ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נורוויג'ן אייר - קורסים?

פורום טיולי משפחות
    כרטיסים
    8
    24
    3126
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אתמול הוזכר בערוץ 12 (התוכנית הכלכלית) שנורוויג'ן אייר בקשיים. לא היו שום פרטים אמיתיים בידיעה (חוץ מאשר כמה טיפים לגבי איך להזהר).

לא ראיתי שום התייחסות נוספת לנושא בשום מקום אחר, לא בארץ ולא באתרים זרים.

למישהו יש איזשהו מידע בנושא?

אנחנו אמורים לטוס איתם שבוע הבא ומעבר לאפשרות של ביטול הטיול ו/או הפסד כספי מה שכמובן הכי מטריד אותי זה שלא נוכל לחזור (טוב, בסוף נצליח לחזור אבל זה עשוי לעלות ביומיים של מריטת עצבים וכמה אלפי אירו)

okmju עמיחי13 שוקי3 chenRoz 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • okmju
        okmju @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

בחיפוש גוגל NOREGIAN AIR FINANCIAL DIFFICULTIES יש התייחסויות , אבל רובן מדצמבר וחלק מינואר. גם אני לא מצאתי משהו מהימים האחרונים.

אולי זה מרגיע שאם מדברים על קשיים כבר 3 חודשים ולא חלה קריסה בינתייים, אז המצב יציב?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • עמיחי13
          עמיחי13 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי עמיחי13

@אנשיםטובים

מניסיון קודם עם חברות שקרסו – סוויס, אייר ברלין, מונרך וממש לאחרונה גרמניה איירליינס – אמנם יש פירסומים קודמים על קשיים, אבל המידע לא תמיד מדוייק או עדכני, ובכל מקרה המועד המדוייק שבו החברה פושטת רגל הוא תמיד ללא התראה ספציפית – כלומר, יכול לקרות בכל יום ושעה, ויכול גם לא לקרות בכלל.

כל עוד יש לכם את היכולת הכלכלית “לחלץ” את עצמכם ולרכוש כרטיס טיסה חליפי לארץ (במחיר מופקע) – קשה מאוד לייעץ לכם שלא לנסוע, בהתחשב בזה שאתם כבר “מושקעים”. אם מישהו יודע שלא תהיה לו יכולת כלכלית לממן כרטיס חלופי (וגם הארכת השהות במידת הצורך) – כדאי לו לוותר על הטיסה.

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אנשיםטובים
            אנשיםטובים @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

תודה לכם

קודם כל התנצלות ותיקון – התכוונתי ל”תוכנית חסכון” ולא “התוכנית הכלכלית”. והנה הלינק:

https://www.mako.co.il/finances-finances-economy-newcast/q1_2019/Article-4c63cf6eba86961004.htm

אגב, הטיסה הלוך היא עם ריינאיר וחזור עם נורביגי’אן ולכן אני מוארד הרבה יותר מהחזור מאשר מההלוך.

עמיחי – כן, בסופו של דבר אם נתקע ברומא אני בטוח שנצליח לחזור וגם לא נפשוט רגל. אבל זה יהיה מאד לא זוח ומאד לא נעים

כרגע אני רואה טיסות חלופיות לחזרה (וגם פחות נוחות :)) במחירים שמתחילים ב-1500 דולר לכולנו (באופן משעשע הכי נוח זה לקחת רכבת מרומא לנפולי ואז לטוס עם איזי לארץ). אבל ברור לי שזה המחיר היום. ברגע שהחדשות יתפרסמו (אם זה נכון) המחיר יעלה כי יש עוד אנשים כמוני שיחפשו טיסה חלופית.

ואם נחכה ממש לרגע האחרון (כשנהיה כבר בחו”ל) סביר שהמחיר כבר יהיה בשמיים. אני מעריך נזק פוטנציאלי ב 2000-4000 דולר, כולל עלות הטיסה, אולי עלויות של הגעה למקום הטיסה (אם היא לא מרומא), עלויות לינה נוספץ אם צריך, מניות וכדומה. שלא לדבר על התסכול, לחץ ועצבים, דברים שמספספים בארץ וכדומה

אז לא, אפילו אם נספוג נזק של 4000 דולר זה לא יביא אותי לפשיטת רגל ולא למכור את הבית. אבל זו בהחלט צפרדע שיהיה לי מאד קשה לבלוע.
            ? דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ?
              משתמש שנמחק @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

ואולי לא היה להם מה לדחוף לתוכנית, אז החליטו להעלות נושא שנדון בעיתונות לפני כחודשיים? 

גם בפורום הזה נשאלה השאלה לגבי החברה, משום שהחליטה לסגור את קו ת"א-רומא, מחודש אפריל. 

אז ייתכן שהתוכנית הכלכלית/מי שלא יהיה, סתם עורר בהלה, גם אם החברה תחליט להפסיק את טיסותיה בדיוק ביום שבת, יהיו לך מספיק אופציות, אם תסכים לטוס בטיסת קונקשן.

יש טיסה די זולה מרומא, עם Air Malta , או (Pegasus).

טיסות זולות גם מאחד מנמלי-התעופה ליד מילאנו. 

ולהחזיק אצבעות/פתק בכותל. 

• שוקי3
                שוקי3 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

למישהו יש איזשהו מידע בנושא? אם כן, מה הייתי עושה עם המידע הזה…?

• דוקטור דו ליטל
                  דוקטור דו ליטל @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

יש אופציה לרכוש כרטיסי טיסה אלטרנטיביים חזרה ולבטח אותם לביטול מיוזמתך?

כך שאם נורוויג’יאן לא תפשוט רגל תבטל את הכרטיסים האלטרנטיביים ותפעיל את הביטוח?

אנשיםטובים ? 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • אנשיםטובים
                    אנשיםטובים @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

ככל הידוע לי ביטוחי הביטול מתייחסים למכלול כולו של טיסת הלוך ושוב וביטול כל הטיול. לא חלק ממנו. ואני מניח שזה בכוונה כדי להקטין את הסיכון שלהם

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • ?
                      משתמש שנמחק @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי משתמש שנמחק

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

נדמה לי שניתן לעשות "ביטוח ביטול..." , רק עד 15 יום לפני הטיסה עצמה.

מאוחר מדי.

• דוקטור דו ליטל

@אנשיםטובים אמר:

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

ככל הידוע לי ביטוחי הביטול מתייחסים למכלול כולו של טיסת הלוך ושוב וביטול כל הטיול. לא חלק ממנו. ואני מניח שזה בכוונה כדי להקטין את הסיכון שלהם

רעיון כללי

בוא נניח שאתה רוכש כרטיס הלוך/חזור רומא בנוסף לכרטיסים שכבר יש לך,  בתנאי כמובן שיש כרטיסים כאלה במחיר סביר.

ההלוך באותו יום של מועד החזרה המקורי, החזור יום אחרי.

ואתה מבטח את הכרטיסים הנוספים.

במידה ואין קריסה של נורוויג’יאן עד נניח יום לפני יום החזרה לישראל אתה מבטל את הכרטיסים הנוספים ואוסף את הביטוח.

במידה ויש קריסה של נורוויג’יאן אתה מבטל (חשוב לבטל ולא סתם NO SHOW) רק את כרטיס ההלוך (כפרת עוונות דמי הביטול הפסד שלך) ומשתמש בכרטיס חזור.

עדיין יש הפסד אבל אין לך את הבעיה של “אני תקוע עם המשפחה ועכשיו צריך למצוא פתרונות”. בלי משפחה כמובן שהכל יותר פשוט

אם יש אופציה לבטח רק כרטיס חזרה מרומא ולרכוש רק כרטיס חזור – עוד יותר טוב. לא מכיר מספיק טוב את הפוליסה כדי לדעת אם אפשרי.

• אנשיםטובים

תודה לכולם

בינתיים אני עדיין לא רואה שום התייחסות בשום מקום אחר לנושא. אז אני מניח שהדיווח אתמול לא היה מספיק רציני ואתעלם ממנו. ברור שהסיכון קיים תמיד, אבל אני לא מרגיש כרגע  מהותית יותר מסוכן ממה שהרגשתי שלשום.

דרקון – רעיונות מעניינים. זה גורם לי לחשוב על כל מיני שאלות שקשורות בביטוח ביטול. שווה לעלות כמה שאלות לדיון נפרד פה בפורום

שוקי –אם הייצי חושב שזה רציני הייתי יכול כאמור להזמין טיסה חלופית (עם או בלי הקומבינות של הביטוח)

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • ?
                            משתמש שנמחק @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

אז אין אפשרות לקבל החזר במקרה שלא ביטלת את הטיסה היוצאת מהארץ (הפטנט שהדרקון הציע, לא יעזור).

לגבי מצב החברה, תאלץ לבדוק את החדשות עד יום הטיסה, אם לא יקרה אסון כלשהו (הפסקת פעילות) לפני מועד החזרה שלכם (ללא קשר לדגם המטוס בטיסות מרומא לת"א🤚🤚) ואם חו"ח, יודיעו על הפסקת הפעילות, תאלץ לחפש טיסת חזור/כל תוכנית אחרת שתחליט עליה. 

• דוקטור דו ליטל
                              דוקטור דו ליטל @אורח נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

למה שלא יבטל את הטיסה שיוצאת מהארץ?

אם הכל טוב בנורוויג’יאן שיבטל את שני המקטעים בטיסה האלטרנטיבית, גם הטיסה היוצאת וגם החוזרת.

אנשיםטובים ? 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • אנשיםטובים

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

ביטוח אפשר לעשות רק שבועיים לפחות לפני הטיסה (לפחות בהפניקס)...

• ?
                                  משתמש שנמחק @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

כתבת:

"...במידה ואין קריסה של נורוויג’יאן עד נניח יום לפני יום החזרה לישראל אתה מבטל את הכרטיסים הנוספים ואוסף את הביטוח.

במידה ויש קריסה של נורוויג’יאן אתה מבטל (חשוב לבטל ולא סתם NO SHOW) רק את כרטיס ההלוך (כפרת עוונות דמי הביטול הפסד שלך) ומשתמש בכרטיס חזור".

• הבעיה שניתן לבטל ולקבל החזר, רק אם ביטלת את הכרטיס לפני מועד הטיסה. 

מכיוון שהביטוח מכסה רק אם ביטלת את ההלוך (יציאה מהארץ) ואת שאר הלגים וההוצאות (מלונות וכו'), הביטוח מכסה גם-כן.

• רק טיסת החזור שלו היא עם נורווג׳יאן (ההלוך עם רייאנאייר).

החברה יכולה לקרוס עד יום הטיסה הלוך/ביום הטיסה חזור/שימשיכו לפעול כרגיל.

מחיר הכרטיסים החדשים שיקנו עכשיו, יהיו יקרים, גם אם ירכשו בחברת לואו-קוסט. וממילא אין אפשרות לבטח אותם בשל המועד הקרוב לטיסה (מקבלים 80%, ומשלמים כ-6%-10% על ביטוח הטיסה?). 

תיאורטית, אולי, אם מבטלים לפני היציאה מהארץ, לא יום לפני החזרה (צרפתי בהודעה הקודמת את התנאים לביטול). 

- אם יודיעו על קריסה, ניתן (אם יכולים/רוצים) למצוא טיסה זולה ביום א'/ו'... 

• דוקטור דו ליטל

@אנשיםטובים אמר:

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

ביטוח אפשר לעשות רק שבועיים לפחות לפני הטיסה (לפחות בהפניקס)...

נכון, אם הטיסה שלך חזרה עוד שבוע אתה לא יכול להשתמש בביטוח הזה.

• דוקטור דו ליטל
                                      דוקטור דו ליטל @אורח נערך לאחרונה על ידי

@aljaje אמר:

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

כתבת:

"...במידה ואין קריסה של נורוויג’יאן עד נניח יום לפני יום החזרה לישראל אתה מבטל את הכרטיסים הנוספים ואוסף את הביטוח.

במידה ויש קריסה של נורוויג’יאן אתה מבטל (חשוב לבטל ולא סתם NO SHOW) רק את כרטיס ההלוך (כפרת עוונות דמי הביטול הפסד שלך) ומשתמש בכרטיס חזור".

• הבעיה שניתן לבטל ולקבל החזר, רק אם ביטלת את הכרטיס לפני מועד הטיסה. 

מכיוון שהביטוח מכסה רק אם ביטלת את ההלוך (יציאה מהארץ) ואת שאר הלגים וההוצאות (מלונות וכו'), הביטוח מכסה גם-כן.

>>>אז אם מועד הטיסה חזרה הוא נניח ב 10 לאפריל, שיקנה כרטיס הלוך מישראל ל 10 לאפריל וחזור מרומא ב 11 לאפריל ויבטח אותו.

>>>אם עד ה  9 לאפריל הכל בסדר אם נורוויג’יאן שיבטל גם את ההלוך וגם את החזור

>>>לא הבנתי מה הקשר של סידורי הקרקע לסיפור.

• רק טיסת החזור שלו היא עם נורווג׳יאן (ההלוך עם רייאנאייר).

החברה יכולה לקרוס עד יום הטיסה הלוך/ביום הטיסה חזור/שימשיכו לפעול כרגיל.

>>>החברה יכולה לקרוס גם כשיהיו בגייט, גם חברת הביטוח יכולה לקרוס. יכולים להתרחש כל מיני תרחישים שבכל זאת לא יאפשרו לנצל את הביטוח. האם זו סיבה מספיק טובה לבטל בכלל את האופציה?

מחיר הכרטיסים החדשים שיקנו עכשיו, יהיו יקרים, גם אם ירכשו בחברת לואו-קוסט. וממילא אין אפשרות לבטח אותם בשל המועד הקרוב לטיסה (מקבלים 80%, ומשלמים כ-6%-10% על ביטוח הטיסה?). 

>>>אם הטיסה חזרה עוד פחות משבועיים באמת כל הדיון מיותר כי אי אפשר לבטח.

>>>האם הדיון הוא על נסיעה שהחזרה היא עוד פחות משבועיים?

>>>בנוסף אם מניחים שכרטיסים חלופיים עכשיו יהיו יקרים, שכרטיסים חלופיים ביום הטיסה המתוכננת חזרה (שלא תצא לפועל) יהיו גם זמינים (למשפחה) וגם במחיר דומה לכרטיסים החלופיים מהיעד הנכון ובתאריכים ובשעות מתאימים, באמת אין מה לנסות לעשות משהו עכשיו. אבל יש כאן הרבה מאוד הנחות שאני לא בטוח שמחזיקות מים

תיאורטית, אולי, אם מבטלים לפני היציאה מהארץ, לא יום לפני החזרה (צרפתי בהודעה הקודמת את התנאים לביטול). 

- אם יודיעו על קריסה, ניתן (אם יכולים/רוצים) למצוא טיסה זולה ביום א'/ו'... 

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • ?
                                        משתמש שנמחק @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

בוודאי, בכל השירשור נכתב על הימור, בעיקר

האם החברה באמת תקרוס, אם כן, כמה יעלה מחיר כרטיס-טיסה חזור, ביום ובשעה שהחברה תפסיק לפעול והאם מחיר הכרטיס יהיה זול ממחיר כרטיס הלוך-חזור שנקנה היום. 

והאם שווה להשקיע בקניית כרטיסים נוספים (הלוך-חזור) +תשלום הביטוח כשלמעשה תקבל 80% ממחיר הכרטיסים שנקנו (- מינוס התשלום על הביטוח והתשלום על הכרטיסים הקודמים שכבר רכשת). נדמה לי(?)

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • chenRoz
                                          chenRoz @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

העיקר שהמטוס לא יהיה של בואינג 737-800 MAX, הלילה חזרתי משטוקהולם בטיסה של נורוויג’ן. אחרי שעתיים באוויר חזרנו לשטוקהולם...☹

? שוקי3 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • ?
                                            משתמש שנמחק @chenRoz נערך לאחרונה על ידי

@chenRoz

"كلّ تأخيرة فيها خيرة"

אין חשש, אסרו על הטסת דגם המטוס הזה בשמי אירופה, זו הסיבה לרונדל שעשו לכם.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון