פרו - -מה הסדר המומלץ?
-
שלום,
מתכננת טיול 3 שבועות בפרו. האיזורים המתוכננים:
האמזונס בפורטו מלדונדו
קוסקו
קניון קולקה
לימה בסוף.
נעשה טיסה פנימית בין קוסקו לאריקפה.
הבנתי שצריך להתחשב בהסתגלות לגובה.
בהתחשב בכך מה הסדר העדיף? להתחיל בקולקה או לסיים?
תודה,
אפרת
-
את לא כותבת באיזה הרכב את נוסעת (לבד, בזוג , משפחה עם כמה ילדים וכדומה) .
השאלה היא אם את מזמינה את הטיול לאמזונס מראש דרך האינטרנט , או מגיעה לקוסקו ומזמינה במקום .
אין בעיה להזמין את הטיסה לפוארטו מלדונדו בקוסקו מהיום למחר , ולסגור עם לודג’ בקוסקו .
נחיתה בלימה .
טיסה לקוסקו . כמה ימי טיול בקוסקו עצמה , בעמק הקדוש + מאצ’ו-פיצ’ו . טיסה לפוארטו מלדונדו לפחות לשלושה ימים .
אין חשיבות לסדר הטיולים בקוסקו . בקשר להתאקלמות לגובה , זה אישי יש כאלה שהגובה משפיע עליהם , ויש כאלה שלא .
מקוסקו נסיעה באוטובוס לילה לעיר פונו, לאגם טיטיקאקה, למרות שלא כתבת .
מאגם טיטיקאקה נסיעה באוטובוס לארקיפה . טיול בעיר עצמה ובקולקה קניון .לקולקה קניון יש טיול יום בודד ,
ויש טרק של יומיים כולל שינה בקניון .
נסיעה לעיר איקה אם את רוצה , או ללימה . אפשר גם לטוס .
-
לא שמתי לב שכתבת שתטוסו מקוסקו לארקיפה . לדעתי זה מיותר .
אם אתם כבר באזור , סעו לאגם טיטיקאקה . יש לכם מספיק זמן .
-
תודה,
אנחנו זוג + ילדה בת 16. אוהבים טרקים וטבע. קצת פחות מ 3 שבועות.
אני אזמין הכל מראש. מצאתי טיסה ב 35$ מקוסקו לאריקפה נראה לי ממש כדאי.
התכנון כרגע:
יום 1-2: טיסה תל אביב לימה + טיסה ל Puerto Maldonado מגיעים צהרים
ימים 4- 3 אמזונס
יום 5 – טיסה לקוסקו
יום 6 - מרס מוריי
יום 10 – 7 : ג'נגל טרק
יום 11 – (לפי ימי השוק) טיול בעמק הקדוש
יום 12 – הר הצבעים
יום 13 – טיסה לארקיפה
יום 16 – 14 – קניון קלקה והקונדורים טיסת לילה ללימה
יום 18 – 17 לימה + טיסת לילה לתל אביב
מה דעתך?
אגם פונו שווה את תוספת הדרך? כבר הינו בשוקים צפים בעולם.
תודה,
אפרת
-
אגם טיטיקאקה זה לא שוק צף . רואים צורת חיים ייחודית של שבט של האורוס שמאות שנים חי על איים צפים מלאכותיים
שהם מכינים בעצמם . זה בהחלט שווה ביקור , אבל לפי תוכנית הטיול שבנית אני לא כל כך רואה איך לשנות .
35$ לטיסה מקוסקו לארקיפה זה באמת זול . אבל אתם “שורפים” כמה ימי טיול טובים על טיסות .
התוכנית שבנית טובה !!! אם אתם בכל זאת רוצים לשנות, אז אפשר לסוע מקוסקו לפונו באוטובוס לילה .
האוטובוס מגיע בערך ב- 6 בבוקר . ישר נוסעים למלון ויוצאים לטיול בסירה על האגם . (הטיולים יוצאים בערך ב- 8:30) .
למחרת נוסעים בבוקר באוטובוס לארקיפה . ואז אולי ירד לכם יום מארקיפה .
*** כתבת ביום 6 : מרס מוריי . זה טיול יום באוטובוס עם מדריך לברכות המלח SALINAS DE MARAS ,
ולאתר העתיקות MORAY , שזה אתר טראסות שאנשי האינקה היו מגדלים בו גידולים שונים .
אני עכשיו אעלה תמונות של האתרים האלה כאן , אבל נראה איך התמונות יראו באתר .
יום טיול ממש יפה .
-
Moray בעמק הקדוש

-
Salinas de Maras

-
@efratih אמר:
תודה,
אנחנו זוג + ילדה בת 16. אוהבים טרקים וטבע. קצת פחות מ 3 שבועות.
אני אזמין הכל מראש. מצאתי טיסה ב 35$ מקוסקו לאריקפה נראה לי ממש כדאי.
התכנון כרגע:
יום 1-2: טיסה תל אביב לימה + טיסה ל Puerto Maldonado מגיעים צהרים
ימים 4- 3 אמזונס
יום 5 – טיסה לקוסקו
יום 6 - מרס מוריי
יום 10 – 7 : ג'נגל טרק
יום 11 – (לפי ימי השוק) טיול בעמק הקדוש
יום 12 – הר הצבעים
יום 13 – טיסה לארקיפה
יום 16 – 14 – קניון קלקה והקונדורים טיסת לילה ללימה
יום 18 – 17 לימה + טיסת לילה לתל אביב
מה דעתך?
אגם פונו שווה את תוספת הדרך? כבר הינו בשוקים צפים בעולם.
תודה,
אפרת
קוסקו היא עיר מדהימה! אולי העיר העתיקה היפה ביותר שהייתי (והייתי) הטיול שלכם לא לוקח את זמן ההתאקלמות בכלל.
את יום 6 הייתי נישארת בקוסקו משוטטת בעיר, אולי עולה עם מונית לתצפית מהסקמניאין.
יום 7 מרס ומוראי.
יום 11 אחרי הטרק תהיו מותשים, אז תזמינו את הטיול הזה עם נהג פרטי, ותצאו מאוחר יותר (ככה לקראת 10:00 נשמע ריאלי)
הטיול לקניון קולקה אם טרק או בלי טרק יכול להיות יומיים, ורצוי לעשות יומיים, לבקר בכפרים בעמק קולקה.
את היום האחרון תשאירו לטייל גם באריקיפה היא שווה לפחות יום. כרמן דל אלטו, המוזיאון של חואניטה היפה (קטן וממצה בשעה)
-
-
-
שלום,
מנסה לעשות כמה שינויים אז צצו שאלות:
- האם יש ג’נגל טרק מקוסקו של שלושה ימים ו 2 לילות?
- ראיתי שבדרך מפונו לארקיפה יש שמורת טבע “Salinas and Aguada Blanca National Reservation” מעניינת?
תודה,
אפרת
-
ועוד שאלה,
האם יש חברת טיולים מומלצת שמפונו תיקח אותנו לטיול בקניון קלקה ונגיע לאריקפה רק אחרי. (חוסך קצת נסיעה)
תודה,
אפרת
-
בקשר לג’ונגל טרק של 3 ימים 2 לילות (היום השלישי זה הביקור במאצ’ו-פיצ’ו) , למיטב ידיעתי יש .
למעשה ביומיים לפני המאצ’ו-פיצ’ו הולכים קצת , נוסעים באופניים בירידה ,
ועושים סנפלינג נחמד מאוד באומגה . (באנגלית קוראים לזה ZIP LINE) .
בדרך בין פונו לארקיפה יש אגמים שיש הם פלמינגו ועדרים של למות ואלפקות .
יש נסיעה עם חברת האוטובוסים קרוז דל סור שהאוטובוס עוצר שם , ויורדים מהאוטובוס לקצת זמן .
אני לא נסעתי בזה . רק ראיתי מהחלון תוך כדי נסיעה את האגמים עם הפלמנגו .
בקשר לעצירה בקולקה קניון , אני מניח שתמורת סכום נכבד יעשו לכם את זה , אבל אני מסופק אם זה כדאי .
כדי לראות את הקונדורים יש להגיע למצפה בערך ב- 8 בבוקר . בגלל זה הטיולים מארקיפה יוצאים ב- 3 בבוקר .
זה אומר שאם אתם מגיעים מכיוון פונו , תצטרכו לשון באזור הקניון , אז למעשה זה לא חוסך לכם כלום .
-
בהמשך למה שכתבו אם טסתם לארקיפה ב-13 . יש מצב שתמצאו גם טיול קניון של יומיים ולילה אחד ככה שב-15 תחזרו חזרה ותוכלו גם לראות דברים בארקיפה ( אלא אם אתם עם טיסת בוקר לארקיפה ב-13)וכדאי גם , כמו שכתבו, לחשוב על איזה יום בקוסקו המקסימה, שנראית נופלת בין הטיסות, אולי לוותר על משהו מכל מה שמוקדש לסביבה...
-
תודה לכל העונים.
הוספתי יום עיר בקוסקו בהתחלה.
האם ניתן ביום של העמק הקדוש לבקר גם במארס ומוארי?
הבנתי שבימי חמישי וראשון בעמק הקדוש יש שווקים. האם ממליצים לתכנן להגיע בימים אילו או לא קריטי?
האם קניון הצבעים מומלץ? אפשרי בסוף היום להספיק לאוטובוס לילה?
אם אחליט לוותר על פונו מה דעתכם על אוטובוס לילה לאריקפה?
הרבה תודה,
אפרת
-
שלום אפרת,
גם אנחנו זוכ עם ילד בן 16 ונהיה בפסח בקוסקו.
מתכננים גם להגיע Puerto Maldonado לסיור באמזונס.
האם זה כבר סגור לך מהארץ? את יודעת איפה תלונו או עם איזו חברה או מדריך תעשו את זה?
תודה
שחר
-
-
הי אפרת
תהנו…
השאלה שלי היתה איך התארגנת על הסיור באמזונס?
האם סגרת כבר מפה את העניין עם חברה ומדריך או שאתם מתכננים להגיע ולהתארגן שם?
פשוט אני מתלבטת איך בדיוק לעשות את זה.
-
אני ממש רק בהתחלה של התכנון. שמעתי על “Amazon planet”
אני אארגן הכל מראש כי מתכננת דבר ראשון להגיע לשם וגם אין לנו זמן כמו לתרמילאים.
אפרת
-
אפרת
בפרו טיילתי פעמיים, פעם אחת שבועיים כאמר שהגיעה לבקר את בנה המוצ’ילר, ובפעם השניה שנידבקתי בחיידק של הצעירים, והחלטנו בעלי ואני לנסוע גם אנחנו לחצי שנה ליבשת…..
לכן אני מכירה עד מאוד את כל לבטייך, ואנסה לענות לך מנסיון של פעמיים:
באופן עקרוני אפשר לשלב את שני הדברים יחד, לדעתי זה לא כדאי. השאלה אם זה טיול של לסמן V
את מראס ומוראי עשיתי בטיול טרקטרונים, שהיה מאוד חוויתי. זה בדרכ טיול חצי יום, שיוצאים אליו או ב8:00 בבוקר או ב14:00 בצהרים.
כפי שציינתי, וסליחה שאני נורא מנדנדת עם זה, ההסתגלות לגובה, דורשת מכל אחד, אבל בעיקר ממבוגרים יותר זמן מטיול אחר.
זה אומר שאם תבלו חצי בטיול כזה, מאד חשוב לחזור לנוח, לאגור כוחות חדשים, ואז אחה”צ לשוטט בעיר המקסימה הזו, ללכת לשוק סן פדרו, לספוג אווירה
את העמק הקדוש והשוק בפיסק שבעיני אחד היפים!!!! אפשר לעשות ביום אחרי שחזרתם מהטרק ואתם יותר עייפים.
בקשר לג’נגל טרק
שוב בגלל שעשיתי אותו פעמיים….
הטרק הזה הוא טרק של 4 ימים.
יום ראשון – דאון היל באופנים בסיומו מגיעים להוסטל, ואחרי ארוחת צהרים יוצאים לרפטינג
יום שני – יום ההליכה הגדול בערך כ20 קמ, בנוף יפיפיה שחלקו עובר בשביל האינקה, חלק בתוך הגונגל. יש עצירות כל כשעה וחצי, ויש בדרך המון נקודות לקנות מיים, כך שעל הגב הולכים עם מקסימום ליטר וחצי. ביום הזה הם מאפשרים הקפצה של הציוד למלון הבא כך שהולכים רק עם תרמיל יום.
יום שלישי – מתחילים בזייפ ליין מעל קניון מטריף, ולאחר מכן מוקפצים לתחנת הידראלקטריקה שם אוכלים צהרים, וממשיכים רגלית על פסי הרכבת לאיגואס קליינטס.
יום רביעי עולים על הבוקר לזריחה במאצ’ו פיקצו שזו חוויה בלתי ניתנת לתאור במילים
בפעם הראשונה עשיתי את הטרק במלואו, בפעם השניה קיצרנו ביום, ולכן הקפיצו אותנו בסוף האופניים (ע”ח הרפטינג) לתחנה הבאה.
אני ממליצה לכם לעשות את ארבעת הימים, ואם להקל במשהו היתי ממליצה לעלות על הרכבת לאיגואס קליינטס, מתחנת ההידרואלקטריקה. המסלול על פסי הרכבת, למרות שהוא במישור הוא יותר קשה, כי ההליכה על חלוקי הנחל והפסים לא קלה. (זה משהו שתצטרכו לבקש ולשלם מראש)
המלצה נוספת: מחיר הטרק הוא גם ברובו נגזרת של שעת החזרה ברכבת. הכרטיסים זולים יותר ככל שמאחרים את שעת החזרה. אני ממליצה לכם לקחת כרטיסים חזרה ב14:00-15:00.
זה יום שמתחיל במקרה הטוב ב4:00 בבוקר ומרגע שיוצאים זה לוקח בערך 5+ שעות לקוסקו. החזרה אחרי הביקור באתר היא סביב השעה 12:00 ולכן מבאס לשרוף זמן מיותר באיגואס קליינטס.
מקווה שעזרתי, ואם יש עוד שאלות אשמח לענות