כמה שאלות על אנגליה
-
אני טסה במרץ לשלושה שבועות באנגליה, אבקר בשלוש ערים עיקריות וקצת אזור כפרי. את הלינה אני עושה בהוסטלים וקניתי בריטרייל פס לימי הנסיעות הארוכות שבין המוקדים שבהם אשן.
רציתי לשאול אם מישהו יודע כמה כסף כדאי לי להקציב לכל יום? האם להביא מהארץ מראש את הכסף במזומן?
והאם מישהו התנסה בבריטרייל פס ויכול להגיד לי האם זה קריטי להזמין מושבים ברכבות דרך האינטרנט מראש (מה שיעלה כסף) או שאגיע לתחנה ואוכל במקום להזמין מושב (הנסיעות הן בימים שבת שלישי שישי ושני אם זה רלוונטי לתשובה בגלל ימים עמוסים)
-
מושב אפשר להזמין רק מראש, לפחות יום.תוכלי להגיע לתחנת רכבת כדי להזמין מראש או להזמין באינטרנט.
ללא מושב שמור אפשר כרטיס כשמגיעים לתחנה לנסיעה, אבל עדיף כמובן מטשב שמור.
-
אנחנו טיילנו באנגליה בקיץ האחרון (ברכב). בכל מקום בבריטניה מקבלים כרטיסי אשראי – במסעדות, אתרי תיירות, תחבורה ציבורית וכו. כך שאפשר להמעיט בשימוש במזומן. אנחנו לא היינו בהוסטלים – אז חשוב לברר אם אפשר לשלם שם באשראי. אם לא – כדאי לחשב את עלויות הלינה בהתאם. בכל מקום יש כספומטים כך שגם אם לא לקחת מספיק מזומנים, קל מאוד למשוך עוד. שימוש באשראי הרבה יותר נוח ובטוח ממזומן, ומבחינת העלויות, הן דומות.
אם בכל זאת מביאים מזומן מהארץ – חשוב מאוד להקפיד שזה מהסדרה החדשה. לפני כשנתיים החליפו באנגליה את השטרות, ולא מקבלים את השטרות הישנים כבר באף מקום.
-
איפה בדיוק אתה מתכוון לטייל?
אמרת שכבר קנית פאס, נכון? כי אחרת אני הייתי שוקלת לבדוק כמה עולה לקנות את הכרטיסים בנפרד כדי לראות אם זה בכלל משתלם.
בגדול, אם אתה נוסע אחרי 9-10 בבוקר, או לחילופין, בשעות שהן לא 15:30 עד 19:00 בערך אז לא אמורה להיות בעיה של מקום ברכבת באמצע שבוע. כלומר, יכול להיות שיהיה לך רק מושב נגד כיוון התנועה ו/או ברביעיית מושבים כשהשלושה האחרים תפוסים, אבל סביר שיהיה איזשהו מושב, כנראה יותר מאחד. בסופי שבוע יש מקומות ברכבת, אבל פה דווקא עדיפות הרכבות היותר מוקדמות אם אפשר.
כמו שעמיחי כתב, לא צריך מזומן כמעט בכלל. עדיף לשלם בכרטיס אשראי על מה שאפשר. יכול להיות שתצטרך קצת מזומן בשביל אוטובוסים עירוניים. אם כרטיס האשראי שלך הוא קונטקטלס אז גם לזה לא צריך. כרטיס יומי באוטובוס עירוני יעלה עד 4-5 פאונד ברוב המקומות. שים לב שעל הרבה כספומטים כתב שהם בחינם, והם אכן כאלה לכרטיסי אשראי בריטיים אבל לא לכרטיסי זרים אז תקפיד למשוך מכספומטים של בנקים.
בדרום אנגליה ארוחת צהריים בחוץ עולה סביב 10£ וארוחת ערב פשוטה לרוב בין 10 ל-20. הם יסכימו לקבל מזומן אבל זה ממש לא הכרחי.
-
שאלתי לגבי סכום כסף ליום יום, לא כולל לינה.
ברור שאפשר לשלם באשראי אבל מעדיפה שלא.
לגבי שינוי השטר, איפה אני יכולה לברר אם שטרות שיש לי עדיין מתקבלים? הייתי בלונדון בנובמבר 2016, נראה לך שזה עדיין מתקבל?
-
@מטייל_3975236 אמר:
ברור שאפשר לשלם באשראי אבל מעדיפה שלא.
בארץ את משלמת במזומן? מסתובבת עם אלפי שקלים בארנק? אם כן אז אפשר בהחלט לנהוג ככה גם באנגליה.אבל אם בארץ משלמים על רוב הדברים באשראי ולא במזומן, ובארנק יש עשרות עד מאות בודדות של שקלים – אז למה לנהוג אחרת באנגליה?
-
את יכולה לראות את השטרות החדשים באתר הבנק של אנגליה. אם מה שיש לך זה לא השטרות הנכונים אז תצטרכי להחליף אותך בבנק מקומי. מניסיון של חבר לפני כמה חודשים החליפו לו בסניף בנק מקומי בתוך כמה דקות וללא עלות. עם זאת, עמיחי צודק שכרטיס אשראי הוא לא רק האופציה הנוחה ביותר הוא גם האופציה הזולה ביותר בהרבה מקרים, במיוחד אם נשארים עם עודפי מזומן בסו( הנסיעה. בסוף מרץ אמור להתרחש הברקזיט וכרגע אין הסכם יציאה מסודר. יש סיכויים גבוהים ששער הפאונד יצלול כשזה יקרה (בכלל יש חששות למהומות וכל מיני דברים כאלה לקראת תאריך היעד). האם הוא יעלה מחדש עד שתסעי שוב לממלכה? או שכן או שלא. אם לא אז את מפסידה כסף אם נשארת עם מזומנים. אם השער צונח ב-20% את מפסידה את ה-2%-3% ששילמת לחלפן מלכתחילה פלוס ה-20% של ירידת השער. אלה ספקולציות שתמיד קיימות, אלא שעכשיו יש סיכוי ממשי שיתרחשו.
בכל מקרה, העלויות בדרום – ארוחות בחוץ – כמו שכתבתי, בערך 10 לצהריים ו-10-20 בערב (מסעדה פשוטהאו פאב, לא משהו מפואר או טוב במיוחד), פיינט בירה בפאב – 4-5. קפה – 2-3. כרטיס אוטובוס יומי עירוני – לרוב סביב 4-5. נסיעה בודדת סביב 2. כניסה לאתרים – מאוד משתנה, נדיר שיותר מ-20-25. הרבה פעמים יש הנחות לסטודנטים. כדאי לשאול כי לא תמיד זה יהיה כתוב.
-
לנו היו שטרות ישנים מ 2016 שלא קיבלו אותם בשום מקום. נכנסנו לכמה סניפי בנק – לא הסכימו להחליף (כי אין לנו חשבון שם). שלחו אותנו לדואר, אבל גם שם לא הסכימו להחליף. אזרח בריטי שהיה במקום הציע עזרה, החליף לנו את השטרות מהכסף הפרטי שלו (אמר שהו יכול להחליף אותם בסניף של הבנק שלו). ממליץ לכם לנסות להחליף כבר בארץ.
בכל מקרה, זו רק עוד סיבה שלא להחזיק סכומי כסף במזומן, ולהעדיף אשראי.
באזורים הכפריים משלמים על ארוחות פחות מהמחירים ששקד כתבה – לנו עלו מנות עיקריות במסעדות 5-7 פאונד בצהריים ו 6-9 פאונד בערב. בערים גדולות המחירים כנראה גבוהים יותר.
-
באתר של Bank Of England יש מידע כיצד להחליף שטרות שפג תוקפם.
https://www.bankofengland.co.uk/banknotes/exchanging-old-banknotes
-
לגבי הבנק – אני חושבת ש*זה* דווקא עניין של עיר גדולה מול עיר קטנה. יתכן שנפלנו על יום טוב ועל פקיד נחמד, אבל הם עשו את זה ברצון ובלי שום בעיות.
לגבי מחירים – אתה לא צודק. ככל שמצפינים בבריטניה המחירים בכלליות זולים יותר. בכמעט שנה שאני גרה ומסתובבת פה – בכמה ערים גדולות ובלא מעט ערים בינוניות ובכפרים – אלה המחירים בדרום. יכול להיות שתמצא פאב או איזושהי רשת שבה ארוחת צהריים תעלה 7£, אפילו ברחוב שלי יש פאב כזה. זה לא מייצג, וזה בטח לא ישאר ככה אם תזמין גם בירה לצד הנקניקיות או הפאי או המנה שבמקרה הכי זולה אצלם באותו רגע. סביר שמקדנולדס ו-KFC קצת זולים יותר, מודה שאף פעם לא נכנסתי. ברשתות המבורגר אחרות – ארוחת צהריים עולה סביב 10. גם ברוב הפאבים.