יציאה מרומא
-
אז בשעה טובה קניתי כרטיסים לרומא, וגם סגרתי מלון (Ripetta Palace).
בגדול התכנון הוא 3 ימים לחרוש את העיר (נוחתים בבוקר), ובבוקר היום הרביעי לשכור רכב ולברוח קצת מהעיר דרומה לכיוון נאפולי והכפרים, לראות נופים לטייל עם הרכב בתוך הירוק, ולישון רחוק מההמולה באיזה בית עם בריכה עד ליום הטיסה שלנו.
כשסיפרתי על התוכנית לחבר, ואחרי שהוא שמע שהתוכנית היא לנסוע דרומה לכיוון אמאלפי, הוא אמר שהנסיעה שם קשה מאוד, אין איפה לחנות, ובכלל המקום הזה די סיוט עם רכב, בטח בעונה המתויירת. הוא אמר שלא אהנה עם כל עסקת החבילה הזו, ולכן המליץ על טוסקנה וכאלה.
לי חשוב למצוא איזה בית במצב טוב, עם בריכה, ונוף. הנוף חשוב לי מאוד.
השאלה היא מהן ההמלצות שלכם? לאיזה מקום יפה ורגוע אפשר ללכת מרומא (אפילו ברכבת ואז לשכור רכב שם)?
שאלה שנייה: האם עדיף שהנסיעה הלוך מFCO למלון ברומא תהיה בתחב"צ או בהסעה? ואם הסעה אז מי מומלץ? -
מתי הטיול? לכמה זמן אתם יוצאים מרומא?
איזה נופים אתם מחפשים?
את אמלפי אני לא מכיר.
טוסקנה זה אזור שלדעתי לא מצטיין בנופים יפים או ירוקים במיוחד.
אזור אברוצו מזרחית לרומא מציע נופים הרבה יותר מרשימים כולל הרים מושלגים (לפחות באביב) ובמרחק סביר מרומא של שעתים נסיעה.
בשביל בית עם בריכה במקום שקט לא צריך להתרחק עד טוסקנה.
-
@telo
הטיול יהיה ביולי
יוצאים לשבוע
-
מרכז איטליה מזג האוויר ים תיכוני דומה לארץ. לא תקופה אידיאלית להנות מהטבע הירוק. לדעתי שלאן שלא תסעו יהיה חם ולח וצפוף.
הסיכוי למזג אוויר נעים לדעתי בכפר בהרים. ההרים הכי גבוהים במרכז איטליה נמצאים כמו שכתבתי באזור אברוצו שעתים נסיעה מזרחה.
זה אזור כפרי שקט עם תשתיות תיירותיות קצת פחות מפותחות מאשר טוסקנה.
בכל מקרה לא הבנתי בדיוק מה התכניות שלכם מעבר ליציאה מרומא? טיולי טבע?
-
כן. סוג של טיולי טבע.
לנסוע עם האוטו ולראות דברים, לישון באיזה מקום חמוד, ולהמשיך להסתובב
-
טיול כזה באיטליה הייתי עושה בקיץ רק בצפון כלומר באלפים ואין לכם מספיק ימים להגיע לצפון.
-
סה”כ שבוע? או מחוץ לרומא שבוע? -
הכל שבוע
-
כמה בעיות שכדאי לתת את הדעת עליהן
נחיתה והמראה מרומא אני מניחה.
טיסות ולינה בעיר הוזמנו(ברי ביטול?)
איטליה בקיץ חמה דביקה ועמוסה תיירים.
ההגדרה של “לנסוע ולראות מקום חמוד” או “בית במצב טוב, עם בריכה, ונוף. הנוף חשוב לי מאוד”
לא ממש מוגדר. (כשתראה את המחירים של בית עם בריכה ונוף ביולי באיטליה כנראה מנהל הבנק שלך לא יאהב אותך יותר).
כמו שכתבו לפניי-החלק של הנוף לטיולי טבע (ללכת ברגל) יותר בצפון איטליה-פחות בטוסקנה -פחות באמלפי.
אפשר לשכור רכב ביציאה מרומא ולטייל באזור סורנטו במשך 4 ימים – יותר עיירות וכפרים על שפת הים מאשר מסלולי הליכה.
הרבה נופים (לראות) הרבה עומס כבישים ותיירים ומחירים גם.
האם אפשר להתביית על בית חמוד באחד האזורים במרכז איטליה (לאציו, אברוצו,אומבריה אולי… ) ולהתגורר 4 ימים עד הטיסה ? כן.
לטייל בכפר עצמו וביעדים לצידו? כן.
רצוי שהלינה תהיה ממוזגת.
תבחר לינה שתתאים לכם גם למסלולי טיול אפשריים באזור
ו..יהיה חם .
-
יש מקום יפה כזה קרוב יחסית לרומא עם מסלולים וכאלה?
-
דרום אומבריה, אזור נורצ’ה למשל? בערך 180 ק” מ מרומא
טלו הציע את חבל אברוצו על השמורות שלו- עוד יותר קרוב וגבוה (ומכאן קריר)
-
הי,
יש אזור מקסים ועיירות מהמות שעה מרומא – אזור קסטלי רומני… תבררי באינטרנט מדובר בעיירות יפות על אגמים.
חבל לנסוע רחוק ככ לעוד 2-3 ימים
לדוגמא – עיירה נמי, קסטלי גונדלף וכדומה…
-