מוושינגטון לניו יורק ברכב
-
שלום רב, נוחתים בוושינגטון בתחילת מרץ, מתעדים להשכיר אוטו ולנסוע לניו יורק, האם יש מקומות מומלצים לעצירה בדרך?
-
אני מתכנן בקיץ לנסוע מוושינגטון לכיוון ניו יורק כרגע מה שמסתמן לי לפי המלצות וקריאה פה בפורום..זה נסיעה דרך קייפ מאי, אטלנטיק סיטי משם לפילדלפיה ואז ניו יורק.
-
מיד אחרי הנחיתה נוסעים לניו יורק? או אחרי ביקור בוושינגטון?
אם כן – באיזו שעה הנחיתה, באיזה שדה, ומהיכן הטיסה (ישראל? קליפורניה? משהו אחר?)
כמה זמן אתם מקצים לנסיעה? חצי יום? יום? 3 ימים?
האם זה חלק מטיול גדול יותר או שזה כל הטיול?
מה ההרכב? זוג צעיר? משפחה עם 5 זאטוטים זבי חותם?
איזה יום /ימים בשבוע?
מה מעניין אתכם?
-
הי אנחנו מבקרים קרובים באנאפוליס,ליד וושינגטון, ונוסעים שלושה מבוגרים לכיוון ניו יורק,
ביקור בוושנגטון נעשה כאשר נחזור מניו יורק.
חשבנו להקצות לנסיעה יום, שבת, עיקר הטיול בניו יורק,
-
דרך קייפ מאי ? צריך להגיע ל-LEWES ומשם לקחת מעבורת עד לקייפ מאי. משך ההפלגה המעבורת, למיטב זכרוני, כשעתיים וחצי וגם צריך לתזמן את ההגעה אליה. באטלנטיק סיטי למעט בתי קזינו והטיילת ליד הים אין מה לראוץ/לעשות, עיר בדעיכה מתמדת. סעו לניו יורק דרך NEWARK בדלוואר, יש שם שופינג גדול, כולל חנות אפל, ללא מס CHRISTIANA MALL. אם תעשו דרך קייפ מאי, נראה לי שתצטרכו לילה בדרך. גם קרובס ל-LEWES ישנה REHOBOTH BEACH (ע”ש רחובות התנ”כית) יש שם אאוטלט גדול של טנג’יר ללא מס SALES TAX. במדינת דלוואר אין מסים מכירה.
-
-
שימו לב לשעת ההגעה לניו יורק ואילוצים כמו החזרת רכב, צ’ק אין וכדומה. תנסו להאריל כמה זמן בפועל נשאר לכם לטייל ו/או לסטות מהדרך.
כמובן שיש את הבסיס של הצי באנאפוליס שככל הידוע לי אפשר לבקר בו, גם לזרים וגם בשבת.
העיר פילדלפיה היא ממש בדרך כולל האיזור שבו הוקמה ארה”ב (הכרזת העצמאות שלהם ופעמון החירות), המדרגות של רוקי ומוזיאון האומנות ועוד שפע אתרים אחרים בעיר.
מחוץ לעיר (בצד של ניו ג’רסי) יש את אוניית המערכב ניו ג’רסי שאפשר לבקר בה.
גמי לומגווד זו סטייה קטנה ואיזור האיימישים זו סטייה גדולה יותר
יש גם מוזיאון רכבות קיטור בשטרסברג
הבית והמעבדה של תומס אדיסון (ממציא נורת החשמל) הפכו למוזיאון ועד כמה שאני זוכר פתוח בשבת. זה קרוב מאד לניו יורק אבל בניו ג’רסי
סוף שבוע בקיץ זה גם זמן טוב לשווקי איכרים, פשפשים וירידים מחוזיים אם זה מעניין אתכם תוכלו לעשות קצת שיעורי בית בנושא