ביטוח ביטול - שאלות
-
בעקבות שרשור אחר שלי היום עלו לי מחשבות בנושא הביטוח
האם מישהו מכיר / יודע? והאם מישהו יודע על הבדלים בין החברות (הבנתי שזה כבר לא רק הפניקס):
בעת בחירת ביטוח (הפניקס) צריך לבחור חברת תעופה ומדינת יעד
מה קורה אם הטיול כולל כמה חברות תעופה? למשל (במקרה שלי) הלוך עם רינאיר וחזור עם נורוויג’ן? זה בכלל אפשרי? מה בוחרים?
מה קורה עם הטיול כולל כמה מדינות?
המקרה הפשוט – טסים הלוך ושוב למדינה X, אבל מטיילים גם ב Y (כמו שרבים מאיתנו עושים)?
המקרה המסובך – טסים הלוך למדינה X וחזור ממדינה Y?
מה קורה עם טיסת פנים? בין מדינות, או באותה מדינה? מה קורה אם זה חלק מהכרטיס הגדול, או שבכרטיס נפרד?
-
קצר ולענין… כלכלית, ביטוח ביטול טיסה (בד”כ) לא כדאי! -
שוקי – בהחלט בהרבה מקרים הביטוח לא כדאי. אבל בהרבה מקרים אחרים הוא כן.בייחוד במקרים שיש לך מידע מוקדם שמעמיד בספק את הטיסה, אבל לא סותר את תנאי הביטוח.
למשל הזמנת טיסות לקיץ לפני שידועים מועדי גיוס/בגרויות, או לבת החיילת שלא ידוע אם יוכל להצטרף.
למשל מקרה שיש סיכוי לא זניח שיצוץ משהו אחר (תחרות ספורט, פעילות בתנועת נוער, לחץ בעבודה) שיקשה עלינו לטוס
יש גם מקרים שבהם לא ברור שיהיה טעם לטוס. למשל טסים כדי לראות משחק ספורט שלא ידוע אם יהיה (כי עוד לא ברור מי יעלה לגמר או האם יהיה משחק שישי ב NBA.
הביטוח למעשה מאפשר להחליף תנאי ביטול גרועים בתנאי ביטול טובים יותר. אם למשל אפשר לקנות כרטיסים ב-200 דולר ללא אפשרות ביטול, או 500 דולר גמישים לחלוטין, הביטוח מוסיף אפשרות של (למשל) 250 דולר עם דמי ביטול של 70 דולר (עלות הפוליסה שלא תוחזר + 20% מהכרטיס).
-
אני עשיתי באמצעות שירביט – ניתן לעשות רק טלפונית – נמוך משמעותית מטריפ גנרטי
מניסיון של חבר ביטל וקיבל את התשלום ללא בעיה
מניח שבטלפון תקבל את כל התשובות לשאלות שלך
-
לחברת ביטוח הראל יש ביטוח ביטול טיסה שדומה מאוד לביטוח של טריפ גרנטי (אולי אפילו זהה). אי אפשר לעשות את זה דרך אתר, רק דרך סוכן, כך שכל השאלות האלה הן באחריות הסוכן. הביטוח זול הרבה יותר מהביטוח של טריפ גרנטי ואישית אני עברתי להשתמש בו במקום.
-
ברוב נסיעותיי אני לא רוכש ביטוח ביטול (כי כאמור זה לא כלכלי).עד היום בשני מקרים בלבד נאלצתי בכל זאת לרכוש ביטוח כזה כי היה חשוב לי לשריין הרבה זמן מראש טיסות ולינות בתאריכים ספציפיים והיה קיים חשש די סביר שאאלץ לבטל מסיבות שונות.
-
ככלל חברה שלא מוכנה לדבר איתי באופן ישיר אלא רק דרך מתווך, ולא מוכנה לספר לי מראש מה המחיר אלא רק דרך מתווך גורמת לי תחושת חוסר אמון מובהק. אפילו אם היא יותר זולה לא בא לי לעבוד איתה… -
זה אולי נכון לחברה שמוכרת רהיטים או ירקות. אבל כאן מדובר בחברת ביטוח גדולה שפועלת בשוק עם המון רגולציה ממשלתית, כך שחוסר אמון אין כאן. אולי יש חוסר נוחות, כי יותר קל, לפחות לחלקנו, להיכנס לאתר, להקיש כמה נתונים ולקבל תוצאה, יותר מאשר ממש להתקשר. לכל אחד יש שיקולים משלו, כמובן, אבל אם באמצעות הטלפון אני יכול לחסוך לא מעט, אז בשבילי זה כנראה שווה. מה גם שמצאתי על הדרך סוכן ביטוח נחמד שאולי אעזר בו בעתיד גם לביטוחים אחרים...
-
ברור שאתה צודק
בכל מקרה בחזרה לשאלה שאיתה פתחתי – מישהו יודע משהו על הנושאיןם הללו?
לא מדובר פה על טיול קונקרטי שלי שאני צריך לרכוש לו ביטוח. זו שאלה כללית ורצון להבין, שאולי ישרת גם מישהו אחר פה בפורום שאצלו זה כן קונקרטי
-
תשובה:
"האם ניתן לבטל טיסת המשך בלבד, או שירותי תיירות נוספים בלבד, ולתבוע את הפוליסה?
על מנת לתבוע ביטוח ביטול טיסה, המבוטח נדרש קודם כל לבטל את טיסת היציאה מהארץ. בביטוח ביטול טיסה, כרטיס הטיסה ליציאה מהארץ הוא המוצר הראשי המבוטח במסגרת פוליסת הביטוח. כלומר, לא ניתן רק לבטל טיסת המשך או לבטל שירותי תיירות נוספים מבלי לבטל את טיסת היציאה מישראל ולקבל החזר כספי עפ”י פוליסת ביטוח ביטול טיסה. החזר על ביטול שירותי תיירות נוספים שהוזמנו ובוטחו במסגרת פוליסת ביטוח ביטול טיסה, מחייב ביטול של טיסת היציאה מישראל". (מתוך קישור זה).
*כמובן שצריך לבדוק את הפוליסה עצמה בכל חברה שמספקת את השירות וכמובן שרצוי לברר את הפרטים עם סוכן הביטוח.
-
@אנשיםטובים אמר:
ככלל חברה שלא מוכנה לדבר איתי באופן ישיר אלא רק דרך מתווך, ולא מוכנה לספר לי מראש מה המחיר אלא רק דרך מתווך גורמת לי תחושת חוסר אמון מובהק. אפילו אם היא יותר זולה לא בא לי לעבוד איתה…זו גם הנטיה שלי.
התחושה שלי שחברה שמערימה קשיים כשהיא מקבלת כסף כנראה תערים הרבה יותר קשיים כשהיא צריכה להחזיר כסף.
אני לא יכול להיות בטוח שזהו המצב, אבל להערכתי יש איזשהו מתאם בין הקשיים.