תחבורה ציבורית בלוס אנג'לס
-
שלום
אני נוסע עם עוד 3 חברים לטיול אחרי צבא בארצות הברית. בני 23. אנחנו נוחתים בלוס אנג'לס ב- 26.4 ואוספים את הרכב שלנו משדה התעופה ב-29.4. (הטיסה והרכב כבר הוזמנו)
אשמח לקבל הצעות על איזורי לינה במחירים סבירים בעיקר באזורי האטרקציות שיהיו נוחים גם עם תחבורה ציבורית.
כמו שאתם מבינים אנחנו בלי אוטו בתוך העיר וממה שהבנתי, תחבורה ציבורית זו לא הדרך הכי נוחה להתנייד בעיר. בכל זאת רציתי לשמוע על רמת המטרו בעיר ואם מונית זה אפשרי, בהנחה שאנחנו מתחלקים ארבעה במחיר.
ממה שראיתי באזור הדאון טאון נמצא המרכז של המטרו שמשם אפשר לעלות על כל קו, האם כדאי?
האם מבחינת נוחות כדאי לחלק ולישון ב 26.4 עד ה28.4 באזור מרכזי ואז ב28.4 עד ה29.4 במלון ליד השדה, כדי שיהיה נוח לקחת את הרכב?
תודה
-
מקובל לאמר שבלוס אנג’לס עדיף להיות עם רכב. אם גם ככה אתם שוכרים רכב בהמשך – אז למה לא כבר בהתחלה?עם מונית או אובר אפשר הכל. זול זה לא יהיה, אבל זה אפשרי. אתם צרכים למפות בדיוק לאיזה אטרקציות אתם רוצים להגיע ובהתאם אפשר לשקול פתרונות תחבורה ומקום לינה
בכל מקרה – אני לא רואה שום יתרון למעבר לינה ללילה האחרון כדי שיהיה קל לשכור רכב. גם ככה צריך להגיע עם כל הציוד – מה הטעם לעשות את זה יום קודם?
ובלי קשר – לא חייבים לשכור דווקא בשדה!
-
בכל הזמן הזה אנחנו רוצים להיות בחופים של סנטה מוניקה ווניס, בשדרת הכוכבים ובשלט של הוליווד
-
אני לא רואה טעם לישון בדאונטאון אם המטרה היא להיות באיזורים אחרים בכלל. רק כי הוא כביכול מרכזי?לשלט אי אפשר להגיע. יש כמה נקודות שמהן רואים אותו בזווית טובה יחסית, אבל לא מאד קרוב. ואני לא בטוח עד כמה הנקודות האלה נגישות בתחבורה ציבורית. אבל אובר תמיד הולך אני מניח.
אם המטרה לרבוץ בחופים ושישנים ליד אין שום צורך באוטו. ואם המלון ממש צמוד אז גם אין צורך באוטובוס.
גם להגיע לשדירות הוליווד תוכלו בתחבורה ציבורית או מונית
לגבי שדירות הוליווד – למרות הפנטזיה של כולנו הרי שרבים מוצאים את המקום די משעמים. הרי אין שם כוכבים אמיתיים (חות מאשר על המדרכה). אז חצי שעה להתרשם מהמקום, ועוד איזה חצי שעה לחפש כמה כוכבים שאנחנו מכירים על המדרכה ודי ממצים את החוויה. לפחות זו דועה שרווחת פה בפורום.
אז השילוב של השעמום היחסי של שדירות הולייוד יחד עם הקושי להגיע לאתרי תצפית טובים לשלט מתחבר טוב עם יום אוטו. כלומר ביומיים הראשונים או איך שמסתדר תרבצו בחוף בלי אוטו, ואז תשכרו אוטו ותסעו לשדירות, לראות את השלט ומשם תוכלו כבר לצאת מהעיר או לחזור ללילה נוסף באותו מלון.
-
תודה רבה עזרת לי מאוד
-
למבוגרים שלא צריכים להוסיף תוספת נהג צעיר, LA היא עיר זולה להשכרה.
במידה ומוצאים דיל טוב של השכרה לתקופה שבה כל יום עולה 40$, זה זול יותר מאשר מונית + טיפ בכיוון אחד מהוואלי לשדה...
לארבעה אנשים יחד , סביר להניח שאובר LYFT, WINGS ודומיהן, יהיו יותר יעילים ולא הרבה יותר יקרים, מאשר ארבעה כרטיסים בתח”צ.
המטרו עוזר בעיקר לאנשים עם מסלול נסיעה לעבודה,
הוא לא ממש עובר בין אתרי תיירות. תוסיפו המתנות לקווי אוטובוס מקשרים ותבזבזו זמן יקר ביום טיול.