ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ליסבון בנפרד מפורטוגל

פורום אירופה
    ליסבון סינטרה פורטוגל
    3
    4
    1182
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • imeshy
      imeshy נערך לאחרונה על ידי

שלום,

בינתים כמחשבה בלבד ועוד לא משהו קונקרטי. 

בתקופה זו של חיי – נראה שטיול של שבוע זה המקסימום שאני יכול להרשות לעצמי (ענייני ילדים וכו’..). 

פורטוגל נראית כמו יעד שמושך אותי. 

מסיפורי הטיול ומהמלצות כאן באתר, נראה שטיול ממצה סטנדרטי בפורטוגל הינו של 10 ימים לפחות. אני צודק? 

מצד שני, אני מחפש גם יעדים שמתאימים ל3-4 ימים לגיחה קצרה – בעיקר עירונית. וחשבתי בין היתר על ליסבון. 

וכאן השאלות שלי

1. האם ליסבון עצמה שווה 3-4 ימי טיול?
      2. כמה ימים, ללא ליסבון, שווה פורטוגל לטיול (עתידי)
      3. האם כדאי לקחת יום / יומיים טיול מחוץ לליסבון (למשל – סינטרה ואחרים) במסגרת טיול עירוני קצר. הכוונה היא האם זה לא יפגום בטיול העתידי לפורטוגל ויהפוך אותו ל”חסר בשר”

תודה רבה

Eytanin יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Eytanin
        Eytanin @imeshy נערך לאחרונה על ידי Eytanin

@imeshy

אלו הגיגי: כמו שביקור בברצלונה אינו נחשב כ’ביקור בספרד’, כל ביקור רק בלסבון אינו נחשב כביקור בפורטוגל. בעיני פורטוגל (נופית ופרמטרים אחרים) נחלקת ל2. הדרום, נאמר עד קו לסבון. והצפון. ליסבון שונה משתי חלוקות גסות אלו. היא עומדת בפני עצמה כמרכז עירוני תוסס שלא כמו בשאר פוטוגל ששם הכל ‘מנמנם’. 

לדעתי בכדי לחוות מהכל, צריך לפחות שבועיים. וכן, אפשר להנות מליסבון (אבל לא למצות אותה) ב3-4 ימים. (אפשר גם ביומיים שלושה.) איני חושב שאם ‘תתרכז’ בליסבון ובשתיים שלוש ערי חוף, זה יפריע לך לטיול עתידי מקיף. זה רק יעזור לך להשיג את יעדי הטיול העתידי ביתר קלות. ואם ‘הגרוע מהכל יקרה’ ובעקבות טיול הבזק תחליט שזה בעצם לא מה שחשבת שזה וכי זה לא יהיה מעניין יותר כיעד עתידי, פשוט אל תחזור לשם יותר…...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • יונית
          יונית @imeshy נערך לאחרונה על ידי יונית

@imeshy

וכאן השאלות שלי

1. האם ליסבון עצמה שווה 3-4 ימי טיול?

בהחלט. לא הייתי עושה אותה בפחות מ4 ימים (כולל מנהלות נחיתה וכו) ובקלות אפשר שבוע (עם תוספת של סינטרה, קאקאיש ויעדים במעטפת של ליסבון על בסיס תחבורה ציבורית.

1. כמה ימים, ללא ליסבון, שווה פורטוגל לטיול (עתידי)

תלוי באיזה חלק של פורטוגל מתמקדים.  אפשר שלשה שבועות בלי בעיה…. (כולל חופי אלגרבה והדרום) , עם חבל אלטנזו(לכוון מזרח)? -גם לפחות שבועיים(נטול ליסבון וסביבתה), וכמובן פורטו-עמקי מיניו, דוארו, שמורות הטבע והצפון. וכמובן כל מה שבאזור קווימברה, בין ליסבון למרכז פורטוגל וכן הלאה.

1. האם כדאי לקחת יום / יומיים טיול מחוץ לליסבון (למשל – סינטרה ואחרים) במסגרת טיול עירוני קצר. הכוונה היא האם זה לא יפגום בטיול העתידי לפורטוגל ויהפוך אותו ל”חסר בשר”
          2. עניתי למעלה לפני שראיתי את השאלה הזו. ממש לא יהפוך את הטיול לחסר בשר.

אני יכולה לספר על שני טיולים ארוכים (של יותר משבועיים כ"א) בפורטוגל בשנים האחרונות שעשיתי (וללא חופי הדרום! ובלי אתרי גלישה וים) --- כי הבנתי מהר מאד שבקצב שלי אני לא מסוגלת להתרוצץ בפורטוגל במשך 10 ימים קלאסיים ולהרגיש אותה.

מצטרפת לאיתנין שליסבון אינה פורטוגל , כמו שביקור בפריז אינו דומה לנורמנדי או ביקור בברצלונה לא משקף את ספרד.  יש לליסבון את הקצב והצבעוניות שלה- אבל היא לא משקפת את כלל פורטוגל.

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • imeshy
            imeshy @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

יונית וeytanin – תודה רבה! וחג שמח

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון