אזור שינה מועדף במנהטן
-
אנחנו זוג צעיר בשנות ה 20-30, מגיעים לניו יורק לשבוע ימים. הלכנו קצת לאיבוד עם בחירת אזור שינה במנהטן.
מאחר והתחבורה הציבורית מאוד נגישה במהלך היום וזה דיי פשוט להגיע ולהתנייד בין האטרקציות השונות, השיקול המרכזי שלנו הוא אזור תוסס בשעות הערב-לילה, כזה שיאפשר לנו לצאת, להנות ולחזור למלון בהליכה קצרה.
נשמח לשמוע המלצות
-
@SeaMonster אמר:
התחבורה הציבורית מאוד נגישה במהלך היום וזה דיי פשוט להגיע ולהתנייד בין האטרקציות השונות
לא מדוייק – התחבורה הציבורית מאד מגישה במרכז מנהטן. בשולים (מזרח ומערב) היא הרבה פחות נגישה. בנוסף זה אולי פשוט להתנייד, אבל לוקח זמן.
רוב מטיילי הפעם הראשונה מעדיפים להתמקם קרוב יחסית לטיימס סקאוור. גם איזור מעניין ומרכזי, גם צמוד לברודווי, וגם יש תחנת רכבת תחתית גדולה שהופכת אותו למאד נגיש. אבל זה איזור יקר! ואם ישני קרוב יחסית לכיכר אז גם רועש (וחשוב לקרוא ביקורות)
-
ממליץ לכם על האזור של NYU, אזור שתוסס בשעות הערב (בזכות הסטודנטים), ויש שם הרבה מסעדות “ביתיות” ולא דביקות לתיירים כמו שיש בכיכר טיימס.
-
תודה רבה!
הבנתי שעדיף לנו להתמקד באזור הדרומי של מנהטן – East Village, Greenwich Village, Soho ו אולי גם Chelsea , שהם נמצאים סביב NYU.
אזור הטיימס סקוור הייה גם הכיוון שלנו בהתחלה. אבל הגישה שלנו היא אחרת, לדעתי דווקא בבוקר ובמהלך היום פחות יפריע לנו ללכת יותר או לנסוע בתחב”צ כדי להגיע לכל האטרקציות והמקומות המעניינים בעיר. זה גם לא יהיה כזה קשה, במיוחד כשהתכנון הוא לחלק את הימים כך שכל יום יתחיל בנק’ מסויימת וממנה נטייל ברגל בין נק’ עניין ע”פ המסלול שנחליט.
לעומת זאת בשעות המאוחרות של הערב/לילה כן נעדיף שיהיו לנו אופציות בילוי קרובות יחסית למלון. -
אני אהבתי את אזור צלסי , שקט יחסי , לא מת , הרבה מקומות נחמדים לאוכל , חשוב שיהיה במרחק הליכה מתחנה של התחתית
-
בכללי – אם אני מבין נכון תגיעו לניו יורק אחרי כמה שבועות במערב. אתם כבר תהיו קצת עייפים מהטיול. לפחות בתוכנית האחרונה שפרסמתם יש כמה וכמה ימים שקמים מוקדם במערב. למרות שאתם עם אוטו אז אין המון הליכה, אבל גם נסיעות ארוכות מעייפות, ואני מניח שלא תנוחו באף אחד מסופי השבוע. כלומר 20-30 ימים רצופים של טיול מעייף ומתיש.בניו יורק הביקור לרוב מאד מעייף. הולכים המון קילומטרים בכל יום (סביר שתלכו למעלה מ-10 קילומטר ביום ואולי גם הרבה יותר). לא בטוח שאחרי הטיול במערב, והימים הארוכים על הרגליים בניויורק יהיה לכם כח לצאת כל ערב.
לא התעמקתי אבל נתקלתי בשרשור הזה שנראה לי מעניין
-
הרבה מצעירי מנהטן נדדו לברוקלין, אפשר למצוא לינה יותר זולה עם מקומות תוססים בערב
-
@SeaMonster אמר:
תודה רבה!
הבנתי שעדיף לנו להתמקד באזור הדרומי של מנהטן – East Village, Greenwich Village, Soho ו אולי גם Chelsea , שהם נמצאים סביב NYU.
אזור הטיימס סקוור הייה גם הכיוון שלנו בהתחלה. אבל הגישה שלנו היא אחרת, לדעתי דווקא בבוקר ובמהלך היום פחות יפריע לנו ללכת יותר או לנסוע בתחב”צ כדי להגיע לכל האטרקציות והמקומות המעניינים בעיר. זה גם לא יהיה כזה קשה, במיוחד כשהתכנון הוא לחלק את הימים כך שכל יום יתחיל בנק’ מסויימת וממנה נטייל ברגל בין נק’ עניין ע”פ המסלול שנחליט.
לעומת זאת בשעות המאוחרות של הערב/לילה כן נעדיף שיהיו לנו אופציות בילוי קרובות יחסית למלון.אני מאוד אוהב את הוויליג’, אבל תלוי מה תוכנית הבילויים שלכם בערב.
אם למשל אתם מעוניינים במחזות זמר אז אזור הטיימס מתאים יותר.
גם לגבי הטיול בעיר עצמה, למרות הנגישות התחבורתית להגיע ממנהטן תחתית לצפון לוקח זמן ארוך ויקר.
לכן כדאי ללון קרוב לנקודות העניין שלכם.
אם אתם רוצים לטייל בצ’יינה טאון, איטליה הקטנה, גשר ברוקלין וכו’ אז מנהטן תחתית מתאימה יופי
לטיול באזורים הצפוניים יותר, סנטרל פארק ואולי הארלם הנסיעה מאוד ארוכה מהדרום, תבדקו בגוגל מפות (ותוסיפו 20-30% כדי לקבל זמנים ראליים).
תבדקו מה נקודות העניין שלכם ותחליטו בהתאם, אולי בכלל כדאי לפצל את הלינה לשני מקומות.
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
הנקודה הכי צפונית בטיול שלנו היא הסנטרל פארק, הכי דרומית זה שיט מול פסל החירות.
ברודווי, נלך רק להצגה אחת (מלך האריות).
אזור הווילג - צלסי'- מדיסון סקוור הוא פחות או יותר באמצע כל נק' העניין שלנו.
ברוב הערבים פשוט נרצה להרגע קצת באיזה בר או מסעדה נחמדה.
-