ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נורמנדי ובריטני אפריל 2019

פורום טיולי משפחות
    אטרקציות
    6
    15
    2999
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • איילת 0406
      איילת 0406 נערך לאחרונה על ידי

שלום לחברי הפורום היקרים

משפחה בת 5 נפשות  2 הורים ו-3 ילדים 20, 16, 10   

נוחתים בשארל דה גול בלילה ולנים במלון בשדה.

אתאר את המסלול ואז אשאל את השאלות , כמובן שאשמח לכל הערה/הארה בנוגע למסלול ואטרקציות שכללתי/לא כללתי

יום 1  – נסיעה דרך עמק הלואר (טירת שנונסו, אמבואז או ויאנדרי) עד לפוי דו פו ולינה לידו

יום 2 – פוי דו פו

יום 3 – נסיעה לדינאן , סיור בעיר העתיקה והנמל (אולי שכירת סירה או אופניים בנמל הישן) . לינה בדינאן

יום 4 – סן מאלו + אקווריום + פורט לה לט + קפ פרהל – לינה בדינאן

יום 5 – מון-סן-מישל +קנקל – לינה בדינאן

יום 6 – יום מעבר לנורמנדי : סדנאות פעמונים/נחושת ב villedieu la poele – לינה ליד קאן

יום 7 – יום חופי הנחיתה והשטיח בבאייה – לינה ליד קאן

יום 8 – הונפלר+ גשר נורמנדי+ אטרטה – לינה ברואן

יום 9 – רואן + גיברני

ועכשיו לשאלות:

- האם לוותר על משהו/ לקצר ובדרך מהלואר לדינאן לעצור במורביהאן ובמגליתים ? בל -איל ? 

- האם מישהו היה בסדנאות ב ville dieu la poele? האם מדובר בתצוגה סטייל ביקור במפעל או שיש אפשרות לילדים להתנסות ?

- איזה אקווריום שווה/מעניין יותר בגרנוויל או בסן מאלו – בהנחה שאני יכולה לבקר רק באחד מהם?

- האם לא להיות באיל דה ברהאט, איל דה בץ, פארק האליגטורים, נורמנדי השוויצרית זה ממש פספוס ?

תודה רבה מראש  🌸

איילת

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית @איילת 0406 נערך לאחרונה על ידי

@איילת-0406

אי אפשר לבלוע הכול במהלך 10 ימים

יכולה לספר שהייתי 3 פעמים בלואר (ועוד מעבר) בנורמנדי גם ובבריטאני אני חוזרת בפעם שנייה לעומק---ב קיצור--- אי אפשר לבלוע הכול בנשימה אחת של גם לואר- גם מונט סן מישל- גם נורמנדי

עם ילדים

ואפריל (שאינו קיץ)

לשאלות- הסדנאות של הפעמונים נחמדות מאד- מה הכוונה שלך להתנסות? פעולה חד פעמית כן? ללבוש בגדי עבודה ולהיכנס לסדנה של נפח במשך חצי יום?-לא.

בעיניי האקווריום של סנט מאלו מרשים מאד, אבל … באמת ההבדלים לא מאגוריים.

כן- כל היעדים שציינת , כולל גם הדולמנים  הם פספוס---- אבל איך אפשר כאמור להכניס הכול 
        (פארק התנינים קצת פחות פספוס).

מפיי דה פוי לנסוע דרך הדולמינים אל דינאן זהו סיבוב עצום, וסביר להניח שגם תשכימו מאוחר יחסית (בדקת שהפארק פתוח בתאריכים שלכם? הזמנת כרטיסים?)

דינאן-השכרת סירה בספק באפריל. שיט תיירים בלו”ז מתוכנן בלבד-כנסי לאתר שלהם.

אם את מוותרת על ווילדיו לה פואל- תוכלי להכניס טעימה מסוויס נורמנדי ביום המעבר. וכאמור בהתאם לעונת השנה רוב הפעילות האקטיביות לא יהיו פעילות,אבל כן ניתן לעשות מסלולי הליכה (בהתאם למזג אוויר כמובן)

איילת 0406 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • איילת 0406
          איילת 0406 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

יונית, תודה רבה על התגובה המפורטת. אני נעזרת כמובן בספרך “צרפת היא לא רק פריס” שבעצם מהווה את הבסיס שלי לתכנון הטיולים בצרפת🍀

אני מסכימה איתך שלא ניתן להספיק הכל ב-10 ימים (ופה בדיוק הבעיה) . בעצם, לכל מקום שאליו נסענו – תמיד חסרו לי ימים 😉. 

במיוחד לאזור עשיר כמו נורמנדי ובריטני. 

לגבי השיט והפעילויות מאחר ומדובר על האיסטר שלהם , ראיתי שחלק מהדברים כן מתקיימים. בדיוק בגלל זה שוקלת בדינאן את חלופת האופניים. 

אבל אני באמת צריכה לבדוק את נושא השכרת הסירה. 

לגבי הסדנאות התכוונתי אכן לפעולה חד פעמית , כמו ליצור משהו קטן  בקבוצה. אבל אם מזג אויר מאפשר זאת עדיף לדעתך במיוחד בגלל הילדים  לטעום מנורמנדי השוויצרית ? 

שקלתי במקום הסדנאות/נורמנדי השוויצרית ביום המעבר לתכנן את מון סן מישל ואז בדרך מהפוי דו פו לעשות את העיקוף דרך מפרץ מורביהאן והדולמנים. מה דעתך / דעתכם ?

תודה    🌺

איילת

ענמה תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ענמה
            ענמה @איילת 0406 נערך לאחרונה על ידי

@איילת-0406

היי. היינו בנורמנדי בספטמבר האחרון עם 3 ילדים בגילאים דומים לילדים שלך. הטיול שלנו היה קצר מהמתוכנן לכם לכן גם אנחנו נאלצנו "לקצץ בבשר החי" ולוותר מראש על מספר אתרים. מצרפת מספר תובנות מהטיול שלנו:

* יום חופי הפלישה- התחלנו בסרט ארומאנש360. מאוד מרשים ומתאים לתחילת היום. אח"כ ירדנו ברגל לחוף. האתר הבא היה בית העלמין האמריקאי ובסוף נסענו לפוינט דו הוק. מבחינתנו זה היה יום ממצה ואפילו תואר כאחד הימים הטובים בטיול (יחד עם היום בו ביקרנו במונט סט. מישל)

*כמו ברוב הטיפים גם אני ממליצה להגיע כמה שיותר מוקדם למונט סט. מישל, גם אם זה לא בדיוק מסתדר עם זמני הגאות/שפל. בצהריים האתר מתמלא והצפיפות פוגעת בהנאה מהאתר.

*להפתעתי גם בגן של מונה בג'ברני הילדים מאוד התרשמו. גם העיירה עצמה חמודה מאוד. מומלץ

*ביום האחרון שלנו באזור עשינו טיול קצר ונחמד בנורמנדי השוויצרית. האזור יפה ושונה מהנופים שראינו במשך הטיול (גבעות עגולות, הרבה שדות, נהר רחב ורגוע). אין קשר כמובן לנופים של שוויץ. בנוסף להליכה שטנו בסירת פדאלים (חביב מאוד עד שהסלולרי של הילדה כמעט נפל למים והיו כמה רגעי לחץ😉). יש שם גם שייט קיאקים, מסלול טיפוס צוקים אתגרי שהיה סגור כי היינו מחוץ לעונה (בכל מקרה לא התכוונו לעשות) וגם מסלול קצר יחסית של מגלשות הרים (סגור כנ"ל, יתכן שבסופי שבוע יהיה פעיל) . בקיצור, מומלץ במזג אויר מתאים.

* ליד העיירה אבראנש יש מסלול קארטינג מקורה ממש חדש. מומלץ אם מסתדר לכם בלו"ז. במתחם יש גם באולינג ולייזר טאג

קארטינג אבראנש

*לסיום- כאמור לא הגענו לאזור הלואר. אני לא מכירה את פארק פו דה פוי. אם תחליטו לוותר עליו ועל האזור בגלל מצוקת ימים אנחנו ממליצים בחום על פארק אסטריקס. היינו בו ביום אחרי הנחיתה כי מחוץ לעונה פתוח רק בסופי שבוע (20 דקות נסיעה משארל דה גול).

* הבנתי שאתם מתכוונים לישון ליד דינאן. אנחנו ישנו 3 לילות בצימר נפלא של זוג מקסים ליד אבראנש. אם יהיה לכם רלוונטי אצרף קישור.

תהנו....

• איילת 0406
              איילת 0406 @ענמה נערך לאחרונה על ידי

@ענמה

הי ענמה

תודה על התגובה. תודה על הטיפים. נראה לי שבכלזאת אכניס את נורמנדי השוויצרית לתכנון אולי במקום הסדנאות בוילדיה לה פואל. אבדוק אם פעיל באיסטר וגם לפי מזג האויר שאני מקווה שיהיה איתנו. לגבי הקארטינג הבאולינג והלייזר טאג – הצלחת לחדש לי🙂. נראה לי ממש אחלה.

תודה רבה🍀

• יונית

@איילת-0406

הייתי באפריל

פארק החבלים היה פעיל

פעילות קיאקים גם (קור אימים,ויתרנו)

מסלולי טבע גם.

• איילת 0406

@יונית

תודה יונית. אכן מהמזג אויר חששתי.נראה לי שאתכנן 2 חלופות לפיו.

לגבי הפוטורוסקופ – פתוח רק ללא המופע הגדול בערב ה-cinescenie.

כדאי להזמין כרטיסים כבר מעכשיו?

איילת

• איילת 0406
                    איילת 0406 @איילת 0406 נערך לאחרונה על ידי

@איילת-0406

פוטורוסקופ = לא נכון 😂 התכוונתי לפוי דו פו

• יונית

@איילת-0406

מעכשיו לאפריל?

לא יקירתי מאתמול!

היות ואני מעריכה כי באפריל הפארק לא פתוח מדי יום (לא מול לוח המידע שלהם) והיות ויש חופשת פסחא, וחופשת אביב

והיות וזה אחד הפארקים היותר מבוקשים בצרפת -גם ללא מופע הלילה …. בהחלט עדיף להזמין מראש.

ברגע שתהיי סגורה לגמרי על לוחות הזמנים-לינה- תאריכים.

כי הכרטיסים פה לא ברי שינוי תיקון החלפה הזזה או כל שינוי שהוא-שימי לב כמו בחנות חרסינה “שברת-שילמת”

דוקטור דו ליטל איילת 0406 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • דוקטור דו ליטל
                        דוקטור דו ליטל @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית אמר:

@איילת-0406

מעכשיו לאפריל?

לא יקירתי מאתמול!

היות ואני מעריכה כי באפריל הפארק לא פתוח מדי יום (לא מול לוח המידע שלהם) והיות ויש חופשת פסחא, וחופשת אביב

והיות וזה אחד הפארקים היותר מבוקשים בצרפת -גם ללא מופע הלילה …. בהחלט עדיף להזמין מראש.

ברגע שתהיי סגורה לגמרי על לוחות הזמנים-לינה- תאריכים.

כי הכרטיסים פה לא ברי שינוי תיקון החלפה הזזה או כל שינוי שהוא-שימי לב כמו בחנות חרסינה “שברת-שילמת”

האופציה לקיצור תורים ומושבים מועדפים תמורת 15 יורו באפריל הולכת ואוזלת, קיימת רק במעט מאוד תאריכים.

אגב מישהו יודע איך הטריק הזה עובד? נניח שילמתי את ה 15 יורו, איך קובעים לאילו 7 מופעים התור המקוצר והמושבים המועדפים הכרטיס תקף?

עוד עניין לשיקול דעת, הזמנת ארוחות מראש במסעדות הפארק

dubyco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • dubyco
                          dubyco @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

האם כדאי להגיע רק חמופע בלילה? האם שווה נסיעה של שעה?

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • דוקטור דו ליטל
                            דוקטור דו ליטל @dubyco נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@dubyco אמר:

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

האם כדאי להגיע רק חמופע בלילה? האם שווה נסיעה של שעה?

ככל שאני זוכר אין מופע לילה בתקופה שאתם נוסעים.

אם יש ואתם יכולים לשלב בתוכנית הטיול שלכם כשמחיר הזמן הוא שעה נסיעה, למה לא? לי נראה מגניב.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • איילת 0406

@יונית

הי

יונית - איך שראיתי את מה שכתבת-קניתי. כמובן שאין את ה emotion pass. 

lanua תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • lanua
                                lanua @איילת 0406 נערך לאחרונה על ידי

@איילת-0406

איילת

אנחנו היינו בשיא העונה בקיץ. הפארק היה גדוש. אבל לא היה צורך בקיצור תורים או מושבים מועדפים. רואים יפה מכל מקום. אפילו לא ידעתי שיש דבר כזה בפוי דה פו.

• איילת 0406
                                  איילת 0406 @lanua נערך לאחרונה על ידי

@lanua

תודה😘

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון