה נחמדה שנמצאת במבנה עתיק עשוי מעץ שבנוי בסגנון בית-כפר רוסי .

אני הזמנתי קולה ואת הקינוח שהבחורה המליצה לי והיא גם כן הזמינה את הקינוח הזה בנוסף שתייה חמה ששתיהן הזמינו.

המשכנו לדבר בנוף המהמם שמסביבנו והתברר לי שקוראים להן ביאטריס ואינה ושהן היו מורות בבית ספר יסודי שכבר יצאו לפנסיה.

אכלנו , שתינו ונהנינו ואז הגיע החשבון.

הן פשוט לא הסכימו שאני אשלם , לא משנה מה אמרתי ושאפילו הצעתי לשלם רק כמה יורו בשביל ההרגשה הטובה שלי הן לא הסכימו ואמרו שאני האורח שלהן והן מזמינות אותי.

הרגשתי קצת לא נעים מהסיטואציה כי הן כבר עשו הרבה בשבילי בזה שהן לקחו אותי ברכב לכאן ובכלל הן היו כל-כך נחמדות אלי אבל אחרי התעקשות רבה מצדן וויתרתי והודיתי להן שוב על הכל.

צילמתי את הכנסייה שנמצאת בסמוך הבנוייה בסגנון רוסי ואת הנוף המדהים שנשקף מהכניסה לשם, נכנסו לכמה רגעים לתוך הכנסייה אבל הן אמרו לי שאסור לצלם שם אז לא צלמתי (לא רציתי לקבל פתק להורים,בכל זאת מורות)   (:

המשכנו לדבר והן הציעו לקחת אותי לתחנה שמשם אוכל לעלות על חשמלית לביוספרה בפוטסדאם.

בדרך עברנו על גשר המרגלים ושמעתי מהן את הסיפור על המקום ובכלל שמעתי ולמדתי מהן המון , פשוט חוויה בלתי רגילה ואני ממש שמח שפגשתי אותן.

הן הורידו אותי בתחנה , שוב הודיתי להן על הכל ואמרתי להן שזאת הייתה חוויה גדולה בשבילי לבלות איתן את השעות האחרונות וכולנו שמחנו על החוויה המיוחדת שהייתה לנו.

חיכיתי במשך 10 דקות לחשמלית שתגיע וכל הזמן חשבתי לעצמי שמשהו כאן מוזר – מצד אחד יש את פסי הרכבת אבל מצד שני הפסים כאילו נעלמים ומתחברים לכביש . ניסיתי לחשוב איך זה הגיוני וממש לא הבנתי מה קורה כאן.

החשמלית הגיעה ונעצרה בקצה המסילה.

פתאום אני רואה את הנהג יוצא מצד אחד של החשמלית ועובר לצד השני ופותח את הדלתות , רק אז נפל לי האסימון שזאת פשוט חשמלית דו-צדדית שאפשר לנהוג בה לשני הכיוונים . זה דבר חדש שלא נתקלתי בו מעולם (אולי זה מעיד על פז"ם הטיולים הקצר שלי).

עליתי לחשמלית ואז החלפתי לאוטובוס שלקח אותי עד למרחק של 5 דקות הליכה מהביוספרה.

הגעתי לביוספרה בשעה 16:50 (בזמן שאני יודע שהמקום נסגר בשעה 18:00 ואין לי הרבה זמן להיות שם לצערי) , הדלת הייתה נעולה וקראתי שהדלתות נסגרות בשעה 16:30.

לרגע הרגשתי מתוסכל ועצוב שאני הולך לפספס את אחד המקומות שכל-כך חיכיתי לראות אבל אז הישראלי שבי קפץ והחלטתי לנסות את מזלי מדלת היציאה (:

היא הייתה פתוחה אז נכנסתי , הלכתי אל הקבלה ושאלתי את הבחורה הנחמדה שהייתה שם כמה יעלה לי כרטיס, היא ענתה 11 וחצי יורו אבל שהמקום כבר סגור והן לא מכניסות אנשים חדשים.

אמרתי שבאתי במיוחד ואני ממש רוצה לראות את המקום ואם יש מצב שהם יבואו לקראתי ויסכימו להכניס אותי כי אני ממש ממש רוצה לראות את המקום ומחכה להזדמנות הזאת כבר הרבה זמן.

הן הבינו אותי והסכימו שאני אכנס , הודיתי להן מאוד ובאתי להוציא את הכסף ואז הבחורה הנחמדה מהקבלה אומרת לי no .

לא הבנתי אז היא אמרה לי שבשביל שעה אחת אני לא צריך לשם , שאלתי אותה שוב אם היא בטוחה בזה? ממש הופתעתי מהנדיבות שלה אז היא אמרה בחיוך רחב שזה בסדר ושאין צורך לשלם .

היא ציידה אותי במפה של המקום והכניסה אותי לעולם מופלא שכל אדם שאוהב טבע ובע"ח חייב לבקר בו !

המקום פשוט מדהים , מלא בצמחים טרופיים , עשרות רבות של בע"ח מיוחדים כמו צפרדעים רעילות , איגואנות , חרקים בצורות שונות ומשונות , דגים , תוכים , נחשים , המון מידע והסברה      ( 90% מהדברים כתובים ומוסברים גם באנגלית).

יש שם גם חדר פרפרים מהמם שאפשר להכנס לתוכו ולהיות עם כל הפרפרים מסביבך , לראות את הביצים , הזחלים והגלמים , הכל נמצא בחדר אחד קסום ויפה כולל הרבה מידע והסברים על כל סוג של פרפר כולל תמונות. פשוט מדהים.

בנוסף לכל הדברים שציינתי יש שם גם את "עולם המים" , בהתחלה המקום מוקדש להסברה ולהבנה של מה שקורה כיום עם הזיהום וכל הבעיות שנובעות מהאופן שבני האדם מתייחסים לעולם, המון דברים אינטראקטיביים , סרטונים עם דיבוב לאנגלית , הכל מסודר ומאורגן בצורה מושכת ואני מפציר בכל איש ואישה לקחת את הילדים שלהם לשם כדי שיבינו מה קורה ואולי בעתיד הם יהיו בעמדה שהם יכולים לשנות משהו לטובה.

כמובן שגם בשביל מבוגרים המקום הזה מדהים ואם לא הייתי בלחץ של זמן (הייתה לי רק שעה להיות שם עד לסגירה) הייתי נשאר רק בחלק של עולם המים שעתיים אבל בגלל חוסר הזמן צלמתי את הכל וקראתי ברפרוף את ההסברים , ראיתי את האקווריומים המדהימים (שנמצאים בתוך מבנה דמוי צוללת)  , כל הדגים היו מרשימים מאוד , היו גם אקווריומים של אלמוגים חיים , קונכיות שונות ואפילו מייצג על בע"ח ימיים שחיו בתקופה הפרא-היסטורית.

באמת שאין לי מספיק מילים טובות בכדי לתאר כמה שנהניתי והתרשמתי מהמקום הזה ומהדרך שבה הם מחנכים אנשים לשמור על הסביבה ועל בעלי החיים.

זה מקום שאפשר לבלות בו שעות על גבי שעות מבלי שיימאס לכם.

במקום יש גם בית קפה קטן שלא נכנסתי אליו.

ראיתי את כל הדברים והחיות ששם והגעתי ממש בסוף לחדר הפרפרים , ביליתי שם כמה דקות עד שהגיעה עוד בחורה נחמדה שעובדת שם , שאלתי אותה אם הגיעה השעה 18:00 ואם אני צריך לצאת עכשיו , היא אמרה לי שהגיע שעת הסגירה אבל שאני לא אלחץ ואמשיך ליהנות מהפרפרים.

היא נשארה איתי שם עוד 20 דקות ודיברנו במשך כל הזמן על המקום המדהים הזה , על ההנאה העצומה שלי מהמקום והיא גם הסבירה לי בסבלנות והרבה חיוכים על הפרפרים לסוגיהם השונים , הראתה לי איך הם שמים את הביצים של הפרפרים על צמחים שמיועדים לזה ( כשהביצים בוקעות הזחלים אוכלים רק את הסוג הספציפי הזה של הצמחים) , על הגלמים שיש שם במקום מיועד ופשוט על הכל מבלי להתחשב בעובדה שאנחנו כבר אחרי זמן הסגירה.

כל העובדים שם בלי יוצא מן הכלל היו נחמדים , מנומסים , סבלניים ושמחים לעזור ופשוט השרו אווירה נינוחה חיובית ואוהבת.

בשורה התחתונה אני מפציר בכל אחד ואחת שמגיעים לפוטסדאם לסמן את המקום הזה כאתר חובה , כמו שלא מוותרים על הארמונות והגנים אתם חייבים לבקר גם בביוספרה.

אין ספק שעד עכשיו זאת הייתה החוויה הכי מהנה ומחכימה שהייתה לי בטיול. התאהבתי.

תלכו לשם ואני מבטיח לכם שגם אתם תתאהבו.

יצאתי משם עם עוד שלושה מהעובדות ועלינו ביחד לרכבת לברלין , המשכנו לדבר ולצחוק כל הדרך עד שהגעתי לתחנה שאני צריך לרדת בה.

נפרדנו בחיוכים והרבה ציפייה לפעם הבאה שאני אגיע לבקר בביוספירה.

חזרתי למלון להתארגן ויצאתי לבלות.

כך נגמר לו היום השלישי והמדהים של הטיול.

• conureC מנותק
                                        conure
                                        נערך לאחרונה על ידי

מעגן הסירות ב kladowציפורים מקננות ב kladowמעגן הסירות ב kladowkladow
                                        • conureC מנותק
                                          conure
                                          נערך לאחרונה על ידי

אי הטווסיםאי הטווסיםאי הטווסיםאי הטווסיםארמון פפאואנאינזל באי הטווסים
                                          • conureC מנותק
                                            conure
                                            נערך לאחרונה על ידי

אי הטווסיםאי הטווסיםאי הטווסיםאי הטווסיםאי הטווסים

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 1 / 5
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון
                                            בחזרה
                                              לוגו אתר למטייל
                                              • אודות
                                              • צור קשר
                                              • דרושים
                                              • חנויות למטייל
                                              • חנות אינטרנטית
                                              • פרסום באתר

יעדי טיול

• אירופה
                                              • אסיה
                                              • צפון אמריקה
                                              • מרכז אמריקה
                                              • דרום אמריקה
                                              • אוסטרליה ואוקיאניה
                                              • אפריקה
                                              • טיולים בישראל

סוגי טיול

• משפחות
                                              • עסקים
                                              • עפתי! - תרמילאים
                                              • שלג - סקי וסנובורד
                                              • טיולים בישראל

קהילות למטייל

• טיפים
                                              • פורומים
                                              • בלוגים
                                              • מחפשים שותפים
                                              • ניוזלטר

המגזין

• ציוד פלוס
                                              • מדריך ציוד לטיולים
                                              • עונות מתאימות לטיול
                                              • המלצות רפואיות
                                              • למטייל קרוזים
                                              • עולם של השראה
                                              • מדינה בפוקוס

חנויות למטייל

• רשימת סניפים
                                              • הרצאות למטייל
                                              • דרושים לחנויות
                                              • נגישות סניפים
                                              • ביגוד חכם
                                              • החנות האינטרנטית
                                              • הזמנת מלונות
                                              • | הזמנת טיסות
                                              • | השכרת רכב
                                              • | כרטיסים לאטרקציות
                                              • | הזמנת מטבע זר
                                              • | ביטוח נסיעות
                                              • About Lametayel
                                              • |מפת אתר
                                              • |תקנון האתר
                                              • |תקנון תוכנית הנאמנות

Copyright © 1999 - 2019. Created by Lametayel.co.il * למטייל ברשת 1999 - 2019 © כל הזכויות שמורות.