ליון ופרובנס בסוף חודש מאי
-
היי
אני נמצא בליון לחמישה ימים בסוף שבוע האחרון של מאי, מתלבט האם לקפוץ ליומיים בפרובנס להנות מפריחת הלבנדר והכפריים הציוריים. האם בסוף חודש מאי, אפשר יהיה לראות את פריחת הלבנדר? האם כשאי להשאר באיזור ליון?
-
מצד אחד שווה להשאר בליון כל חמשת הימים ומצד שני פרובאנס “שווה” לפחות שבועיים… כלומר, ביומיים לא תספיקו כלום ובספק רב אם תראו פריחת לבנדר… אולי במזל…
רבקה
-
היי גם לך,
רוב הסיכויים שלא תראו פריחת לבנדר בסוף מאי. לטעמי יש המון מה לראות ולעשות בליון וסביבתה ולא הייתי מרחייקה לפרובאנס. יש גם אתרי טבע קרובים יחסית וגם עיירות נחמדות וציוריות.
-
@נירית תודה על התשובה נירית
אשמח לקבל המלצות לטיול באיזור ליון
-
תודה רבקה
יש לך גם המלצות לטיול באיזור העיר ליון?
בכתבה ששלחת יש רק המלצות לעיר, אני מחפש יותר לטיול באיזור הכפרי -
עיירה ימי בינמית יפה ותיירותית-Pérouges - מזכירה קצת עיירות בפרובאנס כי נמצאת בפסגת גבעה.
שמורות קרובות יחסית-שמורת Parc Naturel Régional du Pilat. בדרך גם ניתןן להנות ממטעים וכרמים ובהרים יערות מחטניים. בערך שעה ורבע נסיעה מליון .
שמורת Parc Naturel Régional de la Chartreuse יותר רחוקה אבל יותר אטקטיבית בעיני, עם קרקס saint meme וכמה ערוצים מרשימים, מנזר עם יקב ועוד מספר אתרים מעניינים. באופן אישי הייתי לנה שם לילה ומקדישה יום שלם (שני חצאי ימים) לטייל שם. באביב יש גם מלא פריחות והנהרות והמפלים בשיא הזרימה.
-
עוד אופציה לרדת דרומה מליון עם רכב -שווה לראות את Palais Idéal du Facteur Cheval
אהבתי את Romans-sur-Isere - ויש בה גם מוזיאון נעליים מדליק, אם זה בקטע שלכם (יש גם כובעים לא רחוק משם,אני אוהבת כאלו--לא כולם)
העיירות והנהר- Tain-l'Hermitage
נהדר לחובבי שוקולדים ויין. מהיינות הטובים של קוט ד’רוהן
. -
@נירית אמר:
Parc Naturel Régional de la Chartreuse
תודה נירית,
את יכולה בבקשה לפרט יותר על Parc Naturel Régional de la Chartreuse ?
אם אני נשאר שם לילה, אז איפה כדאי לבקר?
-