יונדאי H1- מישהו התנסה?
-
שלום ליושבי הפורום...לקיץ הקרוב אנחנו שוב בדרך ליעד עם "נהיגה הפוכה"- דרום אפריקה, ולכן שוב מתעקשים על רכב אוטומטי. אנחנו עם 5 ילדים גדולים (8-18), ומדרך הטבע עם מספר מזוודות בהתאם. הרכב היחיד שאני מקבלת בחיפושיי בכל האתרים שעונה על הדרישה לאוטומט זה יונדאי h1. בהגדרות מופיע לפעמים כ7 מקומות, לפעמים כ8 ולפעמים אפילו 9, אבל ברור שלא מדובר ב"רכב 9" כפי ששכרנו עד היום באירופה. בארה"ב לפני שנתיים דוקא הסתדרנו עם דודג' קרוואן.
בהגדרת כמות המזוודות בין האתרים השונים זה נע בין 3-4 גדולות ועוד קטנות.
השאלה האם מישהו כאן התנסה בפועל ויודע להגיד האם זה רכב מספיק גדול ל7 נפשות וסדר גודל של 5-6 מזוודות בגדלים שונים (בדרום אפריקה עקב בעיית פריצות לרכבים חשוב לנו במיוחד שהכל ייכנס בתא המטען ויהיה ניתן לכסות אותו, ובכל אופן לא להשאיר תיקים גלויים בשום אופן. בדודג' למשל היו תאים נסתרים מתחת למושבים לתיקים קטנים...)
-
היי,
שכרנו את הרכב פעמיים בדרום אפריקה (בהרכב של שלושה מבוגרים ושני בני נוער), הרכב בעיקרון של 8 מקומות ישיבה (אפשר להושיב תשיעי ילד די קטן באמצע המושב הקדמי אבל לא יודע אם חוקי, בטוח שלא נוח).
מבחינת תא מטען-הכנסנו חמש מזוודות גדולות/בינוניות + שני טרולים ולא היה מקום משמעותי מעבר לכך.
לא היה כיסוי נמתח שחור לתא המטען אבל לדעתי החלונות היו כהים.
לדעתי כדאי לכם להשקיע ברכב גדול יותר או להתפצל לשני רכבים.
תהנו!
-
תודה! היינו כמובן משקיעים ברכב גדול יותר, לו היה כזה בנמצא בחברות ההשכרה. הרכב הגדול יותר, טויוטה קוואנטום, מגיע רק בוורסיה ידנית לצערי.
אבל דוקא נשמע שהיונדאי עשויה להספיק לפי התאור שלך.
-
שכרנו את הרכב הזה בדרום אפריקה.
משפחה עם 3 ילדים גדולים (26, 19, 10).
הוא נתן מענה מצוין לכל הצרכים (עבורנו הוא היה אף גדול מדי...)
תהנו!
-
היי
אשמח לדעת האם כשאתם היונדאי ואיך היא הייתה.
אנחנו נהיה בדרום אפריקה באוקטובר. 8 אנשים (5 מבוגרים ו 3 ילדים בגילאי 4 7 10).
תודה
-
עד כמה שאני יודע היונדאי הוא באותו גודל בקירוב כמו הטרנספורטר, (תוכלו לעשות השוואה של מימדים בגוגל).אז מבחינת נפח אני מניח מניח שהוא מספיק גדול.
אבל ברכבים מהסוג הזה – השאלה היא איך בנויים המושבים. זה לא שיש דגם אחד בלבד שיוצא מבית החרושת עם X מושבים. יש גרסאות שונות. חיפוש מהיר באינטרנט העלה אפשרות ל-9 או 12 מושבים, ואני מניח שיש עוד אפשרויות. מושבים נוחים ומרווחים (9 מקומות) ישאיר יחסית מעט מקום למטען. 12 מקומות עם שורה אחרונה מקופלת – ישאיר המון מקום למטען. 12 מושבים עם שורה אחרונה לא מקופלת – בעייתי יותר כי המזוודות על המושבים.
יתכן ששווה לכם להרים טלפון לסניף ההשכרה ולשאול אותם.
לגבי לא להשאיר ציוד גלוי – הכוונה בנסיעה עם מזוודות? או בלי? כי לא ברור לי איך אפשר להסתיר את כל המזוודות בשום רכב...
-
הי, אנחנו אוטוטו מסיימים את טיולנו המופלא כאן (סיפור טיול כשנחזור...).
בסופו של דבר לא קיבלנו את היונדאי לא ביוהנסבורג ולא בקייפטאון. הראשון היה פולקסווגן והשני מרצדס. הראשון היה מעט יותר גדול, ויכולנו להכניס חמש מזוודות (2 גדולות, אחת בינונית ושני טרולי תפוחים למקסימום) בלי שיבצבצו לגובה החלונות, כך שאם לא הצצת פנימה לא יכולת לראות שתא המטען מלא.
במרצדס הן כן הציצו, כי תא המטען פחות עמוק והרכב עצמו נמוך יותר, אבל עדיין היה בסדר.
בשני הימים שנסענו עם תא מטען מלא מזוודות לא חנינו ברחוב. בקייפטאון חנינו בחניון תת קרקעי של מלון, כך שיש אבטחה שלהם. בשאר המקומות בהם עצרנו לא היתה בעיית אבטחה (פירוט בסיפור הטיול בהמשך).
-
שני הרכבים שקיבלנו במקום היונדאי הם ל8 אנשים, ותא המטען, כאמור, גדול מאוד. זה בעצם משהו קרוב מאוד לרכבי 9 ששכרנו בעבר באירופה, והילדים מאחור (שרובם כבר ב"גודל מלא";-)) מדווחים שנוח ומרווח.