שאלה לגבי מסלול לחודש וחצי באוסטרליה (יולי-אוגוסט)
-
שלום, אנחנו מתכננים טיול בחופש הגדול של כחודש וחצי באוסטרליה עם 3 ילדים בני 13,10 ושנתיים. מכיוון שהמרחקים מאוד גדולים חשבנו לעצור בכל מקום כשבוע, שבוע וחצי (עדיפות למקום לינה אחד או שניים בכל איזור ויציאה לטיולים ממנו) ובין האיזורים לטוס בטיסות פנים.
זה פחות או יותר המסלול שחשבנו עליו:
נחיתה בסידני – 4-5 ימים
טיסה מסידני-בריזבן – איזור בריזבן כ 10 ימים
טיסה מבריזבן-קיירנס – איזור קיירנס כ 10 ימים
טיסה מקיירנס-דארווין – איזור קאקדו כשבוע
טיסה מדארווין-מלבורן – איזור מלבורן 5 ימים (יש לנו משפחה שם)
ממלבורן ניסע לכשבוע סקי (המלצות לאתרי סקי מומלצים יתקבלו בברכה)
אשמח לדעתכם לגבי המסלול וזמני השהייה וכמובן אם יש טיפים לאיזור מועדף ללינה בכל איזור.
הרבה תודה,
שרון
-
@sharonit100 נשמע בסדר, רק ש….. שימו לב: מחירי השכרת רכב באוסטרליה משתנים בדרך כלל כל שעה לפי היצע וביקוש. אם תזמינו עכשיו, ישיתו עליכם את המחיר הגבוה ביותר. אם בזמן הטיול, הכנסו תמיד ל2-3 סוכנויות על מנת להשוות. לגבי אתר סקי מוצלח: BIG D SKI CENTRE
-
שלום שרון,
גם אנחנו מתכננים טיול באותו זמן! אנחנו זוג עם ילד בן כמעט 13.
נשמח להחליף מידע, לקבל המלצות ואולי אף למזג מסלולים לאורך הדרך…
חוה
-
תודה. הכוונה שמומלץ לשכור את הרכב כמה שיותר. מוך למועד הנסיעה?
-
-
בהחלט, אלא אם זה נופל בדיוק על חופשת בתי ספר באוסטרליה. יש לבדוק.
-
גם לי המסלול נשמע אחלה וכמו שכתב eytanin בהחלט צריך לבדוק לגבי תאריכים שנופלים על חופשות בית הספר.
בשנה שעברה הייתי בסאנשיין קוסט בחופשת בית הספר של יולי, רציתי לשכור רכב לכמה ימים באופן ספונטני ולא היה רכב פנוי באף אחת מחברות ההשכרה הגדולות…
קצת הצעות למסלול שלכם:
באיזור בריסביין – ממליץ לבלות כמה ימים בסאנשיין קוסט. המקום מאוד מתאים לטיולי כוכב ממקום לינה אחד ככה שלא תצטרכו לשנות מקום לינה. ממליץ לחפש לינה ב-noosa או mooloolaba. אפשר לשלב ביקור בפרייזר איילנד. בנוסף לעשות טיול יום ל-Glasshouse mountains ולעיירות היפות מסביב כמו Maleny ו-Montville.
בריסביין עצמה שווה ביקור ליומיים-שלושה לדעתי (הגנים הבוטניים יפים מאוד).
באיזור קיירנס – ממליץ לבקר בקייפ טריבולושן, רמת את’רטון וגם לרדת דרומה עד מישן ביץ’. אם זה מתאים לכם אז שווה לשלב שייט עם שנורקל/צלילות בשונית הגדולה. יש המון פלגות שיוצאות מקיירנס או פורט דאגלס.
בסידני, מלבורן ומולולבה יש אקווריומים יפים ששווים ביקור עם ילדים. אין לי המלצה קונקרטית על אחד מהם. מציע לשלב איפה שמתאים מבחינת זמן (יכול להיות שיתאים מאוד במלבורן בגלל שמזג האויר יהיה קר וזה מקום סגור).
תעשו חיים!
-
תודה על התגובה.
הכוונה לישון בביירון ביי כ 5 ימים ועוד כ 5 בנוסה וגיחה לפרייזר..
אתה ממליץ לישון בקיירנס 10 ימים ולצאת לטיולי יום או לפצל לשני יעדים?
לגבי החופשות אני רואה שיש חופשה עד אמצע יולי אז נזמין רכב מראש...
-
לא הייתי ישן בקיירנס 10 ימים.
הייתי מחלק כך:
יום 1 - הגעה לקיירנס
יום 2 - שיט בשונית ולינה בקיירנס
יום 3 - טיול יום לקורנדה ולינה בקיירנס
יום 4 - נסיעה לקייפ טריבולושן ולינה שם
יום 5 - טיול בקייפ טריבולושן ולינה שם
יום 6 - נסיעה מקייפ טריבולושן ללינה באיזור אתרטון
יום 7 - רמת אתרטון
יום 8 - רמת אתרטון
יום 9 - טיול בקריסטל קסקיידס וחזרה לקיירנס
יום 10 - עזיבה
התכנון הזה הוא כמובן רק הצעה (אני גם לא יודע באיזו שעה אתם מגיעים ועוזבים את קיירנס)
-
מעולה, תודה על הפירוט..
עוד לא יודעת לגבי הטיסות פנים באיזה שעה נגיע.. ננסה שעות כאלה שנוכל לנצל עוד יום טיול..
חג שמח!