ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פולין וסלובקיה

פורום טיולי משפחות
    הרי הטטרה סלובקיה פולין
    7
    15
    2412
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • mzon
      mzon נערך לאחרונה על ידי

נוסעים באוגוסט לשבועיים דרום פולין וסלובקיה זוג עם 4 ילדים (6-14.5).

אשמח לעזרה בכמה שאלות .

האם לפצל את הלינה בהרי הטטרה או להתמקם בנקודה אחת (וכמה ימים להקדיש להרי הטטרה?) ?

האם מומלץ לתכנן לינה בזקפונה או להגיע לביקור מסלובקיה ?

ושאלה נוספת , האם יש עדיפות להתחיל את הטיול בקרקוב או לרדת להרי הטטרה כבר ביום הראשון ולסיים בקרקוב? (נוחתים בקטוביץ)

תודה

lbd ח.ג Emma_3222445 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • lbd
        lbd @mzon נערך לאחרונה על ידי

@mzon

אני היתי מפצל.  3-4 ימים טטרה הנמוכה ו-2-3 ימים בגבהה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • dmitrys
          dmitrys נערך לאחרונה על ידי

אנחנו לנו 8 ימים בטטרה המוכים ויכולנו בכיף למלא עוד שבוע. יום אחד נסענו לטטרה הגבוהים.

לזאקופנה זה 3 שעות נהיגה לפחות, לא הייתי עושה הלוך-חזור באותו היום.

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Sailor
            Sailor @dmitrys נערך לאחרונה על ידי

@dmitrys

אפשר להנות בקלות מהכל.

טיסה זולה לדרום פולין, אם הטיסה מאוחרת, לינה קרוב לשדה התעופה, נסיעה דרך זאקופנה לטטרה הסלובקיים, לבחור לפי המסלול מקום לינה אחד או שניים בסלובקיה וחזרה.

אפשר לעצור בזאקופנה בדרך הלוך או חזור.

• ח.ג
              ח.ג @mzon נערך לאחרונה על ידי

@mzon

האם לפצל את הלינה בהרי הטטרה או להתמקם בנקודה אחת  ?

-  אני בעד לפצל לינה.

להערכתי אם תתחילו את הטיול בקרקוב,  תשארו   שני לילות או 3 בקרקוב, תלוי בשעת הנחיתה ובתכניות לעיר וסביבתה, תוכלו להמשיך דרך זקופנה לאזור  המזרחי של הטטרה  מקרקוב לזאקופנה ולהמשיך לאזור  Tatraranske lumnica או פופרד וגם למערבי אפשר להגיע דרך זקופנה. זקופנה במקום טוב באמצע, 

כך שלמעשה אין בעיה גם להפוך את המסלול.

המרחקים אמנם לא עצומים אבל שעה בכל כיוון  בין נקודות לינה במזרח ובמערב הן בעיני בזבוז זמן כשמדובר בעצם על יעדים רחוקים יותר. למשל, אם אתם רוצים להגיע לטרכובה למסלול Jánošíkove diery, זה רחוק מפופרד. (אותי הנסיעות המיותרות  בטיול מאורגן, עיצבנו) 

אני מתארת לעצמי שלא קל להחליף מקומות לינה עם 4 ילדים אבל מצד שני נוח יותר לניצול הזמן לטיולים.

(וכמה ימים להקדיש להרי הטטרה?) 

היכן בפולין, באזור המתאים למסלול,  אתם רוצים לבקר? אני לא מכירה אבל שמעתי שכדאי לבקר לפחות יום אחד בקרקוב ולטייל גם בסביבה הקרובה ( רק לפני שבוע שמעתי שיש מערת מלח קרובות)  מתאים לכם/לילדים בגיל הילדים שלכם?

- מאוד תלוי מה אתם רוצים לעשות בסלובקיה  היכן תרצו לבקר?  טיולי טבע(הליכה סביב אגמים , ביער. טיולים קצת יותר אתגריים,  בקור במערות, לעלות להרים...  פרק מים? בקורים בערים (איזה? סתם שוטטות  או בקור בכנסיות  בתי כנסת ומוזיאונים.?   

האם מומלץ לתכנן לינה בזקפונה או להגיע לביקור מסלובקיה ?

- מאוד קשה לענות כשלא ידוע היכן בפולין אתם רוצים לטייל.

לדעתי  אין צורך ללון בזקופנה,  למעשה אין צורך לבזבז עליה יום טיול.   עדיף לעבור בה  בדרך מקרקוב או אל קרקוב והסביבה. (בקרקוב כדאי ללון 2-3 לילות)

בצידה המערבי עוצרים ליד בתי עץ יפים . במרכזה נכנסים לשוק ואם רוצים עולים ברכבל.. (שווה? )   תלוי מה תכנית הטיול.. 

אני אומרת זאת כי מקרקוב אפשר לנסוע למזרח בלי לעבור בזקופנה. אלא  עוברים ליד ובתוך שמורת פיניני. איך שם  בשיא הקייץ איני יודעת (אולי כדאי לחזור מ cerveny klastor לכביש 542, יותר מהיר . הייתי שם באביב כשיש הרבה מים בנהר ואפשר לשוט.  זה צפונה  מנקודות הלינה המומלצות.  קחו בחשבון שמשך הנסיעה ארוך לפעמים ב30 אחוז מזה שרשום במפות גוגל\ במיוחד אם יש הרבה מטיילים..

ושאלה נוספת , האם יש עדיפות להתחיל את הטיול בקרקוב או לרדת להרי הטטרה כבר ביום הראשון ולסיים בקרקוב? (נוחתים בקטוביץ)

תלוי בשעות הנחיתה וההמראה.

אנחנו טסנו אחר הצהריים והיה לנו מאוד נוח להגיע מTerchova לשדה התעופה בקטוביץ  שבסלובקיה.(אחרי יומיים טיול באזור).

הנסיעה היתה איטית בגלל עבודות בדרך.

• Emma_3222445
                Emma_3222445 @mzon נערך לאחרונה על ידי

@mzon

אני גם בעד לפצל,למרות שצריך להתאים לכם..הטיסות לקרקוב? קודם כל העיר עצמה מקסימה..

ויש פארק אקסטרים 56 קמ מהעיר   Energylandia Park Rozrywki ,פארק חבלים  קרוב אליה,כפר מצוייר במרחק 58 קמ Zalipie שהיו עליו תגובות טובות.

• mzon
                  mzon נערך לאחרונה על ידי

תודה על התובנות .

אכן הטיסה נוחתת קרוב לחצות בקטוביץ ונצטרך ללון באיזור( קטוביץ או קרקוב )בכדי לאסוף את הרכב בבוקר .

בתכנון הטיול לטעום ה”מהכל” ,גם טיולי טבע ,אגמים ,עיירות כמובן אטרקציות ,כמו פארקי חבלים וכו (ויום לאנרג’ילנד) 

לינה בבתי דירות כחלק מהחוויה (ולא בתי מלון).

והאם יש למישהו חווד על אתר Argus Car להשכרת רכב (דרך המלצה באתר הגעתי לאתר אכן נתנו את המחיר הכי טוב לרכב )?

ח.ג תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • ח.ג

@mzon

הנחיתה קרוב לחצות לא נוחה... 

היה לנו מזל  ובזמן סביר לפני הטיסה הודיעו לנו שהקדימו אותה לבוקר. מאחלת לכם נס כזה.

אם אפשר להגיע בלילה לקרקוב,  כדאי לשכור בה רכב. אם לא אז באמת כדאי לנסות למצוא לינה קרובה. 

זו בהחלט סיבה טובה להתחיל את הטיול בקרקוב שלא תלחצו ותהיו עייפים בנסיעה ארוכה לטטרה.

mzon תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • mzon
                      mzon @ח.ג נערך לאחרונה על ידי

אחרי קצת עבודה , זה מה שמסתמן :

נחיתה בקטוביץ (11/8) ניקח רכב בשדה יציאה לקרקוב , נתמקם בקרקוב עד ה15/8 (יום אחד נקדיש לאנרג’ילנד) .

מה שמשאיר לנו 10 ימים עד סוף הטיול .

ירידה לכיוון הרי הטטרה הגבוהים (בתכנון להתמקם בפופראד האם מומלץ? ) ועצירה בזקפונה בדרך .

האם חלוקה של 6 ימים בהרי הטטרה הגבוהים ו 4 להרי הטטרה הנמוכים הוא נכון ?

מהרי הטטרה הנמוכים יציאה חזרה לקטוביץ לטיסת צהריים (נסיעה ארוכה אבל נסתדר).

אשמח לשמוע דעתכם .

תודה 

• ח.ג

@mzon

מה השעה בצהריים?

תזכרי שהנסיעה יכולה להיות ממושכת יותר ממה שגוגל מספר. ולפעמים די הרבה.

• mzon

הטיסה חזרה יוצאת בשעה 15::15.

מה שאומר שצריך להיות בשדה 12:30 , נראה לי מספיק זמן להגעה  (לפי גוגל 3 שעות נסיעה ).

• ח.ג

@mzon

לזמנים של גוגל כדאי להוסיף 25-30 אחוז.

גוגל העריך את הנסיעה שלנו ב2:45 ש' .

עשינו הפסקת רענון ממש קצרה אולי 15 דק' והגענו אחרי 3:30 ש'.

• mzon

כן הבנתי שגוגל לא מדוייק אבל גם אם נצא בשעה 7:30-8 בבוקר מה שמותיר מספיק זמן להגיע .

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • יונית
                                יונית @mzon נערך לאחרונה על ידי

@mzon

גילוי נאות לא נסעתי את התוואי הזה

אני רק משווה אתרי מיסלול ומיפוי ו….ניסיון חיים.

הטיסה ב15.15

כלומר להיות בשדה ,החזרת רכב וכו-  12.15- למרות שאפשר להגיע גם ב13.15 לדלפק הכרטוס- כי לא פותחים קודם (אבל להביא בחשבון זמן החזרת מכונית ,תקלות וכו)

זמן נסיעה מחושב בגוגל מפ דרך קרקוב- 226 ק”מ-שלש שעות.

על כל תחשיב זמן גוגל- אני מוסיפה כ30%--- לשערוך הזמן של הנסיעה עצמה- כלומר בערך 4 שעות

וב4 שעות גם צריך להביא בחשבון גם הפסקת שירותים, קפה, עצירה כלשהי--- כך שלדעתי התחשיב הריאלי 4.5 שעות נסיעה .

סעי קצת עם האיש הצהוב בגוגל מפ ותראי את תוואי הדרך (בוודאי בחלק הראשוני שלו).כמה מהכבישים הם דו מסלולים עם פס הפרדה לבן.

מכאן----  לא הייתי יוצאת אחרי 07.00 בבוקר.

אבל-----

תמיד אני חוששת בהמראה חזור מתקלות בלתי צפויות- החל מפנצ’ר הכי דבילי בגלגל של המכונית כשלא מצליחים להרים אותה… וכלה באיזושהי תקלה, תהלוכת חמורים, תאונה בדרך- שעלולה לחסום את הכביש לזמן ארוך.

ומכאן--- מעדיפה ללון את הלילה האחרון יותר קרוב לשדה התעופה ולצמצם את אופציית הסיכון.

לגבי השכרת רכב-

תביאי בחשבון 15.8 יום חג קתולי- הכול סגור בקרקוב… אם הכוונה לשכור רכב בעיתוי זה-בדקו שיש אופציה כזו בעיר עצמה (או אולי בשדה התעופה של קרקוב ואז יש להגיע אליו...)

אם הכוונה לשכור רכב בשדה התעופה עם הנחיתה? באמצע הלילה? -בדקו שיש אופציה כזו ועד איזו שעה.. ונסיעה של שעה וחצי בכבישים לא מוכרים בחצות הלילה---- וחניה בקרקוב של המכונית לשלשה ימים? לא ברור.

• mzon
                                  mzon @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית אמר:

ביאי בחשבון 15.8 יום חג קתולי- הכול סגור בקרקוב… אם הכוונה לשכור רכב בעיתוי זה-בדקו שיש אופציה כזו בעיר עצמה (או אולי בשדה התעופה של קרקוב ואז יש להגיע אליו...) אם ה

תודה…

נחזור לשעורי הבית ...

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון