השכרת רכב בגיל 21
-
שלום לכולם

אני ואמי מתכננים טיול לאירופה (אזור צרפת-גרמניה) לחודש דצמבר. האם אפשרי להשכיר רכב שם בגיל 21? לפי הבנתי רוב החברות משכירות מגיל 24 כאשר מתחת לכך אצטרך לשלם יותר על ביטוח וכולי. האם הדבר אפשרי? תודה מראש

-
בגדול על השכרה לצעירים יש כמה מגבלות: גיל מינימום, ותק בהחזקת רישיון, סוגי רכבים, ופרמיית ביטוח מוגדלת. יחד עם זאת כדאי לבדוק פרטנית מול החברות ויכול להיות שיש חריגים. -
השאלה היא כיצד אני בודק אל מול החברה? האם יש תקנון כלשהו שניתן לקרוא?
-
אפשר להתקשר לנציגות בארץ. אפשר לשלוח מייל. בגדול בגילך צריך ותק בנהיגה של מעל שנה, עלות ביטוח נוספת היא 25 דולר ליום (בארה"ב, משערת שזה דומה בכל העולם).
-
קח בחשבון דצמבר חורף באירופה הימים קצרים מאוד ועלול להיות מושלג ואלה תנאי מזג אוויר שאנחנו לא מכירים בארץ. כדאי ללמוד היטב את נושא הנהיגה בחורף ובפרט צמיגי חורף גלגלי חורף וכו. אם זו פעם ראשונה שאתה נוהג בחול לא מומללץ לעשות את זה בשיא החורף. כדאי לשקול טיול מבוסס תחבורה ציבורית.
-
לכל חברה יש את החוקים והכללים שלה.
כך שצריך לבדוק פרטנית מול חברות שונות והרכב המוצע לכם כמו ששוקי כתב לך למעלה.
אבל----שים לב----
העיתוי הוא חורף הנהיגה הרבה יותר מסובכת, זה לא כביש איילון בגשם.
מציעה שתשקלו שוב את היעד והמסלול המתוכנן והאם הוא הכרחי ברכב שכור?
-
התשלום על הביטוח בד”כ לא קצת יותר, בבדיקות שערכתי לאחרונה עלות ההשכרה פחות או יותר הוכפלה.
שים לב שיש מגבלה על סוגי הרכבים שניתן לשכור.
כנראה שיהיה כלכלי יותר לבסס טיול על תחבורה ציבורית, אבל בגדול זו בעיה שכסף פותר אותה – אם רק מוכנים לשלם אותו.
הבירור פשוט מאוד, תכנס לכל אתר של חברת השכרה ותקבל הצעת מחיר.
מכיוון שבגרמניה צמיגי שלג אינם חובה ומדובר בחורף אני ממליץ לבדוק בהצעת המחיר שצמיגי שלג כלולים.