ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קרדיף ובריסטול עם בני נוער - רעיונות?

פורום טיולי משפחות
    אנגליה וויילס
    3
    11
    1968
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • limi14
      limi14 נערך לאחרונה על ידי

אני בשלב איסוף הרעיונות לבנק האפשרויות ההולך ותופח.

לא מצליחה למצוא מידע בעברית (מלבד רסיסים פה ושם) על שתי הערים הללו.

אשמח לעזרה 🌼

אוליב י תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אוליב י
        אוליב י @limi14 נערך לאחרונה על ידי

@limi14

יש לי המלצה על מקום נחמד ליד בריסטול. Blaize castle estate

יש שם שטחי חוץ דשא נרחבים שאפשר לרוץ בהם, לשחק בהם בכדור או כל סוג אחר של משחק. יש יער ובתוכו גבעה שעל ראשה טירה פצפונת. יש מוזיאון קטן וחמוד. ויש כמה מסלולים קלילים בתוך היער שניתן לעשות. אנחנו בדרך כלל עצרנו שם בדרך מלונדון לויילס. 

הטירה ממש פצפונת וגם בדרך כלל לא פתוחה. זה בעיקר מקום למתוח רגליים. יש גם מסעדה קטנה, לא בדקנו את איכותה. 

limi14 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • limi14
          limi14 @אוליב י נערך לאחרונה על ידי

@אוליב-י

תודה אוליב.

אני מחפשת המלצות על העיר עצמה, טיול עירוני מומלץ.

ביקרתם בה?

אוליב י תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אוליב י

@limi14

האמת היא שלדעתי שתי הערים הללו ממש לא ברשימת הערים המעניינות...יש באנגליה ובאי הבריטי מקומות הרבה יותר מעניינים. 

בנוסף, אנחנו יותר אנשי חוץ וטבע מאשר אנשי עיר. 

אז קודם כל אוסיף המלצה על מוזיאון פתוח מקסים ליד קרדיף, St/ Fagans National Museum. יש בו טירה מאובזרת היטב לאוהבי הטירות המשוחזרות, גנים מקסימים, שחזור של בתים מכל מיני תקופות שאפשר להכנס ולראות, וגם תערוכות מתחלפות במבנה ששופץ ממש בשנים האחרונות. היינו שם פעמיים עם הילדים. 

כמו בכל עיר אנגלית שמכבדת את עצמה יש גם בקרדיף טירה, אבל בה לא הייתי אז לא יודעת לומר עליה כלום מנסיון. 

יש להם שוק אוכל על גדת הנהר, לא הייתי נכנסת לעיר רק בשביל זה. 

גם בריסטול בעיני לא עיר כזו אטרקטיבית. יש בה ספינה מהמאה ה19 SS Great Britain שפתוחה למבקרים בתשלום. יש גם את מערכת המערות מעשה ידי אדם Redcliff Caves לאוהבי הז’אנר, אם כי אפשרויות הכניסה השתנו במהלך השנים האחרונות ואני לא בטוחה מהן כרגע. יש גם מוזיאון אינטראקטיבי מעניין מאד לילדים קטנים, לא היו לנו גדולים כשהיינו שם אז אין לי את הפרספקטיבה של גדולים. 

אני בטוחה שבשתי הערים יש כל מיני מוזיאונים לאמנות, פארקים ושלל כל מה שיש בערים אנגליות. אבל באמת זה לא בטופ של הרשימה...

השאלה שלי היא למה אתם מחפשים להסתובב דווקא בערים האלו. אם אין סיבה מיוחדת, לא הייתי משקיעה. 

פסגות מושלגות תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • פסגות מושלגות
              פסגות מושלגות @אוליב י נערך לאחרונה על ידי

@אוליב-י

כמו בכל דבר, על טעם ועל ריח אין להתווכח.

אנחנו לא אוהבים מוזיאונים ולא מחפשים הפעלות. בדרום ווילס ביקרנו בייחוד בטבע נטו, אבל גם עשינו גיחות קצרות לסוואנזי ולקרדיף, פשוט לשוטט ברחובות במרכז. קרדיף היתה בעינינו עיר מקסימה, לא פחות. התחלנו ברחוב שמוביל צפונה אל עבר הטירה, נכנסנו לחצר הטירה להציץ, המשכנו בהקפה כלשהי של הבלוק. הרחובות מטופחים, עם דגלי ויילס, עם זרי פרחים, אווירה נעימה מאוד, חנויות מעניינות, גלריות פנימיות של חנויות שמזכירות אוירת הארי פוטר. בקיצור - מאוד אהבנו.

אם תחפשי, יש באינטרנט המלצות למסלול תיירותי מקיף בקרדיף, שעובר דרך מונומנטים ובניינים מרכזיים. 

אוליב י תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • אוליב י
                אוליב י @פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

@פסגות-מושלגות

כשאנחנו היינו גם בקרדיף וגם בסוונסי ירד גשם שוטף, שממש לא עשה לנו חשק לשוטט ברחובות, כעך שלא יצא לנו להתרשם כמו שאתם התרשמתם. 

• limi14

@אוליב-י

תודה אוליב ופסגות מושלגות.

אני יודעת שהשתיים הללו לא נמצאות באף רשימת ערים מומלצות אבל כבר למדתי שעבורנו "הרשימות" הללו לא תמיד קולעות ועיר יכולה להיות כייפית ומזמינה גם היא לא נמצאת בדירוג כלשהו.

בית קפה מדליק בשכונה מיוחדת, רחוב של חנויות מקומיות, פארק כייפי, אלו הדברים שאני מחפשת.

גם אנחנו אנשי טבע (אחרת, באמת מי נוסע לאיזור הזה 😀) אבל לפעמים כשגשום או סתם כי מתחשק, אוהבים לשוטט גם בעיר.

המוזיאון הפתוח בקארדיף נראה ממש מעניין, אתעמק בו וגם בסיור בקארדיף עצמה.

לבריסטול יש היסטוריה עגומה בכל הקשור להבאת העבדים לאנגליה, יש איזשהו מוזיאון מעניין הקשור בזה?

אוליב י תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • אוליב י

@limi14

לצערי עקב  מגבלות תזונה אנחנו בכלל לא נכנסים למסעדות/בתי קפה עם הילדים [נכנסת רק כשאני לבד, אבל במקומות האלו הייתי רק עם ילדים] אז לא יכולה לעזור לך בקשר לזה. 

יש בליברפול את  מוזיאון העבדות והוא  לדעתי מאד מעניין וגם קצת קשה רגשית, אני לא יודעת אם כל החלקים שלו מתאימים לילדים [תלוי בעיקר בכמה הילדים רגישים וכמה הם מבינים מה קורה שם]. 

• limi14

@אוליב-י

תודה אוליב.

לליברפול לא נגיע הפעם….

אמשיך לחטט פה ושם ואולי אמצא מידע מעניין ורלבנטי.

פסגות מושלגות תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • פסגות מושלגות
                        פסגות מושלגות @limi14 נערך לאחרונה על ידי

@limi14

אנחנו שוטטנו בקרדיף על בסיס עוגנים כמו רחוב High street שמוביל לטירה (התמונות שלו מאוד מצאו חן בעיני), והטירה עצמה, ומצד שני עוגנים של חנויות ספציפיות. למשל, חנות GAP שכמעט לא קיימת בשום מקום אחר, חנות לגו (שבסוף לדעתי לא הגענו אליה), וחנויות שבני הנוער סימנו לעצמם במיוחד מראש – בגלל שסוף סוף מדובר במדינה דוברת אנגלית אז סוף סוף אפשר לקנות קומיקס, משחקי אסטרטגיה, וגם סתם ספרים.

אחת החנויות שסימן אחד הילדים היתה ממוקמת בתוך מין גלריה מאוד חווייתית, שהיתה רק אחת מכמה. אני מסתכלת במפה וכנראה מדובר ב- Castle Quarter Arcades : www.castlequarterarcades.co.uk

באזור קרוב נמצא גם השוק המקורה של קרדיף. אם כבר הייתם בשוק אחר באזור אז דעו שהם כולם אותו הדבר. You’ve seen one you’ve seen them all. בכל מקרה לא מלהיב במיוחד, אבל שווה לעבור דרך רק כדי לדעת…

רשום לי גם סיור בקרדיף, שאותו לא עשינו, אבל אולי יעזור לכם לדעת איזה אתרים ראשיים קיימים:

https://www.outdoorcardiff.com/walks/cardiff-centenary-walk/

limi14 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • limi14
                          limi14 @פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

@פסגות-מושלגות

מעולה, תודה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון