דרום מערב בדגש טיולים ארוכים ברגל
-
מצרף תכנית טיול למאי הקרוב לדרום מערב ארה”ב להתייחסותכם. כרגע הוזמנו רק טיסות ואני עוד מעט מתחיל להזמין מלונות, אז אם יש משהו שנראה בעיניכם לא סביר זה זמן טוב להעיר.
בן 40, מטייל לבד (אחרי שחבר הבריז), חובב טיולים ארוכים ומאתגרים ברגל (נסיעה של שעתיים וחצי לכל כיוון וטיול של 43 ק”מ באותו יום זה משהו שכבר עשיתי...) ולכן הטיול מתמקד בטבע עם קצת גיוון בערים. לפני התכנית די חרשתי על אתרים באינטרנט (בעיקר באנגלית) אז היא די מפורטת, אבל אשמח לשמוע עם פספסתי או לא שמתי לב למשהו, בעיקר מאנשים שהתנסו בטיולים רגליים באזור אבל כולם מוזמנים להעיר.
בהמשך אולי אני אציק עם שאלות ספציפיות יותר שעולות לי.

-
רוצה רק להעיר משהו עקרוני לגבי מסלולים בפארקים- מכיון שמדובר בטבע והטבע תלוי בכל מיני גורמים, יש מסלולים שמרהיבים בשנה אחת, אך בשנה אחרת יבשים ועלובים. כדאי תמיד להתיעץ במרכז המבקרים של הפארק. ספציפית- הייתי פעמיים בהפרש של 8 שנים במסלול האמרלד פולס בציון, בפעם הראשונה הוא היה מרהיב וגדוש מים ובפעם השניה יבש ומיותר.
-
במקום הביקור במונטריי, נראה לי שאתה יותר תהנה מביקור בפארקים של הרי סנטה קרוז. תקרא למשל על מסלולים בפארק “ביג בייסין”.
הביקור שלך בסדונה קצר ולא תספיק לראות שם הרבה, בטח לא לעשות מסלול הליכה יפה.
-
בברייס עשינו את המסלול שאתה הולך לעשות- queens+Navajo ואת הנאבחו עלינו דרך Wall היה מאוד מוצלחבארצ’ס עשינו את ה-delicate arch המסלול ולא הנקודת תצפית. וגם היה מוצלח- אבל חשוב להצטייד במים -הרבה ורצוי להתחיל מוקדם לפני שיא החום….
בסה”כ הטיול שלך די דחוס ולא משאיר הרבה אופציות למסלולי טיול מאוד ארוכים.
תהנה!
-
הנה מספר שאלות נפוצות על המסלול מטה בגרנד קניון. לא מומלץ לעשות ביום אחד – אם כי בהחלט אפשרי, אם מתחילים מאוד מוקדם
והנה מסלול נוסף שכדאי לקחת בחשבון – ל half dome ביוסמיטי. קשה, ארוך וכנראה מתגמל מאוד