ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול עם תינוק בן חצי שנה

פורום טיולי משפחות
    6
    18
    1770
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מטייל_3993092
      מטייל_3993092 נערך לאחרונה על ידי

שלום,

לאן מומלץ לטייל עם תינוק בן חצי שנה בסוף חודש אפריל - תחילת מאי 2019?

לאיזה מדינות באירופה כדאי לטוס, במחירים שפויים למועד זה?

תודה רבה.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דוקטור דו ליטל
        דוקטור דו ליטל @מטייל_3993092 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_3993092

מה מעניין את ההורים לראות ולעשות?

לכמה זמן הטיול?

מה התקציב?

מטייל_3993092 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • מטייל_3993092
          מטייל_3993092 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

זוג הורים עם תינוק בן חצי שנה, 5 לילות, שטח עירוני, אתרים מעניינים - היסטוריים/טבע/אגמים, אוכל טוב, בתי קפה וכיו"ב.

עלות עד 10,000 שח.

תודה רבה.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • דוקטור דו ליטל
            דוקטור דו ליטל @מטייל_3993092 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_3993092

אתם קצת סותרים את עצמכם,

בשטח עירוני אין טבע ואגמים, אלא אם מדובר בטבע עירוני ו”אגם” זו בכירה מרכזית כמו בהייד פארק.

אז אני אניח שמדובר בטבע עירוני.

התקציב שלכם מאפשר חופשה של 5 לילות בכמעט כל עיר אירופאית גדולה,  בגלל התינוק הייתי מתרכז רק במערב אירופה (בריאות) ומשתדל לא להגיע לצפון (מזג אוויר עוד קר), והרבה ערים מערב אירופאיות גדולות מתאימות לדרישות שלכם.

לונדון פריס ברלין וכו’, רק תבחרו.

מטייל_3993092 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • מטייל_3993092
              מטייל_3993092 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

תודה רבה

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • אנשיםטובים
                אנשיםטובים @מטייל_3993092 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_3993092

מדובר על ילד ראשון? בארץ אתם יוצאים איתו? כולל לילה (לאו דווקא אצל הסבים)?

אני מציע שתחשבו עם עצמכם מה באמת מתאים לכם בהרכב הזה על מנת שהחופשה תתאים לצפיות שלכם. הרי טיול עם תינוק בן 5 חודשים שונה מאד מטיול זוגי. וגם שונה מטיול עם תינוק בן שלושה וחצי חודשים.

למשל התינוק כבר לא ישן כל היום (אם כי עדיין לא מעט שעות). אז קשה לבנות על זה שהוא ישן בעגלה כשתלכו למסעדה, מוזיאון או כל מקום אחר. האם זה מתאים לכם?

אתם רואים את עצמכם משוטטים בשעות הערב והלילה עם התינוק (בעגלה או במנשא)?

מן הסתם אי אפשר ללכת להופעה או מסיבה בערב. זה תואם את הציפיות?

אתם עשויים למצוא את עצמכם נסחבים עם ערימות של ציוד, בגדי החלפה ועוד. הן ברמת המזוודות והן אתכם במהלך היום. מתאים לכם?

מוניות מזדמנות ברחוב לא כוללות סלקל. אם זה חשוב לכם (כי החוק לרוב פוטר מחובת כסא בטיחות במונית) אז חייבים לתאם הסעה מיוחדת (ולשלם בהתאם) או לסחוב אתכם סלקלכל הזמן (יתכן שזה מובנה בעגלה). זו בעיה מבחינתכם?

ומילה על התקציב – למרות שנראה שתינוק לא עולה כסף (הטיסה בחינם או כמעט בחינם, הוא ישן בחדר ההורים, לא עולה באוטובוס, אוכל את אמא או בקבוק שהבאנו מהארץ וכו’) זה מאד לא מדוייק. בגלל התינוק תסחבו עם יותר ציוד (עלות של מזוודות בחלק מהחברות), תסעו עם מונית מהשדה לעיר ולא עם האוטובוס הזול, תשנו במלון מרכזי וברמה סבירה ולא מלון פשפשים בשולי העיר, ועוד כל מיני דברים שיגרמו לכך שבפועל הטיול יהיה מהותית יותר יקר מטיול זוגי. ומצד שני – “ההספקים” בטיול הרבה יותר נמוכים. סביר שלא תטיילו בחוץ מ-8 בבוקר עד 11 בלילה, אלא הרבה פחות, תשלבו עצירות להחלפת חיתולים ובקבוקים ועוד. כך שמבחינת עלות-תועלת – טיול כזה הרבה פחות אפקטיבי מטיול זוגי

10,000 ש”ח זה תקציב לא רע, אבל גם לא גבוה. בשלב הנוכחי בהחלט יתכן שתגיעו לשלם על טיסה לשלושתכם 3500 ש”ח ואולי גם יותר. לינה בבירה מערב אירופאית יכולה בקלות לעלות 700 ש”ח ויותר. זוג מוניות מהשדה לעיר זה עוד 500-800 ש”ח, כרטיס תחבורה ציבורית, ועוד. כל אלא יביאו אתכם למעל 8000 ש”ח. לפני שאכלתם שום דבר ולפני שביליתם שניה אחת.

אני לרגע לא טוען שזה בעייתי או בלתי אפשרי לטייל עם תינוק בגיל הזה (בהחלט עשיתי את זה). אבל זה פשוט שונה ולא זול, ולחלק מהאנשים יש פנטזיה מסויימת בראש שלא תואמת את המציאות.

אם אתם מודעים למשמעויות וחושבים שזה מתאים לכם אז סבבה. אבל אם לא – תחשבו טיפה ותראו אם זה מה שמתאים לכם.

? keves160 דוקטור דו ליטל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • ?
                  משתמש שנמחק @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

איך הגעת לחישובים האלה?

כרטיס תחב"צ, לא יגיע לסכום כזה, גם לא מונית הלוך ושוב משדה"ת (60 €= 490 ₪).

טיסה- בערך 2460 ₪ (?)

מלון (150 € ללילה?) = 3066 ₪.

נשאר בערך תקציב להוצאות שונות- 195€ ליום. 

אם לא טעיתי.  

• keves160
                    keves160 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

גם בעיניי החישוב לא בהכרח נכון. מדינה מסודרת באירופה יכולה להיות גם 5 ימים בפראג או בבודפשט שזולות משמעותית, הטיסות יכולות להיות זולות, התחבורה מהשדה לא תמיד כה יקרה ולפעמים יש מספר אפשרויות וכן הלאה. יש טווח תקציבים די רחב. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • אנשיםטובים
                      אנשיםטובים @אורח נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

תלוי באיזה עיר כמובן, ובאיזה תנאים. הדרקון התייחס למערב אירופה ואני המשכתי משם

מונית מהשדה לעיר עולה בערים רבים 40-80 אירו ופעמים רבות כסא בטיחות זה בתשלום נוסף. למשל בפריז CDG מדובר על 50-55 אירו לכיוון ללא כיסא. יש כמובן זולים יותר, אבל גם בהחלט יש יקרים יותר. בייחוד אם מדובר על שדה משני כמו לוטן בלונדון.

טיסה ב-300 אירו זה הצהרה יפה. בנקודת הזמן הנוכחתי אני מניח שיש עוד טיסות ב-300 אירו אפילו למערב אירופה לתקופה הזו, אבל זה לא אומר שהם יתפסו אותן. כשמדובר על טיסה ראשונה עם תינוק יתכן שהם לא יסתפקו בכל טיסה. הם הגדירו 5 לילות ואני מניח שיש להם אילוצים מסויימים, כך שזוג טיסות של 6 לילות לא בהכרח יהיה להם טוב. אני מניח שעם תינוק אז אפילו לטיול קצר הם ישלמו על מזוודה או שתיים, וכנראה שגם ישלמו על מקומות ישיבה. תלוי בדיוק בחברה  וביעד, אבל תינוק זה לא חינם. אז להניח שהם יצליחו לסגור על טיסות למערב אירופה ב-600 דולר לשלושתם זה נראה לי מאד אופטימי. אני גם לא פוסל את האפשרות שהם יגיעו ל-1000 דולר.

כרטיס תחבורה ציבורית – תלוי כמובן איפה, אבל סדר גודל של 25-35 אירו לאדם? נניח 250 ש”ח לשניהם (התינוק פטור).

ביטוח להם ולתינוק (מעל 5  ימים לא מספיק של חברת האשראי) זה עוד 100 ש"ח? חניה בנתב”ג או מוניות בארץ אם צריך זה 200 ש”ח ויותר?, אולי סים לסלולרי אם הם רוצים, דרכון לתינוק, אולי קצת ציוד (אמבטיה מתקפלת? ערימת תרופות ומשחות? דברים אחרים?). זה ממש לא אפס שקלים. אולי רק הביטוח ואולי יותר.

אני חישבתי על מלון לפי 170 אירו כולל מיסים. אולי 150 מספיק, ואולי גם 250. זה מאד תלוי ברמה ובמיקום.

ולא לשכוח שעל כל הכסף צריך להוסיף גם אחוז עד שניים של שער המרה. זה לא המון כסף, אבל זה גם 100-200 ש”ח.

צריך לזכור שמי שמטייל פעם ראשונה נוטה להוציא יותר ממי שמטייל באופן קבוע. זה נכון גם למטייל מנוסה אבל שמטייל פעם ראשונה עם תינוק.

• דוקטור דו ליטל
                        דוקטור דו ליטל @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

אני לא מתחבר להערכות המחירים שלך.

למשל הם מחפשים טיסה זולה, מחוץ לעונה, לא בדקתי כרטיסים ספציפיים אבל 600$ לשלושתם כולל מזוודה והושבה נראה לי מחיר ראלי, אפילו לא זול, רחוק מאוד מ 3500 שקלים, אולי קצת יותר מ 2000.

לינה? בשביל הקטע בדקתי עכשיו ב BOOKING בלונדון (עיר יקרה) במרכז – הרוב ZONE 1, מקצתם ZONE2 , ציון גולשים 8 ומעלה, יש מבחר של פתרונות מצויינים באזור ה 4000 שקלים ל 5 לילות – ובכוונה בחרתי שחלק מהלילות יהיו בסוף השבוע כדי שיהיו יקרים.

כשהורדתי ציון מינימלי ל 7 הופיע לי מלון גם כן במרכז ב 2400 שקלים עם ציון 7.6, ממש לא מלון פרעושים.

אז בהוצאות העיקריות הם ב 6000-7000 שקלים.

נכון יש הוצאות בתחום מאות השקלים כמו כרטיס תחבורה ציבורית שאתה באזור הסביר, אני מסכים,  250 שקלים לשניהם, אבל בגדול להערכתי באזור ה 3000 שקלים שנותרו הם יוכלו לארגן לעצמם בובה של טיול גם אם תעמיס עליו כל הוצאה יצירתית שאתה יכול לחשוב עליה, כולל עלות סיכה להכניס לחור להחלפת ה SIM בטלפון.

? אנשיםטובים 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • ?
                          משתמש שנמחק @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

אני דוטקא בחרתי בפריז (יולי), קצת לפני, יהיה קצת פחות יקר.

מלונות טובים אפשר למצוא ב-150 € ליום (בתחילת יולי),

גם אם מוסיפים תשלום על ביטוח ונסיעות בעיר, ישאר להם

סכום של 903 € -(180 € ליום), לבזבוז.

• אנשיםטובים
                            אנשיםטובים @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

אני מעמיס כל עלות שאני יכול לחשוב עליה שרלוונטית לטיול. סיכה לסים אני לא סופר כי כנראה שאף אחד לא קונה כזה דבר לטיול. אבל דרכון לילד אני חושב שכן צריך לספור, וחניה בנתב”ג (אם משתמשים) או מזוודה נוספת לציוד של התינוק (אם רלוונטי) אז כן צריך לספור. אם לא לוקחים סלולרי לטיול אז לא צריך לספור, אבל אם כן, אז צריך לספור גם את העלות הזו.

הבעיה היא שכל העלויות האלה שנראות זניחות נוטות להצטבר. חזרנו עכשיו מסופ”ש משפחתי ברומא. רק 5 ימים כך שהביטוח שלנו לא עלה כסף (כלול בדיל של חברת האשראי). עדיין שילמתי 150 ש”ח על הביטוח של הילדים (3 ילדים), 200 ש”ח על זוג חבילות לסלולרי (100 כל אחד). פעמיים שילמתי 60 אירו לכיוון על מונית (גדולה) ברומא, ושילמתי גם 200 ש”ח על החניה בנתב”ג. כמובן ששכחנו להביא מהארץ כמה דברים אז קנינו שם וזרקנו בסוף הטיול כמה שטויות במחיר מצטבר של 150 ש”ח (תמיד שוכחים משהו לא?). ובמצטבר זה 1000 ש”ח ויותר. אלו כולם סכומים שלא הייתי מוציא אם לא היינו טסים. אז בסדר זה היה תחשיב למשפחה של 5 נפשות ולא של זוג + תינוק. המונית תעלה להם טיפה פחות וכך גם הביטוח. אולי הם לא צרכים חניה ולא צרכים סלולרי. מצד שני אולי הם כן צרכים דרכון, או מזוודה, או כל דבר אחר.אז כל אחד יעשה את החישוב שלו לרשימת הדברים שרלוונטית אליו, אבל באמת שאני לא רואה סיבה להתעלם.

במסגרת השרשור הזה הסתכלתי קצת על טיסות לפריז. אני לא רואה טיסות רלוונטיות במחיר אטרקטיבי בתקופה הרלוונטית. אני רואה מחירים של 800-1500 דולר לזוג + תינוק כולל הושבה ומזוודה אחת. אני מודה שלא עשיתי מחקר מעמיק אלא הסתכלתי בקייק ובאיזיג’ט. לא חיפשתי את כל האפשרויות.

מהסטנדרט שמוזכר פה בפורום, רוב האנשים מתייחסים לציון 8 בבוקינג כרמה מינימלית, ורבים מזכירים גם 9 כרמה רצויה. ואגב, אם הם יסתפקו במיטה זוגית כשהתינוק איתם במיטה זה עוד פשוט. אבל אם הם ירצו מיטת תינוק זה מגביל כי לא כל מלון מאפשר את זה (בין היתר כי החדרים צפופים) ולפעמים גם גובים תוספת תשלום. באופן דומה אם הם יתעקשו על אמבטיה ולא רק מקלחון זו גם מגביל במבחר. כמובן לא חייבים להתעקש על הדברים האלה

אני שוב מזכיר שמדובר על זוג עם תינוק קטן במה שאני מניח שהוא טיול ראשון עם תינוק. סיכוי לא רע שיהיו טיפה לחוצים ופחות מוכנים להתפשר על רמת המלון או המיקום.

telo מטייל_3993092 keves160 דוקטור דו ליטל 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • telo
                              telo @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

אני מאוד ממליץ בטיול עם תינוק על דירה מאובזרת שחוסכת כסף והרבה יותר נוחה ממלון. בכל עיר שהגענו אליה באירופה היה מבחר דירות. בלי מכונת כביסה מאוד לא נוח בטיול עם ילדים קטנים. אלא אם נוסעים ליום יומים.

מעבר לזה אני לא נכנס לשיקולי תקציב ולחישובים מאוד מפורטים ואני מניח שאתם יכולים  קצת לחרוג מהסכום שרשמתם. אם אתם  מוטרדים מנושא העלויות והתקציב מוגבל ואתם רואים שנפתח דיון כזה מפורט הייתי מחליט מראש לקצר את הטיול. זו הדרך הכי קלה לחסוך.

• מטייל_3993092
                                מטייל_3993092 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תודה רבה על התשובות המפורטות. ניקח הכל לתשומת ליבנו.

• keves160
                                  keves160 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

ברור לי שזו החוויה שלך מטיוליך הרבים, אבל זה לא בהכרח מייצג את כלל הנוסעים בדיוק כמו שעלויות הטיול המשפחתי שלי לא מייצגות את הכלל, וכאמור גם היעד משנה הרבה. גם במערב אירופה יש את נורבגיה ויש את ספרד, וההפרשים גדולים. בטיול המשפחתי שלנו, למשל, “העלויות המצטברות שלא היינו מוציאים אם לא היינו נוסעים” הסתכמו בדי כלום – רישיון בינלאומי לשניים שזה כ-40 ש”ח, ומתאם חשמל ב-20 ש”ח. “חנייה בנתב”ג”? לא, נסענו ברכבת. לא חשבנו אפילו לספור את זה בעלות הנסיעה, כי תכלס זה זניח ושנית לו היינו נשארים בארץ היו נסיעות אחרות, יקרות יותר. 

יש יותר מדרך אחת לנסוע, ויש תקציבים שונים. וכאמור, תמיד אפשר לבחור במדינה שאינה מערב אירופה הקלאסית, כמו פולין, הונגריה וצ’כיה, והמחיר יורד פלאים. 

• אנשיםטובים
                                    אנשיםטובים @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160 אמר:

ברור לי שזו החוויה שלך מטיוליך הרבים, אבל זה לא בהכרח מייצג את כלל הנוסעים

זה דווקא לא החוויה שלי. אצלי יש דברים אחרים שלא פרטתי. אלא דווקא נתונים שמתבססים על שיחות עם הרבה אנשים. אם כי כמובן לא מדגם מדעי ומייצג

לא, זה לא מייצג את כלל הנוסעים. ברור שלא. ברור שיש מגוון אינסופי (טוב לא באמת אינסופי) של אפשרויות. היחיד שאולי יודע מה נכון הוא פותח השרשור. אבל גם זה לא בטוח, כי עד שלא ניסית אתה לא יודע באמת.

אבל אני באמת לא מבין את ההיתממות. בארץ אני נוהג לנסוע באוטו הפרטי שלי. וזה שביום מסויים לא נסעתי (כי הייתי בחו”ל) חוסך כמות זעומה של דלק וכמות עוד יותר זעומה של “בלאי”. אם אתה נוסע באוטובוס באופן קבוע אז כנראה שיש לך חופשי חודשי אז לא חסכת כלום בימים שהיית בחו”ל. אבל בטיול – אני לא מכיר הרבה אנשים שהולכים ברגל משדה התעופה למקום הלינה, והולכים ברגל כל הטיול. אז לא חייבים לנסוע במונית לעיר ואפשר גם באוטובוס, אבל זה עדיין עולה כסף שלא עולה בשום מקרה אחר.

גם בארץ מן הסתם אני אוכל. אבל אני מתבסס בעיקר על בישול עצמי ואת מוצרי המזון אני קונה בקנייה שבועית או חודשית בסופר הזול. מטבע הדברים בטיול אני אוכל הרבה יותר במסעדות, וגם בישול עצמי מבוסס סופר – אני קונה במינימרקט הקטן (והיקר) שקרוב למקום הלינה, קונה אריזות קטנות (ויקרות יותר), וקונה דברים שאזרוק אחר כך (אני לא אחזיר ארצה פסטה שנשארה וגם לא מלח). אז ברור לי שאוכל בטיול עולה יותר מאשר בארץ. הרבה יותר או מעט יותר זה תלוי באמת באופי של המטייל ובאיזור הטיול, אבל להניח שזה לא עולה יותר מאשר בארץ זה נראה לי לא רציני.

אני מקווה שאתה לא מטייל בחו”ל בלי ביטוח נסיעות. וברגע שהטיול יותר מ-5 ימים (4 לילות) או שיש ילדים אז הביטוח של כרטיס האשראי לא תקף. אז אולי תוציא דולר ליום על ביטוח בסיסי או שתשקיע 3 דולר לביטוח יקר (שלא לדבר על בעיות בריאות ואז המחיר רץ למעלה) אבל שוב זה לא חינם.

אתה אולי נוסע בלי שום פתרון לסלולרי. זה בסדר. רוב האנשים שאני מכיר כן עושים פתרון כזה או אחר. חבילה בארץ, סים יעודי או מקומי. 50 ש”ח או 200. ואם עשית את זה לשני סימים אז כפול במחיר. הרי לא ביטלת או הקפאת את התוכנית הרגילה בארץ בזמן הזה, אז זה לא במקום אלא בתוספת.

הזכרת שנסעת לנתב”ג ברכבת? מתל אביב זה 13.5 ש”ח כלומר קצת למעלה מ-50 ש”ח לזוג הלוך ושוב ואולי זניח. אבל מחיפה למשל זה 35 ש”ח לאדם לכיוון כלומר כמעט 140 ש”ח לזוג הלוך ושוב. מבית שאן זה כבר 50 ש”ח לאדם לכיוון. וכל זה במקרה שרכבת בכלל מתאימה לכם (אתם גרים קרוב לרכבת ולא בשבת). מה לעשות שעדיין הרוב הגדול של אוכלוסיית המדינה לא גר בתל אביב. ובטח שלא צמוד לתחנת רכבת.

באמת שלא אכפת לי איך אתה סופר את עלויות הטיול שלך. מחשב פנימה את עלות הדרכון או לא, סופר אוכל או לא. זהו בחירה שלך. אבל כסף שהוצאת – עושה אוברדרפט בבנק בלי קשר ל”תגית”ששמת עליו (הוצאות טיול או מחייה). אתה אולי יכול להתעלם, אבל הטלפון מסניף הבנק לא יעלם.

• דוקטור דו ליטל
                                      דוקטור דו ליטל @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

אני עוד יותר קיצוני ממך בהעמסה של הוצאות, אני גם סופר עלות ימי חופשה מהעבודה, להערכתי אני היחידי בפורום שמחשב את הסעיף הזה.

מצד שני אם אני רוכש בחו”ל מוצרים שממילא אני צריך לרכוש בחו”ל הם זולים יותר אז אני צריך להפחית מסעיף ההוצאות. למרות שאנחנו לא חסידי שופינג שעתיים – מכסימום שלוש לרכישת נעלי ספורט חולצות פשוטות ומכנסי ג’ינס וטרנינג כמעט תמיד יש לנו, ואחת לכמה זמן אנחנו רוכשים גם סלולרים (בד”כ ביוטי פרי אז אין השקעת זמן). מדובר חיסכון של הרבה מאות שקלים ולפעמים אלפים. צריך לחשב את שני הצדדים של המשוואה.

ההעמסות שלך לפעמים לא נכונות, במיוחד בתחום ההוצאות הקבועות. ככה פשוט לא מחשבים.

דרכון טוב לחמש שנים, אם לא טסים פעם בחמש שנים לא מעמיסים את ההוצאה הזו על נסיעה אחת.

כנ”ל חבילת תקשורת, אנחנו מתגלגלים עם אותם גלובל SIM של פלאפון מטיול לטיול, כל טיול ההוצאה על כל הסלולרים ביחד פחות מ 50 שקלים. לא נכון להעמיס על טיול אחד את כל ההוצאה. אגב אולי הם ירכשו SIM מקומי ב 10 יורו לשימוש של שניהם (ניווט וכו’), טלפון שני לחירום ו WIFI במלון אז אין עליו הוצאות, והתינוק לא צריך סלולרי.

כנ”ל מזוודה, היא לא חד פעמית וכו’.

אין לי מושג מה שכחתם להביא ואם מה שרכשתם לא שימש אתכם אח”כ בישראל, בטח שאין לי מושג מה אחרים שוכחים.

לא אומר שצריך להתעלם אבל בטח לא להעמיס הוצאות שכרגע אני לא רואה שום סיבה שבאמת יהיו.

באיזיג’ט שלי יש כרטיסים במאי באזור ה 600$ (הלוך ושוב) לזוג + ילד גם ללונדון וגם לפריס. פריס טיפה יקר יותר, 600+, לונדון זול יותר, 600-.

לינה כמו שאמרתי, מצאתי מלונות עם ציון 8 ומעלה וגם יותר, במרכז, עם סידור לתינוק לא במיטת ההורים, כולל סופשבוע באזור ה 4000 שקלים ואם הייתי מחפש יותר בטח הייתי מוצא זול יותר. אגב מצאתי דירות עוד יותר בזול.

בקיצור להערכתי בגישה של can do אין בעיה לארגן חופשה מצוינת לזוג + תינוק בעיר מערבית ב 10,000 שקלים – אם לא מחשבים עלות ימי חופשה.

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • keves160
                                        keves160 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

אני עם הדרקון במקרה הזה. גלובל סים אחד יכול לשמש לכמה נסיעות. זה עלות מתגלגלת, הרבה פחות מ-50-200 ש”ח לנסיעה קצרה אחת שלך. שמפו – זה היית קונה בכל מקרה, ולא ברור לי למה לקנות במיוחד לטיול, ואם כן, למה זה נחשב כעלות שעל כל מטייל לחשב. דרכון עושים פעם בעשר שנים, ולאו דווקא לפני נסיעה, לכן מיותר לחשב את זה בפנים כעלות שהיא ספציפית לנסיעה אחת. ברור שעלויות לנתב”ג משתנות לפי מאיפה אתה בארץ או איך אתה נוסע (אולי יש טרמפ חינמי?), אבל לכן גם נראה לי מיותר לנקוב במספרים בסעיף הזה – מטיילים מחפשים מידע על הטיול בחו”ל, לא על תחבורה בארץ. כן, עושים ביטוח, אבל זה זניח למדי בעלות הכללית. 
                                        בסופו של דבר כשהאדם הרגיל מסתכל על עלות טיול, הוא מדבר על טיסות, תחבורה, לינה, אתרים/אטרקציות – זה המידע שהוא מחפש. אפשר למצוא מחירים שונים ממה שהצגת, גם ברמה טובה (גם אצלי לא אקח מתחת ל-8 בבוקינג), וכאמור זה גם תלוי ביעד הנסיעה. העלויות הנלוות לא תמיד קיימות וגם אם כן הטווח שלהן יכול לנוע מזניח לגמרי להרבה מאוד (טיול ליעד אקסטרים כמו לפלנד בחורף שמחייב ביגוד מיוחד ויקר), ולכן פחות רלוונטיות לדעתי האישית למה שהשואלים מחפשים. הם יודעים אם יש להם עלויות כאלו או לא. 

• 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון