ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כמה שאלות בנוגע לטיול ללונדון ולסקוטלנד בספטמבר

פורום אירופה
    אדינבורו אנגליה גלאזגו לונדון סקוטלנד תחבורה ציבורית ומוניות בגלאזגו
    6
    11
    2097
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • tehilooli
      tehilooli נערך לאחרונה על ידי

אני וחברה מתכננות לטוס בספטמבר לאנגליה ולסקוטלנד בערך לשבועיים (התאריכים כנראה 10.9 עד 24.9, אבל עוד לא סגור סופית), וכנראה שנחלק את הזמן לחצי באנגליה חצי בסקוטלנד (כלומר פחות או יותר 6 ימים באזור לונדון ו-6 ימים באזור אדינבורו, אם מורידים את הימים של ההגעה). נשמח לשמוע המלצות לגבי הנושאים הבאים:

1. טיסה ללונדון (מישראל) – איך חברת easyjet? עד עכשיו טסתי רק באלעל אז חדשה בכל עניין ה-lowcost. יש משהו שונה שאני צריכה לדעת? מבחינת הכבודה למשל או משהו אחר?
      2. הגעה מלונדון לסקוטלנד – האם כדאי להגיע ברכבת או בטיסה (ואם כן האם מומלץ בחברה מסוימת)? מהבדיקה שלי בינתיים מחירי הרכבת הם בערך 700 ₪ ומחירי טיסה 500 ₪. הגיוני?
      3. דברים שמומלץ לעשות באזור אדינבורו (כי נתמקד כנראה באזור הזה), והעלויות פחות או יותר.
      4. טיולי יום אפשריים מאדינבורו – אזורים קרובים כלשהם שכדאי לבקר בהם (המליצו לי למשל על אזור ה-highlands. ושכירת רכב לא רלוונטית), והעלויות פחות או יותר.
      5. האם יש אירועים מיוחדים בסקוטלנד בספטמבר? (למשל כמו הפסטיבל שמתקיים באוגוסט, משהו שלא כדאי לפספס).
      6. תחבורה בסקוטלנד – איך זה בדיוק עובד? מהם המחירים פחות או יותר?
      7. סים מקומי – אני מניחה שאצטרך לקנות סים נפרד ללונדון וסים נפרד לסקוטלנד. מהם המחירים בסקוטלנד פחות או יותר?
      8. בית חב"ד בסקוטלנד (באזור אדינבורו ומקומות קרובים בגדול) ואוכל כשר – אנחנו שומרות שבת וכשרות. האם קיימות מסעדות כשרות/מכולת כשרה? ואיך בית חב"ד?
      9. האם יש משהו נוסף שכדאי לנו לקחת בחשבון לגבי סקוטלנד?

תודה רבה לעוזרים 😊

שקד David_3686930 imeshy 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד @tehilooli נערך לאחרונה על ידי

א. בדרך כלל כרטיס בסיסי באיזיג׳ט אינו כולל מזוודה אלא תיק אחד בלבד שאיתו עולים למטוס יכול להיות גם טרולי במידות שמפורטת באתר. בכל מקרה זה אחד. אם את רוצה מזוודה או משהו נוסף זה בתוספת תשלום. תחליטו ביחד מה אתן צריכות. אם רוצים מזוודה עדיף לשלם מראש ולא בשדה התעופה עצמו. את יכולה לעשות צ׳ק אין באינטרנט החל מ-30 יום לפני הטיסה. אם תרצי לבחור מושבים – זה בתשלום. בטיסה לא מחלקים אוכל אבל אפשר לקנות כזה. אין מערכות בידור בכלל.

ב. אני לא יודעת מה בדיוק בדקת אבל המחירים שהזכרת נשמעים לי גבוהים מאוד. למיטב זכרוני לא מפרסמים רכבות כל כך הרבה זמן מראש. לפני כמה חודשים קניתי כרטיס מהית׳רו לאדינבורו למאי קרוב והוא עלה פחות מ-30£ בבריטיש אירווייז, אז קשה לי לראות איך מצאת מחירים של 150£. חיפשת כרטיסים להיום? באופן אישי אם המחירים דומים אני הייתי בוחרת רכבת כי לי נוח יותר להגיע ממרכז עיר למרז עיר במקום לעבור בשדות תעופה. 

ג. הייחוד של סקוטלנד הוא לא דווקא בערים שלה, ואני בספק אם אני באופן אישי הייתי נוסעת עד לשם כדי להיות באדינבורו ובסביבתה המיידית. אם אני הייתי אתן אז הייתי מחליטה או לעשות טיול בלונדון ובאזור או אזורים כלשהם באנגליה, או לנסוע לטיול בסקוטלנד שבו הייתי עוברת מאזור לאזור. אם רכב הוא לא אופציה אז ברכבות או באוטובוסים. לא הייתי משלבת, כי מבלי להיות בסקוטלנד עדיין, 6 ימים באדינבורו ״זה לא זה״. אם בכל זאת החלטתן לעשות את זה אז תבדקו טוב לגבי הטיסה יש מצב שיותר הגיוני לכן לחזור מיעד כמו מנצ׳סטר ולא מלונדון. או בכלל שעדיף להזמין טיסה עם קונקשן – הלוך לונדון וחזור אדינבורו.

ד. סקוטלנד היא חלק מבריטניה וסים בריטי יעבוד בשני האזורים (בהנחה שיש קליטה). רוב הסימים הבריטיים עובדים גם באירופה ולפחות חלקם נודדים גם בישראל, באותה עלות שהם עובדים בבריטניה. סים אחד זה מספיק.

ה. אני לא מאוד מתמצאת בכשרות ובסופרים כשרים אבל בסופרים כמו Tesco ו-Sainsbury יש הרבה פעמים מוצרים כשרים, כולל מוצרים ישראליים.

1. טיסה ללונדון (מישראל) – איך חברת easyjet? עד עכשיו טסתי רק באלעל אז חדשה בכל עניין ה-lowcost. יש משהו שונה שאני צריכה לדעת? מבחינת הכבודה למשל או משהו אחר?
        2. הגעה מלונדון לסקוטלנד – האם כדאי להגיע ברכבת או בטיסה (ואם כן האם מומלץ בחברה מסוימת)? מהבדיקה שלי בינתיים מחירי הרכבת הם בערך 700 ₪ ומחירי טיסה 500 ₪. הגיוני?
        3. דברים שמומלץ לעשות באזור אדינבורו (כי נתמקד כנראה באזור הזה), והעלויות פחות או יותר.
        4. טיולי יום אפשריים מאדינבורו – אזורים קרובים כלשהם שכדאי לבקר בהם (המליצו לי למשל על אזור ה-highlands. ושכירת רכב לא רלוונטית), והעלויות פחות או יותר.
        5. האם יש אירועים מיוחדים בסקוטלנד בספטמבר? (למשל כמו הפסטיבל שמתקיים באוגוסט, משהו שלא כדאי לפספס).
        6. תחבורה בסקוטלנד – איך זה בדיוק עובד? מהם המחירים פחות או יותר?
        7. סים מקומי – אני מניחה שאצטרך לקנות סים נפרד ללונדון וסים נפרד לסקוטלנד. מהם המחירים בסקוטלנד פחות או יותר?
        8. בית חב"ד בסקוטלנד (באזור אדינבורו ומקומות קרובים בגדול) ואוכל כשר – אנחנו שומרות שבת וכשרות. האם קיימות מסעדות כשרות/מכולת כשרה? ואיך בית חב"ד?
        9. האם יש משהו נוסף שכדאי לנו לקחת בחשבון לגבי סקוטלנד?
        tehilooli תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • David_3686930
          David_3686930 @tehilooli נערך לאחרונה על ידי

@tehilooli

1. איזיג’ט הם אחלה, תלוי למה את מצפה. כמו שכבר ענו לך – כל דבר “נוסף” זה בתשלום – מושב, מזוודה, אוכל. אבל אם את יודעת למה לצפות, וזו בסך הכל טיסה קצרה יחסית, אז הם סבבה לגמרי.
          1. לא יודע מה בדיוק ההעדפות שלכן, אבל אפשר למצוא טיולי יום בחיפוש פשוט באינטנרט, למשל: https://www.viator.com/Edinburgh/d739-ttd?mcid=28353&tsem=true&supci=1116442494&supag=15694790771&supsc=s&supai=207248593419&supap=1t2&supdv=c&supnt=g&supti=aud-435409372999:kwd-1076470080&suplp=1007990&supli=&gclid=CjwKCAjwv6blBRBzEiwAihbM-TO23GhPkrdaWyNfi4FWtIXnj-RzvyHs0sNSOe_GfsfvAqtGa1UXchoC4UwQAvD_BwE
          1. יש בית חבד באדינבורו: https://www.chabadofedinburgh.com/templates/articlecco_cdo/aid/895506/jewish/Tourist-Information-Jewish-Edinburgh.htm. עד כמה שאני יודע אין מסעדות כשרות באדינבורו, אבל אם אין לך בעיה לאכול טבעוני יש היצע לא רע: https://www.happycow.net/europe/scotland/edinburgh/
          tehilooli תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • imeshy
            imeshy @tehilooli נערך לאחרונה על ידי

@tehilooli

אם הכוונה שלכן היא טיולי יום סביב אדינבורו, הייתי מוותר על סקוטלנד.. 

איזור ההיילנד דיי רחוק מאדינבורו.. 

תמירו את הטיול באיזורים שסמוכים יותר ללונדון – נוף קצת שונה אבל לא פחות יפה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
            • סמדרולה
              סמדרולה נערך לאחרונה על ידי

מסכימה עם כל קודמי, לגבי איזיג’ט, רכבת, וגם הערים בסקוטלנד.

אם אין לכן אפשרות לשכור רכב , אז צריך לבדוק אפשרות לטיולים בתחבורה ציבורית.
              יש בסקוטלנד מסלולי טיול נהדרים. בעיקר באזור ההיילנד שהוזכר.
              אין טעם להישאר רק באדיבורו. ממש פספוס.

מבחינת כשרות באי הבריטי מאד נוח להסתדר:
              בכל רשתות הסופרמרקטים יש לחמים ולחמניות ממאפיות עם סמלי כשרות על האריזות ( Hovis, kingsmill)
              בעזרת אפליקציה KLBD אפשר לאתר מוצרים כשרים בכל הסופרמרקטים.

בגלזגו יש מסעדה כשרה.
              באדינבורו , אפשר להזמין דרך רב הקהילה מנות לשבת שמגיעות מהמסעדה בגלזגו.

באדינבורו יש מספר סופרמרקטים שיש בהם אזור מיוחד למוצרים כשרים:

Sainsburys at Camron Toll  has a wide selection of Kosher chilled goods at the end of Aisle 3, a Kosher section of dry goods in the 'World Foods' section in Aisle 6 and a limited selection of frozen goods, at the end of Aisle 18. The chilled goods include a variety of sliced deli meats and pastramis, viennas, worscht, chopped liver etc; fish balls, smoked salmon, cheeses: falafel and various 'veggie bites'; a variety of humus, salads and dips. 

Sainsbury's  

בתוך: Cameron Toll Shopping Centre

כתובת: Cameron Toll Shopping Centre, 6 Lady Rd, Edinburgh EH16 5PB, הממלכה המאוחדת

טלפון:+44 131 666 5200

יום שישי

7:30–22:00

יום ראשון

8:00–20:00

Waitrose Morningside

Waitrose Morningside have a small Kosher section.

They also sell Buckingham sliced Rye Bread and Challah with a KLBD (Pat Yisroel)

To order call 0131 447 6899                    שעות פתיחה 8:00-21:00

has Challah and Sweet & Sour bread from London, plus a small supply of kosher dry goods.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • tehilooli
                tehilooli @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד

תודה! 😊

ב. קודם כל רק כדי לוודא שאנחנו מדברות על אותו הדבר – הכוונה להלוך + חזור.
                לגבי הרכבות- חברה אחת לא אפשר לבדוק מעבר לחודש יוני, ובשאר האתרים כן הצלחתי לבדוק את ספטמבר ואלה היו המחירים. באתר שבדקתי ביוני המחיר היה 50 פאונד. אולי זה בגלל שספטמבר היא עונה יותר מבוקשת בסקוטלנד מאשר מאי?.. בכל מקרה, אם אכן ניקח רכבת, כדאי להזמין מראש מחברה כלשהי או להגיע ולקנות במקום (באותו יום או כמה ימים לפני)?
                ולגבי הטיסות- בדקתי מחירים בריינאייר ובאיזיג'ט ואלה היו המחירים (500 ₪ +-, כולל כבודה), ובבריטיש אירווייז מצאתי גם ב400 ש"ח. יש חברות נוספות ששווה לבדוק?

ג. אנחנו לא חייבות להישאר באדינבורו כל הימים, אפשר גם לעבור לאזורים אחרים, רק שזה לא יהיה משהו מרוחק מידי מלונדון שישרוף לנו יום של הגעה, כי גם ככה מדובר רק ב6 ימים (שכנראה גם אחד מהם יצא שבת מה שמוריד לנו עוד יום כיוון שאנחנו שומרות שבת). על איזה אזורים בסקוטלנד היית ממליצה?

שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • tehilooli
                  tehilooli @David_3686930 נערך לאחרונה על ידי

@David_3686930 תודה! 🙂

@imeshy @סמדרולה תודה 🙂 על איזה אזורים בסקוטלנד כן הייתם ממליצים? אבל אזורים שכן קרובים באופן יחסי ללונדון, שלא נשרוף יותר מידי זמן על הגעה. אנחנו לא חייבות להישאר באדינבורו, זה היה סתם תכנון כללי בשלב זה. אם יש מסלול אחר שכדאי ללכת עליו- נשמח לשמוע.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • שקד

בנוגע לשאלה הספציפית שלך - החברה שלא אפשרה לך למצוא כרטיסים מעבר ליוני היא ה-National Rail, שירותי הרכבת ה״לאומית״. כשאני הסתכלתי על כרטיסים ליום אקראי ביוני מצאתי כרטיס שעולה 30£. הרכבת ישירה אבל יחסית איטית – כ-5.5 שעות במקום 4-5 של הרכבות המעט יותר יקרות. שימי לב שעלות הכרטיס משתנה לפי היום בשבוע ולפי השעה ביום. אין מחיר קבוע לכרטיסים. יותר מזה, בגדול הכרטיסים מתייקרים ככל שמתקרבים למועד הנסיעה. לקנות כרטיס במקום יכול לעלות לך פי 3-4 מאשר לקנות חודשיים מראש. 

אבל חכי רגע עם זה – קודם תחליטו מה אתן הולכות לעשות ורק אחר כך תחליטו על טיסות ורכבות. למשל – אולי נכון יותר לטוס לאינברנס בצפון מערב סקוטלנד – אזור ההיילנד, ולא לאדינבורו, שנמצאת במזרח? בדקתי מסקרנות בחיפוש ממש שטחי – בספטמבר יש טיסות מלונדון לאינברנס ב-40£ להלוך-חזור (איזיג׳ט). עזבי שזה זול (כמעט גורם לי לקנות כרטיס!). אני חושבת שזה ישרת אותך הרבה יותר טוב. או, אולי ישרת אותך יותר טוב. באותו אופן, כמו שכבר כתבתי – תשוו מה יוצא יותר הגיוני – לטוס ללונדון ואז הלוך-חזור לסקוטלנד, או אולי שווה יותר לחזור לארץ ממנצ׳סטר? אולי עדיף טיסה עם קונקשן באירופה שהיא הלוך ללונדון וחזור מאיזשהו יעד בסקוטלנד? ״מרחק מלונדון״ זה לא שיקול ממשי כשטסים. זה משנה לך אם הטיסה תימשך שעה ו-10 דקות או שעה ו-20 דקות? יותר משנה מאיזה שדה תעופה בלונדון טסים מאשר מה משך הזמן שנמצאים באוויר.

אני חושבת שכדאי להחליט מה בעצם התכנית. למה סקוטלנד? מה יש דווקא שם שכל כך מושך אתכן, ואיך אתן מחליטות ש-6 ימים זה הזמן הדרוש למסלול הספציפי הזה? כבר אמרתי קודם, אני לא הייתי משלבת בצורה כזו. יש מצב שהייתי בוחרת בלונדון פלוס אזור כלשהו באנגליה – בין אם זה בדרום אנגליה ובין אם בצפון – לייק דיסטריקט, פיק דיסטריקט וכד׳. לחילופין, הייתי נוסעת לשבועיים לסקוטלנד ושומרת את לונדון לפעם אחרת. ככה תארגנו טיול שבו לפחות את אחת השבתות תעשו בעיר גדולה. 

ב. קודם כל רק כדי לוודא שאנחנו מדברות על אותו הדבר – הכוונה להלוך + חזור.
                    לגבי הרכבות- חברה אחת לא אפשר לבדוק מעבר לחודש יוני, ובשאר האתרים כן הצלחתי לבדוק את ספטמבר ואלה היו המחירים. באתר שבדקתי ביוני המחיר היה 50 פאונד. אולי זה בגלל שספטמבר היא עונה יותר מבוקשת בסקוטלנד מאשר מאי?.. בכל מקרה, אם אכן ניקח רכבת, כדאי להזמין מראש מחברה כלשהי או להגיע ולקנות במקום (באותו יום או כמה ימים לפני)?
                    ולגבי הטיסות- בדקתי מחירים בריינאייר ובאיזיג'ט ואלה היו המחירים (500 ₪ +-, כולל כבודה), ובבריטיש אירווייז מצאתי גם ב400 ש"ח. יש חברות נוספות ששווה לבדוק?

ג. אנחנו לא חייבות להישאר באדינבורו כל הימים, אפשר גם לעבור לאזורים אחרים, רק שזה לא יהיה משהו מרוחק מידי מלונדון שישרוף לנו יום של הגעה, כי גם ככה מדובר רק ב6 ימים (שכנראה גם אחד מהם יצא שבת מה שמוריד לנו עוד יום כיוון שאנחנו שומרות שבת). על איזה אזורים בסקוטלנד היית ממליצה?

tehilooli תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • tehilooli
                      tehilooli @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד

כן גם החברה הזו, אך גם חברת LNER לא אפשרה לבדוק מעבר ליוני. והמחירים שכן מצאתי בספטמבר היו הזולים ביותר באותו היום. השאלה אם באמת יש דרך לדעת האם המחירים בספטמבר עדיין יהיו באותו סדר גודל של המחירים ביוני. אבדוק באמת יותר קרוב לתאריך ואחרי שניסגר על שאר הפרטים ואראה מה האופציות. יש חברה מסוימת שכדאי לבדוק?

אני בודקת את העניינים האלה עכשיו פשוט כדי לדעת סדר גודל של מחיר, שאדע להיערך מבחינת התקציב לראות מה רלוונטי ומה לא.

הזמן קריטי לנו פשוט כי אנחנו רוצות לנצל אותו כמה שאפשר – אנחנו מוגבלות מבחינת זמנים ותקציב ולכן כל החישובים. 6 ימים זו הערכה כללית פשוט כי לפי התוכניות שלנו ללונדון כנראה שזה פרק הזמן שנצטרך שם (ולונדון היא המוקד העיקרי שלא ניתן לוותר עליו מבחינתנו, באופן כללי). בעיקרון אפשר לשחק עם זה יום לפה יום לשם – אבל בגדול התוכנית היא לחלק את הזמן לחצי בין שני היעדים.

שקלנו באמת לוותר לגמרי על סקוטלנד ודווקא ללכת על אזורים נוספים באנגליה, אבל סקוטלנד היא גם חלום מבחינתנו ורוצות להספיק עוד מדינה לפחות – גם ככה בתור סטודנטיות לא יוצא לנו לטוס הרבה בשלב הזה. אפילו שקלנו לשלב את אירלנד אבל כרגע גם נראה שזה ייקר את העניין וגם שזה יהיה טיפה לחוץ לשבועיים.

בכל מקרה – בסקוטלנד מעניין אותנו לראות טירות עתיקות ומעניינות, לשלב קצת אגמים ונופים (המליצו לנו על האי סקאי למשל, אבל ראיתי שהוא יחסית רחוק) וגם לחוות קצת את התרבות, העיר, קניות וכו', שזו הייתה המטרה הכללית בהתמקדות באדינבורו. פשוט לנסות לטעום קצת מהכל, עד כמה שאפשר.. לכן מנסות להבין במה כדאי להתמקד ומה חשוב לא לפספס.

אם באמת יש דווקא אזור אחר בסקוטלנד שעונה על הצרכים הללו יותר טוב, אז ברור שנתמקד בו. השיקול של מרחק הנסיעה היה בגלל שרוב הסיכויים שנעדיף לקחת רכבת גם כדי לא להסתבך עם כל העניין של הכבודה וגם כמו שאמרת, להגיע ישירות למרכז העיר. וכמובן גם הנופים בדרך מוסיפים.

בעיקרון יש גם משהו די ספציפי בסקוטלנד שממש רוצות לעשות – שזו הרכבת Jacobite Steam Train, בעקבות הארי פוטר. עוד לא יצא לי לחקור בדיוק מאיפה היא יוצאת ואיך אפשר לשלב אותה בטיול, אבל זה אחד מהדברים שנרצה לעשות. הבנו שגם יש תצפית על הרכבת כשהיא עוברת, באזור פורט וויליאם. ואם יש עוד המלצות שקשורות לאתרי צילום של הארי פוטר וכדו' (זכור לי שקראתי למשל על גלן קו וגלן נביס), גם נשמח לשמוע 😊

? שקד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • ?
                        משתמש שנמחק @tehilooli נערך לאחרונה על ידי

@tehilooli

הכל על: Harry Potter.

• שקד

@tehilooli

מערכת הרכבות הבריטית היא קצת שונה מהישראלית. ה״National Raill” זה הגוף הלאומי של הרכבות, אבל הוא מורכב מהרבה מפעילים שונים לפי האזורים בבריטניה. כך למשך, רכבת מלונדון לאוקספורד מופעלת לרוב על ידי חברת GWR – Great Western Railway (כי היא נוסעת מערבית ללונדון) אבל רכבת מלונדון לקיימברידג׳ מופעלת בעיקר על ידי Great Northern, כי זו רכבת שנוסעת צפונה מלונדון. בשני המקרים יש עוד כמה מפעילים נוספים שלכל אחד מהם מסלול קצת שונה. LNER היא מפעיל שקשור ל-National Rail. יש כמה חברות בודדות שהן לגמרי לא קשורות, כמו Virgin Trains, למשל, שמחברת בין ערים גדולות ומרכזיות.

אם אתרי הארי פוטר זה שיקול מרכזי מבחינתכן להגיע לסקוטלנד אז תסתכלי בקישורים שצירפו לך פה של Viator. יש להם טיולים מאורגנים שיוצאים מאדינבורו ועוברים שם, כולל ברכבת. הכי קל יהיה להזמין מהם את הסיור וזהו, אבל את גם יכולה פשוט לקרוא לעומק מה הם עושים ולתכנן טיול כזה לבד.  בגדול, בריטניה די נהנית מהתיירות סביב הארי פוטר ולא כל כך קשה למצוא מידע בנושא, שלא לומר, להגיע לאתרים.

לדעתי האתר המרכזי לבקר בו בלונדון הוא האולפנים של האחים וורנר ששם צילמו את הסרטים. תזמינו כרטיסים הרבה זמן מראש. הבאה בתור ברשימה היא אוקספורד עם כמה אתרי צילום משלה. לפני שנתיים עשיתי סיור בעקבות הארי פוטר בלונדון עצמה וזה היה נחמד, אבל מבחינתי קצת מאכזב כי רוב המקומות היו די סתמיים או שהייתי צריכה להפעיל הרבה דמיון. זה בסה״כ היה  נחמד כי היה יום יפה ומטיילים בחוץ, אבל זה לא מתקרב למה שיש באולפנים, ואפילו לא לאתרים שבאוקספורד.

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון