ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ניו זילנד שלושה שבועות משפחה בקרואן

פורום טיולי משפחות
    חופשה משפחתית טיול מתגלגל יומן מסע משפחות
    14
    81
    11825
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • kfirk
      kfirk נערך לאחרונה על ידי

הפיורד המקסים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • kfirk
        kfirk נערך לאחרונה על ידי kfirk

יום ראשון 23/12 – קטלינז – הפתעת הטיול

אתמול בערב בדקת את מזג האויר ומסתמן שהיום ומחר יש שמש ושמים נקיים, מזג אויר מעולה לקטלינז, (בדכ אזור זה ידוע כאזור מאוד גשום וחורפי)  וימים שלישי רביעי גשום (נקווה שישתנה ), כפיר ואני התעוררנו בשבע וחצי, התנתקנו מחשמל , מילאנו מים נקיים, רוקנו שפכים והלכנו למשרד של הקמפ לקבל את ההחזר על ביטול סיור התולעים הזוהרות,

בשעה שמונה וחצי יצאנו לדרך, עצרנו ב I SITE  לקחת מפה של הקטלינז וקדימה נוסעים, כמובן שליאור ואריאל התעוררו,

שיצאנו מהקמפ השמים היו כחולים יפהפהים, שמש מלטפת חשבנו לעצמנו אם היה לנו מזג אויר כזה אתמול היה יכול להיות מושלם . אם ..... האמת שגם עם העננות ומדי פעם הטפטופים עברנו שבת מקסימה.

אנחנו עכשיו בדרכנו לקטלינז, אזור שכך אומרים שופע בחיות ימיים, ובנופים מיוחדים, אז אנו בדרך לשם לגלות ולחקור את האזור, יש שתי דרכים להגיע לInvercargi, דרך קצרה ודרך נופית ארוכה, כמובן שבחרנו את הדרך הנופית .

עצירה ראשונה היא בחוף ים , מקום מהמם, ומזג אויר מדהים, חם , שמש, שמים כחולים, פשוט חלום.

אבל לפני כן אספר קצת על הדרך, הדרך פשוט מהממת, מזכירה לי מאוד את הנוף באיסלנד, הכל שופע שדות של מרעה , הכל טבול בירוק, הרים מדהימים, נחלים משגעים, ושוב פרות וכבשים מכל עבר, כאן כנראה מקומות הגידול שלהם, כי כאן אנו רואים אותם ממש מכל עבר, זהו אזור שבקושי י

הגענו סביבות השעה עשר וחצי לחוף המקסים, היינו כמעט לבדנו, ייחודו של החוף שהוא מלא בחלוקי נחל בשלל צבעים, ירוק בורדו שחור לבן אפור אדום, פשוט מקסים, ירדנו לחוף התרטבנו ברגלים, והנה הגיעו 2 גלשנים שסיפקו לנו הנאה צרופה,

אכלנו שם ארוחת בוקר כיד המלך, והמשכנו ל Invercargi  שוב המראות, המראות המדהימים, הדרך יפהפהיה, לא אחזור שוב על כל ביטויי היופי על הכבשים, הפרות, המרעה, השדות , עכשיו כבר אין הרים הכל מישור, הים לימיננו בצבעו הכחול עז, מראה פשוט מקסים.

תדלקנו ועשינו קניות ב Invercargi   , עיירה סתמית לחלוטין, אין שום קשר ואחידות במבנים,

חלק מהמבנים מזכירים לי את המזרח, חלקם לא מזכירים לי כלום,

עכשיו פנינו להתחיל לטייל בקטלינז, השעה כבר שתיים ורבע ועד עכשיו אנו בנסיעות.

ממש ליד העיירה Fortrose   מצאנו בית קפה קטן וחמוד ממש על חוף הים, עצרנו לעצירה קצרה, שתינו שוקו חם, ירדנו לחוף המקסים ונהננו מהשמש והשמיים הכחולים.

עכשיו באמת מתחילים לטייל בקטלינז,

עצירה ראשונה ב Waipapa Point, רצועת חוף שעליה מגדלור מקסים, מוקף

הרים וסלעים, זוהי נקודה טובה לצפיה בכלבי ים, הגענו למקום, וישר הלכנו לחפש את כלבי הים, בהתחלה לא ראינו כלום, אז המשכנו לכיוון המגדלור, ירדנו לים ואז ראינו אותם בתוך הים, יוצאים ונכנסים, זה היה מקסים, משם המשכנו לחקור את האזור והמראות היו מקסימים, רצועת חוף מהממת עם חול זהוב בצד אחד, בצד השני סלעים שחורים ענקים , וראינו גם 2 ציפורי קיוי עם מקור אדום, אחת דוגרת על הבצים והזכר עומד לידה ומגן עליה,

היינו במקום לפחות שעה, מקום פשוט קסום ומקסים.

משם רצינו להמשיך למסלול טיול של 6.5 קמ שאורכו 3 שעות, והשעה כבר הייתה רבע לחמש, ועד שנגיע למקום זה 20 דקות, וזה קצת יהיה מאוחר להתחיל מסלול, אז התלבטנו מה לעשות, בסוף החלטנו שכן נעשה את המסלול, כי שקיעה מאוד מאוחר (סביבות השעה תשע וחצי), הגענו למקום בשעה חמש וחצי והתחלנו את המסלול , Waipohatu Waterfall, מסלול יפהפה, מומלץ מאוד מאוד ומתאים מאוד למשפחות.

בהתחלה אליעד הציע שהוא ואני נעשה את המסלול ואבא ישאר עם ליאור ואריאל,(ליאור ואריאל לא רצו עכשיו מסלול של 3 שעות, אריאל אמרה לי "אמא, מה עד שמונה וחצי המסלול, אני אהיה ממש עייפה) כפיר לא רצה להשאר בקרואן, גם הוא רצה לעשות את המסלול אז הוא הציע שאולי אני אשאר עם ליאור ואריאל, חשבתי עם עצמי ואמרתי לעצמי , מה אעשה כאן עכשיו 3 שעות? אז אמרתי לבנות יאלה בואו נראה לבנים שלנו איך אנחנו צועדות בראש ומשאירים אותם מאחור, אריאל וליאור ישר זרמו איתי, והתחלנו לצעוד (אריאל לא שכחה את מכשיר הקשר , כל היום הם מסתובבות איתו ומדברות איתנו), 

המסלול עובר בתוך יער יפהפה, ממש מזכיר יער טרופי אך ללא עלוקות לדברי הילדים (עדיין בטראומה מהעלוקות מסרי לנקה...), המסלול כולו בתוך יער מקסים, לצדנו עובר הנחל היפה, עוברים גשרוני עץ , ומה שאהבתי כאן זה הצימחיה, העצים, הכל פשוט מקסים, נוף שונה ממה שראינו עד עכשיו, נוף שמוכר לנו מאוד, מזכיר את הנחלים בארץ רק יותר ירוק, רק יותר מים, רק יותר עצים,רק יותר ויותר (לדברי אליעד....), אחרי איזה רבע שעה ליאור החליטה שהיא חוזרת לאפולוואן, והיא לא רוצה להמשיך בטיול, הסברתי לה שאין לה אפשרות לחזור, ומאותו זמן חצי שעה היא בצרחות , שאין לה כוח, והיא עייפה, והיא רוצה לחזור, המשכנו לטייל, וליאור צורחת , כפיר התעכב איתה ולקח אותה באחריותו (אין על הסבלנות של וההכלה שלו, בורכנו כולנו באבא ואיש כמותו). אני המשכתי עם אריאלי ואליעדוש המשיך הלאה, בדרך ראינו בקבוק מים מונח על יד העץ, הבנו שאליעד השאיר אותו בשבילנו (הוא סחב את תיק המים), ההליכה היא עם קצת עליה בגובה, ואריאל היתה פשוט מדהימה, הלכה כמו ענקית!!!, בדרך היינו צריכים לחצות יובלון קטן עי הליכה על גזע עץ קצר, כולנו עברנו ושליאור עברה היא מעמדה ונפלה למים, שנאחס אז נאחס... כמובן שהבכי והצרחות התגברו עוד יותר, כפיר שוב המתין לה וצעד איתה שעל שעל, הגענו למפל והמילה שיצאה מפינו היא אוווווווו, מפל מדהים!!!!! עצום גבוה עם עוצמה של זרימה עצומה, פשוט מהמם.

משם המשכנו למפל נוסף גם יפה אך לדעתי פחות מהקודם (כפיר אהב אותו יותר, אל טעם וריח אין להתווכח), משם המשכנו לעבר סוף המסלול, שוב המקום פשוט קסום, היער מהמם, מצאת הנחל יש הליכה נוספת של חצי שעה לחניה, היה פשוט מקסים, ממליצה בחום על המסלול.

צריך להזהר לא להכנס למסלולים בחשיכה, אומנם מחשיך מאוד מאוחר , אך ישנם מסלולים כמו המסלול הזה שכולו בתוך היער ולכן המסלול עם החשכה חשוך.

כמובן שליאור כבר נרגעה והכל היה בסדר.

עכשיו השעה שמונה וחצי וצריכים להחליט איפה ישנים? רציתי שנישן בCurio Bay  , מפרץ מדהים שיש סיכוי לצפיה של דולפינים ופינגוונים בלילה (ככה מספרים, איך כפיר אומר לי, את מאמינה לסיפורים האלה....), מסלול הטיול מתחיל מנקודת אזור פיקניק ,ואיך שסיימנו את המסלול והגענו לנקודה הזו, הילדים וכפיר ישר שמו עין על המקום ורצו להתמקם שם, המקום מקסים!!!! יישנם 2 שולחנות פיקניק, מקום להבערת אש (שזה מה שקנה את כולם) והכל על חלקת דשא ענקית, מקום פשוט קסום ופסטורלי, לא ידענו אם אפשר ללון שם לינת לילה, מרוב שהמקום מושלם היינו בטוחים שאסור לישון שם, אז חזרנו לתחילת הכביש הראשי לראות אם יש שילוט שמראה על איסור קמפינג, אך לא מצאנו שום שלט הורה שאסור להחנות שם אז פשוט התמקמנו,

היה יום מדהים היום, שמש חם, היינו עם חולצות קצרות ולכן גם בערב היה ככ נעים, אליעד ישר השתלט על המדורה ותוך עשר דקות הרים מדורת לג בעומר, אני בינתיים התחלתי להכין ארוחת ערב, מרק ירקות וקוסקוס, אחרי שכבר קלפתי וחתכתי את כל הירקות והעמדתי את הסיר על הגז, ליאור באה אלי ושואלת אותי "אמא אפשר להכין ציפס על המדורה??" הסתכלתי עליה ואמרתי לעצמי אין לי כוח לבלגן הזה עכשיו, אז היא אומרת לי "אמא בבקשה ..." אמרתי לה את יודעת מה יאלה שיהיה, איזה שאגות של שמחה נשמעו בחוץ, כפיר וליאור השתלטו על קילוף וחיתוך תפוחי אדמה-בטטה ובצל. ואז ליאור אומרת לי "אמא, אנחנו חושבים שאת תעלבי בגלל שלא נאכל מהמרק שלך," זו הילדה עם הכי הרבה נשמה שיש לנו. אמרתי לה נשומהלה שלי אני ממש לא נעלבת אלא להפך שמחה ככ לראות אתכם פורחים ונהנים, ופתאום חיבוק גדול "אמא אני הכי אוהבת אותך בעולם". אין על הילדה הזו.

תוך כדי הכנת המרק שמעתי רכב שמגיע, ואמרתי לעצמי אווו זה בטח הפקחים שבאו לומר לנו שאסור להחנות כאן , אבל זה בעצם היה עוד רכב שהגיע ללון שם ללילה, ואחריו הגיע עוד רכב, סהכ היינו 3 רכבים .

האמת , הארוחת הערב היתה הארוחה הכי טעימה שאכלנו מזה מזמן, בזמן שהציפס בטטה ותפוחי אדמה, היו על המדורה הילדים אכלו מן המרק להתחמם, ויצא שבעשר וחצי בלילה אכלנו ציפס שטח ודג סלמון על האש, האמת שהיה פשוט טעים. (שאריות הדג שהכנתי לשבת, אליעד שם אותו בתוך נייר כסף ואת זה על המדורה), הבנות כבר היו מחוקות (בכל זאת כבר 11 בלילה), הלכתי להרדים אותן, לאחר מכן דיברתי עם טולה שלנו איזה שעה בטלפון, היתה שיחה טובה ופתוחה, ובסביבות השעה אחת הלכנו לישון, יותר נכון אני הלכתי לישון, כפיר ואליעד עוד נשארו עם המדורה, ולא תאמינו כמו שאנו נכנסנו למיטות, לא התקלחנו, היינו מסריחים מהמדורה, כל הקרואן היה ריח מדורה ועשן. כפיר אומר לי "איך אני מת על זה" זה בשבילי קמפינג.

היה לנו יום נפלא ומקסים עם מזג אויר בהזמנה אישית

לילה טוב מחר ממשיכים עם הקטלינז

איזה כיף

• kfirk

קצת מן הדרך…

• kfirk

Waipapa Point

nilih תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • kfirk

Waipohatu Waterfall,

yona777 annaly 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • yona777
                yona777 @kfirk נערך לאחרונה על ידי

@kfirk

סיפור מקסים,  תמונות מהממות. תודה על השיתוף!

• annaly
                  annaly @kfirk נערך לאחרונה על ידי

@kfirk

תודה על השיתוף!

היינו לפני 9 שנים, וחווינו טיול כ"כ אחר (זוגי לפני הילדים, 9 שבועות) ובכל זאת - ניו-זילנד נשארה ניו-זילנד!!!

אין על הנופים שלהם!!!

אנחנו עשינו את הסיבוב ההפוך, תאמינו לסיפורים על הדולפינים והפינגווינים (יש לי הוכחות). אנחנו מאוד אהבנו את קווינסטאון, וגם חזרנו למילפורד כמה פעמים (למרות הסיעה הלוך חזור). אין ספק שהחוויה האישית מורכבת מהרבה גורמים.

הבעיה היחידה עם ניו-זילנד זה הטיולים שאחרי…

אבל ככה אני קוראת את הטיול שלכם, ומדמיינת לי בראש את הטיול הבא שלנו שם, בעוד כמה שנים, כשהילדים קצת יגדלו.

בתקווה שאכן יתבצע!

לא יודעת אם הייתם או לא, אבל ממליצה לכם גם על יפן.

• nilih
                    nilih @kfirk נערך לאחרונה על ידי

@kfirk

היי אורית,

קראתי בטייק אחד.

יומן הטיול שלך נפלא, ובוודאי יעזור מאוד לבאים בעקבותיך.

אני קוראת כעת על  חויותיכם מאיסלנד (לפני הטיול איסלנדי שלנו בקיץ) ומתפללת שאגיע בעתיד גם לניו זילנד😊

המון תודה עבור השיתוף!🌺

מחכה להמשך

נילי

• kfirk

תודה יונה.

annaly – האמת שבהתחלה גם אנחנו לא האמנו לסיפורי שחיית הדולפינים עד שחווינו בעצמנו, זה היה שיא הטיול. 

ולגבי קווינסון ממש ממש לא התחברנו אליה, אולי זה בגגל מזג האויר המעונן והגשמים שהיו.

שמעתי על יפן, אולי ביום מן הימים...

נילי – שמחה שהיומן מסע שלנו לאיסלנד לעזר עבורכם, איסלנד מהממת, הרבה מניו זילנד הזכיר לנו את איסלנד והיו חילוקי דעות ביננו איזו מדינה יותר יפה,  אין ספק כי איסלנד נותנת פייט רציני לניו זילנד, תהנו, הולך להיות לכם טיול מופלא.

kfirk תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • kfirk
                        kfirk @kfirk נערך לאחרונה על ידי

@kfirk

ארוחת הערב הכי שווה בטיול

• kfirk

יום שני – 24/12 קטלינז- יום קסום

אריאל ישנה איתנו כל לילה במיטה, והלילה גם ליאור הצטרפה אלינו, אני ישנתי מעולה אך כפיר לא ישן כל הלילה,

היינו מחוקים אתמול ולא הצלחנו לקום בבוקר, כפיר ואני קמנו מהמיטה סביבות השעה 9 ורבע, כן כן, לא יכולנו לקום, היינו גמורים.

התעוררנו למזג אויר חלומי, חם, שמש זורחת שמים כחולים, מה צריך הבנאדם יותר מזה???

ונסענו מרחק עשר דקות ל Curio Bay  , מיותר לציין שוב ושוב את הדרך המקסימה, והפעם נגלה לפננו הים והמפרץ המקסים , האמת כל פעם אני שוכחת שיש בניו זילנד ים, כן כן אני יודעת שהיא אי, אך כיוון שכל הטיולים שלנו היו להרים, מפלים, וכל הדרך היה נוף הררי, ועמקים וגבעות ששכחתי לגמרי שיש גם נוף נוסף לניו זילנד, וזה פשוט מהמם, החופים פשוט קסומים ומיוחדים,

Curio Bay   מפרץ יפהפה שהאגדה מספרת שאפשר לשחות כאן עם הדולפינים, אז לא אמרתי כלום לילדים, רק אמרתי להם שאנו נוסעים למפרץ חוף ים שיש סיכוי לצפיה בדולפינים.

הגענו למקום, המקום פשוט מדהים!!!!! פשוט מקום מהמם, המים הכחולים והיפים רצועת החוף היפה, הסלעים השחורים ובגדה השניה שוב ההרים הירוקים . במפרץ ישנו גם קמפינג, זה המקום שרציתי לישון אתמול, אך הילדים אמרו שהם אהבו יותר את המקום שישנו בו אתמול , המדורה לקחה מקום ראשון. הערנו את הילדים והתחלנו לטייל בחוף, החוף פשוט מהמם, ליאור ואריאל שיחקו בים ובחול, כפיר ואני טיילנו על הסלעים ולאורך החוף, והיה פשוט כיף. תוך כדי השוטטות בחוף ובסלעים צפיתי כל הזמן על הים בציפיה לראות דולפינים אך לא ראיתי כלום.

כתבנו לטלוש שלנו על החוף בענק WE LOVE YOU TAL  ושלחנו לה את זה בווטסאפ , וכך בילינו לנו איזה שעה, תוך כדי התארגנות לארוחת בוקר, ליאור נכנסת לקרואן ואומרת לי "אמא , איפה המשקפת? יש דולפינים" יצאתי החוצא, ואליעד אומר לי ,"אמא יש דולפינים במים", ירדנו במהירות (אם לא בריצה) כולנו לחוף, והתחלנו פתאום לראות אותם קופצים בים ממש ממש לידנו, אליעד בלי בכלל לחשוב התפשט ונכנס לים, ואז עוד ועוד אנשים נכנסנו למים וזה היה מדהים, הדולפינים ממש שחו ליד האנשים, אליעד אמר שהם ממש שחו סביבו, ואפילו נגעו בו, זה היה מטורף, אנחנו שהיינו בחוף ממש ראינו אותם לידינו תופסים גל ושוחים עם הגלים, זה היה מקסים!!!! התרגשנו כולנו, אליעד היה במים לפחות שעה (מיותר לציין שהמים קפואים, והוא פשוט קפץ כך פנימה), וכך בילינו לנו וזה כבר לא סיפורים ששוחים כאן עם הדולפינים, חווינו את זה, זו הייתה חוויה מדהימה!!!!

מרוב ההתרגשות שרצנו לים שכחתי את המלצה, את תיעוד אין, תצטרכו להאמין לי, ומי שנוסע לאזור לא לפספס את המקום.

אליעד  היה בעננים, כל פעם הוא בהתרגשות מזה, גם עכשיו בערב הוא עדיין מדבר על החוויה הזו, מדי פעם הוא צורח אוווו אני לא מאמין, איך שחיתי איתם,איך הם באו אלי, איך הם שחו סביבי, איך הם נגעו בי.

לאחר מכן חזרנו ואכלנו את ארוחת הבוקר שלנו ב 12 בצהרים, הילדים לא רצו לעזוב את המקום אז נשארנו עוד קצת,

ליאור ואריאל  שיחקו מחבואים, ותופסת ולאחר מכן שיחקנו כולנו 123 דג מלוח , היה קורע,

שהינו במקום הזה לפחות 4 שעות, היה פשוט מהמם. אם היינו בטיול ארוך הייתי נשארת כאן איזה יומים במקום הקסום הזה, מבלי לעשות כלום, רק לשהות מול החוף והים המהמם, עבורי זה פשוט הטיפול הכי טוב לנפש.

משם המשכנו ל Mclean Falls  דרך מהממת, אם כי מאוד מפותלת ואיטית,אך הנופים אוחחח הנופים שוב ללא מלים, נמאס כבר לתאר את ההרים הירוקים, הכבשים והפרות הרועות בכל מקום, ושוב את המרחבים העצומים הטבולים כולם בירוק. אך זה מה שהיה, יצאנו מהנוף הימי ונכנסנו לנוף המיוער והמרחבים הירוקים. הגענו למסלול, מסלול קליל של 40 דקות הלוך ושוב, המסלול כולו בתוך יער מקסים עם נחל הזורם לימיננו, ובסוף מגיעים למפל מקסים, גבוה ושוצף שנופל בעוצמה אדירה, עלינו ממש עד המפל (צריך לטפס על הסלעים וזה קצת מחליק מנתזי המפל אז עלינו בזהירות) , וכך ראינו את המפל ממש מקרוב והרגשנו את נתזי המפל, המפל מקסים , עשינו עצירה של נשנוש פירות וחזרנו חזרה, הדרך קלילה , ומפל מקסים,

בכל מסלול טיול או קמפ של ה DOC יש שרותים , והכל ככ נקי ומבריק ומריח טוב(הרבה יותר מבריק ונקי מהשרותים בקניון מלחה, תאמינו או לא אבל זה ככה), ככ תענוג איך הם משמרים על המדינה שלהם והאתרים שלהם, אבל יותר מדהים איך התיירים כאן משמרים ודואגים לטפח ולשמור.

המשכנו ל FLORENCE LOOKOUT  תצפית מהממת על הים ולידנו היה עדר פרות ועגל יונק מאמו ואגם מקסים לידם עם ברבורים, מקום מקסים,

תוך כדי שאנו שם , כפיר נשאר ברכב ופשוט נרדם על מושב ההגה, הוא לא ישן כל הלילה והיה גמור, אז חיכינו שם איזה חצי שעה מול הוף המקסים עד שיתעורר.

משם המשכנו ל Matai Falls – הילדים אמרו לי "אמא מזמן לא ראינו מפלים", מסלול קצרצר לשני מפלים, נחמדים לא התלהבנו מהם, יכול להיות בגלל המפלים המדהימים שראינו עד עכשיו, אלא כבר לא עשו לנו את זה, יוכל להיות שאם היינו מתחילים משם אז כן היינו מתלהבים.

רציתי למשיך משם למפלי Purakaunui Falls -  טוענים שאלה המפלים המצולמים ביותר אך לילדים נמאס ממפלים אז המשכנו ל Surat Bay  מפרץ יפהפה שיש שם צפי לצפיה על אריות ים (ככה אומרים), בדרך עברנו דרך העיירה המשמימה בשום מקום Owaka  קנינו שם כמה דברים קטנים במכולת השכונתית, ואז ראנו את סנטה קלאוס על אופנוע מחלק מתנות לילדים, היה נחמד, ואז נזכרנו שהיום זה הכריסמס, איזה כיף היה לברוח מכל ההומה והשאון בתאריך זה.

הגענו למקום הלינה ב Surat Bay שנקרא - Newhaven Holiday Park, Surat Bay באמת גן עדן, קמפ משפחתי אינטימי וקטן היושב על מפרץ מהמם עם נוף לא מהעולם, (תודה רבה רובי שהפנת אותי והמלצת על המקום, אחד המקומות שהכי אהבנו , ואם היינו בטיול ארוך הייתי נשארת שם איזה יומיים), בעל המקום מקסים וחביב, יש מטבחון מרכזי המאובזר בהכל, שרותים ומקלחות(בתשלום של 2 דולר ל 5 דקות, וגילינו שמקלחת של 5 דקות היא די ארוכה....) , יש מכונת ומייבש כביסה (כמובן שניצלתי את ההזדמנות אחרי המדורה שעשינו אתמול) חדר משפחה מקסים, עם גיטרות , ספות , משחקים, וטלויזה, פשוט מקסום קסום!!!!!!

סוף סוף התמקמנו בשעה נורמלית בקמפ, הגענו סביבות השעה שש, הקרואן שלנו ממוקם ממש על המפרץ, פשוט גן עדן, ואז יצאנו לטיול על החוף ששם אמורים לצפות באריות ים, שם בעצם יש מושבת של אריות שם, התחלנו ללכת ממש על החוף, ואז ראינו ממש ממש לידינו בתוך הים גוש שחור נע לעברנו, ואז קלטנו שזה גוש שחור ענק!!!! ואז הוא יצא החוצא ונכנס פנימה, יצא החוצא ונכנס פנימה , וראינו את האריה ים הענקי, ואז הוא התקרב ממש לחוף והוציא את עצמו מן הים וראינו את גודלו, זה היה ממש אוווווו, ליאור אריאל ממש פחדו ונבהלו, ואנו מאוד התרגשנו, כמובן שלא התקרבנו יותר מדי וזזנו אחורה ואז הוא נכנס שוב למים והמשיך לשחות, המשכנו ללכת על החוף, אליעד התקדם לפנינו, ופתאום הוא מגיע בריצה בהול ובקושי נושם, "אמא, לא ראיתי אותו, איזה פחד, הוא ממש נהם עלי", מסתבר שממש על החוף רבץ לו אריה ים מכוסה בחול, שהולכים על החוף לא רואים אותו כי הוא מוסווה אך שמתקרבים הוא בולט, ומה שקרה לאליעד זה שהוא הלך על החוף וכמעט התנגש באריה ים ואז הוא התרומם שאג עליו, זה באמת היה מפחיד, הוא היה ע-נ-ק-י, ואז ליאור התחילה לבכות ואמרה לי "אמא יש לי התקף לב, אני ממש מפחדת", הסברתי לה שאנו רחוקים ממנו, ושדעתה לא נחה עליה, חזרתי איתה הביתה.

חזרנו הביתה, הכנו לנו ארוחת ערב של קוסקוס עם מרק ירקות, אפיתי עוגת שוקולד למנה אחרונה (הפעם השתמשנו במטבח של הקמפ, ואת העוגה אפיתי שם לאחר שכפיר הכשיר את התנור), בזמן שהעוגה הייתה בתנור, הבנות ואני נכנסנו למקלחות, ולאחר מכן הבנות הלכו לטרמפולינה,

בשעה שמונה בערב אכלנו ארוחת ערב, הללויה, השעה המוקדמת ביותר שלנו לארוחת ערב,

אכלנו בסלון של חדר משפחה, היתה  אוירה מאוד נעימה, הארוחה היתה מעולה, ולאחר מכן שתינו תה נענע עם עוגת השוקלד היה מעולה. הבנות נהננו מהגיטרות והתחילו לנגן, ולאחר מכן ראינו את הסרט שכחו אותי בבית, ואני בין לבין התעסקתי עם הכביסות.

היה לנו יום מקסים אתמול, פשוט יום מושלם, אזור הקטלינז ממש הפתעת הטיול, מה שייחד לנו את האזור זה כמובן מזג האויר המושלם שהיה לנו, שעזר לנו להנות ככ מהמקום הבתולי הזה והמיוחד הזה, נהננו גם מבעח שראינו, היה פשוט נפלא.

מחר מתחילים לחזור לכיוון כרייסטארץ מה שאומר שאנו כבר מריחים את סוף הטיול.

לילה טוב

• kfirk
                            kfirk @kfirk נערך לאחרונה על ידי

@kfirk

Curio Bay

• kfirk

Surat Bay

צפנת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • צפנת
                                צפנת @kfirk נערך לאחרונה על ידי

@kfirk

מקסים😍 ממשיכה לעקוב ונהנית מאד - גם מהטיול הנהדר וגם מהדינמיקה המשפחתית. כיף💃🕺👨‍👩‍👧

• kfirk
                                  kfirk @צפנת נערך לאחרונה על ידי

@צפנת

תודה צפנת

• kfirk
                                    kfirk נערך לאחרונה על ידי kfirk

יום שלישי – 25/12 קטלין ולינה דנידין

ישנו מעולה הלילה, כפיר ואני התעוררנו בתשע בבוקר, ופשוט ישבנו לנו בחוץ על כוס תה ועוגה מול המפרץ המהמם שלנו, ישבנו כך איזה שעה, ככ מיוחד הרגעים האלו,  להנות מהפשוט, מהטבעי, בשעה עשר הערנו את הילדים ונפרדנו מהמקום הקסום הזה שלנו בו.

יצאנו לכיוון Nugget Point,  שזהו המגדלור העתיק ביותר בניו זילנד וזהו מקום שיש בו סיכוי לאריות וכלבי ם,  ועברנו דרך Kaka Point  רצועת חוף יפהפיה, לא עצרנו בה, נעצור בה בחזור לארוחת בוצר.

הנסיעה לשם היא לאורך החוף הים היפהפה, והמפרצים המהממים, המים הכחולים והשמים הכחולים, פשוט תענוג לעיניים, בשבילי ים זה משהוא מנקה, מאוד מרגיע, אני יכולה לשבת ולהסתכל שעות, הגענו ל Nugget Point מצאנו חניה לאפולואן שלנו והתחלנו ללכת לאורך השביל המוביל למגדלור העתיק ביותר בניו זילנד, ההליכה היא לאורך הצוקים, והנוף הנשקף פשוט מדהים, לאורך ההליכה על הים יש סלעים המזדקרים מן הים, ועליהם היו עשרות של כלבי ים ואריות ים, חלקם היו גם בים, הבאנו איתנו משקפת כך שיכולנו ממש לראות אותם מקרוב (כדאי להביא משקפת, כי הראות היא מאוד רחוקה), היה פשוט מקסים לראות אותם, שוחים, הולכים, קופצים, היו שם גם גורים, היה מקסים!!!!

המשכנו לאורך המגדלור, הנוף מהמם, וככל שמגיעים למגדלור הנוף של הים עם הצוקים פשוט מהמם, ואז הגענו למגדלור, התצפית הנשקפת ממנו פשוט מדהימה!!!!!! צוקים וסלעים מזדקרים מעל הים כלפי חוץ, פשוט מדהים!!!!!!

מקום עצירה חובה לדעתי.

משם חזרנו חזרה ל Kaka Point  מצאנו לנו פינה על חוף הים לארוחת בוקר שנהפכה לבוצר , נהננו מהמקום איזה שעתיים וחצי, פשוט היה כיף, לשבת כך על הדשא מול הים, על החוף, הילדים ירדו לשחק בחוף, אליעד הצטרף לקבוצת חברה ששיחקו פריזבי, היה פשוט מושלם, כפיר נח לו את השנצ על הדשא, אני הכנתי לנו ארוחת בוקר שווה ביותר, ובשעה רבע לשלוש המשכנו את דרכנו לכיוון דנדין.

העצירה בקקה פוינט היתה במקום ובתזמן מושלם, ככ כיף פשוט לשבת כך ולא לעשות כלום פשוט להנות מהמקום, ממה שיש  לו להציע לנו.

גמישות הקרואן כל פעם מאפשרת לנו להנות ממה שאנו אוהבים וחווים, רוצים להשאר נשארים, רוצים לברוח בורחים, פשוט כיף.

ברור שהייתי צריכה לסחוב את הילדים מהחוף, הם מבחינתם להשאר כאן כל היום.

משם המשכנו ל Tunnel Beach  , 

אך בדרך ראינו מקום עם אגם ענק ומגלשת מים בתוכה, הילדים כבר נרדמו, אך חשבתי שזו תיהיה עצירה טובה , נכנסנו למתחם וראינו המון מקומיים נהנים מהפיקניק, היום זה ה 25 לחודש וזהו יום חופש, התמקמנו לנו, הערנו את הילדים ונכנסנו כולנו לאגם, המים היו קרירים ונפלאים, אחכ המשכנו לטייל באזור , פגשנו את המקומיים , דיברנו איתם, היתה הפסקה מעולה.

לאחר מכן המשנו בנסיעה ל Tunnel Beach  - חוף ים מהמם, בעל צוקים מהממים, , הירידה לחוף הינה תלולה וכך גם העליה, וואחד עליה, אין לי מושג למה, הייתי בטוחה שהטיול הוא על חוף הים, לכן אמרתי לילדים שאפשר לנעול נעלי אצבע, טעות!!!! מסתבר שההליכה לחוף היא תלולה מאוד על דרך עפר , ובכלל לא נוח עם נעלי אצבע, אליעד בכלל הגדיל ראש והגיע יחף וללא חולצה,

הנוף הנשקף בדרך פשוט מקסים, מפרצי הים, הצוקים המדהימים המזדקרים מהים, פשוט מהמם, הגענו עד למטה ונכנסנו למערה, את מערה בנו העבדים של בנו העשיר של משפחה שחיה שם, שהחליט שהוא בונה להם מנהרה סודית לחוף הים, ירדנו בזהירות במדרגות של המנהרה (הכל מחליק מהמים, ואנו עם נעלי אצבע), יצאנו מהמנהרה , אליעד וכפיר טיפסו אל אחד הסלעים שנמצא מולנו ואז אליעד אומר לי ,"אמא, כלב ים" בהתחלה לא האמנתי לו, ואז ראינו אותו, ממש כמה מטרים ספורים איתנו, ענק מקסים עומד לו על הסלע ממש מול עיננו, מחזה מדהים, ואז ראינו עוד שתים בתוך הים, ועוד אחד שנמצא ממש לידנו ישן לו על אחד הסלעים, נשארו במקום אזה חצי שעה, מקום מקסים!!!!, עלינו חזרה, העליה הייתה תלולה אך סיימנו אותה בשלום, הבנות עלו בלי שום קיטור,

לאחר מכן המשכנו לדנידין, שוב הנסיעה דרך נופים מהממים, נפרדים בצער מאזור הקטלינז שככ אהבנו ונהננו,

הגענו לדנידין סביבות השעה שש בערב, הכל היה סגור עקב הכרייסמס, בתכנון היה לנסוע לחצי האי אוטוגו , אך הילדים וכפיר כבר התעייפו ולא היה להם כוח, רצו כבר להתמקם להתארגנות לילה, אז החלטנו לנסוע לתצפית Cargill Mountain,, לתצפית לא בדיוק הגענו, אך הדרך לתצפית פשוט מהממת!!!!!, משקיפה על כל דנידין ועל מפרצי הים, ועל ההרים הירוקים והמרעה, הנוף היה מהמם.

וגם צפינו על הרחוב התלול ביותר, כפיר אמר שהרחוב בחברון לדעתו יותר תלול מזה, הצעתי לו לפנות לספר השיאים של גינס, אולי חברון תופיע שם .

משם החלטנו שנתמקם לחניון לילה, אליעד חיפש לנו חניון חינמי ומצא  מקום מקסים!!!!, חצי שעה נסיעה מדנידין לכיוון צפון, מקום מקסים המיועד לקמפינג לילה, חלקת דשא ענקית, שרותים, דמפ סטיישין, גן שעשועים ענק לילדים, ובמרחק 7 דקות הליכה מגיעים לחוף ים מקסים, מקום פשוט מושלם!!!!

כמובן מהרגע שהגענו לא ראינו את הבנות , הם נהננו מהגן שעשועים, אני הלכתי לטייל לבד וכך הגעתי לחוף ים המקסים , ראיתי שם גולשים שגלשו במים הקפואים .

הילדים רצו לארוחת ערב פנקייקים שאליעד הכין, יצא מעולה ואני הכנתי גם קלחי תירס, וסביבות השעה 11 הלכנו לישון.

• kfirk

קצת מן הדרך

• kfirk

Nugget Point

• kfirk

Tunnel Beach

• kfirk

יום רביעי – 26/12 – אומרו

טוב, אז היום היה לנו יום ממש מעפן, כל מה שרציתי ותכננתי לא יצא לפועל, האמת שאם תשאלו את הילדים, זה היה בין הימים הכי כיפים שלהם, כנראה שלפעמים , לקחת את היום ברגוע, ולהנות מאיזה פארק , לקרוא ולשחק רמי קוב – זה הכי כיף .

אני גם אוהבת מאוד לשבת ולהנות כך סתם מהים, מהחוף, ומהאויר הנפלא אך היה חבל לי שבחרנו להשאר באומרו ולא במקום אחר שככ אהבתי.

התעוררנו בסביבות שמונה בבוקר ורציתי שניסע לחצי האי אוטגו, כפיר שאל אותי מה יש שם? אז נתתי לו לקרוא , אז הוא אמר לי שכבר ראינו מספיק חופים, וכלבי ים ובטח זה מאוד דומה, אז הוא הציע שנתקדם הלאה (זו היתה נסיעה של שעה וחצי לכיוון דרום, כלומר נגד כיוון התנועה שאנו צריכים), אז זרמתי איתו, ואמרתי יאלה נמשיך, באמת מיצינו את כל האזור הזה.

אז החלטנו שנתקדם לכיוון אומרו ונלון שם בכדי שבערב נוכל לראות את הפינגווינים, אז עצירה הבאה הייתה אמורה להיות בדרך לאיזה מסלול מעגלי של שעה, אבל לא מצאנו את המסלול, אבל הגענו לחוף ים משגע ובתולי, ולעיירה חופית מקסימה השוכנת  על חוף הים, עם בתים שנראים כמו בסרטים ,הפתוחים על הים.

ממשיכים לעצירה הבאה שמתוכננת ל Shag point תצפית מדהימה!!!!!!! ממש חובה לעצור בה, שוב תצפית על מפרצי הים, אל המיוחד בה שעל הסלעים ישנה מושבה ענקית של כלבי ים, ממש ממש קרובים אליך, היו שם עשרות, בתוך הים, גורי ים, הולכים, רבים, משחקים , היה ממש מקסים,לקחנו איתנו גם את המשקפת , זה מקסים לראות אותם ממש מקרוב, היינו בתצפית לבדנו, ולאחר מכן התווספו 2 רכבים, ישבתי עם אריאלי על אחד הצוקים וצופה בפלא הגדול הזה איזה שעה, שראינו אותם אליעד אמר לי, "אמא בסן פרנסיסקו ראינו מאות כלבי ים במרחק נגיעה, אבל כאן זה יותר מיוחד", אז נכון כביש מספר 1 ובסן פרנסיסקו יש מושבה עצומה של פילי ים וכלבי ים, אך כאן זה אחרת, אתה רואה אותם בסביבה הטבעית שלהם, בבית שלהם, רואה איך הם חיים, זה אחרת ומיוחד.

אז המשכנו לעצירה הבאה סלעי הבולדרים, אליעד ביקש לשבת קצת מקדימה, אז החלפתי איתו מקום, כפיר היה צריך לתדלק, אז הוא ביקש מאליעד שימצא לו תחנת דלק בסמיכות למסלול שלנו, אליעד אכן מצא תחנת דלק, לאחר תדלוק והפסקת גלידה, מסתבר שהוא הרחיק אותנו 45 דקות מהעצירה שהיינו צריכים לעצר (מסלעי הבולדרים), האמת שהתפוצצתי, עד עכשיו כל מה שעשינו הוא נסענו, התלבטנו אם לחזור אחורה לסלעים או לא והוחלט להמשיך הלאה, ופתאום אני רואה שאנו 8 קמ מאומרו, הגענו לאומרו סביבות השעה שתיים, לעיירה שכוחת אל, אין כאן כלום, כל החנויות סגורות ערב הכרייסמס, נכנסנו ל I SITE להזמין מקום לצפיה בערב על הפניגוונים,

לאחר מכן הלכנו לעשות קניות, לא נשאר לנו כלום במקרר, כבר 3 ימים הכל סגור.

אליעד מצא חומוס כשר וקנה 3 , ואיך שהם הגיעו כולנו גווענו ברעב , ירדנו על 2 בגטים ו2 חומוסים וירקות תתוכים עם שמן זית ומלח, היה ממש טעים

בינתיים החלטנו להתמקם ב GARDEN הציבורי , פארק מקסים, יש שולחנות פיקניק, משטחי דשא, גן שעשועים ענק, אגם מקסים עם עשרות של ברווזים, ושתי בריכות שכשוך לילדים, גן עדן לילדים.

הבנות ישר הלכו לגן שעשועים ומאז לא ראינו אותם, הכנתי לנו לצהרים פסטה טעימה, ואז פשוט כפיר ואני נכנסנו למיטה לשנצ של איזה שעתיים, הייתי גמורה מעיפות, אין לי מושג ממה, אבל זה היה במקום, והבנות אם אתם שואלים איפה הם, היו כל הזמן הזה בפארק, התעוררנו סביבות השעה שש וחצי, וניסינו את מזלנו בצפיה על פינגווין צהוב העין, התצפית מאוד מאוד מרוחקת ומה שגם לא ראינו כלום, משם הלכנו לצפיה על הפינגוונים הכחולים, טוב אז נתחיל מהסוף, בסהכ זה מאוד נחמד לראות את הפינגוונים עולים מן הים (זה קורה בשעות החשכה בסביבות השעה תשע עד עשר) והולכים לבתי הקינון שלהם, אך המקום הזה הוא די ממוסחר, המוני, ובתי הקינון זה בתי קינון שהם בנו לפינגוונים, די התאכזבתי מהמקום, אם כי ראינו איזה 80 פינגוונים להערכתי, ולילדים היתה חויה נפלאה, ליאור אמרה לנו שהיא לא מאמינה שהיא רואה את החיה שהיא הכי אוהבת, רק בשביל זה היה שווה.

כמובן שהמקום היה מפוצץ בסינים, ובהדרכה שהייתה שם היתה גם הדרכה נוספת בסינית, הרגשנו לגמרי תיירים😐

הגענו מצויידים בלבוש חם ושמיכות, היה קפוא בחוץ, כפיר פרש די מהר, אריאל אחריו ואליעד ליאור ואני נשארנו עד הסוף, זה באמת מרתק לראות אותם,

בדיעבד הבנתי שאפשר לראות אותם ממש בטבעיות ולא לשלם  ולראות אותם בדרך מלאכותית,אהה ואסור לצלם כיוון שפלאש המצלמה פוגע בראייתם.

בדיעבד הייתי  מוותרת על האטרקציה הזו,

לאחר מכן הלכנו לישון באיזה חניון שהוא REST AREI כבר היה מאוד מאוחר,

זה היום שהיה שמבחינתי היה סתם בזבוז יום, בשביל הבנות ואליעד היה יום מעולה, יום מנוחה, ורוגע,....

יאלה מחר יום חדש,

נוסעים לאקרואה ולחצי האי בנקס

מקווה שתיהיה אנרגיה טובה

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 3 / 5
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון